Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
uiii
|
Zaslal: 15. srpen 2008, 18:23:12 Předmět: jak nastavit router |
|
|
Cau, potrebuju poradit, chtel bych postavit nasledujici schema site:
signal od poskytovatele => vzduch => AP => kabel => router => vduch => notebook
No a nevim jak nastavit ten router (ASUS wl-500gP), mam ho nastavit jako acces point, bridge nebo klient? Jinak z toho AP jeste vedou kabely do dvou stolnich PC, kterym to AP dynamicky prideluje IP. Tim padem ten router asi mam nastavit taky aby se mu pridelovala dynamicky IP? A ten notebook pak mam nastavit jak? Taky DHCP? nebo jako branu nastavit adresu routeru a ip si vymyslet vlastni?
Dik Uiii _________________ Twitter |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mem
|
Zaslal: 16. srpen 2008, 09:33:56 Předmět: |
|
|
Řesil jsem před lety úplně stejnou situaci - WiFi od poskytovatele do klienta Edimax (v módu station infrastructure), který kabelem vedl do WAN na routeru Zyxel, a router poskytoval NAT pro jedno kabelem připojené PC a WiFi po celém domě. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
uiii
|
Zaslal: 3. říjen 2008, 18:38:27 Předmět: |
|
|
Rád bych trochu aktualizoval dotaz.
Nyní jsou moje požadavky následující:
Potřebuji nějak nastavit ten router aby fungoval pouze jako nahrada kabelu.
Prostě wifi propojení AP(to které chytá wifi od poskytovatele) a jednoho pocítače, ale tak aby tam neprobíhal žádný překlad adres.
Aby to bylo uplně stejné z pohledu mého počítače i ostatních PC jako bych to propojil kabelem.
Dík Uiii[/b] _________________ Twitter |
|
Návrat nahoru |
|
|
uiii
|
Zaslal: 4. říjen 2008, 13:57:26 Předmět: |
|
|
to to opravdu nikdo nevite? myslel jsem ze je to jednoducha vec, akorat s tim nemam zadny zkusenosti, tak se ptam. _________________ Twitter |
|
Návrat nahoru |
|
|
Al
|
Zaslal: 26. říjen 2008, 23:09:30 Předmět: |
|
|
Mně to doma takhle funguje. Nic jsem tam nenastavoval, prostě default. Nechápu, v čem je problém.
To venkovní AP má vlastní IP, počítač má jinou IP, ale ten lokální wifi router žádnou IP nemá. Router z princip nemá svou IP, nevidím v tom nic podivného a nemusí se to přece nijak nastavovat. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Lando
|
Zaslal: 27. říjen 2008, 10:32:27 Předmět: |
|
|
To AP musi byt v modu client. Pak jenom preposila packety mezi wifi/ethernet. To, ze router z principu nema IP mi prijde jako blbost. Router jako zarizeni na 3 vrstve OSI modelu uz ip adresy pouziva prave pro routovani. AP nastaveny jako klient se chova spis jako switch. Nicmene bez IP se to celkem blbe nastavuje |
|
Návrat nahoru |
|
|
Al
|
Zaslal: 27. říjen 2008, 12:19:30 Předmět: |
|
|
Jo, napsal jsem to špatně. Switch nemá IP, router má. Ten lokální wifi přístroj by měl fungovat v režimu switch, ne router.
Ještě poznámka: Obvykle stačí, když tazatel řekne místo technické otázky, co doopravdy potřebuje udělat. A najde se pak 10 jiných řešení než to, po čem se původně ptal. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|