Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
frca

|
Zaslal: 24. duben 2009, 12:33:32 Předmět: |
|
|
Ja mam jeden napad k ovladani: Prehod sipky a zrychli rotaci kamery, kterou zpusobuji. Pak to pujde ovladat obema zpusoby najednou, konzolovym i klasickym. _________________ www.FRANTICWARE.com |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 24. duben 2009, 17:45:21 Předmět: |
|
|
Pokud máte gamepad, tak tlačítkem select můžete invertovat pohyb kamerou a otáčení je i rychlejší... to ovládání klávesnici a myší je jen provizorní...
Jinak systém kamery mám v úmyslu úplně překopat. Dost jsem nad tím dnes přemýšlel... _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
franz
|
Zaslal: 24. duben 2009, 18:58:21 Předmět: |
|
|
Já osobně bych raději replikátory, teda pokud se hlasuje Samozřejmě podpora i tomuhle, v období tvůrčí krize na ČH se tleská čemukoliv, co není v GM, ale pokud bych si mohl vybírat, tak rozhodně RTS než skákání s mangou  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 1322 Bydliště: Greater New York City Area
|
Zaslal: 24. duben 2009, 19:26:51 Předmět: |
|
|
VODA : Ale ved to je jasne, ze clovek nema motivaciu cely rok robit na 1 projekte.
Proste par mesiacov rob na jednom, a az toho budes mat plne zuby, tak rob na druhom - prepinaj sa podla chuti, to je podla mna uplne v pohode.
Hadam sa ti ziaden nezhnusi tak, ze sa nan totalne vykasles ?
Po 2 rokoch budes mat praveze obrovsky progres na oboch projektoch, len vdaka tomu, ze sa medzi nimi prepinas a nemas hluche obdobie, ked nic nerobis a nove sa ti nechce zacinat. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 3. květen 2009, 15:47:03 Předmět: |
|
|
To VladR:
Asi to tak udělám...
Teď jsem hodně času strávil na plošinovce, tak by to chtělo "odpočívat u replikátorů"...
A až mě budou nudit, budu pokračovat s prací na plošinovce... _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 14. říjen 2009, 16:13:49 Předmět: |
|
|
Zdravím,
jelikož střídavě pracuji na virtuálních replikátorech a na tomto projektu, tak bych tu rád přidal nějaké info...(něco málo už mám na svých stránkách)...
Tak hlavní změna je, že jsem odstranil skákání a tu otočku, úplně předělal hlavní postavu, vlastně jsem předělal všechno co se dalo...
Jak to vypadá teď vám ještě neukážu...
Grafická stránka prošla reformou... každý objekt má černý okraj, ale není to cell shading v pravém slova smyslu... (viz. hl. postava na webu)
Důležitá změna je také, že už to není plošinovka, ale kombinace hack & slash a adventury... udělal jsem to takhle, protože se mi líbí rychlý spád H&S her, ale zase jsem to nechtěl moc brutální a chtěl bych i nějaké "puzzly" pro zakrnělé mozečky pařanů...
Další změna se týká kamery... už s ní nelze hýbat jako předtím...kamera má svojí předpočítanou cestu a hráč může mírně ovlivňovat kam se kamera kouká (v rámci několika stupňů) - takové rozhlížení...
To mi umožňuje věnovat se, při tvorbě prostředí, jen nejdůležitější části... to co bude za kamerou nemá cenu renderovat...
Někdy se kamera přesune před vás a vy budete utíkat do obrazovky (pravděpodobně před něčím) ve stylu Crashe Bandicoota...
Jak je napsáno na mých stránkách, je hra lehce inspirována Mononoke Hime... ale samozřejmně, že bych rád trochu originality, takže ve hře bude několik spojitostí s filmem, ale jinak to bude úplně odlišné dílo...
Jelikož se musím průběžně věnovat i jiným věcem (VŠ), nedokážu vůbec odhadnout, kdy sem něco zase přidám...vývoj teď půjde hooodně pomalu...
Ale budu se snažit...  _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 14. říjen 2009, 17:52:35 Předmět: |
|
|
Pěkný - když to není cell-shading, tak co to je? _________________ Award-winning game developer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 14. říjen 2009, 18:55:31 Předmět: |
|
|
No, mám za to, že cell shading je toto...
Já třeba model nijak nestínuji...vše je bílé (+textura)...a okraje černé...
Proto jsem říkal, že to není úplně cell shading...žádná shading tabulka... _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 16. říjen 2009, 12:47:57 Předmět: |
|
|
Hm...cell shading (nebo jak tomu budeme říkat)...tak jsem s tím pokusoval a budu muset vymyslet něco jiného...bohužel to nejde moc dobře skloubit ze simulací látky na postavě...
(jádro Aquacore umí počítat celkem slušně a stabilně látky i s kolizema)...
Musím vymyslet nějaký jiný grafický styl...vím, že to nění nejdůležitější...ale tu dynamiku látek tam chci mít...když jsem si s ní dal tolik práce... _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hunter

|
Zaslal: 16. říjen 2009, 14:35:54 Předmět: |
|
|
Jednou jsem na nějakým webu viděl takovou zajímavou věc:
Máš udělaný 2 textury, na obou víceméně jen základní barvy (jak to máš teď), na jedné jsou tyto barvy ve světle, na druhé ve stínu (tmě).
Výsledek vypadá tak, že na modelu je ona "světlá" textura a části modelu ve stínu ne nezbarvují do černa, ale místo toho se blendují do tmavé verze textury. Ten blend může být plynulej (klasicky) nebo jen dvoustuňovej pak to bude vypadat obdobně jako cell-shading)
Zajímavý na tom je, že takto můžeš mít na libovolné barvě ztmavení do jiné barvy, třeba podobně jako v Animatrix - Beyond (kde jde třeba červená do modrých stínů)
Nebo můžeš jít do daleko víc psycho věcí, že třeba ve tmě se bude úplně měnit struktura nebo charakter materiálů (pokud nebudeš blendovat jen diffuse, ale třeba i bump, self-illumination atp.
Nebo v tomto seriálu http://www.youtube.com/watch?v=_8T_mX3ahJg se používá dost psychopatickej vizuál, kde materiály nejsou mapovaný na objekty, ale v "camera space" a dokonce se i pohybují nezávisle na objektech ... akorát teda já se na to nevydržím dívat moc dlouho  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
OGI

|
Zaslal: 16. říjen 2009, 15:30:46 Předmět: |
|
|
me by se treba v nejake hre moc libil styl jako je treba v appleseedu nebo vexille, myslim ze to neni primo cellshading, ale spis neco jako prekresleni. Kdy obekty jsou 3D ale tvari se jako prekreslene, ale ne primo komixovym zpusobem, stale je tam dost poznat ze jsou trojrozmerne.
viz treba: http://www.youtube.com/watch?v=0jUy0-UQhcc _________________ ******************************************
Don't just create another game, try to tell a story. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 16. říjen 2009, 17:05:10 Předmět: |
|
|
Zajímavé...
Abych přesně upřesnil v čem je problém...ta černá line na mém modelu je tvořena tak, že původní model zkopíruji, extrudnu okolo původního o tlouštku čáry a invertuji normály...klasika...
Jenže pak přijde na řadu látka a já to dělám tak, že Mass v simulaci odpovídá jednomu vertexu modelu... no jo, ale co s tou čárou...
Vím, že existují různé postupy na nalezení "siluety", ale to bych musel hodně zasahovat do animačního systému a to se mi vůbec nechce...
Takže chci teď vymyslet nějaký způsob, aby to stále bylo zajímavé, ale bez černého okraje kolem modelu... _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hunter

|
Zaslal: 16. říjen 2009, 18:18:25 Předmět: |
|
|
Nelíbí
Vypadá to jako ty šílený kýčovitý filtry v Photoshopu (pencil sketch atp.) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vozka

|
Zaslal: 16. říjen 2009, 21:01:34 Předmět: |
|
|
Na obrázku je to dost nevkusný, ale v pohybu by to imho, citlivě zpracovaný, mohlo vypadat o dost líp. Otázka je ale jestli nesáhnout po něčem, co vypadá dobře i típnutý  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|