.[ ČeskéHry.cz ].
Hra Lov mamuta
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kraaca

PříspěvekZaslal: 12. září 2010, 18:55:36    Předmět: Hra Lov mamuta Odpovědět s citátem

Zdravím, konečně jsem se dokopal k dokončení výukové hry pro menší děti, kterou jsem nazval Lov mamuta. Hra je postavená na WME enginu. Protože jsem ji dělal jako školní projekt, tak to není "klasická" adventura. Holt se na ni podepsalo to, že má být dostupná dětem. Jinak pracuju na větším projektu, ale to asi ještě chvili potrva. Hru můžete stahovat tady http://kraaca.cz/lov-mamuta/ a libovolně ji šířit dál.

Snad se aspoň někomu bude líbit...

Edit: Pokud byste měli zájem, sepsal jsem první část tvorby téhle hry do článku. Tady kdyžtak je http://kraaca.cz/game-design/jak-vznikala-hra-lov-mamuta/

Naposledy upravil Kraaca dne 15. září 2010, 14:47:02, celkově upraveno 2 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
jaz

PříspěvekZaslal: 12. září 2010, 21:34:33    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele, není to špatný.

A i kdyby to nebyl vrchol herní zábavy, nemusíš na stránky k tomu psát, že je kód prasárna, to konečnýmu uživateli je úplně ukradený, on tu hru posuzuje jenom podle toho, jestli se mu líbí nebo ne a je mu úplně ukradený, jestli ji dělal Carmack nebo jestli je to někoho první produkt. Tímhle se akorát zbytečně shodíš před lidma, kteří to stejně nepoznají Wink.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
franz

PříspěvekZaslal: 12. září 2010, 21:38:15    Předmět: Odpovědět s citátem

Dohráno, dobrá práce!

Nějaké drobnosti:
- Trochu mi vadilo, že nejde sebrat všechny věci rovnou, když už jsou aktivní. Když už, tak bych je zaktivnil až v momentě, kdy jsem pro ně vyslán.
- Pak jsem měl problém svázat lýkem klacek s pazourkem - asi použití lýka reaguje jen na jednu část té dvojice předmětů.
- Ke konci moc nejde dohromady ta poučka "byla za potřebí skupina lovců" a záhy hláška "a seš můj mamute" Smile Stejně tak hláška prozkoumání mamuta "..s holýma rukama.." ikdyž už mám oštěp.
- V exteriérech to na mne působí teplým počasím (asi to dělá ten zpěv ptáků a bzukot hmyzu) - pak mi nebylo jasné, proč se ta ženská nejde ohřát ven Smile Ale asi bych ten zvuk nahradil nějakou vichřicí a přidal hromady sněhu pro lepší atmosféru, ostatně i mamuty mám asociované s dobou ledovou Smile A naopak jezírko svou statičností připomíná led - to bych pak nechal.

Naposledy upravil franz dne 12. září 2010, 21:44:20, celkově upraveno 1 krát
franz

PříspěvekZaslal: 12. září 2010, 21:42:20    Předmět: Odpovědět s citátem

jaz napsal:
i kdyby to nebyl vrchol herní zábavy

já se bavil dobře, přemýšlím, kdy se tu naposledy objevila nějaká podobně ucelená hra Smile
jaz

PříspěvekZaslal: 12. září 2010, 22:09:00    Předmět: Odpovědět s citátem

No, to já vůbec nerozporuju, já říkám, že je to dobrá práce, což se o všech zdejších projektech říct nedá, proto mi akorát přijde zbytečné, pokud se hned sám tvůrce shazuje, i když výsledek jeho snažení je rozhodně lepší, než většina dalších věcí tady prezentovaných.
Kraaca

PříspěvekZaslal: 13. září 2010, 09:16:54    Předmět: Odpovědět s citátem

franz napsal:
Dohráno, dobrá práce!

Nějaké drobnosti:
- Trochu mi vadilo, že nejde sebrat všechny věci rovnou, když už jsou aktivní. Když už, tak bych je zaktivnil až v momentě, kdy jsem pro ně vyslán.
- Pak jsem měl problém svázat lýkem klacek s pazourkem - asi použití lýka reaguje jen na jednu část té dvojice předmětů.
- Ke konci moc nejde dohromady ta poučka "byla za potřebí skupina lovců" a záhy hláška "a seš můj mamute" Smile Stejně tak hláška prozkoumání mamuta "..s holýma rukama.." ikdyž už mám oštěp.
- V exteriérech to na mne působí teplým počasím (asi to dělá ten zpěv ptáků a bzukot hmyzu) - pak mi nebylo jasné, proč se ta ženská nejde ohřát ven Smile Ale asi bych ten zvuk nahradil nějakou vichřicí a přidal hromady sněhu pro lepší atmosféru, ostatně i mamuty mám asociované s dobou ledovou Smile A naopak jezírko svou statičností připomíná led - to bych pak nechal.

Díky za kritiku!

1) Máš pravdu, bylo by to určitě lepší, jak říkáš. Tohle bylo spíš jenom takové ulehčení. Co si pamatuju, tak jsem měl nějaky problém s tímhle. Tak jsem to vyřešil, že jen řekne, že to teď nepotřebuje. Vím, že to není ono.

2) Podívám se na to, je možný že jsem zapomněl dodělat, aby to bylo použitelný z obou stran.

3) Naprostý souhlas. Upřímně.. už jsem neměl moc sil to předělávat Smile

4)Jo o sněhu jsem přemýšlel, ale ten se dělá docela špatně Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
micky

PříspěvekZaslal: 13. září 2010, 10:45:31    Předmět: Odpovědět s citátem

Pěkná hra! Malým dětem by to skutečně mohlo přiblížit pravěk, i když teda Lovci mamutů z mého dětství jsou velice vysoká laťka. Smile

Škoda, že je to celé takové němé...

Ať se daří i dál! Smile
Kraaca

PříspěvekZaslal: 13. září 2010, 16:40:03    Předmět: Odpovědět s citátem

micky napsal:
Pěkná hra! Malým dětem by to skutečně mohlo přiblížit pravěk, i když teda Lovci mamutů z mého dětství jsou velice vysoká laťka. Smile

Škoda, že je to celé takové němé...

Ať se daří i dál! Smile

Díky. Nadabovat by to trvalo dost dlouho. Taky jsem o tom tom uvažoval, jenže pak jsem si řekl, že kdybych tam měl udělat všechno, co bych si tak představoval, tak to nikdy nevypustím Smile

Jinak taky přeju ať se daří. Díval jsem se na tvé projekty a vypadají dost dobře. Jak dlouho děláš na té Tower?
micky

PříspěvekZaslal: 13. září 2010, 17:37:08    Předmět: Odpovědět s citátem

Tower teďko leží stranou, snad se k němu brzy vrátíme, nicméně dokončujeme logickou hru. Tak doufám, že se brzy taky pochlubím. Smile

Jinak k tématu, s tím dabingem máš pravdu, udělat ho slušně není úplně snadná záležitost, minimálně to chce trochu lepší mikrofon.
Quiark

PříspěvekZaslal: 13. září 2010, 21:44:07    Předmět: Odpovědět s citátem

Nestačilo by nadabovat pár neurčitých zvuků a náhodně je pouštět? Very Happy Přeci jen je to pravěk...
Matasx

PříspěvekZaslal: 13. září 2010, 22:13:33    Předmět: Odpovědět s citátem

Hra pěkná. Co se dabingu týče ... perla group by to nesfoukla?

Edit: Quiark +++ Very Happy
Kraaca

PříspěvekZaslal: 14. září 2010, 18:04:42    Předmět: Odpovědět s citátem

Quiark napsal:
Nestačilo by nadabovat pár neurčitých zvuků a náhodně je pouštět? Very Happy Přeci jen je to pravěk...

Jo to je taky možnost, ale spíš by šlo o tu kvalitu zvuku... je fakt že "humbala bumbala ha bubla" by se dalo nějak nadabovat.
Danoss

PříspěvekZaslal: 17. listopad 2011, 10:13:17    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten panáček vypadá jako ten z poldy.
if.then

PříspěvekZaslal: 17. listopad 2011, 12:16:49    Předmět: Odpovědět s citátem

Honíš příspěvky?
Kraaca

PříspěvekZaslal: 25. březen 2012, 04:28:21    Předmět: Odpovědět s citátem

if.then napsal:
Honíš příspěvky?

Nechápu. Co tim myslíš?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: