Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
VODA

|
Zaslal: 16. srpen 2008, 14:31:42 Předmět: |
|
|
Moc dobře ne... málo času, hodně práce...
Abych pravdu řekl, přestavá mě bavit nesmyslné násilí a ničení v PC hrách, říkám si jestli vůbec jsou lidi schopni vytvořit hru bez jakého koliv zabíjení, však stejně chytlavou jako jiné tituly...
Zatím nevím jak se s tím poprat a sám nevím jak to nakonec bude vypadat... _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 1322 Bydliště: Greater New York City Area
|
Zaslal: 16. srpen 2008, 15:01:46 Předmět: |
|
|
V komercnej sfere len tazko, kedze je to biznis, a o hru ako taku tam vobec nejde (cest vynimkam).
Vo freeware sfere uz skor - napr. Icy Tower. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
Zaslal: 16. srpen 2008, 15:41:47 Předmět: |
|
|
VODA napsal: |
...vytvořit hru bez jakého koliv zabíjení, však stejně chytlavou jako jiné tituly... |
Třeba Sonic, tam nezabíjíš, jen osvobozuješ zvířátka Chce to fantazii.
Auta, sporty, ... nepočítám. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
franz
|
Zaslal: 16. srpen 2008, 15:46:32 Předmět: |
|
|
přestavá mě bavit nesmyslné násilí a ničení v PC hrách |
jako výmluva pro další zmařený projekt slabé  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
|
Zaslal: 16. srpen 2008, 16:11:38 Předmět: |
|
|
WTF ? Ved na tom nema progress cca mesiac-dva. Pokial chodi do prace, tak je to uplne v pohode, ze niektore mesiace do toho clovek ani nepichne.
Navyse je leto, a uz cochvila konci.
Plus, clovek ma bezne obdobia, ze si neskrtne a neda ani riadok kodu doma, obzvlast ked je toho v robote vela. Ja som tiez 2 mesiace ani neskrtol do AquAttacku kvoli robote a letu, ale za posledne 4 dni som odmakal uz vyse 30 hodin  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 16. srpen 2008, 16:38:26 Předmět: |
|
|
Neřekl jsem že se na to vykašlu, jen že to musím trochu upravit... _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
posila
|
Zaslal: 16. srpen 2008, 17:54:28 Předmět: |
|
|
No a bude to teda jeste RTS ... nebo neco trochu jineho, treba nejaky tycoon? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hunter

|
Zaslal: 16. srpen 2008, 19:09:12 Předmět: |
|
|
Abych pravdu řekl, přestavá mě bavit nesmyslné násilí a ničení v PC hrách |
Kdybys tam nechal Maryšku, mohlo jít a smyslné násilí a ničení  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
if.then
|
Zaslal: 17. srpen 2008, 07:51:22 Předmět: |
|
|
Abych pravdu řekl, přestavá mě bavit nesmyslné násilí a ničení v PC hrách, říkám si jestli vůbec jsou lidi schopni vytvořit hru bez jakého koliv zabíjení, však stejně chytlavou jako jiné tituly... |
Co třeba Agent Mlíčňák?  _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
For work and worry, execute VC++. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 6. říjen 2008, 16:54:57 Předmět: |
|
|
Takže po měsíční depce a trápení co s projektem, jsem se rozhodl, že nic upravovat nebudu...žádné změny žánru či likvidace se nekoná....
Měsíc nečinosti ale nebyl ztráta času...koupil jsem si knížku o OOP a doučil se nějaké věci, potřebné pro tento projekt, naučil jsem se používat kolekci vector (myslel jsem že ty iterátory jsou mnohem složitější), nějaké ty optimalizační postupy (stromy apod.), animace pomocí kostí a jiné...takže hurá do práce a do března musí být hotové všechny herní mechaniky abych to mohl prezentovat na dlouhodobé maturitě.... snad mi to projde filtrem (komise)...
Snad to dopadne podle mých představ a budou všichni spokojení...hlavně já, že jsem konečně dokončil nějakou větší hru... _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bluefire

|
Zaslal: 30. prosinec 2008, 13:27:21 Předmět: |
|
|
Docela by mě zajímalo jak s projektem pokračuješ  _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 4. leden 2009, 20:39:26 Předmět: |
|
|
Rád bych řekl, že vše jde podle plánu, ale opak je pravdou. Na dlouhodobku se to prej nehodí, musím dělat tedy něco jiného...
Za předešlé dva měsíce jsem do toho napsal opravdu minimum, je pravda, že už jsem celkem zprovoznil ten coordinovaný pohyb jednotek, ale je to stejně ve stavu kdy to nemá cenu ukazovat...jak jsem řekl...teď musím své síly vkládat uplně do jiných věcí, maturita, maturák, dlouhodobá maturita...musím doplatit notebook a k tomu jaksi potřebuji peníze a ještě mě čeká přihláška na VŠ...no zkrátka jsem se teď na to dost vykašlal a opět začnu makat s plným nasazením až se ta bouře vytížení přežene...
Trocha ironie...O replikátorech jsem začal uvažovat už asi 4 roky zpátky, ale neměl jsem potřebné znalosti... teď by znalosti byly, ale není čas...
Určitě nezoufejte....replikátoři budou...už na nich pracuju moc dlouho na to, abych se na ně vykašlal...(mimochodem projekt Balance Warden, měl být původně právě replikátoři, ale musel jsem to v té době zjednodušit kvůli chybějícím znalostem...)
Zkrátka, budu se snažit...  _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 4. leden 2009, 21:22:57 Předmět: |
|
|
ale neměl jsem potřebné znalosti... teď by znalosti byly, ale není čas... |
Ale tak je to vždycky  _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 12. duben 2010, 19:01:52 Předmět: |
|
|
Zdravím a omlouvám se, že obnovuji staré vlákno...
Jelikož nedokážu dlouhodobě pracovat na jednom projektu v kuse, jak jste si mohli za ta léta všimnout a protože nemohu opustit svůj původní nápad na hru, který je na světě už strašně dlouho...
No abych se dostal k věci, trochu jsem zase pracoval na Replikátorech a můžete se podívat na výsledek.
Celý algoritmus jsem překopal a zoptimalizoval a pro 1000 jednotek na scéně se pořád FpS drží nad 60 snímků za sekundu...což je vinikající...
Samozřejmně, že nechci aby ve scéně behalo 1000 jednotek...
Mě bude stačit 200x200 na každou stranu + budovy max 100...takže 500 jednotek je úplně v klidu...
Na videu je vidět jak se groupa jednotek (zatím stabilně zvolená) pohybuje v kupě jiných jednotek...zatím to má své mouchy, ale o proti původnímu algoritmu jsem eliminoval cukání...
Ještě to chce dodělat "sílu" jednotek, tzn. jednotky, které stojí mají mnohem menší sílu než pohybující se...v rámci jednoho týmu...
Jednotky by měly reagovat nějak inteligentně...o to se teď momentálně nejvíce snažím...
Nakonec to spojím s předpočítaným pathfinderem a mělo by to bejt v klidu...
Původně jsem si myslel, že začnu singleplayer skirmishem...ale nakonec jsem se rozhodl, že by to nikam nevedlo a vše přizpůsobím pouze singleplayer kampani...myslím, že až tu uvedu něco o příběhu hry (resp. kampaně), určitě se Vám to bude líbit...ale na to musíte ještě počkat...
Víte jak mi to všechno trvá dlouho...  _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
|
Zaslal: 12. duben 2010, 21:28:35 Předmět: |
|
|
Zdravím a omlouvám se, že obnovuji staré vlákno...
Jelikož nedokážu dlouhodobě pracovat na jednom projektu v kuse, jak jste si mohli za ta léta všimnout a protože nemohu opustit svůj původní nápad na hru, který je na světě už strašně dlouho...
No abych se dostal k věci, trochu jsem zase pracoval na Replikátorech a můžete se podívat na výsledek. |
No vidis. Presne to som ti hovoril davnejsie - toto je dovod, preco je dobre robit na 3 projektoch naraz, lebo pocas 3 rokov ich nakoniec dokopes po troche vsetky.
Ale ak robis len na jednom, tak vyhoris rychlo s motivaciou a nerobis potom nic, co je velka skoda.
Ved uvidis, ako to bude motivovat, ked uz budes riesit samotny gameplay - ked kazdy den ta hra vyzera uplne inak - to uz je hodne motivujuce.
A netrap sa, ze to trva trocha dlhsie. Stovky milionov ludi na svete (ktori moznosti maju) nerobia nic podobne kreativne. Neposuvaju sa vpred, len pasivne vegetia pri TV... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|