Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
one eyed child
|
Zaslal: 13. červen 2009, 22:48:04 Předmět: grafický tablet |
|
|
zdravím, chtěl bych si koupit grafický tablet do 1500,- pro ruční kreslení grafiky k adventuře. nejde o vyloženě profesionální práci, takže mi jde o poměr cena/výkon.. nemám však nejmenší ponětí, na jaké parametry se při výběru zaměřit, proto bych neskonale ocenil radu všech, co mají k daným otázkám, co říct. nadchly by mě i tipy na konkrétní tablety, děkuji vám. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Hunter
|
Zaslal: 14. červen 2009, 12:26:32 Předmět: |
|
|
Kdybys trochu přitlačil, asi bych šel do tohoto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48315
Wacom má proti všem ostatním několik výhod:
- nejlepší ovladače (Geniusu velmi dlouho trvalo než udělal ovladače, kde jde plocha tabletu namapovat na určitou plochu monitoru/ů)
- bezbateriové pero - lehké, uzké (jako propiska, Genius nebo Trust mají mnohem tlustější pera, hůř se drží)
- nejmíň problémů s divnými vadami jako klepání kurzoru atd.
Pokud už by sis nekoupil Wacom (popř. Umax, který pro Wacom vyrábí některé věci), tak už je to jedno, protože tablety Genius, Trust, Pentagram a kdovíco ještě se vyrábí v té stejné čínské továrně a jejich ovladače tvoří nejspíš ti stejní neschopní lidé.
Já mám doma tohle http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=106145&Search=m609&SearchType=1&SearchSubmit=1 (výhra v soutěži) a o jeho problémech bych mohl vykládat docela dost. Ale funguje. Po dvou letech už existují i použitelné ovladače. |
|
Návrat nahoru |
|
|
tom.drin
|
Zaslal: 14. červen 2009, 13:03:34 Předmět: |
|
|
Souhlasím....jdi jedině do Wacomu.
Dřív jsem měl Pentagram A4kovej. Problémy byly už od začátku- nefungovaly některá tlačítka, ovladače byly problémový. Po roce a půl se začaly objevovat pruhy, kde tablet vůbec nereagoval. Když jich bylo už moc, šel jsem si pro Wacom.
Mám teď Intuose3. Je to sice o dost dražší než Bamboo, ale věřím že co se týče kvality zpracování, budou na tom oba tablety stejně.
Za celou dobu co ho mám jsem neměl nejmenší problém, a neznám nikoho kdo by měl s Wacomem sebemenší problém. |
|
Návrat nahoru |
|
|
uiii
|
Zaslal: 14. červen 2009, 16:48:32 Předmět: |
|
|
a nevite jak sou na tom v linuxu? _________________ Twitter |
|
Návrat nahoru |
|
|
zapytchu
Založen: 08. 08. 2007 Příspěvky: 352 Bydliště: čechy i chacharov
|
Zaslal: 14. červen 2009, 17:16:58 Předmět: |
|
|
uiii napsal: |
a nevite jak sou na tom v linuxu? |
V čem? |
|
Návrat nahoru |
|
|
OndraSej
Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 767 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 14. červen 2009, 17:37:02 Předmět: |
|
|
Před pár lety to šlo bez problémů (Wacom), předpokládám, že se to moc neměnilo. Myslím, že tenkrát byly ovladače přímo od Wacomu. _________________ http://trionteam.net |
|
Návrat nahoru |
|
|
one eyed child
|
Zaslal: 14. červen 2009, 18:52:20 Předmět: |
|
|
díky vám, asi ten wacom teda prubnu _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
uiii
|
Zaslal: 14. červen 2009, 19:42:24 Předmět: |
|
|
zapytchu napsal: |
uiii napsal: |
a nevite jak sou na tom v linuxu? |
V čem? |
No jako jestli sou pro mě ovladače a jak dobře to běhá _________________ Twitter |
|
Návrat nahoru |
|
|
|