Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Anatoly
|
Zaslal: 11. leden 2010, 21:42:47 Předmět: OpenGL a Windows 7 - Color scheme |
|
|
Zdravím
Pokud přeložím a spustím svůj program pod win7, objeví se zpráva: "Color shceme has been changed to Windows 7 basic. A running program is not compatible with certain visual elements of windows". Nevíte někdo co stím? OpenGL mi jede přes SDL. Prográmek sám o sobě běží trhaně, ale to je předpokládám následek předchozího problému. Kompiluji pod Code:Blocks.
Díky _________________ http://www.hunacpages.ic.cz - moje opengl programy |
|
Návrat nahoru |
|
|
Deluxe
|
Zaslal: 11. leden 2010, 21:57:09 Předmět: |
|
|
Myslim ze tady pujde spis o problem SDL knihovny (jakou mas verzi?). Mam tedko rozdelanej podobnej primitivni OpenGL program, ale bez pouziti SDL, primo pres WinAPI, a funguje normalne. Dalsi moznost by mohly byt ovladace.
Tot muj prvotni nastrel. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Anatoly
|
Zaslal: 11. leden 2010, 22:10:29 Předmět: |
|
|
teda to byla rychlost
Zvláštní je, že v podstatě tentýž program, který jsem kompiloval pod XP, s tím problémy nemá (ani s color scheme ani s rychlostí).
sdl mám verzi 1-2-14.
S ovladačema nestraš, s těma bojuju na XP dodneška a nerad bych v tom pokračoval i ve w7. _________________ http://www.hunacpages.ic.cz - moje opengl programy |
|
Návrat nahoru |
|
|
Deluxe
|
Zaslal: 11. leden 2010, 22:25:50 Předmět: |
|
|
Ta zmena "color scheme" je zpusobena nekompatibilitou okna vytvorenym SDL a tzv. Areo (pruhledny okynka ve Win7), proto to na WinXP nema problem.
Nevim jak funguje SDL na Win7 bez OpenGL, pokud dobre, tak by to mohlo byt nastavenim modu zobrazeni pro OpenGL v SDL (barevna hloubka...).
V SDL myslim neni moc nastaveni co by se tykalo primo okna, jako okraje... tam by jinak taky mohl byt problem.
Jinak moc nevim, nerad bych kecal. |
|
Návrat nahoru |
|
|
frca
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladis
|
Zaslal: 12. leden 2010, 08:29:03 Předmět: |
|
|
Jasně že v XP ten problém není, když tam není Aero. Zkontroluj si, že nastavuješ stejnou barevnou hloubku jako máš ve Windows. Ad rychlost, nainstaluj si aktuální ovladače . _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mem
|
Zaslal: 12. leden 2010, 09:00:11 Předmět: |
|
|
Deluxe, Ladis: podle mě špatně čtete (nebo on špatně píše ). Píše, že s programem zkompilovaným pod XP s tím problém nemá (z toho usuzuju, že to tam zkompiloval a pak zkoušel na Win 7, což by mohlo ukazovat na odlišnou verzi knihoven, které použil při kompilaci), a ne že s tím nemá problém na XP _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladis
|
Zaslal: 12. leden 2010, 11:02:38 Předmět: |
|
|
I ty asi špatně čteš, Meme, ale aspoň jsi mě donutil důkladněji zanalyzovat jeho původní větu :
Anatoly napsal: |
Zvláštní je, že v podstatě tentýž (!= tentýž, pozn. Ladise) program, který jsem kompiloval pod XP, s tím problémy nemá (ani s color scheme ani s rychlostí). |
Takže je to jiný program, a ten mu funguje. Takže být jím, kouknu na nastavení OpenGL do toho programu, který funguje. Já třeba taky včera zjistil, že jedna má SDL hra ve Win 7 na Intelu neběžela (na NVidii ano).
Jinak byl to pěkný oříšek na pochopení zadání problémů. Na první pohled to ani velké kapacity C-H fóra neprohlédly . _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mem
|
Zaslal: 12. leden 2010, 11:05:33 Předmět: |
|
|
Ladis: to je pěkné, ale já jsem nikde nerozporoval, zda to je stejný nebo jiný program (stejně jako ty z té věty chápu, že jiný, jen zřejmě taky používá SDL a OpenGL). Takže kromě problému se čtením původního příspěvku máš i problém se čtením reakce? _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Anatoly
|
Zaslal: 12. leden 2010, 22:11:57 Předmět: |
|
|
Dík všem za reakce, až budu mít čas tak to proberu a dám vědět. _________________ http://www.hunacpages.ic.cz - moje opengl programy |
|
Návrat nahoru |
|
|
|