Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Crusty
|
Zaslal: 16. duben 2010, 22:30:00 Předmět: |
|
|
Xenyoo : muzu vedet, kolik je ti let? _________________ http://www.2ox.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Xenyoo

|
Zaslal: 17. duben 2010, 06:02:21 Předmět: |
|
|
13, proč ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
if.then
|
Zaslal: 17. duben 2010, 10:03:44 Předmět: |
|
|
Crusty je pedofil hledající hlavně mladé programátory
Ne, vážně. Opravdu si myslíš, že někoho uchvátí sprity? Free 3D modelů nepřátel je fakt dost  _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
For work and worry, execute VC++. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dlaha

|
Zaslal: 17. duben 2010, 19:57:18 Předmět: |
|
|
Chudák, vy ho tady pořád jenom shazujete To já ve 13ti asi měl podobný ambice na hry, ale nikdy jsem nic nedokázal dotáhnout tak daleko, sakra já se ani nedostal k 3Dčku
Takže ať jsou tam sprity nebo ne, tak v tom pokračuj Xenyoo _________________ Other Inside
Greenlitnuto! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
if.then
|
Zaslal: 17. duben 2010, 21:21:30 Předmět: |
|
|
IMHO je lepší programovat 2D věci a naučit se na tom zásady programovacího jazyka, OOP... než něco naklikat v Game Makeru a mít z toho 3D hru. Ale lepší než nedělat nic. _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
|
Návrat nahoru |
|
 |
perry

|
Zaslal: 17. duben 2010, 22:26:43 Předmět: |
|
|
Pokud je autorovi 13, tak to neni zlý... v opačným případě, pokud je autorovi řekněme 20 a nějakou dobu již programuje, tak je to děs V game makeru jsem nedělal nikdy nic, takže nevím do jaké míry je tam obtížné (nemožné) udělat něco co by vypadalo pořádně.
jak psal if.then, rozhodně by bylo lepší místo toho se učit zásady programování, OOP, napsat si nějaký ten spoják a strom.. pak přejít na 2D (což jsem já osobně skipnul... a ze zpětného pohledu to byla pěkná blbost)
Ke screenům. Textury jsou otřesný, mám pocit že se mi vrátila oční vada , ten vykřičník nějak nechápu . Billboard nepřátelé nejsou nejhorší a daly by se brát jako zpestření hry (myslím že nějaký projekt, kde se kombinovali 3D modely nepřítel a 2D spritoví nepřátele ala Wolf ve 3D světě je, byl nebo být měl... kdysi jsem viděl video a vypadalo to hodně vtipně a zajímavě.. pohled z boku na sprite nepřítele a byla vidět placka, takže se nedal zabít...) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dlaha

|
Zaslal: 18. duben 2010, 10:15:16 Předmět: |
|
|
Ono je to GameMakeru? Jo tak to beru polovinu toho, co jsem řekl, zpět
I tak to není zlý, na 13, ale taky myslím, že tím učením základů skutečnýho programování by udělal líp. _________________ Other Inside
Greenlitnuto! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Quiark

|
Zaslal: 18. duben 2010, 10:41:32 Předmět: |
|
|
Ale dejte mu pokoj. Třeba je to v GM, ale je to evidentně jeho vlastní práce, což se cení. A říkat někomu, co by měl dělat a co by neměl...  _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
 |
uiii
|
Zaslal: 18. duben 2010, 12:34:37 Předmět: |
|
|
Ono hlavně pokud by se teď učil těm základům správnýho programování, tak by ho to nejspíš co nevidět znudilo a nevytvořil by vůbec nic, nehledě na to že než by se toho naučil tolik aby moh něco tvořit to nějakej čas zabere (aspoň u mě to bylo pár let, možná že kdybych do toho byl víc zapálenej, tak jsem to zvlád dřív). Ať si teď klidně hraje a tvoří třeba i špatně, ale hlavně, že ho baví. Učení se "správnýmu" programování se může věnovat třeba až pak, nebo až na vejšce jestli na ní pude. Pokud to myslí do budoucna s programováním vážně, tak se podle mě k tomu tak jako tak někdy dostane, ale pokud si tvoří hru jen tak teď v mládí pro zábavu, přičemž časem toho nechá, tak asi nemá moc cenu do sebe cpát informace o OOP, spojácích, ... _________________ Twitter |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 1322 Bydliště: Greater New York City Area
|
Zaslal: 18. duben 2010, 13:05:06 Předmět: |
|
|
Tak moment, ak ma fakt len ~14, tak to nie je zle. Vazne.
Ja som sice v tom veku mal za sebou nakodeny editor a kompiler assembleru v strojovom kode (hexa - mnam ) na Atari 800 (mimo asi tak dalsich piatich aplikacii typu dissasembler / monitor / loader / 2D bitmap editor / ...), tak ale kazdy koder taky blazon nie je.
Dnes bohuzial uz nieze ani kazdy desiaty, ale mozno tak kazdy sty (overene nazivo).
Pokial ho to odpali od GM dalej - smerom ku skutocnemu programovaniu, tak je to pre komunitu vyhra, lebo bude nieco tvorit.
Vzdy lepsie, aby svoju tvorivu energiu venoval zdokonalovaniu, ako bezcielnemu chlastaniu a omrdavaniu vsetkoho co ma aspon 2 nohy
Raz sa mu veskera energia, co tomu venoval, vrati a zuroci a kym ostatni budu len zubozene pindat, ze aky je zivot nespravodlivy, on si bude uzivat dobry flek  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vionsoft.Ondrash

