Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Houp
|
Zaslal: 26. červenec 2014, 13:04:31 Předmět: Unity - problém s mouse clickem |
|
|
Mám na objektu Box collider 2d a ve skriptu přiřazeném tomu objektu metodu OnMouseDown.
Zároveň mám v jiném objektu skript s GUI tlačítky (nastavenými v OnGUI).
Problém je, že nezřídka se mi stane, že stisknutí tlačítka z OnGUI mi nevyvolá akci k tomu přiřazenou, ale naopak se vyvolá OnMouseDown toho jiného objektu. Jsem si jist, že Collider se s tlačítkem nepřekrývá.
Nevíte, v čem by mohl být problém? _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Houp
|
Zaslal: 26. červenec 2014, 15:31:50 Předmět: |
|
|
Tak zatím to vypadá, že to půjde vyřešit pomocí proměnné GUIUtility.hotControl. Pokud dostanu onMouseDown, když je hotControl nenulové, tak ho ignorii, ale není to ideální řešení. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Radis
|
Zaslal: 28. červenec 2014, 09:00:59 Předmět: |
|
|
Co vim, tak OnMouseDown nefunguje spravne ve scenach, kde je vic nez jedna kamera (mozna jen v pripade, ze jedna z nich je ortograficka).
Je to tvuj pripad? Jestli ne, tak pokud bys udelal nejaky minimalni projekt, ve kterem by se dala ta chyba reprodukovat, tak bych se ti na to podival. Treba na neco prijdeme
Btw. aktualni GUI system Unity je ze spousty duvodu uplne na nic, lepsi je neco 3rd party, treba NGUI. Od verze 4.6 ma byt ale v Unity novy UI system, tak snad uz to bude lepsi... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|