Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Asan
|
Zaslal: 16. březen 2008, 16:07:23 Předmět: Poraďte nové PC |
|
|
Zdravím - plánuju si během velmi krátké doby koupit nové PC v ceně tak 14 000 - 22 000 bez monitoru. Trochu jsem se ale ztratil v trhu komponent, takže jestli se někdo vyzná, poraďte prosím -
Základovka: Nějak jsem nepochytil, co mám u základovky hledat, kromě počtu a typu slotů, intergrované zvukovce a socketu. Trh se základovkami je ale zjevně velmi objemný, takže jestli víte, po čem jít...
Grafická karta: Hlavně musí zvládat všechny technologie, primárně hardwarově DX 10, shadery 4.0. Přemýšlím nad GeForce 8800, ale jednak si nejsem jist, jestli to pro mě není moc výkonu navíc a jestli není příliš hlučná. Teď mě taky zaujala GeForce 9600. Radeonům úplně nevěřím, ale ještě jsem se zhlédl v levnějším HD 3850... Na GeForce mě zase láká SLI technologie, která se mi zdá do budoucna celkem výhodná.
Paměť - nepochopil jsem pořádně rozdíl mezi DDR2 a DDR3... Navíc si nejsem jist objemem - 2 000 / 4 000 mb? Jsem ztracen...
Procesor - s AMD mám celkem dobré zkušenosti, ale asi bych to viděl na Core 2 Duo 2,66 Ghz.
Chladič - tady vůbec nevím, hlavně to musí být velmi tiché.
Zdroj - stejně jako u chladiče, vůbec nevím, hlavně to musí být velmi tiché.
Sečteno podtrhnuto po počítači požaduji, abych na něm mohl programovat a testovat "lepší" grafické technologie, pořádně si užít Fallout 3, Gothic 3 a Spore, bezproblémově pracovat a hlavně ho nechci slyšet. Jestli máte své tipy, prosím pište. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hunter

|
Zaslal: 16. březen 2008, 16:38:07 Předmět: |
|
|
MB hlavně podle čipsetu a layoutu, např. Intel P31/P35 pro Intel, AMD 770/790 pro AMD.
Taková 8800GT není špatná volba. 9600GT taky ne a Radeon 3870 taky ne. Radeon mají místo SLI Crossfire, což je věc, která sice není výkonově lepší než SLI, ale technicky o něco dál (např. podpora Hybrid CrossFire, CrossFireX až pro 4 karty atd.). Radeony mají nižší spotřebu a teplotu, dají se snadno sehnat už s továrním pasivním chlazením, což se třeba o 8800 říct nedá.
Paměť ber DDR2, DDR3 se těžce nevyplatí, cena je mnohem vyšší a reálnej nárust výkonu vcelku nic moc. Víc než 3GB jedině pokud máš Vistu 64b nebo WinXP64 (ale to nemá snad nikdo). 4GB nejen že ti nebudou pod normálníma WinXP a Vista 32b fungovat, ale naopak ti to bude dělat problémy, některej soft se s tím nemá rád.
AMD teď zrovna moc nefrčí, Phenomy B3 budou na trhu kdoví kdy, dual-cory jsou už relativně zastaralý K8čky. C2D je samozřejmě dobrá volba, C2Q lepší
Chladič - taková Noctua nebo Scythe poslouží dobře.
Zdroj - Seasonic, Thermaltake, CoolerMaster, Zalman ... moc vedle nešlápneš, pro tvoji sestavu by mělo 450-500W bohatě stačit.
Case - na tom chlape nešetři, nesnáším lidi co si koupí sestavu za 20kkč a nacpou to do Eurocasu za 500kč Opět CoolerMaster, Thermaltake, Chieftec, ... jsou dobrý casy.
Možná se tu někdo diví, proč jsem nevyjmenoval ty NEJLEPŠÍ věci (jako zdroje Tagan, Enermax, skříně Zalman nebo Silverstone), ale přiznejme si, s tím by ses do 20k jen tak nevlezl, kdyby jen 10k padlo na case + zdroj.
Naposledy upravil Hunter dne 16. březen 2008, 16:44:30, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nou

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 16. březen 2008, 16:49:14 Předmět: |
|
|
A jsi si jistý, že nechceš notebook? Pokud se chceš přestěhovat do Brna, tak možná, ale jinak obvykle chce člověk pracovat i doma o víkendu... _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lando
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
swarm

|
Zaslal: 16. březen 2008, 17:13:03 Předmět: |
|
|
Quiark napsal: |
A jsi si jistý, že nechceš notebook? Pokud se chceš přestěhovat do Brna, tak možná, ale jinak obvykle chce člověk pracovat i doma o víkendu... |
Notebooky jsou i ničem. _________________ Diagon Swarm - redaktor notebook.cz, moderátor diskuzního fora 3dfx.cz, zive.cz a notebook.cz
Blog o mobilní technice -> [WWW] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|