.[ ČeskéHry.cz ].
Kniha / sborník - Game Industry: rukověť českého vývojáře
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> České-Hry.cz
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Koupili byste si knihu o herním vývoji od kolektivu českých autorů a vývojářů, cena do 190 Kč, rozsah kolem 150-200 stran B5?
Nekupuji knihy
4%
 4%  [ 3 ]
Ano, koupil bych si knihu, ale jen přes internet / e-shop.
4%
 4%  [ 3 ]
Ano, koupil bych si knihu, ale jen v knihkupectví.
7%
 7%  [ 5 ]
Ano, obsah a témata mě zaujaly, knihu si rád koupím!
34%
 34%  [ 22 ]
Spíše ano, ještě uvidím podle ohlasů a recenzí a konečného obsahu,
37%
 37%  [ 24 ]
Spíše ne, témata mne příliš nezaujaly / je toho dost v angličtině na internetu apod.
10%
 10%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 64

Autor Zpráva
Sysel

PříspěvekZaslal: 18. květen 2011, 23:30:46    Předmět: Odpovědět s citátem

Kniha je už i v síti Kanzelsberger za 188 Kč
http://kanzelsberger.cz/titul.asp?kod=589948988

Prodejny po celé ČR, tuším při objednání přes internet je možné si nastavit, kde si knihu vyzvednete: http://kanzelsberger.cz/informace/informace_prodejny.asp
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Flash

PříspěvekZaslal: 19. květen 2011, 10:36:43    Předmět: Odpovědět s citátem

Protoze vim, ze Honza mi na krtu rikal, ze se moc tesi na postrehy od ctenaru knihy, tak tady je mych par uvodnich poznatku, pote co jsem knizku zatim jen narychlo proletel (no, neco jsem si procetl poradne):

Plno lidi mozna ne uplne zachytilo, ze se jedna o sbornik a tedy sbirku clanku. A mozna to zachytili, ale nevi co maji cekat. Rozhodne necekejte knizku, kterou si prectete od uvodu do konce a na konci reknete, hej vim o cem je herni vyvoj. Cekejte spis koncetrovane a maximalne nabusene GDS v tistene podobe. Presne to, to pro me je. A to je skvele! Vyberu si jen to, co me zajima, klidne uplne na preskacku a najdu tam plno uzasnych novych poznatku. Vzhledem k tomu, ze clanky pokryvaji docela velky rozsah, verim ze kazdy, kdo trochu s hernim vyvojem koketuje, si tam neco najde.
Takze pokud ste nekdy premysleli nad ucastni na GDS, nakonec pak nejeli a nasledne tu skemrali o videa-prezentace atd. z danych prednasek a nebo na GDS byli a nestihli vse a nebo si chteli neco zajimaveho jeste znova poslechnout, tak pak tu mate perfektni nahrazku.
Sice sem taky tomuhle projektu v uvodu moc neveril, ale musim uznat, ze je to moc povedene a verim, ze se knizka bude i ostatnim ctenarum libit.

Jo a jsou tam i vtipny veci - Yza a jeho fotka (v knize pouze vyrez a cernobile, ale videl jsem original a je to mega moc!) plus zaverecna hlaska z bia -: "ve speedrunu Sonica se radi k nejlepsim na svete!" To me proste dostalo Very Happy
A samozrejme (musime si prihrat polivcicku) CH tam maji sepsanou historii, ktera se tu nekdy pred rokem v jednom vlakne resila. Takze pro vsechny nostalgiky zajimavy material Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
VladR

PříspěvekZaslal: 19. květen 2011, 20:12:46    Předmět: Odpovědět s citátem

Online / PDF verzia by niekde nebola ? Posielat knihu lietadlom cez ocean je pre mna zufalo neekologicke ...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Miranu

PříspěvekZaslal: 19. květen 2011, 21:22:13    Předmět: Odpovědět s citátem

VladR napsal:
Online / PDF verzia by niekde nebola ? Posielat knihu lietadlom cez ocean je pre mna zufalo neekologicke ...

to věřím, ale počkej půl roku až skončí doba hájení, kdy si to koupí ti co tento projekt podpoří a pak se ptej...

(neoficiální pravidlo na ebookforu)
rezna

PříspěvekZaslal: 19. květen 2011, 21:58:12    Předmět: Odpovědět s citátem

Miranu napsal:
VladR napsal:

to věřím, ale počkej půl roku až skončí doba hájení, kdy si to koupí ti co tento projekt podpoří a pak se ptej...

(neoficiální pravidlo na ebookforu)

ja nevim - tohle je skoro na vymaz uctu nabadat k pirateni Razz - jeste u veci, ktera stala tolik usili a ve vysledku je skoro zadarmo

VladR - zkus se ozvat syslovi pres PM jestli neuvazuje i o prodeji eBooku - pripadne by se dalo vyresit ti to poslat s nekym kdo do statu poleti - obcas tam letaji Fila, ondra[sej], ...
jasemburak

PříspěvekZaslal: 19. květen 2011, 22:05:12    Předmět: Odpovědět s citátem

Koupeno, pročteno a dvě věci mne zklamaly Very Happy

Co mě popravdě zarazilo nejvíc byly kapitoly o Game designu, kde jsou citáty většinou v Aj jazyce bez překladu a to samé názvosloví. Pro českého čtenáře (potažmo začínajícího vývojáře) no nevím Embarassed

Čekal jsem nějaké rady, postupy, zkušenosti ohledně distribuce pro začínající vývojáře a nic moc Embarassed

Jako celek a na prvotinu je to moc fajn (koupě rozhodně nelituji) ale působí to trošku neuceleně. Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Sysel

PříspěvekZaslal: 19. květen 2011, 22:50:28    Předmět: Odpovědět s citátem

Flash: díky za minirecenzi, jen bych to neoznačil za náhražku GDS, přijde mi, že zde jde mnoho věcí více do hloubky, neboť na přednášce se nedá stihnout to co v článku, ale jinak s komentáři souhlasím.

ad online/PDF verze - v prvních měsících prodeje určitě ne, poté zvážíme ke koupení e-book
sulthan

PříspěvekZaslal: 20. květen 2011, 09:37:44    Předmět: Odpovědět s citátem

Uz jsem mel knizku v ruce a rychle jsem ji proletnul. Nektere clanky pro me byly zajimave, zvlaste ty, ktere se tykaly veci, o kterych moc nevim (treba AI).
Na druhou stranu me nektere clanky vylozene zklamaly.

Celkove mam pocit, ze selhalo redigovani.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Sysel

PříspěvekZaslal: 20. květen 2011, 11:05:10    Předmět: Odpovědět s citátem

sulthan: můžeš být konkrétnější? které články tě zklamaly a proč? ono se snadno kritizuje, když napíšeš, že "rychle jsem ji prolétnul" a "některé články mě vyloženě zklamaly". Uvítám kritiku od někoho, kdo to přečte celé (nebo aspoň ty jednotlivé články celé) a bude věcný. Díky Wink
Sysel

PříspěvekZaslal: 20. květen 2011, 11:31:48    Předmět: Odpovědět s citátem

1) mně samotného některé články také "zklamaly", ale když to autoři dělali za často dost mizivé finanční ohodnocení, tak jsem po nich nemohl chtít to donekonečna předělávat a upravovat. Pokud nás do příště podpoří zaštítí nějaká velká firma, tak můžeme nabídnout větší honoráře a zároveň vyžadovat větší kvalitu. V současné situaci jsem prostě přistoupil spíše na podmínky autorů než na svá vlastní kritická měřítka (podle nichž by prošla článků v současné podobě tak polovina a druhá polovina by vyžadovala upravit).
2) neucelené to je, proto to je sborník článků a ne "Kompletní průvodce herního vývojáře od A do Z". Navíc je to naše prvotina, a to myslím obecně v celočeském měřítku prvotina v této oblasti, když se podaří dát dohromady další díl (již původně jsem anotoval, že by to mohlo být něco jako ročenka článků lidí kolem Č-H a dalších vývojářů v ČR), tak to bude časem jako projekt "ucelenější". Rok či dva v tomto vytrvat a jistě se podaří pokrýt všechna klíčová témata. Ale napoprvé je prostě obtížné sehnat lidi, finance atd. Ale o českém prostředí čím dál více ztrácím iluze a vůbec chuť něco takového dělat dál (i když mám v hlavě jak spoustu zajímavých témat, tak lidí, kteří by mohli něco napsat).
3) v čem selhalo redigování?
4) veškeré hodnocení prosím vztáhnout k ceně a smysluplnosti koupě - přijde mi, že někteří z vás měli přehnaná očekávání, že to bude nějaký reader typu těch amerických 500set stránkových publikací za X dolarů. Kritiku samozřejmě chápu, ale prosím vždy zmínit, jestli vám to přišlo za těch 188 (nebo 169 Kč) smysluplné to koupit. To je asi klíčová otázka. Samozřejmě pokud máte v hlavě nějakou ideální game developerskou publikaci, tak vás to zklame, ale v takovém případě prostě doporučuji naučit se anglicky a koupit jeden z anglických titulů. Nebo počkat, až dá někdo schopnější dohromady nějakou kvalitnější českou knihu...

Jako vlastně vše, co zde zmiňujete za kritiku - ano, máte pravdu. Ale zkuste se na to podívat z opačného hlediska - litujete vyhozených peněz? Jestli ano, rádi vám samozřejmě peníze vrátíme, stačí mi napsat a poslat knihu poštou a proplatím knihu i poštovné.
Fila

PříspěvekZaslal: 20. květen 2011, 20:26:50    Předmět: Odpovědět s citátem

rezna napsal:
VladR - zkus se ozvat syslovi pres PM jestli neuvazuje i o prodeji eBooku - pripadne by se dalo vyresit ti to poslat s nekym kdo do statu poleti - obcas tam letaji Fila, ondra[sej], ...

U me to vypada, ze se tento rok nedostanu Sad.
sulthan

PříspěvekZaslal: 20. květen 2011, 21:17:21    Předmět: Odpovědět s citátem

Sysel: prosim, neber to jako velkou kritiku. Asi jsem to napsal moc krute Smile Jsem rad za podobne projekty a doufam, ze budou dalsi.

Nemam knizku ted v ruce, tak nemuzu mluvit konkretne. Pujcim si ji po vikendu domu a presne napisu, co a proc me zklamalo.

K redigovani - vyber clanku by mel byt prizpusoben tomu, jake je ocekavane publikum. Zacinajici vyvojari? Pokrocili vyvojari? Chapu, ze autoru je malo, ne kazdy je ochoten neco napsat, ale kdyz uz se vydava knizka, tak mene kvalitni clanky musi nekdo odfiltrovat - a to, i kdyby je napsal jeho nejlepsi kamarad. Chybelo mi cileni na nejakou skupinu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
franz

PříspěvekZaslal: 20. květen 2011, 21:31:53    Předmět: Odpovědět s citátem

VladR napsal:

zmíněné letadlo poletí i bez tvé knihy, tam je to jedno.. ekologicky horší je vůbec samotné vydávání takovýchto knih Smile
VladR

PříspěvekZaslal: 23. květen 2011, 06:07:12    Předmět: Odpovědět s citátem

franz napsal:
VladR napsal:

zmíněné letadlo poletí i bez tvé knihy, tam je to jedno.. ekologicky horší je vůbec samotné vydávání takovýchto knih Smile
Ja tento pristup "humplujme, co to da - ved koniec sa blizi" fakt nemusim.

Akokolvek sa na to pozeras, tak carbon footprint prenosu knihy z CZ cez ocean, je priserny.

Fakt, ze kniha bola vydana, uz ale nezmenim, takze tam ten carbon footprint neriesim a navyse - knihy sa vydavali uz za Gutenberga - kdezto cez ocean vtedy velmi nelietali Smile

Na online verziu si kludne pockam - chapem, ze drviva vacsina si nieco take (s)proste stiahne, ak ma prilezitost.
Fila

PříspěvekZaslal: 23. květen 2011, 11:11:38    Předmět: Odpovědět s citátem

CO_2 neres, aspon maji z ceho rust destne pralesy (teda to co z nich zbylo) a mozna trochu zmirnime nadchazejici dobu ledovou (aneb finalni strapneni vsech kdo veri v globalni oteplovani Smile).

Ale vazne -- Franz, VladR zrejme narazi na spotrebu, ktera je pochopitelne vyssi, kdyz se kniha do letadla nalozi, nez kdyby tam nebyla -- v tomto kontextu neni jedno, ze "tam letadlo uz leti" (krom toho letadel se tam posila tolik, kolik je toho treba prevazet). Mimochodem, nejde poslat knihu lodi? (nejaka pomalejsi levnejsi zasilka)
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> České-Hry.cz Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Strana 3 z 7

Přejdi na: