.[ ČeskéHry.cz ].
ICQ a vubec
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Houp

PříspěvekZaslal: 10. listopad 2007, 22:39:03    Předmět: Odpovědět s citátem

Ladis napsal:
Houp napsal:
Nejdřív výběr klienta, bylo jich nějak moc... Další problém byl výběr serveru. Sakra jaký si mám zvolit? Pak jsem netušil...

Svoboda je blba vec, clovek se musi furt rozhodovat Wink.

Svobodně jsem se rozhodl jít lehčí cestou než tou těžší. (; Ta nesvoboda, o které mluvíš, mi nijak nevadí.

Podobně jsem pro Windows než pro Linux.. jsem raději pro next, next next, než pro den strávený nad instalací Linuxu. (věřím, že odborníci to zvládnou rychleji - no flame (; )

k právům, i v USA platí tohle : http://youtube.com/watch?v=UscLnn36-yo

P.S. reklamy mě neobtěžují, protože tato "funkce" ICQ mi nefunguje, pravděpodobně proto, že nemám funkční IE (:

PříspěvekZaslal: 11. listopad 2007, 03:32:09    Předmět: Odpovědět s citátem

vacsina mojich znamych a spoluziakov si mysli ze icq je najpopularnejse na svete a ze sa da rozpravat LEN cez skype. nemam nic proti ale icq zere 50mb ram, stale sa niekto odpaja/pripaja, je tam ad a nemyslim si ze sa vyvija.

myslim si ze sa to tu sirilo tak ze si to niekto stiahol a ukazal to dalsim 10 ludom a tak dalej. pouzivam pidgin ktory sice nema extra design alebo hry ale ma viac funkcii ako icq, a podporuje vela protokolov takze nemusim mat naraz 3 programy na vsetkych ludi co poznam.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pcmaster

PříspěvekZaslal: 11. listopad 2007, 04:25:25    Předmět: Odpovědět s citátem

Vacsina ludi, s ktorymi ma pre mna zmysel komunikovat ma uz jabber... a mnoho furt nie, ale snazim sa ich prekonvertovat. Neviem, ale nejako neverim veciam z krajiny, ktora ani nema existovat (flaaame Smile)
OndraSej

PříspěvekZaslal: 11. listopad 2007, 11:14:50    Předmět: Odpovědět s citátem

Houp napsal:
Nikdo, nikdo mi nemůže číst mé zprávy. Je to proti ústavě i proti Základní listině práv a svobod. Myšlenky jsou jen moje.

Listinu zakladnich prav a svobod do detailu neznam, ale rekl bych, ze pravo na bezpecnou komunikaci skrz nezabezpecnou komunikacni sit tam neni Wink Totez v ustave. To je jako kdybyste na sebe s kamaradem kriceli pres ulici a pritom chteli, aby vas kolemjdouci neslyseli/neposlouchali.
rezna

PříspěvekZaslal: 11. listopad 2007, 11:17:33    Předmět: Odpovědět s citátem

OndraSej napsal:
Houp napsal:
Nikdo, nikdo mi nemůže číst mé zprávy. Je to proti ústavě i proti Základní listině práv a svobod. Myšlenky jsou jen moje.

Listinu zakladnich prav a svobod do detailu neznam, ale rekl bych, ze pravo na bezpecnou komunikaci skrz nezabezpecnou komunikacni sit tam neni Wink Totez v ustave. To je jako kdybyste na sebe s kamaradem kriceli pres ulici a pritom chteli, aby vas kolemjdouci neslyseli/neposlouchali.

on spis narazel na to ustanoveni ve smlouve s ICQ - ze ICQ (resp. AOL) je majitelem vseho co pres sit ICQ tece, a zpravy muze zchranovat na svych serverech za ucelem marketingove analyzy

tady je to tezke, u nas to asi neobstoji pravne, v USA si nejsem jisty
Finch

PříspěvekZaslal: 11. listopad 2007, 11:22:31    Předmět: Odpovědět s citátem

OndraSej napsal:
Houp napsal:

LZPS: Hlava druhá, oddíl první, článek 13:
citace:
Nikdo nesmí porušit listovní tajemství ani tajemství jiných písemností a záznamů, ať již uchovávaných v soukromí, nebo zasílaných poštou anebo jiným způsobem, s výjimkou případů a způsobem, které stanoví zákon. Stejně se zaručuje tajemství zpráv podávaných telefonem, telegrafem nebo jiným podobným zařízením.
rezna

PříspěvekZaslal: 11. listopad 2007, 11:29:08    Předmět: Odpovědět s citátem

Finch napsal:
LZPS: Hlava druhá, oddíl první, článek 13:
citace:
Nikdo nesmí porušit listovní tajemství ani tajemství jiných písemností a záznamů, ať již uchovávaných v soukromí, nebo zasílaných poštou anebo jiným způsobem, s výjimkou případů a způsobem, které stanoví zákon. Stejně se zaručuje tajemství zpráv podávaných telefonem, telegrafem nebo jiným podobným zařízením.

Finch problem,je ze ackoliv toto pravo mame podle LZPS tak pouzivanim ICQ (tedy stvrzenim smlouvy davas AOL pravo tvoji komunikaci cist.

A ted je tudiz otazka jak to sedi pravne.
OndraSej

PříspěvekZaslal: 11. listopad 2007, 11:35:53    Předmět: Odpovědět s citátem

Finch> az tak jednoduche to neni - viz http://www.itpravo.cz/index.shtml?x=129535

rezna> spis bych cekal, ze budou mi problem s prodanim te komunikace treti strane. S analyzou pro vlastni ucely by podle me nemeli mit problem ani v CR (zvlast kdyz to v licencni smlouve odsouhlasis). A v pripade, ze oni sami jsou prodejce reklamy...
Houp

PříspěvekZaslal: 11. listopad 2007, 11:42:54    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejsem sice právník, ale nemůžeš v licenci programu povolovat/zakazovat, co zakazuje/povoluje ústava/(a v tomto případně i)mezinárodní smlouva.

To by sis mohl skoro dát do licence své hry : "Souhlasíte s tím, že vás může kdokoliv fyzicky napadnout, či zabít z důvodu tréninku hry."

a to je přece blbost.

PříspěvekZaslal: 11. listopad 2007, 11:48:42    Předmět: Odpovědět s citátem

Houp: Přesně tak, body, které odporují zákonům dané země (nebo jim nadřazeným mezinárodním zákonům), se v licenční smlouvě ignorují. Např. náš zákon dovoluje cracknout/upravit kód programu, pokud tím docílíš jeho funkčnost (příklad: koupíš si editor obrázků, ale při otevírání obrázků padá. Patchem to opravíš a je to OK, protože jsi jen docílil funkčnost, za kterou jsi zaplatil)

PříspěvekZaslal: 11. listopad 2007, 11:50:20    Předmět: Odpovědět s citátem

rezna > Jasně, a to se nikdy nevyřeší jinak než u soudu.

OndraSej > já vím, že není, jen jsem odkazoval na tu Listinu.
rezna

PříspěvekZaslal: 11. listopad 2007, 11:54:25    Předmět: Odpovědět s citátem

Mem napsal:
Houp: Přesně tak, body, které odporují zákonům dané země (nebo jim nadřazeným mezinárodním zákonům), se v licenční smlouvě ignorují. Např. náš zákon dovoluje cracknout/upravit kód programu, pokud tím docílíš jeho funkčnost (příklad: koupíš si editor obrázků, ale při otevírání obrázků padá. Patchem to opravíš a je to OK, protože jsi jen docílil funkčnost, za kterou jsi zaplatil)

ja mam tezkej pocit ze v USA je tam smlouva legalni protoze jejich zakony to povoluji
Quiark

PříspěvekZaslal: 11. listopad 2007, 11:57:36    Předmět: Odpovědět s citátem

Zatímco vy tady teoretizujete, v ICQ si v klidu čtou naše zprávy Smile
OndraSej

PříspěvekZaslal: 11. listopad 2007, 12:00:39    Předmět: Odpovědět s citátem

Houp> problem je v tom, nakolik jde vztahovat postovni tajemstvi na zpravy posilane pres ICQ. Pokud si prectes ten clanek na ktery jsem odkazoval, tak zjistis, ze podle vseho ne.

Quiark> pokud jde o me, tak si ted v ICQ ctou naproste ticho Smile Ale jinak mas pravdu v tom, ze nase nazory jim muzou byt (a podle vseho i jsou) vcelku ukradene, protoze beztak neni moc sanci jak jim to dokazat.
zapytchu

PříspěvekZaslal: 11. listopad 2007, 12:27:27    Předmět: Odpovědět s citátem

normalni mlady clovek pouziva ICQ, protoze je normalni.
vysokoskolak pouziva QIP, protoze je to nejsvobodnejsi klient site icq, ktery setril pred icq 6 cas(vice zprav v 1 okne..vlastne vsechny) i pamet.
kdo se vozi na modnich vlnach pouzije Jabber, protoze je to jabber, i kdyz zmenu nepociti, ale je to in a pry cool.
ten, kdo ma pratele v zahranici, pouziva Skype. Nevztahuje se na "pratele", ktere jsi v zivote osobne nevidel.
ten, kdo ma "pratele" v zahranici, pouziva Mirandu, kvuli moznostem komunikace na jinych protokolech. Mno.. ono mozna miranda je nejrozsirenejsi mezi uvedomelymi si uzivateli.
kdo nema cas na neustalou komunikaci, pouziva e-mail.
kdo musi komunikovat v obchodnich zalezitostech, pouziva osobni jednani.
kdo komunikuje zamilovane, pouziva dopisy Smile

Mala statistika online lidi v mem CL :
ICQ 5.1 - 10 lidi
ICQ 6 - 4 lide
QIP (libovolna verze) - 10 lidi
Miranda - 7 lidi
MacICQ - 1 clovek

Ja uz delsi dobu pouzivam QIP - proste jsem si uz navykl.. a zrejme proto, ze je tam tak jednoducha podpora azbuky, ptz si obcas pisu s prateli (ne "pratele") z Moskvy Smile A je to prekvapive, ale i v jedne ze svetovych velmoci pouzivaji nejvic ICQ sit.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 4 z 5

Přejdi na: