Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
swarm
|
Zaslal: 28. srpen 2007, 20:14:17 Předmět: |
|
|
V Mirandě mám ICQ a Jabber. Teď konkrétně jsem teda připojen jen na icq, protože mi Jabber už asi hodinu nejde přihlásit. Dřív jsem chtěl přejít na jabber kompletně. Bohužel kvůli některým problémům jsem si Jabber nechal jen jako nouzovku, když icq vypadne, a mám tam asi 4 lidi (v ICQ asi 100).
Při používání jabberu jsem narazil na několik blbostí, co mě štvaly:
- I když jsem si měnil nick, kamarádům se zobrazovala furt nějaká blbost.
- Častokrát jsem se pro některý tvářil offline i když jsem byl online.
- Když jsem byl invisible, tak mi nechodily zprávy a občas nechodili ani ty odeslané ode mě.
- Někdy zprávy chodily až s minutovým zpožděním.
Nehodlám tu řešit, co jsem si zavinil/nezavinil sám, co byla/nebyla výjimečná chyba serveru atd. Tohle jsou prostě moje zkušenosti, při kterých jsem došel k tomu, že to ICQ na tom ještě neni tak špatně.
Do budoucna Jabber si asi zrušim a nahradim ho MSN. Lidi, který potřebuju mít stále na dosah to stejně tak jako tak používaj a navíc se mi líbí ten Microsoftí klient. Časem pravděpodobně na něj přejdu a ICQ zrušim taky. _________________ Diagon Swarm - redaktor notebook.cz, moderátor diskuzního fora 3dfx.cz, zive.cz a notebook.cz
Blog o mobilní technice -> [WWW] |
|
Návrat nahoru |
|
|
rezna
|
Zaslal: 28. srpen 2007, 20:34:41 Předmět: |
|
|
swarm - to je to co vzdycky beru jako argument - obycejnej user vezme, zkusi a kdyz to blbne sere na to - je to i muj pripad s jabberem - njs.netlab.cz myva vypadky apod.
jabber proto pouzivam jenom svuj vlastni vnitrofiremni - sice mi nejakej ucet na netlabu porad bezi ale ze bych pres neho nejak vic komunikoval se rict neda
co se tyce MSN nacpal jsem si ho do Mirandy - nema rad vic klientu. |
|
Návrat nahoru |
|
|
iVir
|
Zaslal: 28. srpen 2007, 20:40:51 Předmět: |
|
|
Síla protokolu XMPP (aka Jabber) není přímo v základních možnostech, které v některých případech (zvuk, video) stále pokulhává, ale v přidané hodnotě.
Příkladem může být český jabber server jabbim.cz, který nabízí svým uživatelům možnost nahrávání fotek do svého alba nebo dalších souborů na disk serveru, přispívat do blogu. Vše v rámci pohodlí svého klienta spolu s možností přistupovat k těmto datům téměř odkudkoliv. Mnozí využívají nabízenou SMS bránu, RSS kanály, počasí, slovníky a ještě pár služeb.
Právě díky dostupnosti dokumentace protokolu je zde velká možnost rozvíjení dalších služeb a jejich cílení.
Ad swarm)
Často záleží na klientovi a co podporuje. Co se týká Mirandy, tak ta slušněji podporuje Jabber až posledních vývojových verzí a pořád to není ono.
Popisované problémy se mi dějí v případě nestability spojení a jeho ztráty. Potom k této situaci dochází a už se mi to párkrát stalo. Řešením bude potvrzování příjmu zpráv, avšak to prozatím nebylo do serverové části implementováno.
Osobně nemám s připojováním problém až na včerejší cca 5 minutový výpadek v pozdních hodinách.
Vzhledem k přechodu k MSN bych ti doporučil spíše Yahoo! Messenger, který nabízí více fcí včetně anti-spimové ochrany, protože síť Yahoo! je s MSN propojená a "brzo" bude nejspíše propojena i s Google (smlouva je podepsána), takže i s Jabberem i když nevím na jaké konkrétní úrovni. |
|
Návrat nahoru |
|
|
rezna
|
Zaslal: 28. srpen 2007, 21:05:56 Předmět: |
|
|
1) nj kdyz s tim ma miranda problemy nemeli ten jabber plugin zverejnovat - takhle odrazuji lidi
2) pridana hodnota 90% lidi nebere - potrebuji si psat
3) o zvuku/videu viz thread o skype - jde to efektivne blokovat coz je blbe - tady vede skype na plne care
4) ad spojeni MSN s googlem a tedy jabberem je blbost - s googlem se spojit mohou, tim padem dojde k propojeni s XMPP servery google-talk - nikoliv s celou siti jabber jako takovou. google-talk je totiz izolovana XMPP sit.
