.[ ČeskéHry.cz ].
Mobil a notebook, pro fyziky
Jdi na stránku 1, 2  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Houp

PříspěvekZaslal: 17. únor 2010, 10:40:29    Předmět: Mobil a notebook, pro fyziky Odpovědět s citátem

Je pravda, že dobrovolně jsem experiment x-krát neopakoval, alě několikrát se mi stalo, že mi zamrzl notebook(přestal reagovat touchpad, myš, klavésnice) a ve dvou případnech jsem to bylo přesně v dobu, kdy mi přišla sms na mobil, který jsem měl blízko notebooku.

Já a fyzika nic moc, zajímaly by mě vaše názory na to. Jinak to bylo blízko DVD mechaniky, zbytek nevím, jak mám uvnitř poskládaný, dovnitř jsem se u tohoto notebooku ještě nekoukal.

PříspěvekZaslal: 17. únor 2010, 10:46:40    Předmět: Odpovědět s citátem

Je docele nereálný aby se to nějak ovliňovalo (to by to muselo fungovat jako "EMP shockwave") ... ale jsou i věc mezi nebem a zemí, teby mezi BTSkou a notebookem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Marek

PříspěvekZaslal: 17. únor 2010, 12:26:05    Předmět: Odpovědět s citátem

Tvůj mobil má EMP? To chci taky. Wink
Houp

PříspěvekZaslal: 17. únor 2010, 14:07:34    Předmět: Odpovědět s citátem

tak možná čistě náhoda, teď to nic neudělalo..

ale je to divné, a když pominu ten mobil, nevíte čím to je, že z ničeho nic může přestat reagovat notebook? Původně mě napadlo nějaká chyba ve Win7, ale zatím jsem nenašel nikoho se stejným problém.

no je to záhada, která je hlavně nereklamovatelná, nevím, jak to někde dokážu, když zatím nevím, čím to je

PříspěvekZaslal: 17. únor 2010, 14:26:46    Předmět: Odpovědět s citátem

Hunter napsal:
Je docele nereálný aby se to nějak ovliňovalo (to by to muselo fungovat jako "EMP shockwave") ... ale jsou i věc mezi nebem a zemí, teby mezi BTSkou a notebookem.

No me kdyz prijde sms tak to poznam predem... repreacky zacnou praskat a kurzor zacne divoce poskakovat po obrazovce (podle me to je, ze je spatne odstinena optika u mysi, nebo tak nejak moc tomu ale nerozumim). Z techto pozorovani, nemuzu vyloucit, ze to muze ovlivnovat i dalsi veci.... (kdyz jste dali magnet ((elektro)-magneticke zareni??) ke starym CRT monitorum mohlo vychylit proud elektronu k obrazovce a delalo vam to krasne efekty... nebo trvale poskodilo monitor). Takze bych rekl, ze je to docela realne, ze to muze mit vedlejsi efekty.

btw.: taky se mi stavalo, ze u WinXP, kdyz jsem jezdil mysi po stole, ktery byl drevena deska a na nem kus skla Wink tak to ty ovladace windowsu obcas nedaly a mys prestala fungovat, musel jsem ji vypojit a znova zapojit. Takze bych mozna ten problem hledal v te nekvalitni mysi.
Solid.Sn

PříspěvekZaslal: 17. únor 2010, 15:47:44    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak mobil mi nic moc, kromě rušení repráčků, nedělá (a to ho mám pořád připojenej a položenej na klávesnici notebooku). Zato pokud vypnu / zapnu stolní lampu tak mi na asi jednu sekundu přestane fungovat myš. Smile
OGI

PříspěvekZaslal: 17. únor 2010, 16:48:12    Předmět: Odpovědět s citátem

ty mobily sou asi fakt proklety, ja vzdycky kdyz pripojim svuj mobil k pocitaci, tak se mi zapnou iTunes... cim by to mohlo byt Wink A kdyz zapnu lampu tak se mi zda displej daleko min svetlej...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Poky

PříspěvekZaslal: 17. únor 2010, 18:11:49    Předmět: Odpovědět s citátem

Z elektronického hlediska, je možné, aby mobil rušil NB. Ovšem všechno v NB je odstíněno, takže toto by neměl být problém. Horší je WiFi a BlueTooth, které pracují na velmi podobném kmitočtu a tím se můžou značně rušit.

Ohledně bzučících repráčku při přijetí SMS nebo volání je to prosté. Elektromagnetická vlna která "putuje" do telefonu je zachycena i vedením (chovajícím se jako anténa) do repráčku, který má zesilovač - ten signál zesílí a my slyšíme ony zvukové "efekty". Myš se též může "zbláznit" - princip je podobný jako u repráčků.
Ondras

PříspěvekZaslal: 17. únor 2010, 20:28:22    Předmět: Odpovědět s citátem

OGI napsal:
ty mobily sou asi fakt proklety, ja vzdycky kdyz pripojim svuj mobil k pocitaci, tak se mi zapnou iTunes... cim by to mohlo byt Wink A kdyz zapnu lampu tak se mi zda displej daleko min svetlej...

Nemas iPhone? Tam je cidlo, ktere to detekuje a podle toho automaticky upravuje jas displeje. Takze se ti to nemusi zdat.. nekde to jde ale vypnout, nastaveni baterky nebo tak nejak. Ma to setrit energii.
Hunter

PříspěvekZaslal: 17. únor 2010, 21:54:05    Předmět: Odpovědět s citátem

PWNED Very Happy
Vozka

PříspěvekZaslal: 20. únor 2010, 00:03:29    Předmět: Odpovědět s citátem

Ondras napsal:
OGI napsal:

Nemas iPhone? Tam je cidlo, ktere to detekuje a podle toho automaticky upravuje jas displeje. Takze se ti to nemusi zdat.. nekde to jde ale vypnout, nastaveni baterky nebo tak nejak. Ma to setrit energii.

Nemělo by to takhle náhodou bejt naopak, aby ve tmě podsvícení ztlumilo a na světle zesílilo, čímž by se ušetřila baterka, ale uživatel by viděl pořád stejně? Question
Ondras

PříspěvekZaslal: 20. únor 2010, 09:52:41    Předmět: Odpovědět s citátem

Vozka napsal:
Ondras napsal:
OGI napsal:

Nemělo by to takhle náhodou bejt naopak, aby ve tmě podsvícení ztlumilo a na světle zesílilo, čímž by se ušetřila baterka, ale uživatel by viděl pořád stejně? Question

Teoreticky jo, ale chova se to fakt podivne, zvlast kdyz si clovek cte nejakou e-knizku a ma u toho roznutou lampu a otoci se na druhej bok.
SUK

PříspěvekZaslal: 20. únor 2010, 18:14:00    Předmět: Odpovědět s citátem

Poky napsal:
Ovšem všechno v NB je odstíněno
Asi spatne. Kdyzj jsem si na koleji pripojil stinenej mikrofon (da-li se teda povazovat uzemnenej alobal okolo celyho kabelu povazovat za stineni), tak stejne byl nahravanej zvuk brutalne zarusenej Sad A jediny misto, kde bylo nejaky (pseudo)stineni je kryt na RAMky....

co se one EMP tyce, tak kdyz jsem vyndal CB a zapnul pobliz klavesnice (nejaka Logitech UltraX) tak klavesnice prestala fungovat (a po chvili zase zacla, pripadne pomohl klasicky postup odpojit-zapojit). Takze to zase az tak uplna blbost asi nebude Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky Yahoo Messenger MSN Messenger
Yossarian

PříspěvekZaslal: 21. únor 2010, 01:05:02    Předmět: Odpovědět s citátem

SUK napsal:
Asi spatne. Kdyzj jsem si na koleji pripojil stinenej mikrofon (da-li se teda povazovat uzemnenej alobal okolo celyho kabelu povazovat za stineni)

Neda. Stineny kabely vypadaj uplne jinak, a navic, klasickej dvouzilovej jack se stini spatne, abys to mohl nejak inteligentne odstinit, tak bys to mel pripojit XLR konektorem (lidove cannon), coz ale asi u pc nemas :]
SUK

PříspěvekZaslal: 21. únor 2010, 01:09:22    Předmět: Odpovědět s citátem

Yossarian: proc ne? :]
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky Yahoo Messenger MSN Messenger
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: