.[ ČeskéHry.cz ].
Proc pouzivat systemy pro spravu verzi
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Marek

PříspěvekZaslal: 14. březen 2012, 13:31:22    Předmět: Odpovědět s citátem

Augi napsal:
Eosie, že na tvůj projekt se hodí feature branches neznamená, že se hodí vždy. Někdy může být výhodnější mít feature toggles.

To máme taky, ale pokud nemáš hotový celý vertical slice a ta featura se bez něj jinak nedá použít, tak je netestovatelná a jenom zanáší kód. Samozřejmě ten branching zjednodušuje review, tzn. můžeš kdykoliv udělat git log master-branch..feature-branch a vidíš rozdíl mezi nimi a před sloučením se tak dá snadno zkontrolovat, zda celá implementace té featury odpovídá specifikaci.
VladR

PříspěvekZaslal: 14. březen 2012, 15:14:14    Předmět: Odpovědět s citátem

Marek napsal:
SVN asi smysl nemá a to ani ve více lidech, jelikož je to VCS, který je od začátku koncipované špatně. Nicméně GIT rozhodně smysl má a dokonce i v jednom člověku. Viva la GIT! Nezapomínejte, že jeho nejdůležitější vlastnost je podpora pro branching a merging, který SVN nemá a nikdy mít nebude! Ve chvíli, kdy si uvědomíš užitečnost toho mít release branches, hlavní víceméně-stabilní branch a několik new-feature branches, je branching k nezaplacení. Jedno z pravidel v projektu, co máme, je, že je zakázáno committovat/mergovat velkou featuru, pokud nemá implementovaný celý vertical slice, tedy funkce nesmí být implementována do hlavní branch po částech, ale pouze sloučena, až je hotová na všech vrstvách (a může mít klidně stovky commitů sama o sobě). Kdo nezažil, nechápe a jen čumí. Twisted Evil

Ano - presne pre toto aj ja milujem GIT. V praci.

Doma si dost dobre neviem vybavit takuto situaciu. Kedze vo VisualStudiu si cez #region / #endregion skryjem hoc aj pol suboru, tak mi nevadi, ze tam ten kod je a sa nepouziva Smile

Rokmi som uz ale v sebe doma vypracoval zmysel pre zodpovednost, takze aj ked ma obcas hooodne kare sa ist pohrat s nejakou featurou, tak si pekne pockam, az prebubla v To-Do Liste na prve miesto Smile Inak by som v zivote nemal nic hratelne skodene - vzdy by som sa len hral s enginom a featurmi - ale to je tak 10% kodu, zvysok je prave ta hra a vsetok bordel okolo...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
VladR

PříspěvekZaslal: 14. březen 2012, 15:17:09    Předmět: Odpovědět s citátem

Ladis napsal:
Feature toggles FTW! Umožňuje to v aplikaci přepínat mezi starou a novou možností. Např. redesign webu/webové aplikace, nemusím mít 2 weby a řešit sdílení (aktuálnost) dat (nový vzhled může mít i změny v databázi). Nebo teď dělám nový vzhled newsletterů, tak tam mám možnost vidět stávající i nový - a zůstane to i ve finále, protože dříve zaslané newslettery musí zobrazovat v staré podobě, jak tehdy byly poslány (jen se změní if).
Presne ! Ja mam celu klavesnicu obsadenu v editore a hre na rozne toggles. Pre mna nie je problem spravit za den Options menu s 20 toggles on/off/detail

Neviem si predstavit, ze by som kvoli tomu musel namiesto stlacenia klavesy pocas behu editora / hry ist sa vrtat v SVNku a skumat, ze kedy do pekla som naposledy spravil tu featuru, ktoru som sa velkodusne pred pol rokom rozhodol,ze uz nikdy ale urcite na milion percent nikdy nebudem moct potrebovat, takze mi uz kod svinit nemusi Smile
VladR

PříspěvekZaslal: 14. březen 2012, 19:46:05    Předmět: Odpovědět s citátem

OndraSej napsal:
Jinak Ad 1, - a pokud ti vyhori pocitac a USB disk vezme s sebou? Pripadne ti nejaky vir smaze vsechny disky...
Tak to by bol velky pruser - ale preto mam aj obcasne dalsie zalohy.

OndraSej napsal:
Ad 5. - To mi prijde spis jako vymluva (taky vam to zni jako "jsem prilis hloupy na to, abych mohl pouzivat VCS"?) + heslo do repository si muzes ulozit lokalne, nemusis ho pokazde zadavat. A prihlasovani jde u vetsiny VCS i pres public/private klic.
No, ved to je cela pointa ! To je to iste ako ten prvy bod s vyhorenim kompu - kedy asi by som potreboval stiahnut zdrojaky z repo s novym zadanim hesla ? Ked by mi odisiel komp. Teda aj ulozene heslo, ktore je v beznej premavke len odkliknute, takze po 2 mesiacoch uz ani neviem ze nejake heslo existovalo.
Ja proste SVN heslo nedam k beznemu mailu, to nejde. A bohuzial, uz mam overene, ze si po pol roku nespomeniem na mail alias, ktory som pouzil len na jeden account - takze nemam zdrojaky, nemam heslo, teda su "bezpecne" zabetonovane kdesi na servri. A som v prdeli.

OndraSej napsal:
6. jednoducha a hlavne konzistentni synchronizace souboru mezi dvema pocitaci (pri pouziti vic pocitacu, napr. notebooku a desktopu je to naprosto nezbytne; ja hodne cestuju, takze vetsinu prace udelam na notebooku, ale obcas chci pustit nejake vypocty na desktopu). ...
V taky cas je SVN nevyhnutne, to je bez debaty.
Yossarian

PříspěvekZaslal: 22. březen 2012, 17:39:17    Předmět: Odpovědět s citátem

Fuj, GIT. Rozbehat jej mi trvalo skoro pul dne.

Btw, to nikdo nezna/nepouziva perforce? Ted uz je i free verze s licenci pro 5 uzivatelu.
VladR

PříspěvekZaslal: 22. březen 2012, 19:22:16    Předmět: Odpovědět s citátem

Sranda, mimo SVNka to je asi jedina vec, ktora mi nerobila ziadne problemy na prve instalnutie - It Just Works (TM).

Perforce je odkedy free pre tych 5 userov ?
OndraSej

PříspěvekZaslal: 22. březen 2012, 19:28:59    Předmět: Odpovědět s citátem

Yossarian> ad instalace gitu - "sudo port install git" a je to, nikde zadny problem Wink Na windows jsem zkousel tortoisegit a to se mi sice povedlo nainstalovat, ale uz neslo udelat clone zadne repository.

Perforce znam, pouzival jsem, funguje to... a to je asi tak jedina pozitivni vec, kterou jsem na nem nasel.
VladR

PříspěvekZaslal: 22. březen 2012, 19:51:53    Předmět: Odpovědět s citátem

Tortoisegit mi zakladne veci zvladal na prvy sup, ale je tiez pravda, ze pod Windows som od neho ani ziadne psie kusy neziadal.

odveci otazka - je nejaka statistika, kery versioning je na svete najpouzivanejsi ? Na akom mieste je asi tak SVNko ?
nou

PříspěvekZaslal: 22. březen 2012, 21:26:36    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.google.com/trends/?q=git,+svn,+perforce,+cvs,+mercurial&ctab=0&geo=all&date=all&sort=0

ono vela projektov prechadza z SVN na nejaky distribuovany verzovaci system.
Marek

PříspěvekZaslal: 22. březen 2012, 23:37:14    Předmět: Odpovědět s citátem

Google trends je v tomto případě dost nepoužitelný.

V roce 2012 už má smysl nasazovat jen Git, Mercurial, nebo nějaký jiný distribuovaný version control system.

SVN/CVS tu zůstanou ještě hodně dlouho, nicméně budou přežívat hlavně tam, kde nic jinýho neznají nebo kde se jim nechce přecházet (hlavně u malých projektů). U středně velkých a velkých projektů je SVN/CVS zbytečný masochismus.
Al

PříspěvekZaslal: 23. březen 2012, 20:41:41    Předmět: Odpovědět s citátem

WTF na pár dní člověk odejde a místo kompatibility kompilátoru VC++ se starším Windows je to tu samé GIT, SVN a nevím co ještě... Rolling Eyes
Já osobně nepoužívm nic z toho. Kdysi jsem chtěl pomocí něčeho takového sdílet zdrojáky mezí prací a domovem, abych mohl spokojeně pracovat všude. Ale vůbec to tehdy nešlo. Existoval jen SourceSafe a byl strašlivě pomalej. Asi jsem byl myšlenkama příliš napřed před skutečnými technologiemi. Wink Dnes už programuju tak málo, že pro mě nemá smysl nic takového začínat řešit. Navíc mám strach, že při práci přes internet by to taky asi bylo dost pomalé.
frca

PříspěvekZaslal: 23. březen 2012, 23:04:05    Předmět: Odpovědět s citátem

To tak v diskusích většinou bývá. Snahy o udržení původního tématu jsou umělé a kontraproduktivní (pokud není cílem mrtvé f?rum).
rezna

PříspěvekZaslal: 24. březen 2012, 23:25:45    Předmět: Odpovědět s citátem

@Al - to je asi spatny vtip s pomalosti pres internet ne? - dnes se snad dela jen pres internet - a hle ono to funguje - bezne jsem z domu pres VPN firmy, kde je 1Mbps linka a funguju zcela bezne - az na plny 1.5 GB checkout, kterej si odpoustim ...
Al

PříspěvekZaslal: 24. březen 2012, 23:34:13    Předmět: Odpovědět s citátem

To není špatný vtip, to jen někdo špatně čte, co píšu. Já to používal v práci od roku 2000. NE DNES. A tehdy to bylo zabugované nebo co a bylo to pomalé i na rychlých internetových přípojkách. Synchronizovat pobočky Olomouc-Praha bylo naprosto o nervy. Dalo se to řešit akorát proprietárním placeným pluginem, ale to si nadoma pochopitelně nikdo nekoupí, takže doma na svoje hobby projekty jsem neměl nic. A teď už pár let skoro nic neprogramuju, takže jestli moje dávné potřeby ty zaostalé verzovací technologie konečně dohnaly, nevím. To jsem ostatně už psal v předchozím příspěvku.
Houp

PříspěvekZaslal: 24. březen 2012, 23:47:06    Předmět: Odpovědět s citátem

Al napsal:
Navíc mám strach, že při práci přes internet by to taky asi bylo dost pomalé.

Myslím, že rezna reagoval na tohle konkrétně.

A jinak se obávám, že 12 let stará zkušenost v PC oblasti bude ve většině případů spíše vtipná historka než něco, dle čeho by se měl dnes člověk rozhodovat.

Já osobně jsem pro používání verzovacích systémů (i pro semestrální úlohy do školy), ale samozřejmě to není pro každého. Navíc spíš je to něco, co někomu musí někdo osobně ukázat. Nebo alespoň sám si nedokáži představit, že bych postupoval stylem "všichni říkají, že verzování je super věc, tak to vyzkouším" a začal to googlit a snažit se zprovozňovat.
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Obecné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

Přejdi na: