Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
]semo[
|
Zaslal: 28. únor 2014, 13:46:38 Předmět: Unity3D - vypnutí animace na vybraným childu |
|
|
Mám character, který jede na kole. Přehrávám jednoduché animace podle aktuálního stavu. Nepoužívám Mecanim (je to fakt jednoduchá hra, mělo by to jít i po staru). Potíž je ale v tom, že při nárazu do překážky, bych chtěl přehrávat animaci pouze pro panáka, ale kolo chci ovládat sám. Nedaří se mi přemluvit Unity, aby to kolo nechala animace na pokoji. Změna parenta nepomohla, rigidbody taky nepomohlo. Animace pořád ovládá i kolo. Neznáte někdo nějaký tajný flag, nebo tak něco?
Byla by asi možnost rozdělit ty objekty na dva: panák + kolo. Ale mám strach, že se mi rozsynchronizujou pedály a nohy (třeba při CrossFade). Nehledě na to, že by to museli grafici upravit a td. Co myslíte?
Tohle mě vždycky štve, taková věc by byla ve vlastním enginu hotová za chvilku, ale v cizím to nejde. _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladis
|
Zaslal: 28. únor 2014, 14:28:44 Předmět: Re: Unity3D - vypnutí animace na vybraným childu |
|
|
]semo[ napsal: |
Tohle mě vždycky štve, taková věc by byla ve vlastním enginu hotová za chvilku, ale v cizím to nejde. |
Ale stejně zůstáváš u high level game dev nástroje, ne? Předpokládám, že plusy furt převažují nad mínusy... _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
]semo[
|
Zaslal: 28. únor 2014, 14:31:20 Předmět: |
|
|
Ladis: No, v případě Unity o tom často pochybuju (teda záleží na projektu). Ale to je vedlejší. Dělám to pro peníze a dneska každej zadavatel chce, aby to bylo v Unity.
EDIT:
abych byl přesnější, myslím, že se Unity přeceňuje, jinak nic proti tomu.
Tak co, neví někdo odpověď na můj dotaz? :) _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|