Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
bildo
|
Zaslal: 29. prosinec 2009, 10:55:22 Předmět: |
|
|
Tak, mam uz nejakou hodinku odehranou, tak se podelim o postrehy.
Nejdriv samozrejme pochvalim technickou kvalitu hry, o tom zadna.
Takova hra dlouho na nasi scene chybela. Naposledy to bola asi podle me hra Jet s guns, ktera ale nebyla uplne free. Autor(Sysel) sam priznava, ze se hrou inspiroval. Ja jsem taky Jet s guns hral hodne a kdyz to porovnam,
tak mi JsG prijde trosku hratelnejsi. Zda se mi, ze v ni prulet hrou je nejaky pomalejsi, hrac ma vice casu se venovat manevrovani a uhybani strelam.
Tahle hra je na me moc rychla, spousta "enemy ships" leti moc rychle, je to jenom o strileni, casu a prostoru na uhybani neni moc. Ale to je jenom muj nazor, kazdemu se libi neco jineho. ( Zase, na druhou stranu, je to strilecka, takze strilet se musi hodne ) Hru hraji, jsem v 11kole a trosku se vztekam, ze nemuzu tu lod, co chranim zastavit na miste, nebo ji nejak "rict" at nejde furt za mnou, ale at se drzi nekde stranou. Kazdopadne testeri to prosli, tak se to musi podarit i me, jenom, ...Grrrr.
Dal jsem nenasel ve hre Pauzu. Se mi parkrat stalo, ze jsem byl celkem daleko a musel jsem prestat hrat (mobil, pritelkyne...) a stisk Esc me hodil do menu, a musel jsem zacit nanovo. To nasere.
...Mozna tam pauza nekde je, ale zase nemuzu najit nejake informace o ovladani hry ( takze o ni nevim ), pripadne nastaveni klaves. Treba na me klavesnici je od sebe celkem daleko tlacitko CTRL a MEZERA a musim mit prsty roztazene. Rad bych si treba strileni nakonfiguroval na "Z" a "X" Nejak pomalu si zvykam taky na setrvacnost lode, vetsinou jsem zvyklej, ze v strileckach po pusteni klavesy lod hned zastavi...
Tak, vypustil jsem nejake me postrehy , ale rikam, nechci se do hry navazet. (Je fakt super). Tyhle veci, co jsem napsal, mi tam trosku chybi, ale za hru jsem rad. (Poprve jsem ji videl prezentovat nekde vo Freeware worldu a hned se mi zalibila).
Sysele, dobra prace, jen tak dal. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nou

|
Zaslal: 29. prosinec 2009, 12:55:57 Předmět: |
|
|
ta lod ide zastavit. treba stlacit tusim L. je to tam ukazane hore. inak zistil treba si menit zbrane pretoze v kazdej misii sa oplati nieco ine. _________________ Najjednoduchšie chyby sa najtažšie hľadajú. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sysel

|
Zaslal: 29. prosinec 2009, 23:45:13 Předmět: |
|
|
bildo: díky moc za postřehy a pochvalu
1) v té 11. misi skutečně tu loď lze zastavit a nebo ji nechat následovat, je na to klávesa, která je uvedena tam nahoře v těch okýnkách (tuším jestli se dobře pamatuji, tak je to klávesa "L" - stop/follow).
2) ovládání celkově je zmíněno v readme_cz.txt a poté v manuálu. Přenastavit jej nelze, ale zvážím to u prvního patche (poněvadž už to říkalo více lidí).
3) pauza tam snad i byla, pak jsem ji z testovacích důvodů odendal a už jsem ji tam asi zapomněl dát (nebo se nemapatuju.. ale bylo to pod klávesou "P"...). nejsem si teď jist, jestli tomu nebránila nějaká interní technická provázanost nějakých proměnných (tj. že jsem to naprogramoval "nečistě" a tudíž ta pauza nešla udělat zrovna jednoduše nebo byla navázána na nějaký bug). Kouknu na to.
4) Jets n Guns a Tyrian byly opravdu dvě největší inspirace, přesto musím přiznat, že i mně JnG přijde lepší, hratelnější a zábavnější než Ignis ). Ale my jsme zase celí free  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bildo
|
Zaslal: 30. prosinec 2009, 14:17:31 Předmět: |
|
|
Jj, tak to tlacitko na zastaveni lode mi pomohlo. Pak uz to slo celkem v pohode, az do konce. Bude jiny pribeh ?
Dobra hra, jeste si ji urcite projdu, grafika, zvuky jsou super !!! (Libilo se mi to podzemi, trosku mi to pripomelo ProjectX z Amigy )
Ps. Proc jste hru vlastne neroztahli pres celou obrazovku? To je jen takovej dotaz, jsem si na to taky chvili zvykal...?
Co mate v planu dale? Nebo je jeste brzo o tom mluvit...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Crypton

|
Zaslal: 3. leden 2010, 22:55:21 Předmět: |
|
|
Zdravím ve spolek,
Moc pěkná hra, uvažoval jsi o tom udělat z toho open source projekt? Koukám že jsi to programoval všechno sám, a že se tady sešlo docela dost návrhů na vychytávky, proto si myslím že by jsis pomohl tím kdyby jsi na to nechal šáhnout i ostatní Myslím že pokud svůj kód komentuješ a máš ho solidně napsaný, můžeš najít programátory kteří se ráji k tobě přidají (přivtěří)...
Já bych tam například mohl přidat hru pro více hráčů, ano multiplayer, přes TCP, včetně prohlížeče serverů (server browser) a možnosti vytvoření vyhrazeného serveru (dedicated server).
Podle mě, nejvhodnější styl hry ve hře pro více hráčů by byl styl kooperace, takže například 4 hráci hrající hru pro jednoho hráče společně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
shebin
|
Zaslal: 4. leden 2010, 20:56:47 Předmět: |
|
|
Zdravim,
musim pochvalit tuto hru, je proste skvela, dobre hratelna, obtiznost tak akorat, aby se clovek musel trosku snazit.
Jedina vada na krase je jeji nevelka delka, proto jsem pokracoval dal i kdyz sem dohral posledni kapitolu. Jak jsem zjistil, objevuji se i pak nove dostupne zbrane. Hru jsem takto "otocil" jiz dvakrat. Bohuzel pri tretim projizdeni prvniho levelu jsem prisel na neprijemny bug, kdy je spodni cast vesmirne brany (bosse) neznicitelna, dokonce i nektere nepratelske lode (ty malinke), ktere z ni vyleti jsou neznicitelne. Takze nelze dal pokracovat, skoda :)
Jedna se o finalni verzi projektu Ignis.
Jinak diky za super ceskou hru a preji mnoho uspechu v dalsi cinnosti! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
frca

|
Zaslal: 7. leden 2010, 16:26:46 Předmět: |
|
|
Jdou nějak přenastavit klávesy na ovládání lodi? _________________ www.FRANTICWARE.com |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bildo
|
Zaslal: 10. leden 2010, 09:25:36 Předmět: |
|
|
Sysel napsal: |
2) ovládání celkově je zmíněno v readme_cz.txt a poté v manuálu. Přenastavit jej nelze, ale zvážím to u prvního patche (poněvadž už to říkalo více lidí).
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|