.[ ČeskéHry.cz ].
Nenastaveny Material = nevykresleni trojuhelniku?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> 3D API / 3D Enginy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
SUK

PříspěvekZaslal: 5. říjen 2008, 09:46:15    Předmět: Nenastaveny Material = nevykresleni trojuhelniku? Odpovědět s citátem

Tak zase zdravim s jednim divnym problemem. Sice jsem to vyresil ale opravdu mi to vrta hlavou.
Provadel jsem cosi jako "refactoring" toho, co jsem uz napsal, a potom mi to uz "nefungovalo". Porad jsem pouzival onen testovaci sud, kterej se ale zobrazil necelej:
http://disk.jabbim.cz/suk@njs.netlab.cz/wmtl.png

Pak jsem prisel na "chybu", nenastavoval jsem material. Kdyz jsem nastavil material (device.Material = najaky_material), uz se to zobrazilo ok:
http://disk.jabbim.cz/suk@njs.netlab.cz/okmtl.png

Ted uz vykresluju pomoci shaderu, na material vubec nehledim. Presto se to nevykreslilo... mate nekdo pro tohle chovani nejaky rozumny vysvetleni? diky...

(btw je to DX)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky Yahoo Messenger MSN Messenger
Lando

PříspěvekZaslal: 5. říjen 2008, 11:54:32    Předmět: Odpovědět s citátem

Material se pouziva jen pro vypocet osvetleni a tim barvy vertexu. S vykreslenim/nevykreslenim trojuhelniku nema nic spolecnyho (a pri vypnutem osvetlovani, jak to mas podle obrazku ty, se nepouziva vubec). Chybu bych hledal este nekde jinde... Pouzivas z-buffer? Mas spravne nastavenej pocet trojuhelniku pri vykreslovani?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
SUK

PříspěvekZaslal: 5. říjen 2008, 12:02:02    Předmět: Odpovědět s citátem

ja bych se takhle blbe neptal, jenze mam tam nastaveni materialu a potom DIP... vykresli se to dobre. Zakomentuju to nastaveni materialu, uz se to zobrazi spatne...

mam to takhle:
kód:
                this.disp.Device.Material = this.mat;
                this.disp.Device.DrawIndexedPrimitives(PrimitiveType.TriangleList, 0, 0, this.IndexCount, this.IndexStart, this.IndexCount / 3);
Tohle zobrazi v poradku (druhej obrazek)

kód:
                //this.disp.Device.Material = this.mat;
                this.disp.Device.DrawIndexedPrimitives(PrimitiveType.TriangleList, 0, 0, this.IndexCount, this.IndexStart, this.IndexCount / 3);
tohle uz zobrazi spatne...
jako nejak moc me to nestve, ten jeden radek tomu na vykonu stejne moc neubere a preziju ho tam. Ale ta zvedavost proc tomu tak je...
jinak - ten material nikde jinde nenastavuju, takze zustane opravdu uplne nenastavenej, tzn bud nejaka defaultni hodnota nebo null...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky Yahoo Messenger MSN Messenger
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> 3D API / 3D Enginy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: