.[ ČeskéHry.cz ].
Smutky a jiné tragédie 2012
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hunter

PříspěvekZaslal: 25. únor 2012, 23:11:10    Předmět: Odpovědět s citátem

Tráva má v sobě jednu zásadní zradu - že i když ji člověk konzumuje mnohem víc, než by měl a než snese, málokoho napadne, že už se měl dávno jít léčit.
To že někdo nezvládá alkohol nebo "tvrdé drogy" se lehce pozná, u "lehkých drog" ne, proto je to nebezpečné.
Lidé pod vlivem trávy jsou nebezpeční sobě i okolí hlavně tím, že jsou velmi nezodpovědní a hodně chybují - ale to se týká i alkoholu, některých skupin léků a dalších látek "pozměňujících vědomí".
Popravdě, asi bych nechtěl letět letadlem zkonstruovaným známým "huličem" ... nebo kdyby řídil jadernou elektrárnu.
Marek napsal:
Tráva náhodou velmi příjemně voní
Ano, stejně jako tabák. Voní, dokud se nezapálí. Pak už je to strašnej smrad Smile
hlm

PříspěvekZaslal: 25. únor 2012, 23:51:00    Předmět: Odpovědět s citátem

Hunter také naprostý souhlas.

Myslím že většina lidí zná ten pocit, nebo spíš fakt. Že když jsou jeden den v místnosti s člověkem na THC, je legrace... pohoda. Ale zkuste si být pár dní s někým, kdo přestane mít zájem o cokoli. Nedá se říct že se jedná o flegmatika, spíš člověka mimo realitu. Jsou to sobci...

Alkohol, to svinstvo v bitvách/válkách na kuráž?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vozka

PříspěvekZaslal: 26. únor 2012, 03:12:11    Předmět: Odpovědět s citátem

Do jisté míry souhlasím s Hunterem - chronický hulič nepochybně je nějakým způsobem chronickým hulením narušený a neuvědomuje si to, a nezodpovědností a "vymletostí" se to určitě projevuje a má to i jiná negativa. A teď si to srovnejte s alkoholikem, který si celý den doplňuje hladinku - kdo z nich je "společensky kompatibilnější" a použitelnější pro život? Z mojí zkušenosti naprosto jednoznačně hulič. Ano, když člověk drogu užívá nezodpovědně, je to průser, ale to se týká každé drogy, a zrovna u konopí je ten průser relativně malý, navíc na rozdíl od alkoholu a mnohých tvrdých drog nikoliv permanentní.

A víte proč je těch huličů tolik? Protože neexistuje žádné povědomí o vlastnostech a nebezpečnosti konopí (a jiných lehčích drog), a je to krásně vidět i na zdejších diskutérech. O alkoholu všichni víme, že pivko k večeři neuškodí, ale dávat si panáka po ránu je o držku. Nepotřebujeme k tomu ani tu školu, říkají nám to rodiče, je to součást naší kultury. Zatímco výuka o jakýchkoliv jiných drogách je na školách naprosto katastrofální, v domácnostech obvykle tabu a v kultuře taky průser - na jedné straně vidíme přehnané huliče a na druhé straně lidi co si myslí že konopí je horší než alkohol a srovnatelné s perníkem.

Faktem je, že konopí je společensky i "osobně" znatelně méně škodlivá droga než alkohol, přestože jako každá droga má svoje pozitiva a negativa/nebezpečí, a že na odstranění velkého množství vyhulů by stačilo to, aby se jim valily do hlav relevantní informace tak jako o alkoholu (ten proces by samozřejmě zabral x let než by se informace dostaly do jakéhosi povědomí společnosti a proudily tak k cílovým osobám z více kanálů a měly efekt, ale to neznamená že bychom se o to neměli snažit). A snad i na vzdělání hejtrů, co si myslí že drogy jsou špatné, áno, a že se z pachu konopí chce každému zvracet Smile)

Disclaimer: Kolikrát jsem v životě hulil by se dalo spočítat na prstech... dvou nebo třech rukou, a naposledy to bylo minimálně před rokem.
satik

PříspěvekZaslal: 26. únor 2012, 03:18:11    Předmět: Odpovědět s citátem

Tyhlety afery kazdeho jenom otravuji. Ja bych vsechny ty tabaky, travu, alkohol a tvrdsi drogy zakazal.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Tringi

PříspěvekZaslal: 26. únor 2012, 06:58:48    Předmět: Odpovědět s citátem

A hned i kofein a celý softwarový průmysl to může rovnou zabalit Wink
Já už frčím na čtvrt až půl gramu denně Cool
goddard

PříspěvekZaslal: 26. únor 2012, 10:59:16    Předmět: Odpovědět s citátem

Tringi napsal:

a cukr a taurin a zensen a kombinaci pepre, shitake atd. a vubec! Smile
hlm

PříspěvekZaslal: 26. únor 2012, 19:22:00    Předmět: re: Odpovědět s citátem

Rozhodně bych v tak duležité věci nebyl povrchní, to už tu můžem rovnou začít žvýkat koku... vždyť v Bolíviji je to normální...
VladR

PříspěvekZaslal: 26. únor 2012, 19:29:21    Předmět: Odpovědět s citátem

goddard napsal:
Tringi napsal:

a cukr a taurin a zensen a kombinaci pepre, shitake atd. a vubec! Smile

Na Taurin mi nesahaj Twisted Evil

Nemate niekto po ruke daky seriozny link o negat.dopadoch RedBullu ? Nechce sa mi verit, ze to nema negat.dopad, ved to je uplny masaker !

Aspon ja, ked si dam RedBull, tak kodim jak drak aj 10 hodin - koncentaciu mam naboostenu jak hovado - mam citelne o 2 rady lepsiu pamat - pamatam si aj 10 tried s 50 premennymi -komplet nazvy -proste masaker - Intellisense sa nechyta.

To programovanie pod vplyvom Redbullu je citelne lepsie o nikekolko radov. Skoda, ze som to zistil az nedavno - cca pred 2 rokmi - len mam obavy ze to este nie je preskumane alebo su vyskumy blokovane, lebo biznis je to neskutocny, co som googloval trzby redbullu.

Mate niekto podobne skusenosti s Redbullom ? Ine znacky, co som skusal - napr. Rockstar 2X, tak to nema ani z polovice taky effect. Snazim sa ale limitovat redbull tak na 3 do mesiaca, max. jeden do tyzdna, lebo tipujem ze je to dobnre svinstvo, aj ked legalne...
Lemik

PříspěvekZaslal: 26. únor 2012, 20:09:57    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono taky vůbec jde o to, co považujeme za účinek drogy. Změna chování či uvažování, návikovost, negativní účinky?

Cigarety/tabák mají pozitivní účinek na koncentraci, paměť či prevenci mozkových onemocnění. Taky je po něm snížená chuť k jídlu... (kouřením zhubnete)

Víno je antioxidant, např vyrovnává nežádoucí účinky cigarety (1 sklenka 1 cigaretu, ovšem), no a samozřejmě snižuje zábrany a pozvedne náladu.

Káva zlepší reakce, urychlí myšlení, paměť a samozřejmě povzbudí tělo od únavy.

Tráva snižuje nevolnost, křeče, zvyšuje chuť k jídlu, zmírňuje stres.

Za vše se ale platí cena, takže všechno má i negativní účinky.
Cigarety jsou oproti tabáku velmi návikové, navíc obohacené spoustou srač.. Obojí způsobuje cévní problémy. Ad. nadměrné užívání alkoholu už jsme tu četli, tráva má negativní vliv na paměť, na schopnost reprodukce, káva při nadměrném užívání znervózňuje, vyčerpává, způsobuje nespavost.

To jsme ani ještě nezmínili různé léky a jejich účinky.

Vždy se najde něco dobrého, vždy k tomu je něco špatného. Otázka je, jestli dlouhé užívání způsobí závislost, jestli dlouhodobé užívání má trvalé následky na mozek a tělo, jestli jsou žádoucí, nebo jestli se to nakonec vrátí k normálu po vysazení. Flashback efekt atd atd.

Říci jednoduše - je to dobré, je to špatné - je povrchní. Záleží na použití a důvodu používání. Kouřit trávu, protože můžu a nemám k tomu důvody? To podle mě je hovadina. Kouřit protože to má pozitivní účinky? Jděte do toho, ale nenalhávejte si, že nebudou i negativní.
Crypton

PříspěvekZaslal: 26. únor 2012, 20:12:41    Předmět: Odpovědět s citátem

Redbull? Úplny odvar, oproti silnému čaji a kdejakému homemade energetickému nápoji. Já už dělši dobu piju hodně silné čaje, zelený, earl grey, ale i jiné - je to jedno, vždycky to nakopne. Musí být ale hořký, žádné sladidla a ani jiné sračky. Káva se může jít vycpat...

A když už jsem fakt vyždímaný (burnout syndrome), tak si občas dám mix synefrinu, guarany a kofeinu, a zapiju to iontový nápojem, gainerem a nebo zase silným čajem, ale oslazeným hroznovým cukrem. (Ale to je opravdu extrémní kombinace, pro slabé nátury doporučuju jen ten synefrin!)

To pak taky kódím jako blázen, třeba i 36 hodin vkuse. Energetické nápoje nepiju vůbec, jsou to blafy, a ty éčka co tam cpou (sacharin, aspartam, atd) jsou kolikrát i na 6. a 7. stupni škodlivosti, takže si koledujete o rakovinu (To jsem si teď nevycucal z cecku, je to věděcky podložené výzkumem).

PříspěvekZaslal: 26. únor 2012, 20:39:01    Předmět: Odpovědět s citátem

Crypton napsal:
Já už dělši dobu piju hodně silné čaje, zelený, earl grey, ale i jiné - je to jedno, vždycky to nakopne. Musí být ale hořký, žádné sladidla a ani jiné sračky. Káva se může jít vycpat.
Černý čaj je o něco zdravější varianta kávy (nevytváří závislost, nedehydruje).

Ale já třeba vypiju cca 2l čaje (hlavně černého a zeleného) denně a dnes už to žádný účinek nemá. Kdo není zvyklý, toho to "nakopne" a povzbudí, moje tělo už má proti teinu takovou tolernaci, že nemá žádný efekt (zvyšování tolerance těla je bohužel problém každé návykové látky)

Nicméně jsem zatím žádné negativní účinky nepozoroval, tak s tím nehodlám přestat Smile
goddard

PříspěvekZaslal: 26. únor 2012, 20:46:23    Předmět: Odpovědět s citátem

Crypton napsal:
To pak taky kódím jako blázen, třeba i 36 hodin vkuse.

Promin, ale zustat vzhuru 36 hodin neni samo o sobe nic zdravyho Wink

Myslim si, ze u vsech latek zavisi na zpusobu podani, mnozstvi a frekvenci. Zlata stredni cesta, a ta je individualni Smile
goddard

PříspěvekZaslal: 26. únor 2012, 20:48:52    Předmět: Odpovědět s citátem

Hunter napsal:
Crypton napsal:
Já už dělši dobu piju hodně silné čaje, zelený, earl grey, ale i jiné - je to jedno, vždycky to nakopne. Musí být ale hořký, žádné sladidla a ani jiné sračky. Káva se může jít vycpat.

Ale já třeba vypiju cca 2l čaje (hlavně černého a zeleného) denně a dnes už to žádný účinek nemá. Kdo není zvyklý, toho to "nakopne" a povzbudí, moje tělo už má proti teinu takovou tolernaci, že nemá žádný efekt (zvyšování tolerance těla je bohužel problém každé návykové látky)

Nicméně jsem zatím žádné negativní účinky nepozoroval, tak s tím nehodlám přestat Smile

Cajmeni maji docela casto problem s vystelkou zaludku Wink Zajdi si jednou za rok na gastro, preventivne.
Crypton

PříspěvekZaslal: 26. únor 2012, 20:53:21    Předmět: Odpovědět s citátem

Hunter napsal:

Já piju takto silné čaje asi 3 roky, a to skoro každý den, a účinky to má pořád přibližně stejné. Nepiju ale pořád ty stejné druhy, a taky jsem hodně vybíravý co se kvality týče. Nepiju takové ty levné čaje, jako Jemča apod. Ale třeba ten zelený čaj gunpowder, a jiné odrůdy. Musí být ale hodně hořké (tj. musí obsahovat hodně katechnu (a tudíž i theaninu, takže více povzbudí)), jinak to nestojí za nic. Taky záleží kolik nálevů děláš, a jestli to střídáš i s jinými čaji, třeba s bylinkovými či ovocnými Wink

PříspěvekZaslal: 26. únor 2012, 21:04:33    Předmět: Odpovědět s citátem

U mě na produktivitu nemají tyhle látky zdaleka takový vliv jako správná nálada, že je člověk pořádně vyspaný (i když to bylo před 24 hodinami), klid, tma a hlavně jistota, že mě v následujících pár hodinách nebude nikdo ničím otravovat.

Energy drinky dle mého názoru nejsou nic tak strašného, jen jakási předražená přeslazená káva s velkým placebo efektem. Nejchutnější jsou teď ty mixy s džusem. A mě to stačí, půllitrová plechovka nakopne a zdvojnásobí délku produktivní doby, ovšem správně nadávkovaná, protože příliš brzy má přesně opačný efekt a příliš pozdě už od únavy moc nepomůže. Někdy si dám i dvě. A můžu přestat kdykoliv budu chtít. Cool
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Další
Strana 5 z 12

Přejdi na: