Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Riva
Založen: 28. 08. 2007 Příspěvky: 44 Bydliště: KrungThepMahanakon, Thailand
|
Zaslal: 26. říjen 2008, 23:06:14 Předmět: Primetime Quiz Show ! |
|
|
Zdravím a pozdravuji,
Ani nevím jestli jsem měl někdy možnost tady prezentovat vlastní projekt.
V každém případě teď tu možnost mám a rád bych vám představil náš herní projekt pro Apple iPhone a iPod Touch - Primetime Quiz Show
Pravděpodobně první českou aplikaci a v každém případě první českou hru která bude vydána na tato zařízení.
-- Primetime Quiz Show --
Když už kviz tak pořádně.
Začali jsem 's něčím jednoduchým' a skončili s 10Mb videa, virtuálním studiem, moderátorem, dabingem atd.
Znáte to.
Hra využívá dotykového displeje iPhonu a OpenGL-ES.
Přesto že na AppStore je už teď kvízových her spousta, věřím že naše hra má co nabídnout oproti konkurenčním hrám vytvořeným narychlo ze systémového gui a jedné statické obrazovky.
Featury:
- spousta namluvených video sekvencí které vás provází hrou
- všechny herní obrazovky jsou plně animované - vytvořili jsem vlastní interface podobný grafice v opravdových TV soutěžích
- originální soundtrack který reaguje na akce ve hře
- tuny kvízových otázek, hi-score atd.
Mrkněte na preview na youTube na: http://www.youtube.com/watch?v=RxMf-cdZF54
Web hry: www.pixellive.net
Screeny:
Hru vydáváme pod značkou PixelLive.
Hra je zatím pouze v anglické verzi.
Uvažujeme o vydání dalších jazykových verzí.
Hra je komerční. Předběžná cena $3.99
Plánované datum vydání je začátek Listopadu 2008
Tak nám držte palce a pokud jste náhodou vlastníky iPhonu nebo noveho iPodu, nezapomeňte si hru koupit !
Riva
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Flash

|
Zaslal: 27. říjen 2008, 10:38:27 Předmět: |
|
|
AppStore mi nebere kreditku
Kazdopadne velka gratulace. Vypada to moc pekne.
Me by zajimalo, jestli mas nejaky marketingovy plan, jak to vic protlacit? Jestli to ciste nechavas na kvalitach hry, nebo hodlas zainvestovat nejakou reklamu nekde, nebo to pujde pres oslovovavni redaktoru, postovani na fora jako zde a tak. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jind005
|
Zaslal: 27. říjen 2008, 11:26:41 Předmět: |
|
|
Ty vogo Riva to rozjel v 3D Taky velka gratulace ze jste to dotahli tak daleko. Vypada to moc pekne Me by spise zajmalo proc jste sli cestou iphonu?
Kvuli hadware? Kvuli marketingu? kvuli jejcih SDK?
a jeste jedna vec jak dlouho trval vyvoj..
Samo pokud to jsou tajne veci odpovidat nemusis
Drzim palce!  _________________ Porting and testing.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Riva
|
Zaslal: 27. říjen 2008, 15:04:10 Předmět: |
|
|
Flash napsal: |
AppStore mi nebere kreditku  |
Mne taky ne. A to mam 3 ruzne, osobni, fireni, embosovane ..
Me by zajimalo, jestli mas nejaky marketingovy plan, jak to vic protlacit? Jestli to ciste nechavas na kvalitach hry, nebo hodlas zainvestovat nejakou reklamu nekde, nebo to pujde pres oslovovavni redaktoru, postovani na fora jako zde a tak. |
Tanto projekt byl planovany jako velice maly a nizkonakladovy a uz tak jak je se dost prodrazil, takze do placene bruteforce reklamy zrejme investovat nebudem (pokud samozrejme nedostanu nejakou neodmitnutelnou nabidku ).
Zbyvaji tedy jine cesty.
Spolupracujeme s odbornikem na marketing z US, takze uvidime.
Jinak samozrejme agregujte nas prosim co to pujde !!!
A pokud by jste samozrejme meli nekdo nejake napady a chtel se do toho zapojit s nama, dej vedet!
jind005 napsal: |
Me by spise zajmalo proc jste sli cestou iphonu? |
Protoze mne to strasne zaujalo jako platforma. Nadchlo. Jako za starych casu.
Myslim si ze to ma obrovsky potencial jako herni zarizeni. Vetsi nez cely Gameboy, NDS a PSP.
Verim ze by se na tom mohl rozvinout cely novy herni business, nove zanry (diky novemu zpusobu interakce-ovladani) atd.
Neco takoveho jako se stalo prave na NDS.
Samozrejme to je jenom potencial. Jak to doopravdy bude, to je ve hvezdach.
Naposledy upravil Riva dne 27. říjen 2008, 15:07:34, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Flash

|
Zaslal: 27. říjen 2008, 20:20:02 Předmět: |
|
|
Z mojeho pohledu je iPhone super kvuli:
- nove vznikly trh a tim padem min konkurence. Ano, je uz tam 1001 aplikaci, ale furt lepsi 1001 nez miliony jako v pripade PC shareware her
- fungujici system pro nakup tech aplikaci, ktery vychazi z(respektive rozsiruje) iTunes, na ktere jsou lide zvykli. Vedi jak to funguje, jsou zvykli pres to nakupovat a platit.
No a pak samozrejme plno drobnosti, nektere co zminoval Riva, jine treba ze mi prijde relativne snadnejsi vyvijet na iPhone, nez treba na NDS. Ve smyslu sehnat kit, dostat hru na appStore, oproti stat se registrovanym vyvojare na NDS. Samozrejme nepotvrzeno praxi
Na iPhone teda nic nedelame, ale premyslim o tom. Zatim tu nemam ani Mac, takze tak  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zapytchu

Založen: 08. 08. 2007 Příspěvky: 352 Bydliště: čechy i chacharov
|
Zaslal: 28. říjen 2008, 03:25:56 Předmět: |
|
|
Gratuluji, hra vypada docela hezky - az tedy na kamenne grimasy typana
Jedinou nevyhodou se mi zdaji otazky - nic proti, ale nektere z tech prvnich mi prijdou extremne obtizne (viz video, kde se ptaji na nejake vino ci co); Jinak to vypada hezky a i ja se pridavam k aplaudovani vestoje.
OT
Na iphone mne prijemne prekvapilo:
-
Platforma, ktera stoji za to ve smyslu "mobilniho telefonovani" tak rozhodne treba uplne nejvic nejpeckovatejsi HTC HD nebo htc touch diamond s tou vyskakujici hw klavesnici, mnamka.
/OT |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ondy1985

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Yossarian

|
Zaslal: 28. říjen 2008, 11:37:08 Předmět: |
|
|
Nechces to portnout na windows mobile / pocketpc? novy HTC (touch pro) uz ma taktez grafickoakceleracni cip (a lita velice rychle, pravdepodobne to bude behat jeste lepe nez na icihle ;], co mam ozkouseno). |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Riva
|
Zaslal: 28. říjen 2008, 11:58:11 Předmět: |
|
|
Yossarian napsal: |
Nechces to portnout na windows mobile / pocketpc? |
Pokud jsi ochotny udelat programatorskou cast portu, tak bych o tom urcite uvazoval.
V kazdem pripade nemam zadne aktualni info jak vypada trh s PocketPC hrami (predpokladam ze je to porad stejne napicu, pripadne cim dal horsi).
Na iPhone se vsichni (s dovolenim) serou, protoze Apple resi veskerou distribuci za smesnych 30% ze zisku + mira piratstvi je nizka.
HW ani pekna sw klavesnice tady tedy rozhodne nerozhoduje.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jind005
|
Zaslal: 28. říjen 2008, 13:38:25 Předmět: |
|
|
jj u iphonu je strasna vyhoda portingu.. aspon zatim.. a pochybuju ze apple sdk pujde prekopat nejak jednoduse na WM? _________________ Porting and testing.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Flash

|
Zaslal: 28. říjen 2008, 19:39:54 Předmět: |
|
|
porting ci jakekoli technicke veci jsou tady uplne mimo. Jde o obchod. Na pocket PC se proda asi tak jedna hra za deset let Uplne jedno, jestli ma super extra hyper grafickej cip. Tyhle telefony maji zasadne lidi, co nekupuji hry. A pokud uz kupuji, tak urcite ne na tenhle telefon, ale na PC, konzole.....
A kdyz uz se teda rozhodnou mit na pocket PC nejakou hru, tak jim staci #Mediaplace@Efnet (pripadne jiny warez kanal) a nebudou hledat nejakej online shop s PDA hrama nekde po netu. Navic cena je vetsinou dost premrstena.
Na iPhonu mate AppStore, dokonale resici cely distribucni proces. A je to primo v tom zarizeni, ovladane systemem ktery zvladne i petilete dite, vyuzivajici vas iTunes ucet, ktery uz davno mate, protoze jste masovy american, co uz davno jede na iPodu, protoze je to cool a maji to vsichni kolem.
Jednou jsem kdesi cetl, jak muj mily Honzik srovnaval iPhone trh s mobilnim (Java, Symbian...) trhem. Jak iPhone (potazmo AppStore) vyuziva zatim jen nejakych 5mil lidi, kdezto mobilu jsou stovky milionu. Zapmnel ovsem na jednu drobnost, vy jste diky tomuhle systemu distribuce Applu schopni oslovit teoreticky vsechny tyhle uzivatele. Kdezto u mobilu nic takoveho neexistuje a jste odkazani na kvalitu ci nekvalitu svych vydavatelskych a dalsich schopnosti, ktere nakonec urci ke kolika uzivatelum jste schopni se dostat. A protoze je to vetsinou nekvalita, tak v praxi podle me k podstatne mene. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Riva
|
Zaslal: 28. říjen 2008, 20:58:59 Předmět: |
|
|
Pokd chcete rozvijet tema mobilniho herniho biznisu, co takhle v novem treadu ?
A tenhle tread nechme nasi hre.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Yza
|
Zaslal: 30. říjen 2008, 20:50:01 Předmět: |
|
|
Zdravim vsechny,
ja bych za JollyPop team, ktery se postaral o vyvoj kodu prvni ceske iPhone hry, rad rekl, ze i pres "nekonecne dlouhe" dokoncovaci faze se nam na projektu s Rivou spolupracovalo dobre, jsme radi ze se titul vyvedl a spolecne s ostatnima bych projektu popral uspech na AppStore! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Flash

|
Zaslal: 30. říjen 2008, 21:57:55 Předmět: |
|
|
A uz vite nejaky presnejsi datum?
A kolik na tom vlastne delalo lidi? Ty kod a Riva grafiku a design? Nebo vic koderu?
YZO a jak to vypada s tou tvoji hrou? Myslel jsem, ze vydani je uz na spadnuti, kdyz jsi to ukazoval na GDS. Co te vlastne vedlo udelat prvne tohle s Rivou? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Yza
|
Zaslal: 30. říjen 2008, 23:08:17 Předmět: |
|
|
A uz vite nejaky presnejsi datum?
A kolik na tom vlastne delalo lidi? Ty kod a Riva grafiku a design? Nebo vic koderu?
YZO a jak to vypada s tou tvoji hrou? Myslel jsem, ze vydani je uz na spadnuti, kdyz jsi to ukazoval na GDS. Co te vlastne vedlo udelat prvne tohle s Rivou? |
O presnejsim datu bude vedet vic Riva - kazdopadne hra je hotova - dokoncuji se posledni faze betatestingu - staci uz jen hru odeslat a pockat nez projde apple review procesem (ten trva radove dny az cca 3 tydny - zalezi na mnoha okolnostech).
O vyvoj cele programove casti se postarali 2 koderi - vyvoj dohromady trval odhadem neco kolem 150 clovekohodin - narazili jsme taky na nekolik casove narocnejsich problemu (v prubehu vyvoje se treba muselo menit vykreslovaci API, resilo se prehravani hudby v kompresnim formatu ...). Byla uz ale nasazena technologie, kterou jsme nejakou dobu predtim vyvijeli primarne pro nase jine iPhone/iPod projekty.
Spoluprace z nasi strany vychazela z mnoha faktoru. Hlavni ale byl problem spatneho plneni prace predchoziho programatora, ktery pro Rivu na projektu pracoval - a my jsme se rozhodli pomoct.
v kratkosti OT ke hre BoOMie - tahle JollyPopi hra miri na segment appstore - ktera je brutalne konkurencni a preplacana (cca 300 releasnutych match-three-color titulu za 3 mesice). Kvalitativne a potencialem je ale schopna souperi bok po boku titulum jako Bejeweled 2, Jewel quest ci chystanemu portu Puzzlequestu. Z tohoto duvodu a spozdenim - ziskavani licenci k soundtracku, kompletnimu prekreslovani grafiky a rozsirovani gameplaye - jsme zvolili strategii co nejvyssi urovne polishe a propracovanosti pro tenhle titul. S tim souvisi i vice casu na sber financi a promysleni marketingoeho planu (v soucastnosti treba konzultujeme s clovekem, ktery ma na triku kampan pro LOTRa a HarryhoPottera). Vice se spis rozepisu az prijde vhodnejsi cas zalozit topic o tehle hre na CH  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|