Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Frooxius

|
Zaslal: 26. srpen 2013, 20:01:16 Předmět: SightLine [UPDATE: verze pro obrazovku] |
|
|
Zdravím,
Oculus s IndieCade v posledních třech týdnech pořádali VR game jam - soutěž v tvorbě her pro virtuální realitu, které jsem s účastnil s projektem nazvaným "SightLine"
Záskladní myšlenka hry je, že cokoliv opustí zorné pole hráče, se může okamžitě změnit. Na této myšlence je vystavěno několik hříček a prostředí, kterými se hráč musí prodrat.
Tady je demonstrační video/trailer z druhého milníku (po dvou týdnech práce):
https://www.youtube.com/watch?v=QExaNPWtrMc
Tady je kompletní průběh finálním (po třech týdnech práce) sestavením hry:
https://www.youtube.com/watch?v=1M02XzWi_Kk
Pokud někdo má Oculus, tak si můžete hru stáhnout a vyzkoušet tady:
Windows (1.1.1)
Windows (1.1.1 - bez Oculusu)
[url="https://soundcloud.com/sakab1"]Soundtrack je pak k dispozici zde.[/url]
Zkusím co nejdříve prototyp adaptovat na normální obrazovku a ovládání myší. Budu rád za komentáře, konstruktivní kritiku či další připomínky 
Naposledy upravil Frooxius dne 11. říjen 2013, 11:31:17, celkově upraveno 2 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dlaha

|
Zaslal: 26. srpen 2013, 21:10:09 Předmět: |
|
|
Tak to je naprosto úžasný. Vypadá to přímo skvěle. Modely, hudba, dabing, to všechno ty?
BTW.: Sraz v Olomouci, stavíš se? _________________ Other Inside
Greenlitnuto! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Frooxius

|
Zaslal: 26. srpen 2013, 21:21:55 Předmět: |
|
|
Díky!
Oops, zapomněl jsem na credits! Některé modely jsou moje, některé jsou z creative commons balíčků a či Unity Asset Store.
Hudbu dělal Ondřej "Sakabi" Pultar (viz jeho SoundCloud, který jsem naliknoval pod soundtrackem)
Dabing dělal Julian Ceipek (můj hlas zní hrozně).
Podívám se kdy je ten sraz a co je to za sraz (je to někde tady na fóru asi?), tak možná (a asi vzít Rift? :3 )  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dlaha

|
Zaslal: 26. srpen 2013, 21:38:35 Předmět: |
|
|
Ten hlas je prostě parádní.
Dost mě mrzí, že teď jako full-time pracující člověk bydlící s přítelkyní je pro mě celkem nemožný se do takových jamů zapojit. Jako student jsem to zaspal.
Na sraz je tady téma: http://www.ceske-hry.cz/forum/viewtopic.php?t=3850
Rift by byl super, kdyby se ti chtěl tahat. Kdyžtak bysme tomu přizpůsobili výběr hospody (něco bezpečnýho a se zásuvkama ). _________________ Other Inside
Greenlitnuto! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
Zaslal: 26. srpen 2013, 23:25:08 Předmět: |
|
|
Děsivé. Člověče, co bereš, já to chci taky
Respekt! _________________ www.FRANTICWARE.com |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 27. srpen 2013, 09:38:03 Předmět: |
|
|
Znovu hustokrutoprisne! S Occulusom som mal cest prvy krat az na GamesCom2013 a bola to celkom sranda az na to, ze toto tvoje vyzera este ovela lepsie nez nejake blbe demo, co nam do toho pustili Priam super! _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 28. srpen 2013, 07:01:29 Předmět: |
|
|
K úvodní otázce se stromem - ne, pokud v dosahu není nikdo, kdo by pád stromu mohl slyšet, tak zvuk v antropologickém smyslu nevytvoří. Pokud se spokojíme s fyzikální definicí, že je zvuk mechanické vlnění o frekvencích slyšitelných člověkem, pak ano, ale who cares, když to nikdo neslyší
Gameplay video skvělé, hru si neumím představit, musel bych to vidět na Occulu  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Frooxius

|
Zaslal: 7. září 2013, 21:41:04 Předmět: |
|
|
Ahoj,
musím se pochlubit, pár lidí udělalo video recenze ze SightLine, což mi udělalo dost radost, tady jsou jestli se někdo chce podívat
Tichá krátká recenze
http://www.youtube.com/watch?v=rWWUd78DuKo
Komentovaná delší recenze (má dobré reakce )
http://www.youtube.com/watch?v=FhZcX0AEjZU
I když při sledování té druhé mi bylo trochu trapně, protože hra párkrát zablbla a nakonec se propadnul stěnou
------------------------------------------
Dlaha: Vážně? A to jsem toho člověka na dabing sehnal na poslední chvíli I když sám bych si tam představoval hlas jiný.
Omlouvám se, trochu jsem tady na to zapomněl (měl jsem i nějaké další aktivity). Oculus bych vzal, ale teď už je asi pozdě, když je místo srazu už vybrané.
frca: Díky :3
pcmaster: Díky Co tam pouštěli za demo? Oni ale právě dělali tenhle jam, aby měli lepší repertoár VR her Jen taková poznámka, nechci být pedantický nebo tak, ale Oculus se píše s jedním "c" (ale já to ze začátku taky psal se dvěma, než jsem si všiml je že je to blbě x3 )
Mem: Na to se nemá odpovídat. xD To je jen vypravěčský prvek. Ale ano, v závislosti na definici zvuku se na to dá odpovědět různě, ale to není pointa.
Díky Jo, ono se to představuje těžko. Dost věcí nepůsobí na obrazovce tak jak má, jako v Oculusu. Třeba ty částice na začátku, na obrazovce je to ploché, ale v Oculus má člověk pocit jako by byl uprostřed poletujících světýlek ^^ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dlaha

|
Zaslal: 8. září 2013, 15:52:20 Předmět: |
|
|
Potřebuješ na oculus zásuvku? Každopádně tě rádi uvidíme i bez oculusu. A kdyžtak jde hospoda ještě změnit. _________________ Other Inside
Greenlitnuto! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Frooxius

|
Zaslal: 8. září 2013, 17:16:31 Předmět: |
|
|
Ano, Oculus i notebook potřebují zásuvku (na baterii je to na nic, protože se grafická karta nemůže běžet na plný výkon a u většiny dem je třeba silnější hardware (poklesy pod 60 FPS nejsou u VR akceptovatelné)).
Ale samozřejmě záleží, jestli je zájem si Oculus vyzkoušet, nutit to nebudu  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dlaha

|
Zaslal: 8. září 2013, 18:26:21 Předmět: |
|
|
Zájem je eminentní Při rezervaci zjistím, jestli tam mají zásuvku, kdyžtak se vybere něco z alternativ. Jestli s tebou můžeme počítat. Kdyžtak bych tuhle diskuzi přesunul do vlákna srazu. _________________ Other Inside
Greenlitnuto! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Frooxius

|
Zaslal: 8. září 2013, 18:52:56 Předmět: |
|
|
Pokud je zájem, tak bych jel, jen bych potřeboval vědět kdy přesně to bude (je to toho 16. tedy? A v kolik hodin? Poslední spoj domů mi jede v 19:55) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 8. září 2013, 19:16:20 Předmět: |
|
|
Frooxius napsal: |
Ale samozřejmě záleží, jestli je zájem si Oculus vyzkoušet, nutit to nebudu  |
Vzhledem k tomu, že se na IRC při domlouvání srazu periodicky vyskytovaly dotazy "půjde i ten Oculus?", tak zájem fakt je . Spoj kam, až do Kopřivnice? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Frooxius

|
Zaslal: 8. září 2013, 19:43:47 Předmět: |
|
|
Tak to jsem rád, že je zájem. Vzal bych i různá dema na vyzkoušení ^^ (taky to funguje s Half Life 2 či Team Fortress 2).
Kopřivnice -> Nový Jičín/Příbor -> Olomouc a zpět stejně  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
saarix
|
Zaslal: 9. září 2013, 13:16:44 Předmět: Úžas |
|
|
Hele po tom co jsem viděl tu jednu recenzi, tak jsem jsem zůstal údivem strnutý před monitorem... Fakt super práce! Jen tak dál a okamžitě si Oculus koupím. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|