Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
RS
|
Zaslal: 25. duben 2017, 16:35:44 Předmět: |
|
|
Osobie tiež veľmi rád navštevujem toto fórum. Rád pozerám ako ľudia postupuú vo svojich projektoch. Len mi príde škoda, že je nás tu tak málo čo prispievame ohľadom svojich hier _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
megaton
|
Zaslal: 25. duben 2017, 22:58:43 Předmět: |
|
|
Ja som doteraz sledoval len toto forum i ked len z uzadia a o nejakom facebooku som ani nevedel. Makam uz 2 roky na svojej hre a kedze informacii je tu pomenej, tak som presvihol i statnu podporu pre vyvojarov. =FACEPALM=
Forum mne osobne vyhovuje viac, i ked odteraz budem jednym ockom sledovat i facebook no. |
|
Návrat nahoru |
|
|
skiparktycoon
|
Zaslal: 26. duben 2017, 08:02:33 Předmět: |
|
|
To že je tohle forum poměrně malé je konec konců i výhoda. Na velkých forech si tě v záplavě příspěvků ani nikdo nevšimne, natož aby vyzkoušel tvoji hru či okomentoval. |
|
Návrat nahoru |
|
|
tomasn
|
Zaslal: 26. duben 2017, 15:44:39 Předmět: |
|
|
Kluci, ale tohle přeci nesrovnávejte. Je jedno jaký je facebook a vaše komplexy s facebookem jsou v podstatě irelevantní. Facebook nikdy nebude fórum. Je přeci jasné, že je to stream novinek, nemá žádné strukturování. Je vhodný pouze na ohlašování novinek a probírání aktuálních dotazů, blbě se k nim vrací atd. To, k čemu fb je, plní dobře. Fórum má přeci jiný účel a tuto "diskusi" jsem založil ne za účelem nějakého faceliftu (ten je jen o grafice) nebo aby vám tu poletovaly konfety, ale za účelem posunutí tohoto fóra na něco víc, než jen fórum, ale se zachováním jeho původního účelu. Nešlo mi o žádný povrchní redesign.
Těch hrůz je tady prostě strašně moc. Příkladem je třeba i toto hloupé odepisování, kde nevidím, kdo co předtím psal (případně vidím jen quote). Pořád překlikávám mezi fórem a formulářem. Ale to je jen kapka v moři. Web není ani s tím fb prolinkovaný, což je taky škoda.
Všechen obsah je tu ve formě fóra, přitom se s ním dá pracovat líp a přehledněji a to i pro nově příchozí. Nebaví mě moc sledovat 100 webů, abych věděl, kdy jsou jaké konference, jaké jsou nabídky práce v herním průmyslu, checkovat fóra, sledovat novinky u vývojářských studií atd. Tento web by tímto stylem fungovat mohl a kdyby byl použitelnější než dnes, byl by to pro komunitu určitě lepší přínos, než facebook stránka samotná. Je paradox, že jsou dnes snahy o přilákání lidí do herního průmyslu a komunita herních vývojářů má web, který je neperspektivní a jak to chápu, mrtvý a dokonce na okraji zájmu provozovatelů.
Jinak souhlas s Abuki. Doplním, že podle mě by měl být základní platformou právě web a facebook jako vhodný doplněk. Stejně jako by byl web doplňkem pro facebook. Není od věci potom dávat do skupiny třeba nové (jen solidní) poptávky po práci nebo naopak nabídky práce, případně novinky od vydavatelů dát i sem. Facebook navíc po přihlášení zobrazí jen zlomek obsahu ve srovnání s tím, co mi ukáže, když vlezu přímo do skupiny. Když do fóra dá někdo třeba pěkný tutorial nebo zajímavé řešení problému, fajn plugin do některého enginu, info o nové české hře a autorech a já nevím co dalšího, může se to hodit i na facebook a když bude tímto způsobem linkovaný s ceske-hry.cz, tak tu přibude návštěvnost a hlavně smysl existence.
Vím, že je problém v tom, že je to hodně práce. Na druhou stranu to ale zase tak nespěchá a jak je vidět, komunita je celkem ochotná přihodit ruku k dílu. _________________ Web/Mobile designer, UX designer, 2D animator
www.tomasnosek.cz |
|
Návrat nahoru |
|
|
]semo[
|
Zaslal: 26. duben 2017, 17:59:10 Předmět: |
|
|
Jo, to zní dobře, co píšeš. Já jen myslel, že se bavíme o těch moderních webech...Víš co myslím: "dobře" cílené reklamy, inzerce "mladých dynamicky se rozvíjejících firem plných týmových hráčů s tahem na branku", velký obrázky přes celý screen, hlavní menu schované za třema vodorovnýma čárkama někde v rohu, namísto listování stránkama jen tlačítko "načíst více výsledků" (přičemž scroll bar nefunguje), našeptávače při hledání vědí líp než ty sám, co hledáš......prostě taková ta dnešní, nepoužitelná klasika.
Klidně výše napsané zařaď do kategorie "komplexy", jistě to nebude daleko od pravdy :-).
Ale položím otázky k věci:
dříve tu byl magazín, kde jsme tak nějak všichni publikovali svoje člnáky (o programování, tvorbě grafiky....a tak vůbec). Taky sem jich pár napsal (nejsem jen kritik ;) ). Pak to nadšení opadlo a contentu tohoto druhu byl nedostatek, pročež se magazín stopnul. Jak bys to viděl, s tím obsahem? Nebo jak se to dneska dělává? Členové komunity publikujou nějaký menší zprávy, odkazujou na zajímavý weby....a td? Jak se to filtruje? Klasicky administrátoři, nebo i nějaká hierarchie podle aktivit na fóru? Je to prostě nějaký systém práv pro uživatele a prostor, kde se mohou vyjádřit? To všechno by bylo asi docela fajn. Jinak samotná diskuze, víceméně neznečištěná, je podle mě nutnost.
Se samotným vývojem webu nepomůžu, protože to vpodstatě neumím. Ale občas nějaký content přidat můžu. Sice už nejsem aktivní herní vývojář, ale programování grafických nástrojů do leteckých simulátorů je tomu podobné. Lidí, kteří toho hodně umí a měli by co říct ostatním (a nováčkům), je tu stále dost. Třeba ten druhý dinosaurus..pcmaster :)
Ad lákání lidí do herního vývoje: ať se jdou bodnout, buď chtějí něco tvořit a cestu si najdou, nebo můžou dělat něco jinýho. _________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
Návrat nahoru |
|
|
abuki
|
Zaslal: 26. duben 2017, 22:33:31 Předmět: |
|
|
citace: |
Ad lákání lidí do herního vývoje: ať se jdou bodnout, buď chtějí něco tvořit a cestu si najdou, nebo můžou dělat něco jinýho. |
Ale jo no, taky si občas řikám.. Jenže když seš pak firma, která řeší HR a má nabrat nějaký lidi, tak je to pak těžký. _________________ Twitter @abukac
www.amanita-design.net
www.circusatos.com |
|
Návrat nahoru |
|
|
tomasn
|
Zaslal: 27. duben 2017, 09:21:40 Předmět: |
|
|
abuki napsal: |
citace: |
Ad lákání lidí do herního vývoje: ať se jdou bodnout, buď chtějí něco tvořit a cestu si najdou, nebo můžou dělat něco jinýho. |
Ale jo no, taky si občas řikám.. Jenže když seš pak firma, která řeší HR a má nabrat nějaký lidi, tak je to pak těžký. |
Já tím spíš myslel těm lidem ukázat tu možnost, že v tomto oboru je o lidi zájem, ne že někdo bude někoho prosit, aby se naučil programovat v Unity Rozšiřit někomu obzory a ukázat mu alternativu ke klasickým odvětvím a profesím je, řekl bych, přínosné. _________________ Web/Mobile designer, UX designer, 2D animator
www.tomasnosek.cz |
|
Návrat nahoru |
|
|
micky
|
Zaslal: 27. duben 2017, 10:34:53 Předmět: |
|
|
Fórum mám rád v mnohém tak, jak je. Už mi nevadí, že text se občas nezalomí a pokračuje do okenního záhrobí. Každý tu už ví, jak velké obrázky vkládat. Na to, že se občas rozbije vlákno a musí se pak kliknout na předposlední stránku, jsme si taky přišli.
Těch cestiček, workaroundů, je bohužel víc a nově příchozího to odradí. _________________ https://www.bluepulsar.cz/
https://twitter.com/11thDream_Game/ |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ladis
|
Zaslal: 28. duben 2017, 01:59:51 Předmět: |
|
|
pcmaster napsal: |
Mohol by niekto dat navod pre stare dinosaury, ako sa na tom fejsbuku preklikat k nejakemu vlaknu/diskusii na konkretnu temu? Napriklad "3D API"...
Alebo je to dobre len na "vykriky" typu "Aha, toto mame"... |
Ano, je to tak, jsou to takové ty výkřiky "pokročili jsme v naší hře" (1), "narazil jsem na tenhle problém" (2) a "informujeme komunitu o tomhle" (3). To je ale v pořádku, takhle to dneska chodí. Můžeš si to představit tak, že (1) jsou "číst nové příspěvky" v déletrvajících vláknech (akorát že si je nepřečteš po delší době najednou, ale musíš na Facebook (zkráceně Fb) chodit furt, něco jako když kontroluješ fórum každý den), (2) jsou krátce žijící nová vlákna (obvykle končící po nalezení řešení) a (3) jsou novinky/zprávičky od organizátorů. Prostě pro lidi, co jedou jen nové příspěvky a nečtou vlákna od začátku, se moc nemění (a je to takhle pro ně jednodušší). Já takhle třeba fungoval od vždycky. EDIT: Občas jde číst "vlákno" od začátku - klikneš na uživatele/skupinu, autora příspěvku. Ale závisí to na tom, jestli zveřejňuje dané příspěvky obecně všem (což obvykle dělaj jen Fb skupiny prezentujících se subjektů, např. herních týmů). Nebo jednoduše skroluješ dolů dál a dál do minulosti a v hlavě si vyfiltruješ jen příspěvky týkající se dané věci.
Kategorie/témata je technicky možné na Facebooku řešit hashtagy. Ale nikde to nevidím použité, tak to nemůžu otestovat (hledá to ze všech příspěvků na Facebooku, nebo jen v rámci otevřené stránky skupiny?). EDIT: Nevím, jestli admini můžou přieditovat hashtag do něčího příspěvku (bez toho hledání závisí jen na ochotě autorů příspěvků).
Pokud chceš sledovat nějaké vlákno (komentáře pod příspěvkem), tak do něj napiš komentář (pak budeš informován - ale zas teď nevím, jestli jen o komentářích ve stejné větvi komentářů, nebo všech od rootu?). Nebo si můžeš otevřít příspěvek jako samostatnou stránku - klikneš na jeho datumčas. Ale pozor, otevři si to do nového okna nebo tabu, abys neztratil pozici v otevřeném feedu. Tu stránku si pak můžeš dát do záložek prohlížeče a jednou za čas se na ní podívat. Akorát upozorňuju, na dnešních internetech každá diskuze trvá jen 1-2 dny a pak umře, takže je zbytečné se tam vracet po delší době (témata se ale můžou rozebírat znovu v komentářích pod novějšími příspěvky; netýká se jen Fb a sociálních sítí, to je stejný všude). |
|
Návrat nahoru |
|
|
VODA
|
Zaslal: 28. duben 2017, 15:11:08 Předmět: |
|
|
Já mám také tenhle server rád, tak jak je...
Ale... což takhle ať udělá tomasn nějaký návrh, nějakou ukázkovou live verzi, ať se podíváme, jakou má představu. Třeba se nám to bude nakonec líbit, třeba to tu pak zase začne žít... kdo ví... _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Radis
|
Zaslal: 29. duben 2017, 11:48:27 Předmět: |
|
|
Ja bych nic nemenil. Na 15 let stare forum, mistni malou komunitu a ruzna specifika jako treba hate na Unity od AAA veteranu uplne v kazdem threadu uz jsem si zvykl Ale na nejake vetsi diskuze chodim spis na reddit.
VODA: myslim, ze uz ho to preslo |
|
Návrat nahoru |
|
|
McMagic
|
Zaslal: 2. květen 2017, 09:46:54 Předmět: |
|
|
Určitě neměnit, nemá to cenu a je to zbytečné.
Pokud to někdo myslí opravdu s vývojem vážně, tak by mu neměl dělat problém se tady zorientovat. Když nic, je to test na přelouskání cizího kódu Ale jako osobně nechápu co je tu nepřehledné. Prostě klasika fórum jako všude jinde bez milionu zbytečných serepetiček atd.
"A pokud mě něco vadilo na začátku, tak už jsem to překonal a beru jako součást tohoto fóra:D "
Určitě by nebylo vhodné aby se to tu změnilo na dotazy jako:
Kde najdu tutorial na Unity pro to a to.
Pošle mě někdo script na to to.
Jak mám v blueprintu v UE udělat to a to.
atd. atd. atd.
Toto jsou věci co se dají najít během pár sekund na google
Celé fórum by pak bylo plné příspěvku od lidí co tu napíšou jen dva - tři příspěvky a pak nic... _________________
http://www.mcmagic-productions.com/ |
|
Návrat nahoru |
|
|
tomasn
|
Zaslal: 2. květen 2017, 10:28:00 Předmět: |
|
|
VODA napsal: |
Já mám také tenhle server rád, tak jak je...
Ale... což takhle ať udělá tomasn nějaký návrh, nějakou ukázkovou live verzi, ať se podíváme, jakou má představu. Třeba se nám to bude nakonec líbit, třeba to tu pak zase začne žít... kdo ví... |
Nějaká ukázková live verze je úplně k ničemu. Začátek u takového projektu musí být diskuse, co je kdo schopný produkovat za obsah a jak často, kudy celý projekt směřovat, kde jsou slabiny, co nového nabídnout atd. To není o kreslení a na něco takového potřebuju komunitu. Pokud bychom vyjasnili, co cenu má a co ne, tak se dá udělat wireframe, případně prototyp a až na základně něj se to dotáhne. Samotná grafika je až to poslední a osobně preferuju obsah a použitelnost a tu potřebuju s ostatními nejdřív probrat. Vy jste dlouholetí vývojáři, já s tím teprve začínám a o své podněty ze svého pohledu už jsem se podělil. Zatím tu ale spíš převažují názory starých kmetů, kteří se tu cítí jako doma.
McMagic: Spíš by mě zajímalo, co by tu bylo dobré změnit než to, že to a to nemá smysl. To je přínos 0. _________________ Web/Mobile designer, UX designer, 2D animator
www.tomasnosek.cz |
|
Návrat nahoru |
|
|
]semo[
|
Zaslal: 2. květen 2017, 10:51:18 Předmět: |
|
|
Tak diskutujme, viz:
]semo[ napsal: |
dříve tu byl magazín, kde jsme tak nějak všichni publikovali svoje člnáky (o programování, tvorbě grafiky....a tak vůbec). Taky sem jich pár napsal (nejsem jen kritik ;) ). Pak to nadšení opadlo a contentu tohoto druhu byl nedostatek, pročež se magazín stopnul. Jak bys to viděl, s tím obsahem? Nebo jak se to dneska dělává? Členové komunity publikujou nějaký menší zprávy, odkazujou na zajímavý weby....a td? Jak se to filtruje? Klasicky administrátoři, nebo i nějaká hierarchie podle aktivit na fóru? Je to prostě nějaký systém práv pro uživatele a prostor, kde se mohou vyjádřit? To všechno by bylo asi docela fajn. Jinak samotná diskuze, víceméně neznečištěná, je podle mě nutnost.
Se samotným vývojem webu nepomůžu, protože to vpodstatě neumím. Ale občas nějaký content přidat můžu. Sice už nejsem aktivní herní vývojář, ale programování grafických nástrojů do leteckých simulátorů je tomu podobné. Lidí, kteří toho hodně umí a měli by co říct ostatním (a nováčkům), je tu stále dost. |
_________________ Kdo jede na tygru, nesmí sesednout.
---
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
Aquadelic GT, Mafia II, simulátory |
|
Návrat nahoru |
|
|
McMagic
|
Zaslal: 2. květen 2017, 11:20:30 Předmět: |
|
|
tomasn napsal: |
McMagic: Spíš by mě zajímalo, co by tu bylo dobré změnit než to, že to a to nemá smysl. To je přínos 0. |
Je to přínos 0, ale je po několikaleté zkušenosti kolem vývoje webu a intranet aplikací (a taky profesní deformace;) ).
Hlavně to neber nijak osobně!
Přes 15 let řeším weby a vše kolem dokola. Máme na to firmu, kde jsem byl aktivní od založení až po řešení zaměstnanců atd. V současné době jsem už jen společník na pozadí co se tu a tam ukáže - už mě to nebavilo ty weby.
A dokud někdo neukáže že to myslí vážně, tak to ignoruji - měli jsme spoustu zaměstnanců i externích co prostě plní elánu a nadšení začali něco řešit (hlavně jen teoreticky), ale skutek utek. Jakmile došlo na praxi a reálné řešení, tak se ukázalo jak to opravdu je, nebo to prostě nedotáhli do konce apod.
Tj. nadšení je super i nápady, ale je nutné to realizovat a řešit aktivně (diskuze na fóru jsou jen plácání do internetové vody;) ) - kontaktoval jsi už Pavla (Flashe), zajímal se o nastavení hostingu - zdali utáhne to a to php, sql aby se dali vyfiltrovat možné frameworky na fórům apod. ? Na jednu stranu je to brzo, ale na druhou to ukáže cestu a smýšlení.
Neber to opravdu osobně prosím!
-----------------------------------------
Ale OK k věci.
Co by se tu mělo změnit je obsluha komentářů - lepší wysiwyg editor, který umožňuje uložení obrázků či příloh přímo na server (ideálně omezit na pár giga na člena - ať se nezahltí prostor (pokud je citelně omezen). Dále možnost vložit link na yt, viemo a přehrát přímo zde.
Tj. jen uživatelské lepší rozhraní - ostatní je dle mne v pohodě - protože lepší věci by přinesl upgrade frameworku sám o sobě - viz níže.
Upgrade by stejně proběhl jen na úrovni aktualizace frameworku pro phpBB či přesunu na jiný hotový framework. Následně by došlo ke hlasování o templatu - pak to vše naklikat (dva dny max práce to vše doladit - ale týdny dohadovaní tady mezi členy co jo a co ne:) ). _________________
http://www.mcmagic-productions.com/ |
|
Návrat nahoru |
|
|
|