Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Muchomurka
|
Zaslal: 20. srpen 2014, 07:51:07 Předmět: |
|
|
Mem
V Čechách - jako v České Republice. Nic víc tím nebylo míněno. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladis
|
Zaslal: 20. srpen 2014, 08:32:54 Předmět: |
|
|
Tos měla asi použít spíš "v Česku". Jinak příště řekneš zelená a budeš mínit modrá. _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
]semo[
|
Zaslal: 20. srpen 2014, 09:57:54 Předmět: |
|
|
Muchomurko, vítej ve světě ceske-hry.cz! Ve světě, kde nic nemá cenu a nic se neprodá (pakliže to neni rychlokvaška v Unity3D). Ve světě, kde slovíčkaříme a kde máme na všechno trefnou odpověď. Ve světě, kde všichni víme "jak na to", ale nikdo nic nedokáže (pakliže to neni rychlokvaška v Unity3D) ;-).
To byla nadsázka, na všechny se to nevztahuje, ale pokud se v tom někdo poznal, dobře mu tak :-). Memův jemný vtip se mi ale líbil :-).
K tomu engine:
yuri86 patrně myslel, udělat z tvýho SW nástroj k některému 3D engine. Třeba editor scén, animací, nebo třeba tool na výpočet lightmap a globální iluminace. To by ale chtělo spoluporacovat přímo s vývojáři takového engine a mít to zaplacený. Nebo aspoň mít podporu nějaké komunity. Jinak je to asi dost hazard.
Možná už to tu padlo, ale připadá mi, že by mohla dávat smysl spolupráce s nějakou firmou, nebo univerzitou, která potřebuje něco hodně specifickýho na vizualizace či zpracování 3D dat. Ti by mohli platit vývoj a potom byste mohli společně prodávat licence. Něco takovýho jsem zkoušel se svým stereoskopickým prohlížečem 3D modelů ve spolupráci s univerzitou. Produkt je takřka hotov a vypadá to skvěle, ale pak to usnulo. Mají to jen v laboratoři stereoskopie. Nicméně nějaké peníze na vývoj jsem takto sehnal a tý práce nelituju. Jako díra na trhu se mi jeví zpracování meshů z 3D scanu. Nějaký programy samozřejmě existujou, ale neni toho myslím moc a někdo potřebuje konkrétní funkce: třeba medicínský SW - 3D scany různých částí těla - zpracování - výroba (3D tisk) nějaké protézy, umělého zubu a td. Je to ale o tom, co se člověku zrovna namane a koho potká. Chce to kontakty. Věřím, že někoho okolo sebe najdeš.
Pokud se budeš držet původního plánu - levný 3D modelář, tak to taky neni špatný, ale je to velký risk, jak si asi viděla na tom startovači. Vím, že existují lidi, kteří by to uvítali, ale těžko říct, kolik jich je. _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory
Naposledy upravil ]semo[ dne 20. srpen 2014, 12:34:46, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mem
|
Zaslal: 20. srpen 2014, 11:27:00 Předmět: |
|
|
Muchomurka napsal: |
V Čechách - jako v České Republice. Nic víc tím nebylo míněno. |
Já vím, proto jsem tě na tu chybu upozornil a nemáš zač (a ještě to republika se píše s malým "r", čeština není angličtina). Buďte trochu patrioti a dbejte na svůj mateřský jazyk, je to smutné, když vás na chyby musí upozorňovat Slovák...
]semo[ napsal: |
na všechny se to nevstahuje, ale pokud se v tom někdo poznal, dobře mu tak . Memův jemný vtip se mi ale líbil . |
Tak teď je mi ale trapné upozornit tě na překlep |
|
Návrat nahoru |
|
|
]semo[
|
Zaslal: 20. srpen 2014, 12:34:29 Předmět: |
|
|
Mem: to nebyl překlep, ale chyba. Děkuji za korekci ;-). _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
Návrat nahoru |
|
|
Muchomurka
|
Zaslal: 24. srpen 2014, 20:53:18 Předmět: |
|
|
]semo[
Ano, nějak cazabu více specializovat by asi taky šlo, ale máš pravdu v tom, že to záleží zkrátka na tom štěstí padnout do oka někomu, kdo by měl takovou zakázku a viděl by v cazabě potenciál....... Jinak děkuji za uvítání.
Ale zpět ke cazabě samotné. Do třetí třetiny kampaně jsem na web přidala sekci Download, kde je ke stažení demoverze. Jen připomínám, že program je teprve ve vývoji, tak i demo neposkytuje všechny funkce, ale je možno vyzkoušet.
http://www.cazaba.webgarden.cz/rubriky/download |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladis
|
Zaslal: 24. srpen 2014, 21:42:15 Předmět: |
|
|
Jen taková poznámka k demu: Ten chybějící d3dx9_42.dll najdete třeba zde (vpravo ZIP samozřejmě). Spousta vývojářů si myslí, že d3dx9_XX.dll vyřeší reinstalace DirectX 9, ale není tomu tak. V každí verzi DX je totiž trochu jiné jméno pomocné knihovny D3DX - d3dx9_XX.dll (různé číslo za XX). Tady asi bude nejjednoduší, když autor aplikace jej přihodí k EXE.
A teď k programu, co mě hned trklo do očí: 1) otáčení scény prostředním tlačítkem otáčí podle nějakého bodu šíleně vzadu; 2) označování obdélníkem je vždy režim "vše, co tam částí zasahuje" (u opravdových CADů, a asi i v jiných 3D modelářů, se podle směru vytváření vybírajícího obdélníku rozlišuje ještě typ "jen to, co tam je celé"); 3) když vyberu pohled kamera a žádná tam není a dám OK, tak pohled přestane zobrazovat, dokud nevyberu něco jiného; 4) asi by se hodilo vypsat u pohledů, co vidím ("Ze předu", "Kamera JménoKamery", ...) a 5) drobnost - menu Soubor máš cesky místo česky.
OT: Jinak ja se mě tady ]semo[ ptal, tak ten můj progam na střední vypadal hodně podobně tomuhle - kombobox objektů, po vybrání přesně tímhle způsobem vypsané parametry, kterés měnil. Akorát tenhle je samozřejmě o dost dál než obyčejná seminárka - můj neměl víc pohledů, textury a animace. Zkoušel jsem tem svůj najít, ale 13 let staré věci už fakt nikde nemám (zajímalo by mě, jestli ]semo[ jo - a popravdě). _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
Muchomurka
|
Zaslal: 25. srpen 2014, 13:39:06 Předmět: |
|
|
Ladis
Díky za postřehy. Podívám se na to. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mem
|
Zaslal: 25. srpen 2014, 14:31:36 Předmět: |
|
|
Ladis: tak nějaký 3D editor na blbnutí nebo do školy jsme si snad psali skoro každý, ne? Jinak v archivu mám nejstarší prográmky (TB, PB, TP, TASM) z roku 1996, starší z C64 už jsou na kazetách kdoví kde
|
|
Návrat nahoru |
|
|
]semo[
|
Zaslal: 26. srpen 2014, 10:49:04 Předmět: |
|
|
Zkouším stáhnout, ale nejede ten web. Snad si na to vzpomenu za čas.
OT:
Ladis napsal: |
Zkoušel jsem tem svůj najít, ale 13 let staré věci už fakt nikde nemám :( (zajímalo by mě, jestli ]semo[ jo - a popravdě). |
Čoveče, nevím jestli je to 13, nebo 12 let, ale koukám, že mám asi všechno. Nicméně pokud ty už nemáš, ukazuje to, že aspoň neulpíváš. To je chvályhodné ;-). _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
|
Návrat nahoru |
|
|
]semo[
|
Zaslal: 26. srpen 2014, 11:20:12 Předmět: |
|
|
Podařilo se stáhnout. Ale mám spíš špatný zprávy. Nepodařilo se mi otevřít model, ani vytvořit kvádr. Bez jakýchkoliv chybových hlášek. Viewporty se překreslujou trochu divoce. Tak myslím, že UIčko je na začátku cesty. Sneslo by to trochu poladit. Rozhodně se mi nezdá, že by byl čas psát renderer. _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladis
|
Zaslal: 26. srpen 2014, 11:31:59 Předmět: |
|
|
]semo[ napsal: |
OT: Čoveče, nevím jestli je to 13, nebo 12 let, ale koukám, že mám asi všechno. Nicméně pokud ty už nemáš, ukazuje to, že aspoň neulpíváš. To je chvályhodné . |
OT: Jj, jsem ten typ, co si ze střední nechá jen jednu fotku, u které si tehdy vypsal jména, kdo je kdo, než to zapomene. Jinak ale Swarm prej spoustu mejch věcí má - ten skladuje taky všechno . |
|
Návrat nahoru |
|
|
Muchomurka
|
Zaslal: 26. srpen 2014, 12:21:13 Předmět: |
|
|
]semo[
Můžeš napsat, na jakém systému jsi to pouštěl? Viewporty by měly být v pořádku i podle ostatních lidí, co to zatím zkoušeli. Jinak práce se soubory je zablokována schválně z toho důvodu, že je program právě ještě ve vývoji, tak jako pojistka, aby z něj něco nebylo zneužito ještě před dokončením - a především je to poznamenáno i přímo na té stránce s downloadem. Pro vyzkoušení kompatibility modelů vytvořených v cazabě je možné stáhnout ostatní soubory ze stránky s downloadem cazaby a zkusit je v jiných programech. |
|
Návrat nahoru |
|
|
]semo[
|
Zaslal: 26. srpen 2014, 12:29:50 Předmět: |
|
|
Windows 7 64 bit. AMD Radeon 6700 Series.
překreslování: Někdy když změním velikost viewportu, zůstane světle šedý (nepřekreslený). Terpve, když na něj najedu myší, překreslí se.
A jak teda vytvořit ten kvádr? _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
|
Návrat nahoru |
|
|
Muchomurka
|
Zaslal: 26. srpen 2014, 13:02:27 Předmět: |
|
|
citace: |
překreslování: Někdy když změním velikost viewportu, zůstane světle šedý (nepřekreslený). Terpve, když na něj najedu myší, překreslí se. |
Ano, to se občas stane. Ale stačí přejet právě tou myší a viewport se překreslí správně.
Kvádr (a jakékoliv jiné 3D těleso):
1. Vlevo nahoře vyber druhou záložku z leva s ikonkou krychle a koule (3D tělesa).
2. Z roletky hned pod těmito záložkami vyber těleso, které chceš.
3. Stiskni tlačítko "Vytvoř", kterým se vloží vybraný nový model do scény a přepne se levý dolní panel na zadávání jeho parametrů. Nově vytvořený model je zároveň hned vybraný dokud neklikneš někam vedle něj. Malá rada - můžeš si zapnout třeba transformaci posunu a tím se ukáže kurzor na pozici tělesa i když toto ještě není vidět, takže můžeš mít jistotu, že se tam opravdu vložilo. Uznávám, že by si modely zasloužily nějaké implicitní hodnoty parametrů, aby byly vidět hned. To se dá doplnit.
4. Parametry označené X,Y,Z, atd. bývají rozměry. Parametry označené "Seg něco" udávají počet segmentů podél daného rozměru / osy.
BTW: Na stejné stránce je i download stručného manuálu:
http://www.cazaba.webgarden.cz/rubriky/download |
|
Návrat nahoru |
|
|
|