.[ ČeskéHry.cz ].
GDS 2008 postmortem
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Game Developers Session
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ondy1985

PříspěvekZaslal: 14. září 2008, 15:39:55    Předmět: Odpovědět s citátem

no moj nazor je, ze pokecat o matike a programovani mozem aj cez IRC alebo ICQ, ale zabavat sa da len osobne Wink Mne osobne prekaza, ked ludia maju programatorov zaskatulkovanych ako kockate hlavy co sa nevedia zabavat. A teda vcerajsia party nemala skutocne moc daleko od tohoto... smutne Sad
MD

PříspěvekZaslal: 14. září 2008, 15:45:16    Předmět: Odpovědět s citátem

Tutchek napsal:
Mam si to brat osobne? Very Happy
potrefena husa .. Laughing Ale brat si to nemusis, protoze se mi ty historky libi ...
Takze pokec je fajn, ale kdyz se po unavnem dni naskytla prilezitost se ozrat (to se ale musi umet Cool ) a poslechnout si prima kapelu, tak mi to velmi bodlo Wink To je osobni pocit, chapu ze pro vetsinu je lepsi nejaka ta klidnejsi hospoda, ci moznost kombinace. (Kombinace tady ale nesla, bud nebylo skoro slyset a nebo se lidi rozprchli do jinych hospod.)
MD

PříspěvekZaslal: 14. září 2008, 15:48:06    Předmět: Odpovědět s citátem

ondy1985 napsal:
A teda vcerajsia party nemala skutocne moc daleko od tohoto... smutne Sad

Ten obrazek je dokonalej! Cool Souhlas Souhlas
Augi

PříspěvekZaslal: 14. září 2008, 15:57:40    Předmět: Odpovědět s citátem

ondy1985 napsal:
no moj nazor je, ze pokecat o matike a programovani mozem aj cez IRC alebo ICQ, ale zabavat sa da len osobne Wink
No já jsem pokecem nemyslel zrovna programování apod...kecat se dá i normálních věcech Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
ondy1985

PříspěvekZaslal: 14. září 2008, 16:13:51    Předmět: Odpovědět s citátem

to sa da, len skoda ze sa to v informatickych kruhoch moc neaplikuje Smile ale tak to je vsade, kde sa stretne viac ludi so spolocnou profesionalnou orientaciou Smile pravnici sa bavia o prave, doktori o medicine, a pod. Najlepsie skupinky kombinovat Smile
Hardwire

PříspěvekZaslal: 14. září 2008, 16:33:26    Předmět: Odpovědět s citátem

ondy1985 napsal:
to sa da, len skoda ze sa to v informatickych kruhoch moc neaplikuje Smile ale tak to je vsade, kde sa stretne viac ludi so spolocnou profesionalnou orientaciou Smile pravnici sa bavia o prave, doktori o medicine, a pod. Najlepsie skupinky kombinovat Smile

To mi připomíná http://www-ucjf.troja.mff.cuni.cz/scheirich/index.php?s=4&strip=4 (sry za OT)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
RuThaN

PříspěvekZaslal: 14. září 2008, 16:58:49    Předmět: Odpovědět s citátem

Já se chci všem cca 8 lidem, co mnou přednášku navštívili, omluvit za její úroveň.

Všechno se trochu zvrtalo, už při organizaci a psaní programu, na papírové letáku, chybělo to co bylo na netu:

Řešení konkrétních designérských myšlenek, problémů a situací a to jak v rámci tvorby herních mechanismů, tak herního obsahu. Stav současného herního trhu, jeho očekávaného i ideálního vývoje z pohledu přednášejícího.

Od začátku do konce přednášky, jsem byl nějakej unavenej a mimo.
Nevim, jestli to bylo tim, že jsem byl poněkud v šoku z toho, že přišlo jen 5 lidí nebo z toho drijáku co sem do sebe nalil jelikož mě bolela hlava ( ráno se vyrazil s mokrou hlavou (chtěl sem stihnout první přednášku od Erica) a sandálech, jako v tuhle hodinu chodim normálně do práce, a zima a vítr udělaly při dlouhém čekání na spoje svý). Ten malej počet lidí mi začal v hlavě šrotovat a nebyl sem se schopnej soustředit. Začal sem si řikat, jak je to vlastně celý hnusný, jelikož na Vávrovi bylo úplně narváno a já s nim z 90 procent souhlasim a jsem schopnej výkládat minimálně to samý. A už to taky po fórech a s kámošema pár let dělám. Kdo by chtěl rejt do tohoto mého velkohubého prohlášení, tak se prosím přijde podívat na moje design dokumenty, který podle podobných zásad, asi 4 roky tvořim. Ty za 1 den, opravdu nenafajkuju.

- hlavně se chci omluvit za to, že jsem tu přednášku, odpřednášel bokem či skoro zády k publiku! Jelikož už jsem měl časový skluz a projektor na změnu nastavení reagoval asi minutu, tak už sem nechtěl rotovat režimy, abych měl i obraz na svym laptopu a blbnout s tím, abych vidět i poznámky k jednotlivým slidům, které diváci nevidí.. Chtěl sem bejt slušnej, tím že nebudu zdržovat, ale byl sem daleko víc neslušnej, tím kam jsem se díval.. Naskočilo mi v hlavně, že když neni kamera, tak je to jedno. Na to, že mi tenhle fakt, nedošel, měla vliv asi ta deka co na mě padla, že se stejně nebylo na koho dívat a musel sem jen splnit povinnost Kdo mě zná, tak ví, že nějakou stydlivostí to nebylo, BTW sem byl jeden z málo lidí, kdo se měli o přednáškách odvahu zeptat. Taky to zdaleka nebyla mé první prezentace, délka těch předchozích se počítaly na dny nebyly o hrách)
- další věc, která byla problematická byl obsah, mimo to, že sem se vůbec nakonec nedostal k onlinovkám a trhu, který se daly přeskočit, se nedostalo na ty praktické příklady, které se měly dít až nakonci.. Nicméně jednak nebylo skoro komu je vyprávět a také, ikdyž sem měl poslední přednášku, tak se nedalo ani přetáhnout.
Samozřejmě i v rámci šířky tématu se projevily "velký oči", chtěl ukázat, že se designu věnuju komplexně a říct toho strašně moc. Možná by nakonec bylo lepší kdybych si vybrat nějaké menší téma a řešil jen jen. Nicméně i v rámci zvoleného obsahu, sem se snažil hodit pár "detailních" kostí..

Vezte, že sem potrestát blbou náladu, kterou budu mít asi ještě pěkně dlouho, nic podobnýho se mi ještě nestalo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
OndraSej

PříspěvekZaslal: 14. září 2008, 17:31:50    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak abych taky prispel se svou troskou do mlyna...

Predne, GDS se mi libilo, presun do novych prostor ocenuju (moznost jit na prednasku rovnou z postele je skvela Smile a rozdily v technickem vybaveni proti Rubinu asi ani nema cenu rozebirat). A taky souhlas s ostatnimi, ze to bylo kratke. No co se da delat, budeme se muset potkat zase nekde jinde Smile

Prednasek jsem stihl jen par... Krkal C i C++0x byly zajimave, ale asi to chtelo vic casu (jenze uznavam, ze svych u prvnich prednasek to clovek odhaduje spatne). A treba Tringimu by zkraceni rozvlacneho uvodu na jeden slide (a misto nej vic prostoru pro nove vlastnosti) urcite prospelo. Ale coz, pristi rok to bude uplne stejne aktualni tema, tak muzeme probrat ten zbytek Smile Pak uz jsem stihl jenom prednasku o AI, ale tu radsi hodnotit nebudu... prednasejici je lama a stejne zapomnel polovinu veci co chtel rict Smile (a pokud by nekdo mel zajem a ja mel cas, tak zkusim udelat nejakou extended textovou verzi do magazinu).

Party... Uprimne, tak jak party byla naplanovana mi moc nevyhovovala. Na to abych se mohl odvazat, bych
(1) tam nesmel byt s lidma, se kteryma je o dost zajimavejsi pokecat, nez se ozrat v ramusu a ve tme (skoda, ze venku byla uz dost zima, jinak by samotka na dvore byla idealni - celkem ticho, pivo i zbytek lidi blizko a moznost rychle zmenit styl zabavy)
(2) nesmel mit v batohu notebook a pres rameno fotak; o oba bych nerad prisel, a nebylo je kam odlozit (ne, satnu v tomto pripade jako odpoved fakt neberu)
(3) nesmel mit po narocnem dni hlad a chut na nejake rozumne piti
Mozna by byla dobra kombinace obojiho - v tom smyslu, ze v patek by byla nekde oficialne zarezervovana hospoda pro pokec (aby se vsichni meli cas vykecat; a oficialne proto, aby to nedopadlo jako pre-GDS sraz, na kterem nas bylo sest, chodili jsme po Brne a hledali hospodu, co by mela otevreno). A v sobotu dat nejakou odpocinkovou party pro odreagovani po tezkem dni. I kdyz... rada znamosti a temat k hovoru vznikne na prednaskach, takze to by asi taky moc nefungovalo :/. O napadu dat v patek oziraci party a v sobotu diskuzni nemluve. Zajimavy (a mozna nedoceneny) napad byl dat diskuzi v nedeli dopoledne v nejake hospode, jako to bylo predloni. Pak by se v sobotu vecer dalo v klidu parit.

A pak bych mel jeste jednu drobnou poznamku - vsude byly cedule "Ceske Hry, o.s." coz tipuju je obcanske sdruzeni, ktere se uz nejaky cas chysta/chystalo/bude chystat. Rekl bych, ze je skoda nevyuzit GDS k nejake aspon kratke prezentaci sdruzeni (pokud uz teda je opravdu oficialni) bud formou kratke prezentace (15-20 minut), nebo treba vyvesenim nejakeho plakatu. Chapu, ze s GDS bylo dost prace i tak, ale zase - je nejaka lepsi prilezitost jak tomu sdruzeni udelat nejakou reklamu a rozhodit informace mezi lidi, co by se treba chteli stat cleny a nevedi ze/jestli/jak muzou?

Naposledy upravil OndraSej dne 14. září 2008, 17:33:33, celkově upraveno 1 krát
Mem

PříspěvekZaslal: 14. září 2008, 17:32:53    Předmět: Odpovědět s citátem

Quiark napsal:
Jinak hotel byl pěkný, ale já osobně bych snesl i nějaké skromnější místo, pokud by GDS trvalo aspoň 2 dny.

No pokud to má být i pro lidi kteří už se nějak živí a mají rodiny, tak zhuštění do jednoho dne je jednoznačně přínos (osobně jsem stejně na minulých ročnících byl vždy jen v sobotu), ale nějaká neformální afterparty+workshopy další den v jiných prostorách by se možná snesla... takže zůstává jen otázka, kdo se bude věnovat dalšímu ročníku Wink

Naposledy upravil Mem dne 14. září 2008, 17:34:30, celkově upraveno 1 krát
tom.drin

PříspěvekZaslal: 14. září 2008, 17:33:30    Předmět: Odpovědět s citátem

GDS bylo super, opravdu se povedlo. Myslím, že jednodenní model je opravdu lepší a prostory Avanti byly perfektní.

Z přednášek se mi nejvíc líbila ta od Dana Vávry, je vidět že je to člověk na svém místě, co se nebojí jít proti proudu.

Co se týče mého workshopu, tak se taky musím omluvit. Nevyvedl se přesně podle mých představ. Ale snad si někdo odnesl alespoň pár tipů.
Každopádně se to budu snažit napravit buď článkem na wiki nebo magazínu.

No a party se myslím vyvedla celkem dobře. Nemá cenu si dělat násilí a nutit lidi, co nejsou zvyklí, pařit. Je fakt, že kapely mi taky bylo líto. Byla fakt perfektní. Fléda je fajn místo a mojito za 75,- tomu říkám luxus. Jediný co mi opravdu vadilo, byl ten podivnej fotbálek - ale zas u toho byla sranda Twisted Evil Gyros vedle byl taky výborný Wink

Každopádně musím poděkovat pořadatelům: udělali jste parádní akci, dík.
Nesika

PříspěvekZaslal: 14. září 2008, 17:39:38    Předmět: Odpovědět s citátem

Letosni GDS bylo SUPER! takze vsem poradatelum DIKY! nejvic se mi libyla prednaska od powermaca (scena ze serialu TV Nova tezkej LOLEC ) a jeho osobyty pristup k tvorbe je mi hodne sympaticky a Dan Vavra me taky dost dostal postrehama z "dnesich" her takze jeste jednou DIKY.

jinak prostory hotelu avanti byly rozhodne zmena k lepsimu... a i ta Fleda se mi libyla a to jak si to tam kdo uzil je uz jeho vec... je teda pravda ze na podiu ke konci bylo vic lidi nez na parketu coz me bylo lito kuli kapele ktera hrala podle me dobre!

jo a programotori kalej a ne ze ne! zdravim MD kterej to tam snama zaviral!
spark

PříspěvekZaslal: 14. září 2008, 18:34:40    Předmět: Odpovědět s citátem

Tohtorocne GDS zaznamenalo podla mna velky pokrok oproti tomu minulorocnemu. V mojich ociach sa jednoznacne zvysila celkova uroven jak priestorov, tak aj prednasok. V organizacii boli urcite taktiez velke zmeny, ale v nej som nepocitoval problem uz ani minuly rok (teda jedine nedostatok neteplych napojov priamo na mieste konania > tento rok nebol problem Smile)

S prednaskami som bol nadmieru spokojny, skoro vsetky, ktore som navstivil splnili moje ocakavania. Tento rok som si neodniesol ani tak vela novych cisto technickych poznatkov, ale hlavne slo o to ziskat vacsi prehlad od ludi, ktory sa danemu oboru venuju ovela dlhsie.

Osobne sa mi party vo Flede pacila > jednak su to vacsie priestory ako minuly rok - kazdy mal moznost si sadnut pri pive a porozpravat sa v podstate s hocikym > a nie len o typickych hernych veciach. Akcia sa mi pacila, stretol som sa s novymi skvelymi ludmi a uz teraz sa tesim na dalsie spoluprace s nimi.

to tom.drin > ten futbal bol teda dobre hnusny Very Happy
komm

PříspěvekZaslal: 14. září 2008, 19:56:39    Předmět: Odpovědět s citátem

RuThaN: no bol som na tej tvojej.. normalne mi ta bolo luto ale nakoniec som aj tak nelutostne odisiel Very Happy .. najma mi bolo luto ked prisli tie holky s tymi 2 chalanmi a po 5 minutach odisli Very Happy..

ono sa to aj dalo pocuvat ked sa tak zamyslim ale nejak to treba asi zivsie hovorit myslim.

nechcel som byt v tvojej kozi ked sa otocis konecne a zistis ze si prednasal 3 ludom Very Happy

btw mem vyzera nejak divne IRL Very Happy ale aspon som si ho inak predstavoval Very Happy

EDIT: este som zabudol dodat ze som mal aj sukromnu prednasku od MD Very Happy celkom ma to zaujalo.. dal to u mna na 2 hodiny Very Happy
Fila

PříspěvekZaslal: 14. září 2008, 20:35:00    Předmět: Odpovědět s citátem

ondy1985 napsal:
no moj nazor je, ze pokecat o matike a programovani mozem aj cez IRC alebo ICQ, ale zabavat sa da len osobne Wink Mne osobne prekaza, ked ludia maju programatorov zaskatulkovanych ako kockate hlavy co sa nevedia zabavat. A teda vcerajsia party nemala skutocne moc daleko od tohoto... smutne Sad

Ale ne, pletes kose s banama. Povest programatoru, ze se neumi bavit o nicem jinem, nez programovani, jsme si tak mozna zaslouzili tim, ze se o nem bavime i v pritomnosti "normalnich lidi". Kdyz se o tom bavime mezi samyma programatorama, nemuzeme tu povest ziskat -- nema si kdo stezovat Smile. To same plati samozrejme pro ostatni vyvojarske profese...
Je to zcela ortogonalni k tomu, jak se bavime s ostatnima -- klidne budu mezi bandou nevyvojaru delat jakekoliv veci, ale proste kdyz su s vyvojarema, rad si pokecam o vyvoji, samozrejme kdyz to jsou zaroven kamosi tak i o jakychkoliv jinych osobnich vecech, ale proste vzajemne se neslyset a treba nekde parit, coz bych mohl i treba vedle uplne neznamych lidi, me prijde proste skoda.
Mem

PříspěvekZaslal: 14. září 2008, 20:37:38    Předmět: Odpovědět s citátem

komm napsal:
btw mem vyzera nejak divne IRL Very Happy ale aspon som si ho inak predstavoval Very Happy

Pche Twisted Evil A ty si bol ktory? (Elf sa mi uz identifikoval na 2 fotkach)
http://www.fotogalerie.cz/mem/34925-game-developer-session-2008
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Game Developers Session Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 2 z 4

Přejdi na: