.[ ČeskéHry.cz ].
Začátečníci a jejich MMORPG a FPS
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Houp

PříspěvekZaslal: 8. červenec 2013, 18:04:54    Předmět: Odpovědět s citátem

Musím se ohradit. Smile Je mi 25, sháněl jsem nedávno první zaměstnání a snad jsem se mohl prezentovat nejen "Hello wordem".

Stream, Ixo-loxi, JItering, Respox, SpeedStep,
Expanze, ..

PříspěvekZaslal: 8. červenec 2013, 19:52:19    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak nikde jsem nezmiňoval, že jsou to všichni, ale většina Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
OndraSej

PříspěvekZaslal: 8. červenec 2013, 21:33:40    Předmět: Odpovědět s citátem

Paranoik> IMO to nema nic spolecneho s generaci. Snad s vyjimkou toho, ze starsi generace vzdycky nadavaji na ty mladsi... ale to je vec, ktera se deje uz tisice let a neverim, ze by se to nekdy zmenilo.

Podobne bych rekl, ze i podil lam v informaticke populaci je vicemene porad stejny... jen jde o to, ze o schopnych lidech se clovek dozvi mnohem snaze nez o tech lamach... Jednak je informatika celkove vlastne nezajima, takze na forech, v diskuzich nebo na IRC je nepotkas a v praci proste hledaji, dokud se nekde neuchyti, takze se o nich nedozvis, dokud se s nimi neobjevis v jednom tymu.

Jinak i tady na foru je docela dost schopnych a (relativne) mladych lidi...
Flash

PříspěvekZaslal: 8. červenec 2013, 21:41:37    Předmět: Odpovědět s citátem

Paranoik napsal:
Tak nikde jsem nezmiňoval, že jsou to všichni, ale většina Smile

A pred deseti, patnacti lety byla ta vetsina s tim portfoliem super projektu? Pche, takovej blabol. Samozrejme tu byla tuna sracu a par svetlych vyjimek.

Vubec nejde o generacni problem. Super schopnych lidi bylo vzdycky malo. To tak nejak dava smysl.

Ja vidim i dnes porad spousty mladych, skvelych super talentovanych lidi se skvelymi napady a projekty. Mozna proto, ze se snazim divat kolem sebe a hlavne videt veci pozitivne. Jasne, ze ta "spousta" znamena jeden machr na xxx kecalu. Ale pro me je to furt spousta. Kdyz jdu na AppParade vidim je tam, na GDS je vidim, v Treboni na Gameday jsem je videl i tady na foru je rozhodne nejeden zajimavy projekt od studentu (i na stredni).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Paranoik

PříspěvekZaslal: 9. červenec 2013, 08:02:50    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano, tady i jinde ty talenty jsou, protože tohle je tak nějak portál, kterej je přitahuje .. portál pro sráče je třeba ten devbook, i když i tam hádám, že je to časem odfiltruje, stejně jako tady. Jde o to, že když si člověk finálně uvědomí, že ten sráč je, je otázka, jak se k tomu postaví. Zažil jsem pár různejch typů, např.

Kecal, co neustále srovnával svoje výkony s ostatníma. On nedělá tolik, protože ví, že ostatní taky nedělají tolik a přece za stejný prachy nebude dělat víc, když ví, že je lepší než ostatní. Ve výsledku po kontrole polovina objemu kódu co ostatní, větší chybovost, víc konzultací a "neřešitelných" situací. Opustil nás, protože byl nespokojen neustále, a nenechal si to vymluvit. Teď dělá problémy v jiné firmě a afaik brzo půjde.

Dříč, nicméně neschnopnej. Kluk, co je schopnej dodržovat všechny předpisy, správně se starat o administrativu, ale co se týče kódování, to co napsal za měsíc, průměrnej kodér by udělal za tři dny. Když po nějakých šesti týdnech při osmihodinové pracovní době odevzdal práci, která byla naplánovaná na týden, zjistilo se, že všechno co udělal jsou naprasený sračky, že programátor není a ani nikdy nebude. Pochopil, opustil obor a teď dělá někde v IT supportu.

A mohl bych pokračovat do nekonečna. Když o tom přemýšlím, u té starší generace půjde teď o to, že ti sráči vlastně "vymřeli", takže zbyl ten nadprůměr. Na druhou stranu neznám moc programátorů, co by se v oboru udrželo přes deset let. Když už, tak utekli k analýze, managementu, plánování. Málokdo si uvědomuje, že to programování není o přečtení dvou tutorialů, ale spíš celoživotní vzdělávání, a to málokoho baví. Dnes je navíc těch technologií o řád víc, než před deseti lety, frameworky na všechno a dostat se do toho není otázka chvíle, na druhou stranu to pak ušetří mraky času, když se to člověk naučí efektivně používat.
perry

PříspěvekZaslal: 9. červenec 2013, 14:16:13    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Málokdo si uvědomuje, že to programování není o přečtení dvou tutorialů, ale spíš celoživotní vzdělávání, a to málokoho baví.

A právě proto jsem si vybral programování.. nesnáším, když se vlastně neučím nic nového a jenom jedu jaksi na setrvačník. 3/4 programátorů tak funguje a když vidím, co vypadává za absoloventy v oboru, tak občas děs běs.
Houp

PříspěvekZaslal: 9. červenec 2013, 17:49:25    Předmět: Odpovědět s citátem

Paranoik: z toho co tu popisuješ i přijde, že u vás ani ti senioři nebudou žádná výhra. Snad se mýlím, ale z tvého popisu mi přijde, že když zjistíte prasácký kód/málo kódu až po měsíci, navíc u právě nabraného člověka, tak je něco špatně a nejen u toho nováčka.

PříspěvekZaslal: 9. červenec 2013, 19:25:57    Předmět: Odpovědět s citátem

Houp napsal:
Paranoik: z toho co tu popisuješ i přijde, že u vás ani ti senioři nebudou žádná výhra. Snad se mýlím, ale z tvého popisu mi přijde, že když zjistíte prasácký kód/málo kódu až po měsíci, navíc u právě nabraného člověka, tak je něco špatně a nejen u toho nováčka.

No, trochu souhlas .. bylo dost práce (a furt je, teď máme zakázky pro pět lidí na FT, který ne a ne sehnat), takže nebyl čas se těm juniorům věnovat .. navíc tenhle hezky jel, reportovat v task manageru, sem tam se zeptal na problém, vyřešilo se, pochopil, hezky popisoval co má hotovýho a jak to vidí dál .. no, byl to fail a poučili jsme se z toho všichni, že i kdyby se mělo přes noc sedět, ty juniory je potřeba kontrolovat.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Strana 10 z 10

Přejdi na: