Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
abuki
|
Zaslal: 10. únor 2014, 18:04:41 Předmět: Česká metadata na appstore |
|
|
Ahoj,
asi jsem úplně blbej že mi něco uniká nebo nevim, ale:
když dávám aplikaci na appstore, jdou tam nějak zadat metadata česky?
V tom výběru jazyků češtinu nevidím.
Dělám zakázkovou hru, vyloženě českou a chci tam dát český metadata. Mám zvolit default jazyk angličtinu a dát to tam česky?
Google play to umí, ale v itunes connect na to nemůžu přijít.
Máte s tím někdo zkušenost? _________________ Twitter @abukac
www.amanita-design.net
www.circusatos.com |
|
Návrat nahoru |
|
|
perry
|
Zaslal: 10. únor 2014, 18:22:13 Předmět: |
|
|
Metadata mohou být česky. Normálně vyberu Angličtinu (buď US nebo UK) a zbytek píšu česky.
Jenom pozor, jakmile jednou zadáš jméno aplikace tak už ho nemůžeš myslím zrušit. _________________ Perry.cz |
|
Návrat nahoru |
|
|
abuki
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Flash
|
Zaslal: 11. únor 2014, 09:48:13 Předmět: |
|
|
Na AppStoru oficialne cesky metadata nejsou. Jak uz tu bylo receno, normalne se to dela tak, ze vyberes anglictinu a tam natvrdo napises cesky popis. To samozrejme znamena, ze ve vsech regionech (AppStorech), kde je tenhle jazyk to bude takhle cesky.
Aktualne uz to Applu vubec nevadi a proste to vezme. Pamatuju na doby, kdy za cesky text v EN metadatech byl jasny reject. Pak zacal Apple prehlizet cesky text, aspon kdyz si to mel uvozene necim jako "this is description in Czech language" pripadne mel cesky popis pod anglickym. Dneska uz muze byt ciste jen CZ text a je to ok.
Nicmene jeste jedna vec. Pokud je appka jen pro CZ, tak rozhodne jde pri zalozeni zadat, ze bude dostupna jen v urcitych zemich. A tam uz jde vybrat treba jen cesko a slovensko. Nicmene pak si ji treba cesi zijici v US s US iTunes uctem nestahnout, coz muze byt na prd.
BTW jmeno aplikace samozrejme menit jde. Do doby nez submitnes binarku a jde to na review a do storu to jde uplne volne, po submitnuti binarky se to sice lockne, ale s nasazenim nove verze opet muzes App Name volne menit. |
|
Návrat nahoru |
|
|
abuki
|
Zaslal: 11. únor 2014, 11:27:48 Předmět: |
|
|
Dík za upřesnění.
Už sem to submitnul.
Dal jsem, že to je dostupné všude a na začátek připsal "This game is czech language only". _________________ Twitter @abukac
www.amanita-design.net
www.circusatos.com |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mem
|
Zaslal: 11. únor 2014, 21:31:38 Předmět: |
|
|
*Czech! |
|
Návrat nahoru |
|
|
abuki
|
|
Návrat nahoru |
|
|
funn3r
|
Zaslal: 27. srpen 2014, 19:16:05 Předmět: |
|
|
Reaguju na tvůj příspěvek, to že je tam v Appstoru napsáno že je to v English a Czech znamená, že ve hře jsou dostupné 2 lokalizace, v praxi to znamená že v xcodu máš popisky přes NSLocalizedString a knim dané lokalizované string listy. Dále můžeš takhle lokalizovat i ostatní soubory jako obrázky atd.
Co se týče popisku v ČR appstoru tak ten musíš napsat do UK English, jelikož tam CZ appstore spadá. _________________ https://itunes.apple.com/cz/artist/adam-zikmund/id597180684?mt=8 | http://www.adamzikmund.cz |
|
Návrat nahoru |
|
|
abuki
|
Zaslal: 27. srpen 2014, 19:21:23 Předmět: |
|
|
Takže pak ale britové viděj českej popisek, to je ta nevýhoda..
Mě prostě neni jasný, když maj celej store v češtině, proč tam nemůžou přidat normálně i češtinu pro metadata. _________________ Twitter @abukac
www.amanita-design.net
www.circusatos.com |
|
Návrat nahoru |
|
|
funn3r
|
|
Návrat nahoru |
|
|