.[ ČeskéHry.cz ].
Billboarding

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> 3D API / 3D Enginy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Juraj

PříspěvekZaslal: 19. srpen 2008, 10:02:21    Předmět: Billboarding Odpovědět s citátem

Zdravím Vás

potřebuji si spočítat world matici pro objekt který bude typu billboard. Už celkem dlouho hledam na netu ale nejsem z těch návodů nějak moudrej. Nakonec jsem sesmolil toto, ale funguje mi to tak napul, tedy spiše pouze pokud rotuji kamerou okolo osy Y, pokud rotuji kolem osy X, objekt se mi podivně deformuje ale rozhodně neotáčí. Asi tam budu mít jen nějakou hloupost...

kód:

Dim bl, tmp As Matrix

bl = camera.view : bl.Invert()  'view matice kamery
bl.M41 = 0
bl.M42 = 0
bl.M43 = 0

tmp.Scale(1.0, 1.0, 1.0)
wv = Matrix.Multiply(bl, tmp)

wv.M41 = pozice_objektu_x
wv.M42 = pozice_objektu_y
wv.M43 = pozice_objektu_z

wv= výsledná world matice
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Juraj

PříspěvekZaslal: 19. srpen 2008, 10:08:10    Předmět: Odpovědět s citátem

Tohle je opravdu komické Laughing , takovou dobu to testuji, ladím a nyní si to prohlížím na fóru a už vydím chybu. Takže jsem si odpověděl asi sám..

Chyba byla zde:
kód:

wv = Matrix.Multiply(bl, tmp)

edit: nyní to funguje, tak doufám že to třeba jednou někomu pomůže když už jsem to sem postl Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> 3D API / 3D Enginy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: