Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
franz
|
Zaslal: 2. březen 2010, 23:49:17 Předmět: nahrávání zvuků přes diktafon |
|
|
Má někdo zkušenost s dedikovaným diktafonem? Nahrává to kvalitně, nebo srovnatelně s integrovanými nahrávači v dnešních mobilech a mp3 přehrávačích? Chtěl bych nahrát nějaké zvuky do hry v terénu, někde jsem četl, že zvuky do vietcongu se nahrávaly diktafonem, ale to bylo před lety... nevím, zda to má smysl dnes kupovat, zda se tím dají pořídit královské zvuky, nebo to nahrává v nějakém quicktime AMR formátu v telefonní kvalitě, kterou je nutno retušovat ve studiu
http://www.alza.cz/SearchAdvanced.asp?EXPS=diktafon |
|
Návrat nahoru |
|
|
jasemburak
|
Zaslal: 3. březen 2010, 01:49:43 Předmět: |
|
|
Já jsem pořídil na nahrávání klasický mikrofon přes USB.
http://www.music-store.cz/testy2.asp?ID=1283
Jinde najdeš lepší cenu ( taky je jen dobrej popis výhod ) a jde použít na vše od podcastů, zvuky, hlas.
Na nahrání přes notebok stačí Audacity. Diktafon mi byl kdysi rozmluven, i když možná má někdo zkušenost jinou. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mem
|
Zaslal: 3. březen 2010, 17:41:22 Předmět: |
|
|
Ten USB mikrofon vypadá být fajn, navíc tam odpadá potřeba zvukové karty pro A/D (osobně jsem kupoval kvůli nahrávání z line-in externí Creative X-Fi a byl jsem dost zklamaný), jen někde (v avmanii na živě?) si myslím stěžovali, že se tam projevuje zpětně nějaký brum přes to USB... na svém PC jsem brum částečně pořešil napájením z line-interactive UPS a převedením dalších spotřebičů na jiné zásuvky
U těch levných digitálních diktafonů nebo mp3 přehrávačů s možností záznamu bych měl obecně obavu o kvalitu, pokud bys měl zájem, můžu třeba nahrát záznam ze Sony Walkmanu (ale s mp3 přehrávači asi zkušenost máš). Tchánovi jsem před lety digitální diktafon pořizoval (nějaký Olympus), ale kde je mu konec netuším, a mám dojem že ten záznam nebyl nic extra _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
frca
|
Zaslal: 3. březen 2010, 21:59:13 Předmět: |
|
|
Na nahrávání spíš něco takového:
_________________ www.FRANTICWARE.com |
|
Návrat nahoru |
|
|
Dynamite Dan
|
Zaslal: 23. duben 2011, 13:06:12 Předmět: |
|
|
Ahoj,
já mám digitální diktafon Philips Voicetracer 600. Soubory ukládá v MP3. Přinesl sice mnoho světla do mého života, ale zvuky ke hře bych s ním nahrávat nechtěl. Asi nebere některé frekvence, kvalita se spíš blíží tomu nahrávání přes mobil. Má externí vstup na mikrofon, ale ten jsem zatím nezkoušel. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|