.[ ČeskéHry.cz ].
Noyetnamed roguelike rpg prototype

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bardon

PříspěvekZaslal: 15. leden 2013, 19:53:10    Předmět: Noyetnamed roguelike rpg prototype Odpovědět s citátem

Zdravím,

po několika nedotažených projektech jsem doufám konečně kápnul na to pravé. Minulé neúspěchy byly zapříčiněny v první řadě zjištěním, že by výsledná hra za nic nestála - toho bych se nyní chtěl vyvarovat současnou tvorbou game designu a prototypu, takový trošku agilní vývoj Smile Nějaké lehké zkušenosti s programováním her mám - Kdysi dávno DelphiX a nedávno sem si hrál s HTML5,

V první řadě bych se chtěl přiznat, že jde o začátečnický projekt a že v první řadě potřebuju poradit jaký styl implementace zvolit. Potřebuju ozkoušet hratelnost spousty nápadů a chci je mít hotové co nejdřív (levně a kvalitně jak by řekl typický čecháček) Po studování různých enginů sem zkusil game maker(prý je nejjednodušší), vyvtvořit panáčka co běhá a stříli obludy byla otázka pár hodin, jenomže potom jsem zjistil, že nelze až tak úplně použít objektově orientované programování - je potřeba si nadefinovat desítky globálních proměnných a ty potom kontrolovat v odlehlých objektech, které si musíte rozkliknout v hloupém a omezeném GUI Sad

Takže moje otázka zní, zda někdo neznáte 2d engine, který má všechny low level věci vyřešené a tvorba prototypu hry v něm nezabere až tak moc času.

A málem bych zapoměl říct něco o samotné hře. Inspirace pro projekt vychází hlavně z klasických roguelike her (spoustu nápadů poskytl žánr coffeebreak rl) a hry Binding of Isaac.
Jedná se o realtime rl rychlé akční rpg s náhodně generovanými levely (generování levelů by nemělo být součástí prototypu), výběrem skillů, náhodní bossové, ... - není potřeba moc rozvádět, dokud je to jen na papíře Smile

Budu vděčný za jakékoliv podněty.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Houp

PříspěvekZaslal: 15. leden 2013, 21:07:05    Předmět: Odpovědět s citátem

Dřív jsem něco udělal http://game-editor.com/Main_Page, teď je to editor zdarma a nevím, jak moc se vyvinul. Každopádně prototyp hry na vyzkoušení základní hratelnosti se v tom udělal hodně rychle.
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Inkubátor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: