Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Jaké jazykové nastavení klávesnice používáte pro programování? |
anglická klávesnice(spojené státy)(QWERTY) |
|
53% |
[ 28 ] |
česká klávesnice(QWERTZ) |
|
19% |
[ 10 ] |
českou s občasným přepínáním na anglickou |
|
25% |
[ 13 ] |
Jinou[uveďte jakou] |
|
1% |
[ 1 ] |
|
Celkem hlasů : 52 |
|
Autor |
Zpráva |
zapytchu
Založen: 08. 08. 2007 Příspěvky: 352 Bydliště: čechy i chacharov
|
Zaslal: 25. červen 2008, 12:15:29 Předmět: |
|
|
qwertz klavesnici, jen kdyz delam na grafice, mam anglickou. Lip se mi pak macka ctrl+alt+z a zoomovani je taky bliz .) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Quiark
|
Zaslal: 25. červen 2008, 13:22:52 Předmět: |
|
|
Houp napsal: |
běžně cz QWERTZ, při programování QWERTY + přepínání na českou, pokud píši komentář/text, který se bude vypisovat
jelikož umím psát všemi deseti, tak o Dvorak rozložení ani neuvažuji |
Já taky uměl psát všemi deseti (a teď to umím taky, aby si někdo něco nemyslel _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
|
pcmaster
|
Zaslal: 25. červen 2008, 14:54:33 Předmět: |
|
|
Nechce sa mi citat, co ste tu popisali, tak len odpoviem:
99.874% casu pouzivam EN-US klavesnicu (EN-GB ma nejako srala ).
No a zvysok toho casu SK-QWERTY, ked ma niekto nahodou nuti pisat s diakritikou (inac vsetko pisem po anglicky - reporty, referaty, semestralky, ulohy, proste vsetko...). _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
|
RedLeader
|
Zaslal: 26. červen 2008, 09:57:00 Předmět: |
|
|
I já jedu na české QWERTZ, v Delphách pak mám všechy znaky perfektně přes AltGr a protože Česky hovořící program bych asi programoval těžko s neustálým přepínáním alt+shift. _________________ Je neustále třeba zkoušet nové věci (Dr.Lector). |
|
Návrat nahoru |
|
|
Marek
Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 26. červen 2008, 10:09:16 Předmět: |
|
|
Mi akorát vadí, že některé programy mají tu drzost si nastavovat na AltGr+znak (= Ctrl+Alt+znak) globální hotkeye... jako bych ty klávesy nepotřeboval... _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
rezna
|
Zaslal: 26. červen 2008, 10:19:09 Předmět: |
|
|
RedLeader napsal: |
a protože Česky hovořící program bych asi programoval těžko s neustálým přepínáním alt+shift. |
njn to je ta chyba kdy se do programoveho kodu cpe neco locale/language zavisleho - kdybys to mel v externim souboru mohl sis do kodu davat jenom anglicke nazvy konstant |
|
Návrat nahoru |
|
|
Augi
|
Zaslal: 26. červen 2008, 10:21:51 Předmět: |
|
|
rezna napsal: |
RedLeader napsal: |
a protože Česky hovořící program bych asi programoval těžko s neustálým přepínáním alt+shift. |
njn to je ta chyba kdy se do programoveho kodu cpe neco locale/language zavisleho - kdybys to mel v externim souboru mohl sis do kodu davat jenom anglicke nazvy konstant |
Sakra, jsi mě předběhl, jsem ho chtěl ponížit já |
|
Návrat nahoru |
|
|
RedLeader
|
Zaslal: 26. červen 2008, 16:24:44 Předmět: |
|
|
já to mám jako konstanty s možností rychlé výměny přesunutím do sekce resources Ale i tak - třeba přijdu na to, že nějaká hláška je nevhodná, skáču nahoru a pak zase přepínat... zešílel bych. _________________ Je neustále třeba zkoušet nové věci (Dr.Lector). |
|
Návrat nahoru |
|
|
pcmaster
|
Zaslal: 26. červen 2008, 21:30:46 Předmět: |
|
|
ja ked vidim nejaky stredoeuropsky layout, tak mi vrie krv a tlak mam tak 200/150
btw, vobec mi nerobi problem povedzme aj 50x za den alt-shift prepnut klavesnicu... _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
|
if.then
|
Zaslal: 27. červen 2008, 06:45:19 Předmět: |
|
|
Jinak trochu OT: ve winXP jsem prepnul klavesnici na enUS a zmizel mi "Panel Jazyku". Kdyz jsem ho vypnul a zase zapnul, take se nic nestalo... proim o radu, jak ho zas prinutit k zapnuti _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
For work and worry, execute VC++. |
|
Návrat nahoru |
|
|
xtopi
Založen: 11. 08. 2007 Příspěvky: 24 Bydliště: La republica Checa
|
Zaslal: 27. červen 2008, 17:00:49 Předmět: |
|
|
já požívám EN a pak CZ qwerty, a štve mě neustálý přepínání, vždycky zjistim jakou mám klávesnici až když začnu psát... taky si jednotliv=y okna pamatujou nastavení klavesnice takze se mi to neustale prepina tam a zpet a pi+su stylem jakym jsem tady prave predvedl (ale tentokrat schvalně ), tzn. česky s plynulym prechodem na cesky bez diakritiky.... Ja bych potreboval jednu klavesnici, ale ceska s pouzitim R-ALT pro specialni znaky mi nevyhovyje, protoze napr znak '{' se pise s pouzitim 3 klaves a to odmitam pouzivat (jinak by to nebylo spatny).... nemate nekdo nejaky reseni? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Marek
|
Zaslal: 27. červen 2008, 17:21:57 Předmět: |
|
|
xtopi napsal: |
znak '{' se pise s pouzitim 3 klaves |
Pravý alt + B ... jsou 2 klávesy. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
xtopi
|
Zaslal: 27. červen 2008, 17:34:14 Předmět: |
|
|
Eosie napsal: |
xtopi napsal: |
znak '{' se pise s pouzitim 3 klaves |
Pravý alt + B ... jsou 2 klávesy. |
Jo to souhlasí, koukám i na ten obrázek co jsi posílal, ale pravý alt B nedělá nic, aspoň mě ne, já když zmáčku pravý ALT, tak se pod klávesama nacházejí znaky jako na EN klávesnici, takže pokud chci napsat { tak ALT + SHIFT + [
nicméně, našel jsem prográmek přímo od MS kde si můžu vytvořit naprosto libovolnou klávesnici, takže nakonec možná existuje řešení....
edit: kdyby někdo chtěl tak
The Microsoft Keyboard Layout Creator:
...je to na vytvoření (příp. úpravu stávajícího) rozložení kláves a jde tam např. i taková věc, že když zmáčku ALT + R tak to napíše Ř, né že bych se to chystal používat, ale jde tam zkrátka cokoliv
http://www.microsoft.com/globaldev/tools/msklc.mspx |
|
Návrat nahoru |
|
|
Marek
|
Zaslal: 27. červen 2008, 17:43:42 Předmět: |
|
|
V tom případě máš asi blbý rozložení, mám qwertz a tam to funguje. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
xtopi
|
Zaslal: 27. červen 2008, 17:50:51 Předmět: |
|
|
Eosie napsal: |
V tom případě máš asi blbý rozložení, mám qwertz a tam to funguje. |