Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Theoderic
|
Zaslal: 28. září 2008, 14:13:23 Předmět: Nevodivá kapalina *Dielektrikum* |
|
|
Zdravím, potřeboval bych od vás radu, pracuji na jednom projektu *experimentu* a shaním kapalinu, která by byla schopná izolovat elektrické napěti které by procházelo vodiči ponořenými v této látce.
Přemýšlel sem o těchto dvou látkách a to Olejová kapalina a vysoce čistá destilovaná voda - tam ovšem se vyskytl problem mineralizace při niž se minerály po jiste době obnoví a u oleje je to docela práce jak bych řekl na jednu věc...
Velice všem moudrým děkuji. Pokud se vše podaří a já budu posléze mezi živými tento projekt zde zveřejním i s naležitou dokumentací Jde mi také hlavně aby se daná kapalina dala lehce sehnat a levně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 28. září 2008, 14:44:33 Předmět: |
|
|
Kamosi 'naozajstni' elektrotechnici povedali, ze nic ine ako olej sa nepouziva. Zial  _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hunter

|
Zaslal: 28. září 2008, 15:31:33 Předmět: |
|
|
Tak třeba "transformátorový olej" se jmenuje transfomátorový olej, protože se používá k izolaci cívek v:
a)
b)
c)
... a nebo já ti ani možnosti nedám, zkus to sám  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ladik-BigBoss

|
Zaslal: 28. září 2008, 22:59:26 Předmět: |
|
|
tak nejlepsi bude pouzit :
1. nerozpoustedlo -> takze se ti tam nebudou vznikat ionty
2. zadne volne elektronove pary, ktere by mohli proud prenaset
3. chce to vysokou elektrickou pevnost materialu podle napeti jake hodlas prenaset
4. taky by te mohl zajimat dipolovy moment (rozlozeni elektrickeho naboje v molekule)
me se libi napriklad benzen. nic vodiveho v nem asi nerozpustis, elektronove pary nehrozi, elektrostaticka pevnost asi celkem velka tipuju, dipolovy moment = 0.
blbe je ze kdyz ho nebudes pouzivat velmi opatrne umres na rakovinu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Theoderic
|
Zaslal: 1. říjen 2008, 09:32:16 Předmět: |
|
|
Všem velice děkuji, badal sem po internetu a enciklopediích .. nakonec sem se ale raději rozhodl pro ten olej, přeci jen ty součastky jsou citlivé a nerad bych o ně pčišel.l. Oč vlastně jde?. snažime se rozjet stroj chlazeny kapalinou. Narazili sme na tuto zajímavost na par stránkach a dokonce jedna společnost se tim zabiva, tak proč to nezkusit také, když technologie jde stale dopředu a zkusit nepomoct to vylepšit.. Přeci jen tahle technologie mě docela zajima a nyni již mame rozplanovany navod a zaroven navrženou nadobu v ktere by to později mohlo jet a pokud se to povede, kdo vi zda to někoho nezaujme a nebude to chtit.. každopadně součastky ktere se použiji tak již nebudou se moct využit jinde pokud se nějakym přistrojem mastnota neodstrani ale to by asi bylo technicky zatim velice namahave hlavně ted, když jsme ve fazi testu během par dni, proběhne první test ponoření upraveneho zdroje do olejove kapaliny. Video planujeme natočit.. tak držte palce  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
franz
|
Zaslal: 1. říjen 2008, 10:19:22 Předmět: |
|
|
co všechno je potřeba na stroji upravit? dosud jsem myslel, že se to jen vhodí do akvárka a zalije olejem z tesca |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nou

|
Zaslal: 1. říjen 2008, 11:34:17 Předmět: |
|
|
technicky benzin to isti.... a jedly olej by som prilis neskusal. je omnoho hnusnejsi na odstranenie a okrem toho sa moze pokazit. _________________ Najjednoduchšie chyby sa najtažšie hľadajú. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 1. říjen 2008, 12:15:49 Předmět: |
|
|
franz napsal: |
co všechno je potřeba na stroji upravit? dosud jsem myslel, že se to jen vhodí do akvárka a zalije olejem z tesca |
Taky jsem myslel, viz běžná PC, která se takhle předvádějí na výstavách _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Erlin
|
Zaslal: 1. říjen 2008, 13:29:15 Předmět: |
|
|
Theoderic napsal: |
.. každopadně součastky ktere se použiji tak již nebudou se moct využit jinde pokud se nějakym přistrojem mastnota neodstrani ale to by asi bylo technicky zatim velice namahave.... |
Brácha používá na čištění elektroniky ( plošných spojů atd. ) od mastnoty a jiných svinstev (rozlitá sodovka, uschlá dešťová voda, některé pájecí kapaliny ) lázeň v technickém lihu ( snad si to pamatuju správně ) a to stojí pár kaček. Co jsem viděl, tak všechno pak zářilo novotou a hlavně po proschnutí fungovalo...
Btw. koukám Theo, že jsi z vývoje software přešel na hardware  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Theoderic
|
Zaslal: 2. říjen 2008, 21:00:52 Předmět: |
|
|
Tak k tomu PC, ono to stačí ale tak technicky je na něm spousta přebitečnych nesmyslů jako jsou větračky nebo krabice na zdroji, ktera se da mnohem lepe upravit pro využiti vnitřniho proudoveho toku kapaliny a tak se upravit i jeji prutok a chlazení
No přesedlal sem na jinou kobylu ale to neznamena, že softu se nevěnuji nyní pracujeme ve firmě na reklamním systemu, ktery bude sloužit ve smyslu pay to click.. ale neni to zas tak velka sranda jak sem si myslel každopadně již mame funkční system, ted to chce hlavně reklamu a reklamu ... ta přijde ovšem až bude web firmy aspon s obsahem jaky je potřeba
Hmm to je parada, moc děkuji, určitě ty zpusoby vyzkoušim v praxi O vikendu bude první zpuštění připravovaneho stroje, no snad nam to nevyrazí pojistky a jestli uvidite zaři na obzoru tak to sem byl ja ne, olej by měl byt v klidu ale pro jistotu tu mam už připraveno povicero olejů a poshaněnych na otestovaní vicero zdrojů za par kaček co je někdo vyhodil  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Marty
|
Zaslal: 3. říjen 2008, 08:29:12 Předmět: |
|
|
Mem napsal: |
franz napsal: |
Taky jsem myslel, viz běžná PC, která se takhle předvádějí na výstavách |
No, tam se imho oleje nepouzivaji, protoze tam dokonce plavali i rybycky. Co jsem mluvil s kamosem co delal u Mironetu, tak figl je v tom, ze se v podstate celej vnitrek toho pocitace prestrikne bezbarvym lakem. Kterej uz z toho vpodstate nesundas . Takze je jen takova jednoucelovka na "machrovani". |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 3. říjen 2008, 12:02:14 Předmět: |
|
|
Marty: Však rybičky v oleji plavou, neznáš zavináče? Na těch výstavách toho byla spousta, olej taky. Četl jsem i nějaké vyprávění borca, který použil rostlinný olej, a pak se mu z toho začaly asi oddělovat složky a samotná voda něco vyzkratovala _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
nou