.[ ČeskéHry.cz ].
Anglicky jazyk
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Vy a anglictina???
Nula bodov
0%
 0%  [ 0 ]
Mam strach z akehokolvek styku s anglictinou, ale v kritickom pripade to ide
1%
 1%  [ 1 ]
Dokazem pochopit manual (technicky text)
13%
 13%  [ 9 ]
Dokazem viest jednoduchu konverzaciu (napr. vysvetlit cestu atd...)
10%
 10%  [ 7 ]
Dokazem pisat
6%
 6%  [ 4 ]
Dokazem konverzovat
36%
 36%  [ 24 ]
Nemam nijaky vazny problem s anglictinou (moju anglictinu povazujem za plynulu)
21%
 21%  [ 14 ]
Mam certifikat/statnu skusku z anglictiny
7%
 7%  [ 5 ]
Som profi tlmocnik/prekladatel/native speaker
1%
 1%  [ 1 ]
Nestotoznujem sa ani s jednou odpovedou (prosim vyjadrit sa)
1%
 1%  [ 1 ]
Celkem hlasů : 66

Autor Zpráva
Hunter

PříspěvekZaslal: 3. říjen 2007, 16:19:44    Předmět: Odpovědět s citátem

Augi napsal:
Co vím z vlastní zkušenosti, tak lidi, co mají učňák, tak nevědí z angličtiny ani ťuk, ze střední je to o kousek lepší a na vejšce umí téměř každej perfektně.

Jak psal později řezňa, tak tahle myšlenka mi přijde dost nesmyslná. Jakým zázrakem by se ti, co přišli ze SŠ, a uměli anglicky špatně, měli během 2 let konverzace 1x týdně po dvou hodinách, naučit anglicky perfektně?

Ne, tak to (aspoň na VUT) není. Kdo umí dobře anglicky už ze střední, umí dobře anglicky i na VŠ, kdo neumí, neumí to ani na VŠ. I když skoro všichni nějakým zázrakem tu zkoušku dají - ale perfektně anglicky neumějí ani zdaleka (samozřejmě ani já ne, dal jsem si "plynule", protože mluvím plynule, ale na tlumočníka nebo nejtiv spíkra nemám ani náhodou).

Ale jak nám říkal Clark, kterej nás měl z konverzace "Nedělejte si nic z toho, že neumíte anglicky perfektně. Vy všichni umíte líp česky, než budu kdy umět já" (tedy, originál byl samozřejmě v angličtině Smile )

Naposledy upravil Hunter dne 3. říjen 2007, 16:27:42, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Yossarian

PříspěvekZaslal: 3. říjen 2007, 16:20:49    Předmět: Odpovědět s citátem

rezna napsal:
viz vcera: "jake jsou vyhody vyuziti pocitacu (malych pocitacu, chytrych procesoru, ...) v autech". a odpoved kdy tazany zacal skladat ze teda jako vyhoda je ze nam muzou merit rychlost a pocitat kilometry me fakt dostala jako absolutni vyhoda uziti pocitacu v aute - jak kdyby tohle neslo s jednim lankem v bovdenu "uz od roku 1950".

uhm, ...

tak to je vse co bych rekl i v cestine Very Happy
Augi

PříspěvekZaslal: 3. říjen 2007, 16:50:10    Předmět: Odpovědět s citátem

Hunter napsal:
Augi napsal:
Co vím z vlastní zkušenosti, tak lidi, co mají učňák, tak nevědí z angličtiny ani ťuk, ze střední je to o kousek lepší a na vejšce umí téměř každej perfektně.

Jak psal později řezňa, tak tahle myšlenka mi přijde dost nesmyslná. Jakým zázrakem by se ti, co přišli ze SŠ, a uměli anglicky špatně, měli během 2 let konverzace 1x týdně po dvou hodinách, naučit anglicky perfektně?
To jste mě ale nepochopili. Nechtěl jsem tím říct to, že by měla škola vliv na úroveň jazyka, ale to, že čím výše člověk dojde ve vzdělávacím procesu, tím je pravděpodobnější, že je ochoten na sobě víc makat a to se projeví i na úrovni jazyka. Osobně třeba neznám člověka s učňákem, kterej by si zaplatil kurzy angličtiny, ale z vysokoškoláků znám takových dost.

Hunter napsal:
Ne, tak to (aspoň na VUT) není. Kdo umí dobře anglicky už ze střední, umí dobře anglicky i na VŠ, kdo neumí, neumí to ani na VŠ. I když skoro všichni nějakým zázrakem tu zkoušku dají - ale perfektně anglicky neumějí ani zdaleka (samozřejmě ani já ne, dal jsem si "plynule", protože mluvím plynule, ale na tlumočníka nebo nejtiv spíkra nemám ani náhodou).
Takhle to je i na FELu. Já ani kamarádi, co jsme z angličtinou začli až na vejšce, jsme se anlicky nenaučili - ono v třiceti lidech hodina a půl týdně - co to je...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
posila

PříspěvekZaslal: 3. říjen 2007, 17:14:00    Předmět: Odpovědět s citátem

Yossarian napsal:
{rezna's quote}

Taky tak Smile ... Teda, kdyz se nad tim jooo zamyslim, tak me napadne, ze se asi dneska ridi nejak michani smesi a jeji vstrikovani do motoru... ale jako kdyz o tom vim velke kulove, proc bych s tim vubec zacinal, ze ano Smile.
Chjoodge

PříspěvekZaslal: 3. říjen 2007, 17:39:14    Předmět: Odpovědět s citátem

Zapytchu to řekl přesně - prostě umět jazyk není jenom nějaká položka v seznamu dovedností, je to spíš o tom umět si s Francouzema poklábosit francouzsky Smile
Peregrine

PříspěvekZaslal: 3. říjen 2007, 19:09:02    Předmět: Odpovědět s citátem

Augi napsal:
Hunter napsal:
Augi napsal:

To jste mě ale nepochopili. Nechtěl jsem tím říct to, že by měla škola vliv na úroveň jazyka, ale to, že čím výše člověk dojde ve vzdělávacím procesu, tím je pravděpodobnější, že je ochoten na sobě víc makat a to se projeví i na úrovni jazyka. Osobně třeba neznám člověka s učňákem, kterej by si zaplatil kurzy angličtiny, ale z vysokoškoláků znám takových dost.

ehm, Augi, kolik znas lidi s ucnakem? znam jich dost a dost z nich podobny kurzy absolvovava

ono jde spis o to, kde ty lidi treba makaj a jak moc anglinu potrebujou - ja se anglicky vicemene nikdy poradne neucil a domluvim se bez vaznych problemu takrka vsude, coz je ovsem tim, ze s polovinou kolegu z managementu jsem se dorozumel pouze anglicky (pozn. mam "jen" maturu)

stejne tak, jako vyse vzdelani nerozhoduje o tom, kolik si vydelas, stejne tak ani neukazuje na kvalitu anglictiny/jineho jazyka popr. navstevnost kurzu
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Augi

PříspěvekZaslal: 3. říjen 2007, 19:23:44    Předmět: Odpovědět s citátem

Peregrine napsal:
ehm, Augi, kolik znas lidi s ucnakem? znam jich dost a dost z nich podobny kurzy absolvovava
15?
Peregrine

PříspěvekZaslal: 3. říjen 2007, 19:33:15    Předmět: Odpovědět s citátem

augi - ok, neni to sice tolik co ja, ale uznavam, ze te to k nejakem (samozrejme zcela spatnejm a zcestnejm Wink ) zaverum dovedlo
Augi

PříspěvekZaslal: 3. říjen 2007, 19:53:11    Předmět: Odpovědět s citátem

No tak nejde lidi škatulkovat, ale s takovymhle přístupem lidí jsem se prostě setkal. Jde vesměs o punkáče, skejťáky nebo prostě obyčejný kluky z vesnice, který se živí rukama... Imho to ale fakt není o škole, ale o nějaký motivaci a ochotě na sobě pracovat...
rezna

PříspěvekZaslal: 3. říjen 2007, 20:39:26    Předmět: Odpovědět s citátem

posila napsal:
Yossarian napsal:
{rezna's quote}

Taky tak Smile ... Teda, kdyz se nad tim jooo zamyslim, tak me napadne, ze se asi dneska ridi nejak michani smesi a jeji vstrikovani do motoru... ale jako kdyz o tom vim velke kulove, proc bych s tim vubec zacinal, ze ano Smile.

