.[ ČeskéHry.cz ].
Reasnovský pokus
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hudba / Zvuk
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
RedLeader

PříspěvekZaslal: 13. červen 2008, 15:33:15    Předmět: Reasnovský pokus Odpovědět s citátem

Zdravím, nedávno jsem si začal hrát s Reasnem, a podařilo se mi udělat mini "skladby".

http://www.sendspace.com/file/0q2f0a
http://www.sendspace.com/file/p3tccr
http://www.sendspace.com/file/4ndbig
http://www.sendspace.com/file/dmetzs
http://www.sendspace.com/file/xqdp22

Není nic extra, ale zajímaly by mě komentáře, především, co vidíte jako největší "chyby". A pokud by se vám snad nějaká líbila, určitě budu rád, když napíšete která Smile Díky.
Houp

PříspěvekZaslal: 13. červen 2008, 17:05:07    Předmět: Re: Reasnovský pokus Odpovědět s citátem

RedLeader napsal:

nemoh by si to dát do jednoho raru, zipu a hodit to tam? takhle jednotlivě jsem línej to stahovat Smile

PříspěvekZaslal: 13. červen 2008, 17:23:30    Předmět: Re: Reasnovský pokus Odpovědět s citátem

Houp>
Jasný, tady je link všeho, je to v raru Smile Jak říkám, jsou tam pokusy, něco je jen jako úsek čekající na další zpracování...

http://www.sendspace.com/file/10at1l
Houp

PříspěvekZaslal: 13. červen 2008, 17:42:36    Předmět: Odpovědět s citátem

Dík..

tak jsem to poslech.. nejsem zdaleka hudební znalec.. takže kritiku nechám na ostatních..

ale mě se to celkem líbilo, dokážu si představit ty skladby ve hře někde na pozadí.. (sami o sobě mi přijdou nudné.. na soundtrack by to dle mě nebylo Smile )

PříspěvekZaslal: 13. červen 2008, 17:44:35    Předmět: Odpovědět s citátem

1. Střídavý rok - příjemný, ale místama tam vadí, že ten akord brnkáš celý najednou a několikrát po sobě, chtělo by to třeba jen jednou za takt, nebo zkusit vybrnkávat jednotlivé noty, aby to bylo ještě komornější
2. Stín co není můj - takové hodně nesmělé, nemá to moc myšlenku, a na to se tam střídá až moc nástrojů. Jako depresivnější podkres do nějaké hry proč ne, ale zjednodušit, vypíchnout nějaký motiv a variace na něho
3. pisen4_2 - nálada docela dobrá, na začátku jak se k tomuto tématu přidá další nástroj to je dobré, ale opět by to chtělo zjednodušit a některé věci udělat rytmičtější (je tam spousta tónů které v sobě zanikají nebo jdou do ztracena). Taky jsou použité takové kombinace nástrojů a v takové míře, že to určité spektrum už přehlušuje (hlavně basy), to by chtělo tak střídmější
4. pochod - ta kytarka (?) co je v úvodu mi moc nesedí, buď o oktávu níž nebo jiný zvonivý nástroj (musicbox, xylofon), pak s tím pianem to je dobré, ale potom ten chaos už je moc. Konec by zase ušel
5. 1986_2 - celkem příjemný rytmus, ale melodie moc nosná není, spíš se tam hledáš. Takže vyjít z toho rámce a něco z toho vymyslet

PříspěvekZaslal: 13. červen 2008, 17:59:23    Předmět: Odpovědět s citátem

Mem napsal:

1.aha, díky, tohle byla moje první, možná, že mastering by tomu nějak pomohl
2.přesně si to vystihl - zkoušel experiment s "dramatem" Laughing, opět by to nepochybně chtělo matering od profíka, ne ode mě
3.tady se shodneme 100%, to byla druhá v pořadí a zkusím si pohrát s tím tak, aby klavír víc vynikl
4.původně jsem tam měl tahací harmoniku Very Happy ta nezněla špatně, možná jí tam vrátím, mám dojem, že občas zbytečně vyrušuje
5.fajn, dobrý nápad, díky

Super, díky za věcný připomínky, to jsem rád!
Folkow

PříspěvekZaslal: 13. červen 2008, 19:25:49    Předmět: Odpovědět s citátem

Zvuk mi přijde moc umělý... takže pořádný sound banky si sežeň, nebo můžeš zkusit Cubase SX Smile, je trochu složitější, ale mastering je v něm příjemnější a máš více možností Smile + podporuje VSTička, což je oproti omezenému reasonu velká výhoda, každopádně i Reason je skvělý, sám v něm často produkuji...
RedLeader

PříspěvekZaslal: 13. červen 2008, 22:18:03    Předmět: Odpovědět s citátem

Folkow> no, to raději ještě ne Smile já jsem rád, že v Reasnu dám do kupy melodii, která mě napadne... nejlepší by bylo, kdyby mi někdo dělal mastering Smile To je skutečně strašná věc a boj s ní je naprosto děsivý.
devillante

PříspěvekZaslal: 14. červen 2008, 08:02:08    Předmět: Odpovědět s citátem

Zvuk mi - stejně jako Folkowovi - přijde hodně umělej. Nevím, jestli to byl záměr (bejt minimalistickej), ale minimalismus je hodně zajímavej směr, nicméně obtížnej a tady je ve všech skladbách na obtíž. Prakticky je znehodnocuje. Výjimka je Osud z prachu 2, ta celkem jde.
Dobrý by asi bylo poradit se s někým, kdo se tím skutečně zabývá. Mám kámoše, kteří jsou schopni v Reasonu udělat jakž takž dobrou skladbu, ale je pravda, že se léta zabývají DJingem a nad Reasonem seděj několik hodin denně už pár let.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
RedLeader

PříspěvekZaslal: 14. červen 2008, 09:13:59    Předmět: Odpovědět s citátem

Je fakt, že ty písničky, po zvukové stránce neznějí úplně jak bych chtěl, umělost je tam cítit docela hodně. Chce to asi zkušenosti v reasnovy a jeho masteringu, ty písničky vyzněly úplně jinak. Trochu nevím, co je minimalistický přístup. Jo, kdyby měl člověk k dispozici lidi, kteří by mi to zahráli podle mě a studio, který by nahrálo věrně zvuk Laughing ....
devillante

PříspěvekZaslal: 14. červen 2008, 11:33:46    Předmět: Odpovědět s citátem

Já to před lety zkoušel (taky s Reasonem) a dopadlo to hrozně, to se nedá ani s tvými pokusy srovnávat. Mám pocit, že vrchol byla písnička: "Pane bože, já bych píchal". A za moc to nestojí Smile.
Minimalismus je umělecký směr, který si hraje s malými často opakovými motivy. Tím jsem si trochu dělal srandu, že je to dost kolovrátkovitý Smile.
RedLeader

PříspěvekZaslal: 14. červen 2008, 12:17:48    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha a v čem si myslíš, že by mohlo se dobře skládat? J8 bych rád, kde zvuk by nebyl takový problém. Ať dělám občas co dělám, tak prostě písnička nezní tak, jak bych chtěl a i když rozhážu nástroje na strany tak, aby se nemlátili freqence, tak přesto to nezní tak, jak by mělo. Myslím, že by ty melodie zněly líp...
devillante

PříspěvekZaslal: 14. červen 2008, 13:33:10    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsou ještě nějaký nástroje, kde dávaš za sebe akorát samply. Už si nepamatuju jméno. Ale jednu dobu jsem měl těchto programů plný disk.
Jinak Reason je profesionální nástroj. Myslím, že těžko rychle najdeš něco jiného. Jeho velká nevýhoda ale je, že než se naučíš být v tom dobrej, tak to trvá pěknou chvíli. Spousta mašinek, který musíš různě modulovat, no fuj.
Spíš než na mě bych Tě odkázal na bývalý spolužáky DJe, kterým v tom dělaj svoje tracky a pak je pouštěj na party. Oni tomu rozumí. Já vim piču Sad Smile.
Kontakt vyštrachám a během zejtřka pošlu.
DeepMind

PříspěvekZaslal: 14. červen 2008, 14:12:52    Předmět: Odpovědět s citátem

aj v reasone sa daju robit kvalitne veci. ale na orchestralne veci uz nestaci. u tvojej tvorby mi vadi jedna vec, a to klavir. ten je vsade. nic proti ale klavir pocujem vecinou od sk/cz tvorby. inak melodicky pekne. pisen 4 2 a osud z prachu 2 sa mi pacili. len moc kratke, alebo to bol pokus o loop kde by sa opakoval motyv?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
RedLeader

PříspěvekZaslal: 14. červen 2008, 15:21:17    Předmět: Odpovědět s citátem

devillante> jsi hodný zlatý hoch Smile Děkuju pěkně! Budu moc rád, když mi někdo poradí, jak vlastně udělat kvalitní zvuk, který neumím.
DeepMind>
No, já se bojím, že právě jsi mi udeřil na hlavičku hřebíku - nejvíc mě skutečně baví orchestriální hudba, ale jakoby mi v Reasnu nechtěla znít. Dovedu si představit, že v reálu, od skutečného orchestru by například tyto 2 tebou zmiňované skladby mohly znít dobře, ale za žádnou cenu mi v Reasnu nechtějí znít. Ono je to totiž tak, že jsem to dělal pro mou zábavu a pak mi řekl kamarád, ať navrhuju minutové nebo půlminutové loopy, že to bude remixovat. Jenže v podstatě zremixovat šla (a to ještě ne nijak dokonale) pouze skladba "pochod" do DnB, ale to bicí prostě do toho nějak sluchově nesedí (kdybys byl skutečně odvážný, můžu poslat tu verzi s bicím na poslech - ale bylo by dobré mít u sebe asi nějaký kýbl). Klavír? Teď dobře nerozumím, jak to myslíš. Klavír mi přijde jako univerzální nástroj (aspoň si to myslím) a jdou s ním dělat pěkné kousky.

Takže co myslíš, když bych chtěl dělat orchestriální hudbu, v čem?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hudba / Zvuk Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Strana 1 z 4

Přejdi na: