Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Fila
|
Zaslal: 7. srpen 2008, 09:49:16 Předmět: Algoritmicky workshop -- byl by zajem? |
|
|
Napadl me uz pred nejakou dobou dle meho nazoru celkem zajimavy workshop. Predstavoval bych si to asi takto -- nekolik dobrovolniku by se nabidlo, ze se pokusi resit narocnejsi algoritmicke problemy, na ktere ucastnici GDS narazili. Muselo by to byt s dostatecnym predstihem -- tady na foru by vyvojar, co planuje jet na GDS, popsal svuj problem, vedouci workshopu by se nad nim zamysleli a na GDS prezentovali, jak by dany problem resili (pokud reseni naleznou). To samozrejme neznamena, ze by workshop nemohjl byt interaktivni, tedy ze by ucastnici nemohli formulovat problem primo na akci a dostali radu, ale u slozitejsich problemu to bude vyzadovat urcite delsi dobu premysleni...
Jak bych si dane _algoritmicke_ problemy predstavoval -- muselo by se jednat o neco, co vyresi clovek se vzdelanim v informatice bez nutnosti studovat konkretni HW/API. Tedy ne otazky typu "tady ten shader me blbne na cipu G82" ci "jak v ODE udelat..." Spise problem jako "mam mapu reprezentovanou ctvercovou siti, urcity pocet botu a chtel bych je rozestavet tak, aby co nejlepe branili nepriteli v ceste z mista A do mista B -- tzn. nasli nejuzsi mista, kterymi se z mista A do mista B musi projit a tam hlidali". Je to ciste z praktickych duvodu, aby nemuseli vedouci workshopu studovat konkretni technologie a mohli vyuzit treba jen toho, ze jsou starsi a maji sirsi teoreticke vzdelani nez clovek, co formuloval otazku.
Co by tedy bylo k workshopu potreba? Jednak lide, kteri by jej vedli (delat to sam je mimo me moznosti, mohla by to byt tuna prace + vic hlav vic vi ), takze pokud se na neco takoveho citite a idealne mate delsi praxi ci vysokou, tak se hlaste . No a pak bych samozrejme rad slysel ony algoritmicke problemy od tech, kteri na GDS planuji jet, abychom se meli cim zabyvat. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Manox
|
Zaslal: 7. srpen 2008, 10:35:48 Předmět: |
|
|
Tak ja Ti muzu dat zrovna jedno zapeklite zadani, co me stve uz aspon rok a porad to neni ok. Orezavani dvou polygonu s otvory ve 2D, aby to fungovalo uplne ve vsech meznich pripadech. Podle vseho par reseni je, ale jsou placena a proto jsem je nezkousel, nicmene jsem zkousel spousty postupu a algoritmu, co jsem nasel na netu a kazdy mel nejake ale a nefungoval spolehlive. Bojim se ovsem, ze prave proto je to uz az moc slozite . |
|
Návrat nahoru |
|
|
Fila
|
Zaslal: 7. srpen 2008, 10:59:18 Předmět: |
|
|
Manox napsal: |
Orezavani dvou polygonu s otvory ve 2D |
Asi su natvrdly (nebo delam malo grafiku), ale potreboval bych trochu detailnejsi specifikaci, co vlastne potrebujes . |
|
Návrat nahoru |
|
|
Weny Sky
|
Zaslal: 7. srpen 2008, 11:36:53 Předmět: |
|
|
asi chce neco co dokaze algoritmus Weiler-Atherton |
|
Návrat nahoru |
|
|
Manox
|
Zaslal: 7. srpen 2008, 12:05:21 Předmět: |
|
|
Weny - tyhle algoritmy jsem samozrejme zkousel (kdyz pominu fakt, ze nas je ucili na vysce), ale kazdopadne i tenhle algoritmus ma v nekterych pripadech problemy a selze a o to prave mi jde. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Fila
|
Zaslal: 19. srpen 2008, 12:08:21 Předmět: |
|
|
Tak vidim, ze se zajemcema se pytel zrovna neroztrhl, tak me napada jeste obecnejsi modifikace workshopu -- neco jako "Programatorska poradna".
Tam by se dalo mluvit i o jednodusich (resitelnych na miste) i o technictejsich problemech a mohl by radit kdokoliv z pritomnych. Presto bych ale rad aspon dva lidi (urcite nekoho, kdo programuje grafiku a nekoho, kdo zna dobre zaludnosti programovacich jazyku a ruznych prostredi, nekdo silny v matice by se taky hodil), at na to nejsu sam, kdyby nechtel radit nekdo z publika. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Fila
|
Zaslal: 19. srpen 2008, 12:17:55 Předmět: |
|
|
Tak uz jsem nalakal Semosa, ted jeste nekdo... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Quiark
|
Zaslal: 19. srpen 2008, 12:33:01 Předmět: |
|
|
Já sice nic neumim, ale hlásím se _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
|
komm
|
Zaslal: 19. srpen 2008, 12:42:07 Předmět: |
|
|
mozno by som mal ulohu pri svojom projekte v rieseni pohybu a reakcii kolizii v mojom "RPG" (no bude to RPG ak to dokoncim..haha)
ide cisto o logiku takze mozno nieco take by ste vedeli ale este som ani ja vsetko nevyskusal co mam v plane..takze len tak btw lebo zatail sa nezdarilo. |
|
Návrat nahoru |
|
|
OndraSej
Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 767 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 19. srpen 2008, 12:52:59 Předmět: |
|
|
Ja taky sice nic neumim, ale klidne si tam sednout pujdu _________________ http://trionteam.net |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mem
|
Zaslal: 19. srpen 2008, 12:55:24 Předmět: |
|
|
Pokud jde o to nekam si sednout a tvarit se polointeligentne, tak se mnou muzete taky pocitat _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Fila
|
Zaslal: 19. srpen 2008, 13:54:30 Předmět: |
|
|
Jde o to umet neco poradit, pokud by bylo publikum nesmele ci by se tam nahodou sesli sami zacatecnici...
Myslim, ze uz je nas dost, diky . (mozna se prida jeste Tringi) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Tutchek
Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 140 Bydliště: Praha -Pankrác
|
Zaslal: 19. srpen 2008, 23:02:39 Předmět: |
|
|
Tak na moudra z matiky kdyby si nikdo netroufal bych mohl poslouzit... _________________ Nemarni čas u kompu, pojď si zaběhat do lesa
function god_exists() { return false; } |
|
Návrat nahoru |
|
|
ondy1985
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Fila
|
Zaslal: 25. srpen 2008, 12:42:58 Předmět: |
|
|
Dovolil jsem si jeste rozseknout nas workshop napul -- na cast s preferenci zacatecnickych otazek a na cast pokrocilejsi. Je to jednak kvuli tomu, aby se lide na workshopu nenudili/neresilo se neco moc tezkeho, druhak se da zacatecnickym workshopem alternovat pokrocila prednaska a naopak.
Doufam, ze me nezabijete, kdyz vas potahnu do workshopu 2x . |
|
Návrat nahoru |
|
|
|