Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
rezna
|
Zaslal: 16. srpen 2007, 08:11:10 Předmět: |
|
|
zapytchu napsal: |
Jinak moc pekny prispevek.. predpokladam, ze jsi v praci, co ?  |
ne - zrovna jsem vstal kdyz jsem to psal - jeste nahatej na gauci  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 16. srpen 2007, 08:55:17 Předmět: |
|
|
josh napsal: |
[OT]nemyslim si ze by se tohle v cechach nedalo vydelat, ale spis je to o pristupu[/OT] |
V Cechach mozna, ale u nas na Morave spis ne  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MD

|
Zaslal: 16. srpen 2007, 09:33:16 Předmět: |
|
|
Me se ten americkej styl libi, clovek by se mohl flakat, mit dost penez na bezny zivot a jeste dost casu na programovani her V Praze muzu videlavat velmi slusny penize, jenze za cenu, ze budu v praci od rana do vecera a stane se ze me workoholik (a nejhorsi na tom je ze by me to asi i bavilo) A super auto si stejne nekoupim, protoze budu splacet hypoteku... Do vlastni zivnosti se mi moc nechce, nejsem ten spravny marketingovy typ... _________________ - play with objects - www.krkal.org - |
|
Návrat nahoru |
|
 |
swarm

|
Zaslal: 16. srpen 2007, 10:03:34 Předmět: |
|
|
zapytchu napsal: |
[a v USA staci jit 3x tydne vecer do prace a vydelas si tak akorat na ziti (teda tady na Floride, jih usa, chudsi oblast ze..). |
Jo, tohle je fantastický. To už jsem kdysi s někym řešil ve škole. Ta představa, že si do práce chodim takhle "tak akorát" a doma se věnuju svým koníčků a své možné seberealizaci (třeba ty hry) taky neni k zahození. Tady člověk chodí do práce jak čurák den co den. Doma je unavenej a nasranej, a tak už nemá na nic náladu (vidim to každý den na Ladisovi ).
Jinak ta baterka v notebooku nemá nic společnýho s tou americkou sítí. To máš jenom prostě ASUS (tušim) a tam se tyhle věci prostě stávaj, protože to jsou neskutečný mrdky. _________________ Diagon Swarm - redaktor notebook.cz, moderátor diskuzního fora 3dfx.cz, zive.cz a notebook.cz
Blog o mobilní technice -> [WWW] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
josh
|
Zaslal: 16. srpen 2007, 12:02:06 Předmět: |
|
|
Mem napsal: |
asi jsem mel rovnou rict ze v praze, me az celkem udivilo kdyz jsem se dozvedel jak se tam ten svet ma a ze je to trochu jinde nez napr. v hradci kralove (situaci v brne neznam, mate nekdo nejakou zkusenost/znalost?)
MD napsal: |
Do vlastni zivnosti se mi moc nechce, nejsem ten spravny marketingovy typ... |
abych ti rekl pravdu tak to skoro zadny vyvojar co ja kdy potkal (me nevyjimaje ), ale posledni dobou dochazim k nazoru ze se na to vyplati vzit nejakyho cloveka kterej je typickej lakyrnik.
def lakyrnik = neni treba velkyho vzdelani (hluboke znalosti jsou spis nezadouci - odlakavaji pozornost od hlavni prace - prodavat), jen velka huba, prijemny vzhled a vystupovani a musi verit tomu co rika aby dokazal nekoho presvedcit
nejhorsi je (z pohledu vyvojare) ze se nemas tak dobre jak dobry ses vyvojar (nebo jak dobry mas vyvojare), ale mas se tak dobre jakyho mas lakyrnika/y
priklad: lakyrnici zaridi kseft pro nejmenovany statni urad, v podepsane smlouve je nejaka pausalni platba za rok v radu Mkč. Na urade je jeden clovek co ten sw pouziva a resi se s nim funkcnost a pozadavky. po 4 letech neni jeste system kompletni a nasazen ale faktury jsou samozrejme poslany a zaplaceny -- jo jo, tohle jsou pekny ksefty (kdo neco takoveho urve tak si klidne muze jezdit v BMW a mit barak bez hypoteky, zel ja to nejsem / ) _________________ Tak Karle, kolik? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 16. srpen 2007, 12:14:49 Předmět: |
|
|
priklad: lakyrnici zaridi kseft pro nejmenovany statni urad, v podepsane smlouve je nejaka pausalni platba za rok v radu Mkč. Na urade je jeden clovek co ten sw pouziva a resi se s nim funkcnost a pozadavky. po 4 letech neni jeste system kompletni a nasazen ale faktury jsou samozrejme poslany a zaplaceny -- jo jo, tohle jsou pekny ksefty (kdo neco takoveho urve tak si klidne muze jezdit v BMW a mit barak bez hypoteky, zel ja to nejsem / ) |
takovou praci mam - ale je na ve firme vic a ty MKc rychle mizi - jezdime 10 let starou omegou kombi, ale je fakt ze firma vlastni cely barak ve kterem mame kancelare po dvou - zadny zasrany open-space |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Strana
|
Zaslal: 19. srpen 2007, 12:43:24 Předmět: |
|
|
IMHO ten problém odevzdaní pracovníci vs. hrabači je hlavně o osobních prioritách člověka, o tom co ho naplňuje.
Někdo práci fakt nemusí, je to pro něj jen továrna na prachy, aby si mohl zařídit zbytek života tak jak chce, tak logicky vybírá to nejlépe placené a je mu jedno co to je. Duševně ho naplňuje když si koupí vilu a drahé auto a o víkendech se v tom autě projíždí etc.
No a někoho jiného duševně naplňuje hlavně práce samotná, potřebuje k životu ten pocit, že na světě není jen zbytečný příživník, chce svou prací vytvářet nějaké hodnoty. Kdyby tenhle člověk dostával 80K měsíčně rentu a nepracoval, tak se z toho za pár měsíců zblázní, protože ho bude užírat že nedělá nic užitečného.. _________________ Stráňa
"Lidstvo je ještě v betatestu." |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gixian
|
Zaslal: 19. srpen 2007, 22:51:40 Předmět: |
|
|
rezna napsal: |
priklad: lakyrnici zaridi kseft pro nejmenovany statni urad, v podepsane smlouve je nejaka pausalni platba za rok v radu Mkč. Na urade je jeden clovek co ten sw pouziva a resi se s nim funkcnost a pozadavky. po 4 letech neni jeste system kompletni a nasazen ale faktury jsou samozrejme poslany a zaplaceny -- jo jo, tohle jsou pekny ksefty (kdo neco takoveho urve tak si klidne muze jezdit v BMW a mit barak bez hypoteky, zel ja to nejsem / ) |
takovou praci mam - ale je na ve firme vic a ty MKc rychle mizi - jezdime 10 let starou omegou kombi, ale je fakt ze firma vlastni cely barak ve kterem mame kancelare po dvou - zadny zasrany open-space |
O tomhle mi povidejte, my co jsme prosli firmou Tesco SW, tak vime jak to funguje, kdyz jeden bratricek zamestnava programatory za 12K/mesic (udaj stary 2-3 roky), a druhy bratricek, celkem vysoce postaveny levicovy politik mu s kamaradicky dohazuje ty statni ksefty za milionove mesicni pausaly. Samozrejme, jak uz to bejva, na kvalite toho softu se ty horentni sumy nijak neprojevuji...  _________________ Server shořel, já ne. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gixian
|
Zaslal: 19. srpen 2007, 22:58:49 Předmět: |
|
|
Mem napsal: |
[OT]nemyslim si ze by se tohle v cechach nedalo vydelat, ale spis je to o pristupu[/OT] |
Css, mě slibuješ neomezené bohatství, když pro tebe začnu zase kopat, a pak si takhle stěžuješ, jo?
(nemluvě o tom, že jsi mě učil, že není většího daru božího nežli Hondy Civic, tak co bys ještě chtěl ) _________________ Server shořel, já ne. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|