5) velka odebrana hodnota jabber klientu jsou hry - v tomhle ICQ rulez - to tahne lidi 15- k tomuhle klientu - ackoliv podle smlouvy lide pod 13 ho samozrejme uzivat nesmi - to je nejakej zpicenej zakon v USA a tak to musi byt v kazde licenci |
|
Návrat nahoru |
|
|
dadajax
|
Zaslal: 28. srpen 2007, 21:07:21 Předmět: |
|
|
Jak to tu tak čtu, tak nejsem jediný koho jabber nepřesvědčil. Všude jsem četl jak je to úžasné, jak je to spolehlivé, tak jsem si řekl že ho vyzkouším. Server jsem vybral jabbim.cz (podle toho co jsem četl tak nej server v ČR). Už výběr klienta byl problematický, ale to jsem překousl.
Potom jsem chtěl vyzkoušet ty vychvalované transporty, zkouším RSS,IRC,TV program a nic z toho nešlo. Si říkám že bych byl takový mamlas a neporadil si s tím? Nakonec mi přestalo fungovat i přihlášení k účtu a zjistil jsem že to bylo způsobeno nějakým výpadkem. Jabber jsem potom používal asi 4 dny, z toho mi to asi 3x spadlo (ano, mohla to být náhoda, ale v porovnání s icq které mi spadne max 2x do roka je to rozdíl)
Výsledek? Zůstávám u ICQ, a díky mirandě mi to plně vyhovuje. Jabber by byl dobrý jen pokud by na něj přešlo více lidí, a existovaly by nějaké kvalitní servery. V současné době nemá nic, čím by přesvědčil většinu, aby na něj přešla. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Moox
|
Zaslal: 28. srpen 2007, 21:16:16 Předmět: |
|
|
Je hezke, ze Jabber nabizi moznost nahravani fotek do alb, prispivat do blogu, posilat sms a dalsi vychytavky. Imho je hlavni problem v tom, ze neni zadny "user friendly" klient jako ICQ 5.1, 6 atd., ktery by valne vetsine no-IT crowd lidi umoznil jejich jednoduche pouzivani. Spolecnost je bohuzel rozmlsana designem a jednoduchym pristupem. Priznejme si, ze s touto skupinou potrebujeme komunikovat (konstatuji z osobni zkusenosti).
Po hledani informaci o Jabber klientech jsem spise zjistil, ze vetsina pouziva PSI, jenomze na tohle byste 15-ti letou pubertacku nenalakali. Podle me prave ti 15-ti leti pubertaci/pubertacky dokazou v dnesni dobe spustit lavinu s novymi IM ( medialni odezva pote prijde sama ), to se ale nestane, dokud nebude nejaky pro ne prijatelny Jabber ( ci jiny ) klient s mnozstvim funkcich >= ICQ 6 ( predevsim flash hry ). Tady si myslim, ze je hlavni problem v komunikacnich protokolech... Neni ani tak v nich, jako v jejich klientech ( tedy co se siroke verejnosti tyce ) ... |
|
Návrat nahoru |
|
|
swarm
|
Zaslal: 28. srpen 2007, 21:17:45 Předmět: |
|
|
ivir: neříkám, že tomu nedám někdy ještě šanci. Na druhou stranu jednu šanci už jsem dal a jabber ji tak nějak promarnil. Já s tim prostě nechci mít žádný sraní. Už dávno si nesedám k počítači, abych si tu jen tak něco kutil a vylepšoval. Když sednu k počítači, tak na něm téměř výhradně pracuju (pokud se nesnažim zrovna odreagovat na nějakym foru jako teď). Vyhraje tedy u mě to, co bude nejpřívětivější a bude s tim nejmíň sraní.
Jedna ze základních funkcí, co mě na jabberu nasrala: potvrzovaní zpráv ... já prostě potřebuju vědět, že ta zpráva došla. Extra pokud jsem viděl, jaké problémy ten server občas má. Pokud jsem si tuhle funkci v mirandě aktivoval, tak vůči jiné mirandě to jelo v pohodě, ale třeba když jsem psal tobě, tak tvůj klient vůbec potvrzování neodesílal, takže mi to u každé zprávy psalo, že si ji nepřijal a přitom tobě přišla. Je to hloupost, ale jak je možné, že musim řešit něco takového u protokolu, který by se měl snadno implementovat, protože je skvěle zdokumentovaný? _________________ Diagon Swarm - redaktor notebook.cz, moderátor diskuzního fora 3dfx.cz, zive.cz a notebook.cz
Blog o mobilní technice -> [WWW] |
|
Návrat nahoru |
|
|
iVir
|
Zaslal: 28. srpen 2007, 22:30:49 Předmět: |
|
|
rezna :
Ohledně izolovanosti google sítě si zkusím něco ještě pročíst. Měl jsem za to, že pouze neobsahuje žádné transporty a je tedy nutné využívat služeb jiných serverů. Dle způsobu programování pro XMPPs budou muset vytvořit transport a bude jen na nich jak jej poskytnout.
Ad hry) Jediné co jsem zatím viděl realizované skrze jabber byly piškvorky a šachy, ale jednalo se o samostatné aplikace. Snad se to trochu zlepší s klientem Jabbim, který má podporovat pluginy, žel vše je otázka budoucnosti.
Moox :
S klienty máš zcela jistě pravdu. Třeba až s poslední verzí klienta MS Live Messenger bylo možné konečně zasílat "off-line zprávy". Problémem je omezení pouze na oficiálního klienta, což u jabberu neexistuje. Klienty lze od sebe rozlišovat jen množstvím podporovaných částí protokolu. Důvodem pro časté používání Psi byla rychlost implementace nových vlastností. Bohužel v poslední době se to dosti zadrhlo a nezbývá než přejít na další klienty (Gajim, Jabbim, Jabbin, Pidgin, Kopete, ...)
swarm :
Omlouvám se ti, že používám obstarožní Psi a pokusím se jej nahradit novějším klientem. Čekal jsem na novou verzi a ta prozatím nepřichází.
Protokol je zdokumentovaný je dobře, ale jednak jednotlivé doplňky prochází schvalovacím procesem a také trvá než to vývojáři implementují. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Marek
Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 29. srpen 2007, 04:42:47 Předmět: |
|
|
rezna napsal: |
google-talk je totiz izolovana XMPP sit |
Jak moc izolovana? Nemam zadnej problem pri komunikaci mezi jabber ucty @gmail.com a @jabber.org. A pokud pouzijes oficialni Google Talk client, melo by tam byt i VoIP, bohuzel jen mezi lidma se stejnym clientem.
Pokud by mel nekdo problem s free jabber servery, muze zkusit ten gmail, mel by bezet bez problemu. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
rezna
|
Zaslal: 29. srpen 2007, 06:08:07 Předmět: |
|
|
eosie - moje informace plyne z nejake diskuze na rootu kde jsem cetl ze se muze clovek bavit pouze s lidma co maji taky @gmail.com - pokud uz to neni pravda pak si sypu popel na hlavu |
|
Návrat nahoru |
|
|
Yossarian
|
Zaslal: 29. srpen 2007, 08:44:00 Předmět: |
|
|
tucna napsal: |
Taky používám gmail a nemám problém s komunikací gmail - nogmail |
ja taky ne, ty maily chodi sice obcas trochu se zpozdenim, ale jinak ok. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Houp
|
Zaslal: 10. listopad 2007, 19:08:57 Předmět: |
|
|
Taky jsem zkoušel "skvělý" Jabber a bohužel působil negativně.
Nejdřív výběr klienta, bylo jich nějak moc. Nakonec jsem vyzkoušel dva PSI a ještě jeden, nepamatuji si jméno.
Další problém byl výběr serveru. Sakra jaký si mám zvolit? Pak jsem netušil, jestli si mám zakládat nový mail, nebo mi stačí nějaký co mám. Atd.
Dost rozladěný, ale podařilo se připojit. Možná je to smutný, ale ani jeden z těch dvou klientů mě nepřesvědčil. Vypadaly oba amatérsky.
Tedy smazáno a používám ICQ, případně Skype. Nemám žádné problémy. K licenci. Nikdo, nikdo mi nemůže číst mé zprávy. Je to proti ústavě i proti Základní listině práv a svobod. Myšlenky jsou jen moje.
Jinak k čemu ICQ používám? Prakticky jen komunikace a posílání souborů. Hojně využívám invisible status. Nic víc nepotřebuji. Možná mi doporučíte alespoň Mirrandu, ale nemám důvod jí instalovat. Ani těch MB ušetřených paměti mě nepřesvědčí. Nepotřebuji to, nedostatkem paměti netrpím. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
pcmaster
|
Zaslal: 10. listopad 2007, 21:39:37 Předmět: |
|
|
Nemozem suhlasit snad ani s jednou vecou. Originalny klient ICQ aj Skype mi pridu totalne skarede a lamerske, totalne o nicom. Plus reklamy, super, no nekup to. Furt to pada. Odpocuvaju ta (automaticky). A je jedno, aka je ustava v CR, lebo tvoje data putuju do izralena pripade USofA a tam je zakon uplne iny a na cesku ustavu ti tam mozu tak maximalne srat Inac plati, co tu bolo napisane, nechcem sa opakovat... _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladis
|
Zaslal: 10. listopad 2007, 21:50:10 Předmět: |
|
|
Houp napsal: |
Nejdřív výběr klienta, bylo jich nějak moc... Další problém byl výběr serveru. Sakra jaký si mám zvolit? Pak jsem netušil... |
Svoboda je blba vec, clovek se musi furt rozhodovat . |
|
Návrat nahoru |
|
|
pcmaster
|
Zaslal: 10. listopad 2007, 21:58:11 Předmět: |
|
|
Velmi trefne! _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|