Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Flash

|
Zaslal: 12. leden 2008, 11:52:13 Předmět: |
|
|
Alenka napsal: |
Houp:Jestli vybiras skolu podle toho, tak to teda potes koste . Podle me je nejvic holek na informatice na VSE  |
Tak to je spatny odhad.
Na fakulte informatiky na VSE bych se troufl odhadnout, ze je mensi podil holek nez na MFF. Naprosto bezna modelova situace je, ze se prodirate chodbama plnyma nadhernejch kocek az se konecne doderete do sve ucebny, kde sedi dvacet maniku a po holce ani vidu ani slechu. Vyjmecne jedna a ta je z jiny fakulty a tenhle predmet z nasi si zapsala navic volitelne.
No kolik si myslite, ze promovalo holek na nasi bakalarsky promoci ze 75 lidi? No ani jedna
Nicmene jak jsem napsal, na VSE celkove je desne holek a prvni dva roky stejne studujete jen celoskolsky predmety. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Augi

|
Zaslal: 12. leden 2008, 11:59:50 Předmět: |
|
|
Houp napsal: |
ale moc jste mě nepotěšili.. jelikož momentálně jsem nakloněn pro ČVUT-FEL : Softwarové technologie a management : Softwarové inženýrství |
Dej bacha na to, že zatím neexistuje navazující magisterskej program pro STM a co jsem zjišťoval informace, tak to nevypadá ani do budoucna moc dobře... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Houp
|
Zaslal: 12. leden 2008, 12:06:54 Předmět: |
|
|
Augi napsal: |
... zatím neexistuje navazující magisterskej program ... |
asi budu muset doufat, že během následujících tří let ho zavedou.. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
goophy
Založen: 29. 07. 2007 Příspěvky: 28 Bydliště: Liberec/Praha - Jižní Město, Otava (111)
|
Zaslal: 12. leden 2008, 12:26:37 Předmět: |
|
|
>> jelikož na MatFyzu v Informatickém programu se mi nelíbí předměty jako Matematická analýza, Diskrétní matematika, ...
Tak zrovna Diskretka budiz predmet, ktery bys jako programator mel ocenit. _________________ _______________________________
http://vojtechkopal.cz - my own lair
http://room111.cz - a freelancers' lair |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Houp
|
Zaslal: 12. leden 2008, 12:31:33 Předmět: |
|
|
a ohledně navazujícího studia, v nejhorším půjde :
Studijní obor Softwarové inženýrství připravuje studenty především pro nástup do praxe, umožňuje však i přímé pokračování v magisterském studijním programu Elektrotechnika a informatika strukturovaného studia na oboru Výpočetní technika, blok zaměření Softwarové inženýrství. Pokračování v magisterském studijním programu strukturovaného studia na ostatních oborech vyučovaných na FEL je možné po vykonání zkoušek z těch závazných předmětů, ve kterých jsou získávány základní odborné vědomosti nezbytné pro studium v daném magisterském oboru. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Alenka
|
Zaslal: 12. leden 2008, 14:02:42 Předmět: |
|
|
Augi, Houp: Asi takhle, za posledni dva dny jsem projela hafo for, blogu lidi, resp studentu FELu a myslim si ze na 90 procent se magistr zavede (i kdyz to nebude spesl magistr pro STM), co jsem cetla nejake ty jejich varianty co se probiraly na rade, tak planuji udelat magistra snad spolecnyho pro oboji ... uvidime. Na druhou stranu premyslim jako Houp - 3 roky je dlouha doba a verim ze kdyby s tim za rok, dva nic neudelali, ty kvanta nespokojenejch studentu je udupou
a ad Flash: To me celkem prekvapilo, myslela jsem si, ze rada holek mix ekonomky a informatiky jedine uvita vidim to u nas, kazda holka ktere se matika uplne neprici, jde na ekonomku  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 12. leden 2008, 14:06:19 Předmět: |
|
|
No je jasný, že ten, kdo nemá rád matematiku na MFF nepůjde, žeano. _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zapytchu

Založen: 08. 08. 2007 Příspěvky: 352 Bydliště: čechy i chacharov
|
Zaslal: 12. leden 2008, 15:45:51 Předmět: |
|
|
Kdybych se mel rozhodovat, jdu na FITko, uz jenom kvuli naprosto UZASNY fakulte, ptz ten novej komplex je fakt boží
Uplne mocinky ho lovískuju, cmuk.
A nesnasim moravsky dialekt A ze zkusenosti vim, ze moravaci nadavaji na prazaky mnohem vic, nez naopak:) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 12. leden 2008, 16:18:00 Předmět: |
|
|
Houp: matematicka analyza, linearni algebra a diskretni matematika jsou na vsech skolach - at je to MFF, CVUT:FEL, MUNI-FI, UPOL-PrF - akorat se ty predmety bud jinak jmenujou nebo jsou ruzne pospojovany dohromady.
diferencialni pocet funkci (jedne i vice promennych), integralni pocet funkci (jedne i vice promennych), vektorove prostory, zaklady kombinatoriky apod. projdes na vsech skolach.
lisi se pouze slozitost. ale zakladni Bc. predmety si budou vicemene odpovidat na vsech skolach vyjma MFF, kde se jde vice do hloubky.
na MUNI-FI je treba na aplikovane inf. predmet matematika I-IV, kde se stejne vsechno toto probere.
a navic informatik odmitajici matematiku je tu dlouho diskutovane tema - to neni informatik, to je zmetek. bez matematiky nic nezmuzes. protoze stejne cely programovani herni grafiky je proste jenom pokrocila linearni algebra a ruzne optimalizace, sifrovani je algerba, databaze je obecna a relacni algebra, reseni fyzikalnich solveru je numericka intergrace kde potrebujes jednak integralni pocet z matalyzy a jednak numericke metody ruznych diferencnich a diferencialnich rovnic.
a takto lze pokracovat. - ale to uz se tu jak rikam probralo 100x a stale to proste nekteri nepochopili |
|
Návrat nahoru |
|
 |
(CZ)genius
|
Zaslal: 12. leden 2008, 16:18:48 Předmět: |
|
|
no já jsem byl včera v Brně na DoD FITka a musim uznat, že to tam je vážně moc pěkný (viděl jsem teda jenom Dčko...).. 17týho jedu ještě na MU a pak se uvidí.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Houp
|
Zaslal: 12. leden 2008, 16:36:28 Předmět: |
|
|
neodmítám matiku, středoškolská mě celkem baví, příští úterý mě čeká olympiáda..
spíš jde o to, že když jsem někde byl, kde to bylo zaměřený pro matematiky(ať už jen přednáška s náhodnými úlohami k olympiádě, nebo soustředění matematické), tak jsem viděl, že dost ostatních je do toho fakt zažraných, já tam byl vícemeně byl, protože jsem si říkal, že to může být užitečné, ale některé pokročilejší věci mě nudili.
nečekám, že se matiky vyhnu úplně, to ani nechci
ale jak jsem sem posílám možný průchod STM, tak je tam pouze 1 semestr matika a jen jeden předmět.. jo, matika bude částečně schovaná v povinně volitelných předmětech, ale i tak se té teorie půjde z velké části vyhnout..
možná máš názor, že bez toho, čemu se budu snažit vyhýbat, nemůžu být dobrý programátor, budiš, já ti to nemůžu vyvrátit _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 12. leden 2008, 16:49:16 Předmět: |
|
|
(CZ)genius napsal: |
no já jsem byl včera v Brně na DoD FITka a musim uznat, že to tam je vážně moc pěkný (viděl jsem teda jenom Dčko...).. 17týho jedu ještě na MU a pak se uvidí.. |
FI nemá nové budovy, takže v kategorii vzhledu nejspíš prohraje. Já bych jen chtěl upozornit na to, že škola by se neměla tak úplně vybírat podle toho, jak vypadá  _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
(CZ)genius
|
Zaslal: 12. leden 2008, 16:57:01 Předmět: |
|
|
Quiark napsal: |
Já bych jen chtěl upozornit na to, že škola by se neměla tak úplně vybírat podle toho, jak vypadá  |
Tak sem to rozhodně nemyslel  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 12. leden 2008, 18:36:49 Předmět: |
|
|
Jasně, já chtěl upozornit hlavně na podvědomé nutkání jít za hezčí školou
Jinak rozhodnutí mezi FI a FIT je hlavně rozhodnutí mezi spíše softwarově-teoretickým zaměřením a hardwarově-praktickým.
FLAME (aneb je tady ta diskuse nějaká mrtvá): Kamarád z FIT VUT mi říkal, že dost věcí se tam nevysvětluje, jak a proč to funguje, jen prostě že se to má použít takhle a hotovo. _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
(CZ)genius
|
Zaslal: 12. leden 2008, 19:00:07 Předmět: |
|
|
Quiark napsal: |
Jinak rozhodnutí mezi FI a FIT je hlavně rozhodnutí mezi spíše softwarově-teoretickým zaměřením a hardwarově-praktickým. |
Tak přesně takovejhle pocit z toho zatim mám.. akorát musim zjistit do jaký míry je to pravda.. Blíží se FI teoretičností MatFyzu? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|