Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Poky
Založen: 29. 06. 2009 Příspěvky: 184 Bydliště: Písek / Plzeň
|
Zaslal: 24. říjen 2012, 16:14:49 Předmět: Grafické knihovny pro C# |
|
|
Čau, právě začínám pracovat na bakalářské práci a potřeboval bych od vás trochu pomoc. Jak už název vlákna napovídá, jedná se mi o grafické knihovny pro tvorbu "okýnek" v C# (jako třeba GTK# apod.). Pokud znáte nějaké, prosím napište sem (klidně i nějaké neznáme). Jinak postačí klidně jen názvy, zbytek si dohledám sám. Jenom mi jde o to, abych se měl od čeho "odpíchnout".
Díky moc. |
|
Návrat nahoru |
|
|
perry
|
Zaslal: 24. říjen 2012, 20:57:34 Předmět: |
|
|
A proč nepoužiješ klasické defaultní WinOkna... stejně C# jinde, než na oknech "nepojede" pořádně... a nebo je ta práce o tom, probrat různé systémy ? _________________ Perry.cz |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladis
|
Zaslal: 24. říjen 2012, 21:43:44 Předmět: |
|
|
Lol @"stejně C# jinde, než na oknech "nepojede" pořádně". _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
VODA
|
Zaslal: 24. říjen 2012, 22:30:56 Předmět: |
|
|
Jenže téma Pokyho bakalářky je o tom, že má zmapovat možnosti rozhraní pro tvorbu okenních aplikací a to jak pro Windows, tak pro Linux (Mono). Takže ho zajímalo spíš, jestli neznáte nějaké alternativní možnosti pro takovou tvorbu... _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
|
]semo[
|
Zaslal: 25. říjen 2012, 09:21:05 Předmět: |
|
|
A to téma je fixované na C#? _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mem
|
Zaslal: 25. říjen 2012, 09:56:54 Předmět: |
|
|
perry napsal: |
A proč nepoužiješ klasické defaultní WinOkna... stejně C# jinde, než na oknech "nepojede" pořádně... a nebo je ta práce o tom, probrat různé systémy ? |
Hm nám C# jede na mobilech a tabletech s Androidem a iOS docela dobře A i co se týče .NET FW, tak mono má už jen malé zpoždění za ofiko .NETem, i ASP.NET aplikace se na něm běžně provozují na linuxech.
K tématu bohužel neporadím, na .NETu jsem používal jen WinForms nebo vlastní vykreslování (GDI+, OpenGL), jo v takové Javě bych mohl zmínit třeba Swing a jaký je to odpad |
|
Návrat nahoru |
|
|
perry
|
Zaslal: 25. říjen 2012, 11:02:15 Předmět: |
|
|
No tak přes mono to samozřejmě jde...ale nejsem si jistý 100% kompatibilitou hlavně v oblasti GUI. Java a její multiplatformnost a i tak je tam GUI často silně v hajzlu a na kždý platformě to vypadá jinak a popř. ještě blbě _________________ Perry.cz |
|
Návrat nahoru |
|
|
perry
|
Zaslal: 25. říjen 2012, 18:14:35 Předmět: |
|
|
Jinak tedy aby Poky dostal nějakou relevantní odpověď k tématu.
- lze použít Qt přes nějaké wrappery
- napsat si GUI ručně v OpenGL / DX
- Windowsové MFC nebo WTL
- http://code.google.com/p/gwen-dotnet/
- http://www.mono-project.com/GtkSharp
- WxWidgets
- na code.google je plno různých malých projektů... použitelnost ale diskutabilní
- prakticky lze využít dokoliv, co funguje pod C/C++ a napsat si k tomu wrapper pro ty prvky, které potřebuju
.... _________________ Perry.cz |
|
Návrat nahoru |
|
|
Poky
|
Zaslal: 26. říjen 2012, 12:47:51 Předmět: |
|
|
Díky za reakce.
Jinak abych to upřesnil na pravou míru - tak wrapery psát nebudu - to součást BP není - Zadání je zmapovat dostupné knihovny pro .NET (C#) a jejich platformitu a právě zjistit jak běží pod jiným "pseudo-frameworky" jako MONO atd.. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Al
|
Zaslal: 1. listopad 2012, 20:07:07 Předmět: |
|
|
Tak v prvé řadě by ta bakalářka asi teda měla porovnat ty základní "knihovny", co ve Visual Studiu jsou "od výrobce": Silverlight, WPF a WinForms. A nevím, jak moc abstraktně chápete ten pojem "grafická knihovna" - to ASP.NET a ASP.NET MVC k tomu tématu možná patří taky. Ta pseudopřenositelná Linuxová udělátka já osobně nepovažuji za seriózní téma pro C#, to jsou jen takové vědecké teorie. Ono totiž použít jde cokoliv a jakkoliv (viz "udělej si vlastní GUI knihovnu v OpenGL" - jde to, ale je to šílenost, jen akademická záležitost), ale přínosná ta bakalářka bude, když se bude věnovat v praxi běžně používaným knihovnám. A to jsou asi hlavně ty čtyři prvně jmenované. |
|
Návrat nahoru |
|
|
micky
|
Zaslal: 1. listopad 2012, 20:26:56 Předmět: |
|
|
citace: |
Ta pseudopřenositelná Linuxová udělátka já osobně nepovažuji za seriózní téma pro C# |
citace: |
udělej si vlastní GUI knihovnu v OpenGL" - jde to, ale je to šílenost, jen akademická záležitost |
Zřejmě záleží na tom, z jakého pohledu na to koukáš. Zrovna pro použití v nějaké hře bych asi do WinForms/WPF vážně nešel. Je to sice specifický příklad, ale úplně akademický mi nepřijde.
K tématu - ve WPF je dokonce i 3D grafika s využitím poměrně slušně pro kancelářské a možná technické využití (vizualizace nějakého objektu), nicméně při snaze naimplementovat jen něco o trochu graficky náročnějšího jsem zažil poměrně rychlé zklamání (v mém případě to byly částice).
Silverlight, alespoň pokud vím, nebude v budoucnu Microsoftem již vyvíjen a podporován.
Poky, držím palce. _________________ https://www.bluepulsar.cz/
https://twitter.com/11thDream_Game/ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Houp
|
Zaslal: 1. listopad 2012, 20:47:27 Předmět: |
|
|
tak z té tabulky to jen vypadá, že Silverlight 5 nebudou podporovat víc jak deset let, ale nic to neříká o čísle 6. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
micky
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Lemik
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Poky
|
Zaslal: 5. březen 2013, 16:03:17 Předmět: |
|
|
Sry, že oživuju toto vlákno, ale stejně je na TOPu , tak to snad tolik nevadí.
Začínám psát tu BP a dostal jsem se do problému s tím jak je onen framework(FW) propojen s OS.
Nikde to nějak nemůžu najít, ale logicky mě napadají jen dvě věci jak by to bylo asi uděláno, ale třeba je to ještě jinak.
A) OS spustí EXE a "dekoduje instrukce" a když narazí na nějakou neznámou, zkusí jí předat FW a ta jí buď přeloží nebo vyhodí nějakou chybu.
B) OS zjistí že EXE potřebuje FW a v podstatě celé EXE předá FW, který si ho dekoduje sám posvém.
Takže otázka zní: A? B? Nebo je to ještě jinak. Díky |
|
Návrat nahoru |
|
|
|