Založen: 23. 08. 2007 Příspěvky: 261 Bydliště: Beskydy a Archamonský svět
|
Zaslal: 18. duben 2010, 19:31:16 Předmět: |
|
|
VladR: a co robis dneska - kdyz jsi ve 13 delal kompiler v assembleru ??  _________________ vionsoft.ondrash http://www.archamon.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
if.then
|
Zaslal: 18. duben 2010, 19:48:56 Předmět: |
|
|
Tak teď je to MMORPG + FPS = MMOFPS A já chtěl mafii a možnost péci chutné pizzy, koláčky a wafle  _________________ For guns and glory, go to www.ceske-hry.cz.
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
|
Zaslal: 18. duben 2010, 19:51:21 Předmět: |
|
|
Dnes uz viacemenej len techleadim.
I ked,aktualny projekt co mame v praci sa tyka 3d grafiky, slusne som si tam zaoptimalizoval na multicore, vymyslel som novy algoritmus na image-recognition a pocestoval do Chicaga zopar krat to prezentovat
Ja jediny som si vo firme vydobil pravo robit v C++ a DirectX
Samozrejme, najviac hardcore veci som vzdy robil sam.
Aj ked do dochodku mam uz len 30 rokov, snad sa este nieco megacool pritrafi
Ak dostanem viza, tak do 40tky este chcem stihnut Carmacka v IDsofte na aspon 1 projekt
Ale dodnes som presvedceny o tom, ze je to brutal achievment - kodit v hexa velky kod (v tej dobe sa holt klasicky zdrojak do RAM nevoslo, takze hexa - $3F $48 $2C $8D ... - bol jediny pouzitelny sposob, ako nieco vacsie nakodit).
Dnes by som to uz asi=urcite nedokazal
Neviem ci by som si este dnes do pamate napchal celu instrukcnu sadu vo vsetkych kombinaciach operandov( v hexa) - na to som uz asi stary a lenivy
Takisto bol dost pruser, ak som chcel nieco po 2 mesiacoch zmenit - ono v hexa sa dost blbo orientuje, ak to 2 mesiace nevidis
Ked uz nic ine, aspon mi zostala aktivna ta cast sedej kory mozgovej, kera podvedome kovnertuje medzi dec/hexa. Dnes uz sice uplne akekolvek 4-miestne hexa cislo neskonvertim bez chvile premyslania, ale 2-miestne ficia stale instantne
A prave preto obhajujem mladeho - lebo ak by mi na pohovor prisiel chlapik s VS, ktory mimo zadani nic nekodil a tento chlapik, co od 13 kodi gamesy, tak si radsej vyberiem jeho, lebo viem ze ho to bavi a nebolo to rozhodnutie type "medicina" alebo "IT"... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vionsoft.Ondrash

Založen: 23. 08. 2007 Příspěvky: 261 Bydliště: Beskydy a Archamonský svět
|
Zaslal: 18. duben 2010, 21:36:26 Předmět: |
|
|
VladR: hmmm, to je slušný životopis enginista až za hranice normality ...
dneska už snad v hexa kódit nepotrebuješ, paměti je dost a kvůli výkonu - no v idsoftu assembler asi ještě používají - takže na tom něco může být
s posledním odstavcem naprosto souhlasím !
Z Xenya si hodně lidí dělá srandu, ale jak ho tak sleduju - nezlomí ho to, ale posílí což je dobře,... ale i tak jsem rád, že když mi bylo 13 "nebyl" internet a nemohl jsem svoje tehdejší programátorské výtvory takhle snadno prezentovat před herně/graficky rozmazlenou "veřejností"  _________________ vionsoft.ondrash http://www.archamon.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VladR
|
Zaslal: 18. duben 2010, 22:24:32 Předmět: |
|
|
Ja som bol vo veku 14 r. (po nastupe na strednu) rad, ze si mozem doma rucne na papieri kodit v Turbo Pascale / Assembleri a na druhy den to opisovat z papiera v ucebni v skole (hexa strojak ma rychlo presiel, ked som objavil kuzlo Pascalu ).
To si clovek dva razy rozmysli, ci bude na papieri kodit stylom copy/paste Ako delete som pouzival gumu na ceruze od Koh-i-noor-u
Take, ze Inter(fer)net nerhozilo ani omylom
Aspon cloveka nic nerozptylovalo a kludne sa mohol venovat kodeniu...
Xenyoo : Tak aky mas momentalne progres ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|