Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
NX306
|
Zaslal: 9. duben 2008, 09:59:47 Předmět: EverStep |
|
|
EverStep
http://www.everstep.cz
Co to je?
EverStep je tanecni hra na principu DDR, zalozena na enginu stepmanie, ktera se dava za cil byt co nejvic user friendly jak to jde. Smyslem je aby nekdo kdo tanecni hru v zivote nevidel to byl schopen pouzivat a pochopit, zarovene aby ho nezdrzovala zbytecnou konfiguraci vseho mozneho.
Stav
V soucasne dobe je Beta na stazeni, cilem je ziskat novy feedback a zjistit jakym se vydat smerem s dokoncenim.
Screenshoty
Screen 1
Screen 2
Download
Release Candidate 1
Proc to se davam
Predpokladam ze je tu vice lidi co se uz z DDR/ITG setkali tak mohou dat feedback, predpokladam ze je tu este vice lidi kteri ne tak to mohou vyzkouset a rict jak to na ne pusobi.
EDIT: (zmenena struktura postu at to nejak vypada)
Naposledy upravil NX306 dne 24. duben 2008, 08:38:56, celkově upraveno 2 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 10. duben 2008, 12:55:08 Předmět: |
|
|
No, jelikož s ovládáním standardní Stepmanie problémy nemám, tak na mě ease-of-use nezapůsobí. Ale jinak na screenech je docela pěkná grafika, to je vaše? _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Houp
|
Zaslal: 10. duben 2008, 14:16:09 Předmět: |
|
|
Jak napsal Quiark, u klasické StepManie je úroveň Beginner dostatečně jednoduchá a zároveň zábavná pro úplné začátečníky(pro mě před cca 14 dny). Takže nevím, jestli to nebude trochu zbytečné.
A sice nerad, ale vlastně zopakuji vše, co řekl přede mnou Q. Grafika vypadá dobře, předčí originál. _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
NX306
|
Zaslal: 10. duben 2008, 14:57:57 Předmět: |
|
|
Grafika ja takove docela evoluce, vychazi z konceptu In The Groove 3, resp jednoho 320x200 screenu kterej unikl. Vsechny screeny jsou kresleny from scatch a casem se do toho zapojilo spousta vlastnich napadu.
jinak ten easy to use - je mi jasne ze uzivatele tohohle fora trosku BFU (cilova skupina) nejsou. Berte to tak ze tohle ma byt hra pro lidi kteri dejme tomu prave koupili dance pad a chteji si zahrat. Stepmania ma nekolik nevyhod - nema songy a neexistujou songu, ktery k tomu muzes legalne davat. Dancepad musis namapovat a ten UI neni user friendly.
Kazdopadne s timdle skoncit nehodlam, tedka to chci odladit aby se to lidem libilo a dobre se to hralo, dobre to pusobilo a pak zacnu delat bonusy, mise, unlock system a pod. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 10. duben 2008, 16:28:43 Předmět: |
|
|
NX306: Screeny se mi libi, dancepad jsem objednaval dneska, tak ti pristi tyden napisu, jak to pusobi na neposkvrnene v pokrocilem a mladem veku (syn 3 roky, ktery to dostane k narozkam ) _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Houp
|
Zaslal: 10. duben 2008, 19:51:52 Předmět: |
|
|
No nevím, jak jsem říkal, mám to cca 14 dní. Právě free písničky se k tomu dávaj(216 celkem). Dal jsem do USB a hrál jsem(žádné instalace ovladačů, žádné řešení mapování, nic)
Jinak já používám verzi 4.0, která je v betě..
ale co bych uvítal a ve stepmanii mi to chybí - možnost nastavit víc hráčů, kteří se střídaj a nakonec se ukáže ten nejlepší (konkrétní příklad, dva hráči, každý 4 písničky, všechny mají stejné, hraje nejdřív jeden 2 písničky, pak druhý 2 písničky, pak první dohraje další 2 písně, pak zas první a ukáže se, kdo vyhrál) _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
NX306
|
Zaslal: 10. duben 2008, 22:07:56 Předmět: |
|
|
free pisnicky je takovej trosku problem. legalne neexistuje co bys mohl dat dal, ovsem sou po evrope prodejci, kteri copyrighty jinejch tak trosku ignoruji a s klidem kradou cizy praci. Nekteri davaji SM3.9 predmapovanou a celkem dost lidem to nefunguje a pak prudej okolo "jak to rozbeham" etc. primarne kuli tomuhle se snazim EverStep dodelat co nejrychlejc, protoze tech lidi je fakt hodne a uz mi lezou an nervy ^^
Tournament system me taky napadl, ale nejak bych zaitm rekl ze o to neni moc zajem, mozna casem, nebo pokud se prida vice prgramatoru ^^
Spis bych se chtel vydat cestou:
a) hezkej a komplexni unlock system
b) dalsi herni mody, ktere zatim PC verze machinedance her mijej |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ladik-BigBoss

|
Zaslal: 11. duben 2008, 13:22:56 Předmět: |
|
|
z ddr.cz jsem si koupil pad, k tomu byl cesky navod i k instalaci stepmatie a CD s ni a 500 MB pisnickami v jednom instalatoru. mysmim ze StepMania neni problem ani pro BFU |
|
Návrat nahoru |
|
 |
NX306
|
Zaslal: 11. duben 2008, 13:57:22 Předmět: |
|
|
bohuzel, porad je tu hodne lidi co si neustale stezuje ze jim to nejde.
samozrejme ano, koupis v cesku i pad ke kterymu ti prodejce da stepmanii na DVD a 4GB pisnicek... pak se zeptej tech lidi co ty pisnicky delali jeslti k tomu nekdy dali povoleni a jestli to licence tech pisnicek umoznuje. Krast je vzdycky cesta.
EDIT: Back on topic, tohle sem trosku nepatri. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 11. duben 2008, 14:48:52 Předmět: |
|
|
Jasně, s písničkami je vždycky problém. Ty k tomu budeš nějaké dodávat? Jaké?
A co se týče těch problémů, jak chceš řešit všechny možné problémy? Nevím jak to je, ale každý dancepad může mít svoje specifické problémy (ať už je to jen to mapování)... _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
NX306
|
Zaslal: 11. duben 2008, 15:02:28 Předmět: |
|
|
co se pisnicek tyce .... no obcas doporucu to nainstalovat a zkusit.
V title menu je takove volba download songs. Tam se napoji na DL server a muzes skongy tahat. Tohle resi veci v tom ze nektery songy maj treba povoleni bejt umisteny na specificky webu a proste takhle to jenom z toho webu stahnes. Simple.
Druha vec je ze se snazim sehnat co nejvic licenci na songy (a ze se dari) a hledam skutecne free veci. To co je tedka v ES je pod specifickou licenci, ktera to umoznuje.
EDIT: samozrejme tech 9 songu je sample. Nevidim duvod k tomu davat songu do DL verze, pak si stahnes co chces hrat. Na DVD verzi hodlam davat to k cemu sezenu prava/kde to licence umoznuje.
+ par muzikantu slibilo ze neco udelaj, coz budou unlocky nejspis, je to hodne vec budoucnosti.
Pady: ES ma v sobe DB vsech padu v soucasnosti nebo v minulosti prodavanych v EU (na US trhu nemam spiony ;( ) a proste se nastavi podle toho co je k nemu pripojeno. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 11. duben 2008, 17:41:23 Předmět: |
|
|
No a jak to bude s licencí? _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
NX306
|
Zaslal: 11. duben 2008, 18:40:44 Předmět: |
|
|
Quiark napsal: |
No a jak to bude s licencí? |
"Licence" na songy nejak jakoze na to neni (clovek by nerekl kolik bude stat vyvoj free hry, kdyz chces mi vsechno legalni), pouziva se to k cemu daj autori svoleni.
Licence na EverStep - freeware, byt zakaz komercniho pouzivani jakkoliv bez souhlasu autora. Prodavat to nikdy nebudu, dost lidi poskytlo svoji praci zadarmo aby pomohli free hre. Nebylo by to ferove vuci nim.
EDIT: jinak potreboval bych feedback v jedne veci - animace. Snazil sem se co nejvic si vyhrat s animacema ruznejch obrazovat a docela by me zajimalo jak to pusobi (jestli dostanetecne zive), popripade nejake napady co zmenit  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 11. duben 2008, 19:55:02 Předmět: |
|
|
Tak to je fajn, že to bude freeware. Co jsem koukal, je na tom docela dost práce. Časem to určitě vyzkouším. Ty unlocky by taky mohly docela motivovat člověka ke zlepšování.
Jen nevyhazuj mapování úplně, protože můj na koleně dělaný dancepad je trochu specifický  _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 15. duben 2008, 07:52:47 Předmět: |
|
|
Takže jak jsem slíbil, nedotčen ostatními ddr simulátory jsem jako první vyzkoušel EverStep, bohužel mám zatím menší technické potíže:
- při spuštění instalace se objeví dialog Ano/Ne bez dalšího textu, po Ano už naběhne normální instalace i s texty
- při spuštění hry to na začátku správně nadetekuje Impact Dance Pad USB, objeví se obrazovka s nápisem EverStep a bliká nápis start. Jakmile blikne podruhé (asi po 5 sekundách) tak následuje crash: crashinfo.txt
Při dalším testu jsem hned zmáčkl Start, tím už jsem se dostal do menu, v Options si změnil rozlišení, vše fungovalo. Pak jsem dal novou hru, výběr songu, potvrdil, naběhla loadovací obrazovka a další crash (s identickým crashinfo). Ani po několika pokusech jsem se už nedostal dál. _________________

Naposledy upravil Mem dne 15. duben 2008, 08:03:26, celkově upraveno 2 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|