tak ja nevim no - ale opravdu povazovat za vyhodu pocitac na vec ktera jde mnohem lepe a mnohem mene kaziveji udelat pres lanko s bovdenem a funguje to tak ve vsech autech ktery nemaj elektroniku tak nevim

jinak btw vsechny ABS, ESR apod. protiskluzove a brzdne systemy, brzdovy asistent (dvojnasobny a vicenasobny ucinek brzdne sily pedalu zavisejici ne na sile ale rychlosti stistku brzdenho pedalu), tip-tronic automaticke prevodovky, palubni pocitact, optimalizace spotreby, vyuziji nabijeni hybridnich pohonu pomoci brzdne sily automobilu, tempomaty apod. - to povazuju za vyhodu vyuziti pocitace v aute a ne neco co muze fungovat na zcela mechanickem principu a netreba k tomu zadnou ridici jednotku
zapytchu

PříspěvekZaslal: 3. říjen 2007, 22:42:54    Předmět: Odpovědět s citátem

rezna napsal:
tip-tronic automaticke prevodovky, palubni pocitact, optimalizace spotreby, vyuziji nabijeni hybridnich pohonu pomoci brzdne sily automobilu, tempomaty apod. - to povazuju za vyhodu vyuziti pocitace v aute a ne neco co muze fungovat na zcela mechanickem principu a netreba k tomu zadnou ridici jednotku

Proc jeste nikdo nezminil playstation 3 zabudovany do zadnich sedacek a LCD displeje v operkach? TO se mi jevi jako hlavni vyhoda / advantage, chcete-li Smile
ondy1985

PříspěvekZaslal: 3. říjen 2007, 23:58:33    Předmět: Re: Anglicky jazyk Odpovědět s citátem

pcmaster napsal:

Povedzme, ze moznost ktora je nizsie zahrnuje aj moznosti vyssie.

to teda znamena, ze napriklad moznost "Som profi tlmocnik/prekladatel/native speaker" zahrna v sebe zaroven aj "Mam strach z akehokolvek styku s anglictinou, ale v kritickom pripade to ide"? Very Happy

Inak dal som, ze nemam problem konverzovat.
rezna

PříspěvekZaslal: 4. říjen 2007, 08:15:50    Předmět: Odpovědět s citátem

posila - btw jestli's rano sledoval stream Panorama Fyziky I (nebo jestli to pujde stahnout) tak dnesni prednaska byla dost na tema elektronika v aute - cidla membran palivoveho potrubi, cidla narazu a napusteni airbagu, ...
ondy1985

PříspěvekZaslal: 4. říjen 2007, 08:21:50    Předmět: Odpovědět s citátem

rezna: prosim, ziadne OT, lebo ti to tu zmazeme Twisted Evil
pcmaster

PříspěvekZaslal: 4. říjen 2007, 09:04:14    Předmět: Odpovědět s citátem

Ondy: Ty betar jeden Wink Som vedel, ze sa niekto najde, ale aj tak som to nechal aj po viacnasobnom precitani po sam sebe tak, ako to je. Holt musite uznat, ze moje ankety byvaju z tych kvalitnejsich Wink

A co sa tyka tej vysky... Ked som n FEL siel ja, mal som zmaknutu aj vyssiu gramatiku (to sa na VS uz skoro nezlepsilo Very Happy), uz som dokonca aj nieco prekladal (technicke texty), pisomna komunikacia mi nerobila vacsi problem, ale trochu som sa bal ustnej, lebo som vedel, ze sa sem tam trochu zaseknem. Ked som prisiel na FEL, napisal som rozradzovaci test (po paradnej opici Smile) na nejakych 96%... Na hodinach som stretol len par ludi, co vobec vedeli vypotit celu vetu. Uz prvy (a moj posledny, lebo "pokrocilejsiu" anglinu uz skola nemala* ) semester som mal lektora a mnohym robilo problem mu vobec rozumiet (bol zo severneho irska a rozpraval celkom pekne, no po cesky nevedel, ooooo). Som nestihal verit vlastnym ociam a usiam Rolling Eyes

Na nemcine to bolo to iste, ludia nerozumeli ani co po nich (ceska) pani ucitelka chcela Smile

A verim tomu, ze keby sa zmenili tieto hodiny na system viac aspon jedno hodinovych za tyzden, tak su tri, alebo minimalne dva povinne jazyky idealny stav na VS. K tomu by to mali ucit samozrejme lektori, znizit sa masovost bakalarskeho studia, zvysit vstupne predpoklady... atd... atd... takze asi len utopia Shocked Laughing
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na: