.[ ČeskéHry.cz ].
pomoc s testom na spambotov
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
SUK

PříspěvekZaslal: 15. listopad 2009, 14:29:21    Předmět: Odpovědět s citátem

Zajimave, zrovna ja to teda strelil opravdu od oka (v jednom pripade jsem dokonce nevedel).
Ale za tim, ze to musi bejt plynuly, jinak se na to lidi vykaslou (aj ja mel tu chut, ale vydrzel jsem) si stojim Smile Takhle se to totiz opravdu neda...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky Yahoo Messenger MSN Messenger
elf

PříspěvekZaslal: 15. listopad 2009, 16:12:40    Předmět: Odpovědět s citátem

SUK napsal:
Zajimave, zrovna ja to teda strelil opravdu od oka (v jednom pripade jsem dokonce nevedel).
Ale za tim, ze to musi bejt plynuly, jinak se na to lidi vykaslou (aj ja mel tu chut, ale vydrzel jsem) si stojim Smile Takhle se to totiz opravdu neda...

mas nejake divne oci Smile ... ale hej, rozmyslam, ze to upravim, len teraz nie je cas. teraz pisem to vyhodnotenie a tu pracu musim zacat pisat
SUK

PříspěvekZaslal: 15. listopad 2009, 18:21:17    Předmět: Odpovědět s citátem

elf: a nebo jsem linej a pri ty odezve (= <1;3> sekundy) hledat neco presnejsiho Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky Yahoo Messenger MSN Messenger
Tringi

PříspěvekZaslal: 15. listopad 2009, 23:29:18    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím jak ostatním, ale mě ten Captcha - Image po kliknutí Submit píše akorát "do pekla" bez ohledu na otočení obrázku.
elf

PříspěvekZaslal: 16. listopad 2009, 00:34:15    Předmět: Odpovědět s citátem

Tringi napsal:
Nevím jak ostatním, ale mě ten Captcha - Image po kliknutí Submit píše akorát "do pekla" bez ohledu na otočení obrázku.

hej Embarassed ... ono ja som prave prerabal to otacanie obrazkov, aby to bolo cez js a naprvykrat som tam uploadol zlu verziu. samozrejme nadruhykrat padol net a nenabehol, takze teraz uz tam hodim normalnu verziu ... len teraz som zistil, ze s cachovanim browsera je trocha problem ... ale do rana by tam mala byt uz verzia s viac user-friendly ovladanim a moznost vyplnit len to otacanie obrazkov, keby to niekto dodatocne chcel skusit tym druhym (omnoho rychlejsim) sposobom ...
elf

PříspěvekZaslal: 16. listopad 2009, 01:50:02    Předmět: Odpovědět s citátem

nakoniec som to teda pomocou kniznice, co mu tuft doporucil prekodil a teraz sa to toci cez js a canvas (vdaka za tip, ja som to predtym skusal cez jquert a plugin rotate, ale tam to bola smrt kvoli cache browsera).ak teda niekto preskocil to tocenie tych obrazkov a chcel by to dokoncit, tak tu je moznost spravit len ten test samostatne:
http://ee.lukaspolak.net/image/
frca

PříspěvekZaslal: 16. listopad 2009, 09:48:51    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě by ten posuvník měl být uprostřed a ne na kraji. Když je obrázek trochu natočený na druhou stranu, tak člověk musí přejet celým posuvníkem až na druhou stranu -> opruz. Klidně by se mohly ty rozsahy po stranách i překrývat, aby se dalo k některým úhlům dostat z obou stran.
Je tam asi i nějaký bug, protože někdy se obrázek nenačte.
if.then

PříspěvekZaslal: 16. listopad 2009, 10:00:16    Předmět: Odpovědět s citátem

Teď je to super Smile Žádné bugy se mi neobjevily (Intel Core 2 Duo na 2.66, Google Chrome 3.0.195.33)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vozka

PříspěvekZaslal: 16. listopad 2009, 11:37:20    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, takhle si to skoro dovedu představit použitelné v praxi Smile Také bych dal posuvník doprostřed, přijde mi to přirozenější, co se načítání obrázků týče - načetly se všechny, ale trvalo to většinou několik vteřin. Nevím, jestli je to pomalým hostingem, ale jestli ne, je třeba to nějak vyřešit, to by uživatele štvalo.
nou

PříspěvekZaslal: 16. listopad 2009, 12:08:30    Předmět: Odpovědět s citátem

mne sa nacitaly rychlo. tak do sekundy. ale si treba dat pozor lebo som si vsimol ze niektorym obrazkom bolo vidiet hranu. toho by sa mohly booti chytit.
Hunter

PříspěvekZaslal: 16. listopad 2009, 17:35:03    Předmět: Odpovědět s citátem

Rychlost už je ok, ovládání by bylo ideální do kruhu kolem toho obrázku, kdekoliv chytnu za ten kruh, tam se udělá "úchyt" a budu s tím moct otáčet.
Ideální by samozřejmě byl ten multi-touch (chytnu za libovolný dva body, otočím), ale samozřejmě zatím jen velmi málo HW to podporuje (5%?), takže zatím v praxi nepoužitelný.
Mem

PříspěvekZaslal: 16. listopad 2009, 17:44:16    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím jak to přesně Hunter myslí s tím kruhem kolem obrázku, ale já bych naopak dovolil začít drag na libovolném místě obrázku a rotaci spočítat přesně podle kurzoru myši. Dělal jsem to tak v jedné flashové hře na zakázku (která byla teda složitější, otáčející kolo s fotkou zároveň ovlivňovalo další dotýkající se kola atd.)

PříspěvekZaslal: 16. listopad 2009, 18:00:29    Předmět: Odpovědět s citátem

Mem> Jasně, to je taky možnost, problém je v tom, že je výhodnější k tomu obrázku udělat něco, co na první pohled vypadá jako ovládací prvek. Když někde vidíš posuvník s "tahacím držátkem", tak pokud nejde o tvé první setkání s počítačem, je to "self-explaining". Pokud necháš stránku bez něj s myšlenkou "chytni to kdekoliv a tažením posuň", tak alespoň 3/4 lidí nepřijde na to, jak to udělat.
Pokud uživateli necháš pouze obrázek a budeš si myslet "jemu dojde, že má kliknout kamkoliv a otočit jím do správné polohy", tam mu to rozhodně nedojde a budeš k tomu muset připojit poměrně zbytečnej textovej návod k používání.
Pokud kolem (nebo v nebo kdekoliv) bude něco, co na první pohled _vypadá_ jako ovládací prvek, budou uživatelé mnohem míň zmatení. To ovšem neznamená, že s obrázkem nemůže jít otáčet I uchopením za něj, rozhodně by u toho však měl být i zjevnější ovladač.
Mem

PříspěvekZaslal: 16. listopad 2009, 18:49:37    Předmět: Odpovědět s citátem

Hunter: Jj s tou potřebou hintu samozřejmě souhlasím (v té hře je to už součást intra, kdy se tak vyrotuje samotné logo hry, plus kurzor myši se mění na rotující šipky při najetí na obrázek).

PříspěvekZaslal: 17. listopad 2009, 13:34:00    Předmět: Odpovědět s citátem

suhlasim, ze by bolo lepsie, keby sa manipulovalo priamo s obrazkom a nie takto cez slider. dokonca to je aj v navrhu tejto ochrany, ze na to je najvhodnejsia, no potreboval som to nejako pouzitelne skodit a toto bolo pomerne rychle a dostacujuce. to, ze to obcas nenacita je podla mna skorej browserom a nieco s cache. to pomale nacitanie je vec hostingu, lebo na localhoste mi to bezi uplne v pohode.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

Přejdi na: