Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Frozen
|
Zaslal: 15. duben 2009, 15:42:14 Předmět: Vlastní MNORPG aneb,každy kdo nemá svůj team nechť se přídá. |
|
|
zdravím,
Již je tomu pár hodin,možná den co mi můj kamarád řekl že by nebylo na škodu si vytvořit vlastní hru.
První reakce byla asi taková "super, ale máme šanci konkurovat velkým firmám" odpověď byla již jednoduchá "Ano i ne nezáleží na tom jak rychle hra bude,jaká grafika v ní bude ale jaká hratelnost hry bude" tak jsem jen přikývl a řek "ok".
Po pár minutách co jsem se vzpamatoval jsme se začali bavit o teamu a hlavně času každý si představuje aspoň ten kdo o tom nic neví že to je práce na pár dnů ale tomu tak není.A team lidí?No je to jednoduché důležité je aby v teamu panovala radost a nálada již jsme se bavili s kamarádem že to bude těžké vše vést,sehnat lidi a dalši věci ale bez toho to jinak asi nejde.
Pro ty co se ptají proč jsme nezačali de nám o to aby jsme se celý team jak grafici,kodeři prostě všichni dohodli jestli hra bude komerční nebo free,jaký žánr hra bude a další věci.
Mnozí z vás si říkají dva mladí blázni co si myslí že trhnou byznys her.Ale proč jinak tedy žijeme?Aby jsme měli bláznivé nápady a zkoušeli bláznivé věci.
No a proč vám to zde vše píši?
Prostřednictvím tohoto portálu o programováni jsme se rozhodli sehnat lidi do teamu vím že to asi nebude zrovna hned jednoduché ale zkusit se musí vše.
No co by jsme za lidi v teamu očekávali a potřebovali?
1)Scenáristy -Team lidi kteří budou psát scénář hry,různé nápovědy do hry a vše kolem textu.
2)Fantasy lidi-Team lidi kteří budou ochotni vymýšlet a pomáhat svýma nápady a díly které by nám poslali.
2)Grafiky-Team lidi kteří se budou starat o grafiku tedy jak web tak samotnou hru.
4)Kodeři-Samotná hlava všeho je především kod takže požadovali by jsme znalost kodu pro vývoj her.
5)Zvukař-Ozvučení hry,vlastní soundratck, a další audio.
6)Animation studio-Animace,videa,intra a vše co má společného s videem.
Tímto a to zdůrazňuji chci dát šanci těm kteří nejsou v žádném teamu a rádi by pracovali s námi a nebojí se ten kdo nemá kam jít ať napíše nám u nás má každý dveře otevřené dokořán (skoro).Smile
No jestli jste si článek dočetli až jsme a jste ochotni se k nám přidat a pomoci tak neváhejte a napište prosím do tohoto topicu něco o sobě a co umíte.Vím že je to bláznovství tento nápad ale jak jsem již říkal viz výše vše se musí zkusit tak prosím zkuste to s námi.
A na konec jen děkuji že jste si přečetli tento článek a dali zrovna nám tu šanci.
Doufám že jsem neporušil žádná pravidla fora děkuji.
Tak Na slyšenou
S pozdravem David Šeďa _________________ Jsem mladý ale to se změní hol xD |
|
Návrat nahoru |
|
 |
OndraSej

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 767 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 15. duben 2009, 16:26:10 Předmět: |
|
|
Ano porusili Do sekce Projekty patri az projekty, u kterych je co ukazat. Na nabor lidi tu je Inzerce, na ostatni Popelnice (kam jsem thread presunul, takze se tim netrapte).
Jinak pred tim, nez se vam nekdo bude chtit predstavit, nebo se k vam pridat, byste se urcite meli predstavit vy - jake mate zkusenosti, co umite, co uz jste vytvorili. Co byste v tymu delali a co pro nej muzete zajistit... Sehnat lidi je casto problem i u rozjetych projektu, u kterych je celkem jasne o co jde a jaci jsou jeho stavajici autori. Nalakat nekoho (schopneho) na vykrik pojd pro nas pracovat, je prakticky nemozne. _________________ http://trionteam.net |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Fila
|
Zaslal: 15. duben 2009, 20:14:52 Předmět: |
|
|
No z textu usuzuju, ze za sebou jeste zadnou hru nemate, zkusil bych se tedy zamyslet nad necim, co nema v nazvu tematu "RPG", na tom si vylamou zuby i zkusenejsi... (a pokud melo byt MNO MMO, tak tim spis) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Peta

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 154 Bydliště: V prvnim patre hned vedle koupelny.
|
Zaslal: 15. duben 2009, 22:06:43 Předmět: |
|
|
Popelnice je možná trošku tvrdá rána, co sekce "Hledám / Sháním" ? _________________ Když je Ti smutno, otoč se tváří ke slunci a všechny stíny padnou za Tebe. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
OndraSej

|
Zaslal: 15. duben 2009, 22:52:52 Předmět: |
|
|
Tam nejde diskutovat - coz Frozen chtel. Nicmene pokud bude chtit, neni problem to tam presunout (a promazat diskuzi). _________________ http://trionteam.net |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Frozen
|
Zaslal: 16. duben 2009, 05:10:35 Předmět: |
|
|
OndraSej napsal: |
Tam nejde diskutovat - coz Frozen chtel. Nicmene pokud bude chtit, neni problem to tam presunout (a promazat diskuzi). |
Jak že tam nejde diskutovat?Přesunout by se to mohlo  _________________ Jsem mladý ale to se změní hol xD |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 16. duben 2009, 06:23:33 Předmět: |
|
|
Frozen napsal: |
OndraSej napsal: |
Tam nejde diskutovat - coz Frozen chtel. Nicmene pokud bude chtit, neni problem to tam presunout (a promazat diskuzi). |
Jak že tam nejde diskutovat? |
Inzerce je nabidka/poptavka nikoliv drbarna - proto tam nejde diskutovat
pokud chces aby se diskutovalo tak rozdel inzerat na 2
1) inzerce
2) game design |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MD

|
Zaslal: 16. duben 2009, 07:22:58 Předmět: |
|
|
game design? Vzdyt krome slova MNORPG nic nemaji a btw co je MNORPG s N?
Frozen: Vykasli se na tym s sesti divizemi (Programatori, animatori, zvukari, specialni efekty, maskeri, kaskaderi, pravnici, ... ) To nema budoucnost. Prihlasi se ti jen neschopni zacatecnici (pokud vubec). Budete sice zhruba na stejne urovni schopnosti, jenze dohromady nic neudelate, veskerou energii promrhate v koordinaci ty vasi tlupy.
Zkus se radeji domluvit s nekolika talentovanymi, pohodovymi a pracovitymi spoluzaky. Staci, kdyz vas bude tak 2-3. Vymyslete si nejakou jednoduchou, ale zajimavou ci revolucni hru a pustte se do toho. Pokud v tobe neco je, tak to dotahnes do konce a my se tady budem tesit az si to zahrajem. Hodne stesti a vule vytrvat! _________________ - play with objects - www.krkal.org - |
|
Návrat nahoru |
|
 |
OGI

|
Zaslal: 16. duben 2009, 09:06:57 Předmět: |
|
|
Frozen: tak si rikam vzhledem k tomu ze ani nevite co byste chteli delat za hru, nemate nic vymyslene, jen to ze chcete delat hru, nebylo by lepsi kdyz byste se s kamaradem sebrali a pridali se k nejakemu jiz existujicimu teamu? Ale jak jiz bylo psano, nejdriv si musite ujasnit co vlastne umite a cim muzete prispet a co byste vubec chteli delat, teamu tuny ale ne kazdy je alespon trochu dobry a to co se obcas zjevuje s inzeraty i tady an foru, to by pak chtel clovek brecet.. _________________ ******************************************
Don't just create another game, try to tell a story. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Frozen
|
Zaslal: 16. duben 2009, 14:32:30 Předmět: |
|
|
Ano, vím že jsem to napsal moc jednoduše sháníme ty a ty a nic více...
Zatím jsem jen chtěl sehnat team lidi poté debatovat a již jen s teamem. .
Jinak chtěl bych říci že již se pár lidí ozvalo už se přemýšlí trochu více a více.
Máme již vyhlédnutý engine,žánr hry se ovšem možná změní.Jazyk ve kterém by se hra psala bude jednoznačně C++ či C#.Dále web se bude kreslit+kodovat někdy tento týden pro netrpělivé.
Koho již v teamu máme jeto 5grafiku,2scenaristi,3leadři,1programator,1koder na web+1designer na web.
Jinak máte-li ještě nějaké otázky napište je sem a já je rád zodpovím. _________________ Jsem mladý ale to se změní hol xD |
|
Návrat nahoru |
|
 |
OGI

|
Zaslal: 16. duben 2009, 14:59:07 Předmět: |
|
|
brm brm brm, postavime auto bude super skvele a bombove, mam dva kamose co umi jezdit v aute, to sou borci maj i ridicak, pak jednoho kamose co umi auto namalovat a pak kamose co umi vo autech vypravet super historky jo a abych nezapomel tak Karel dokonce jednou v aute menil volej a umi tankovat... tak to je parada Ferrari se uz musi trast strachy po vecerech postavime nejhustejsi karu na svete, ale teda jeste nevime jestli to bude sportak, nebo offroad a jestli bude na benzin nebo na naftu a jestli to nahodou nebude autobus... ale to je jedno hlavne ze to bude cool a husty... _________________ ******************************************
|
Návrat nahoru |
|
 |
Deluxe

|
Zaslal: 16. duben 2009, 15:40:06 Předmět: |
|
|
OGI-> pekne receno
Forzen -> Osobne si myslim ze tenhle spusob tvoreni tymu nema moc nadeji na uspech. Ale samozrejne vas neznam, takze to tak byt nemusi. Myslim ze by jste si mneli hodne rychle naprosto ujasnit o co vlastne pujde nejlip mit i Game Design Document (ci jak se tomu nadava). Treba ja bych do neceho takovyho nikdy nesel, kdybych nevidel ze nekdo uz nema neco v ruce. A pak bych taky zacal necim mensim nez MMO, krom toho zatim slozeni tymu vypada (podle mne) blede... (ten 1 programator hlavne). Btw.: o jakej engine jde?
Jinak samozrejmne hodne stesti... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hostager
|
Zaslal: 16. duben 2009, 15:47:10 Předmět: |
|
|
OGI -
Trocha ma zaráža tvoja prudkosť.
Zrejme si sa nikdy nestretol s ľuďmi ktorý nevedia ako to chodí, ale myslia si, že vedia viac ako ostatní.
- Ktorý si proste myslia, že ?splaším? pár super ľudí do týmu, všetko to budem len rozkazovať a prikazovať a pozerať sa, ako sa mi kuchtí hra.
No o chvíľu bude uvarená, pridám sa do autorov ako ?team leader? a je to.
Potom budem už len rozdávať rozhovory akú som ja vymyslel skvelú hru, ako som spracoval herný design, ako som do noci sedel nad Visual studiom a Blenderom...počkať, počkať...Blender nieje ono chce to niečo profesionálne...ako sa to volá, to čo v tom všetci robia...aha 3Ds Max, už ťahám...
Dobre ešte "vygooglim" par výrazov, aby som nevyzeral ako lama, no aha nejake C++, aha, ok ešte...herný engine, aha - no a ideme na CH niečo napísať.
Ale ako sa to vlastne píše?
"Halooo ja robím supeeeer hruuu, kto sa nuýýý nech sa ku mnee pridááááá"
Aha, no a čo je to - čo wow, každý deň drtím, počkať...
"Robimee teraz MNORPG (to je ono), ktooo saaa chce pridatt? (no a teraz už len čakať na tím, super)...
Áno OGI, máš 100% pravdu, ale prečo im brať nádej?
Aspoň sa takýto ľudia "prefiltrujú" cez ten tím a nebudú otravovať niekoho, kto to myslí vážne.
A nakoniec sa im možno dokonca podarí, niečo v GameMakeri...
(Ak to spolu vydržia),
EDIT:/
Inak Frozen, nechcem ťa odsudzovať, toto bolo myslené skôr všeobecne.
Ale skutočne, zamysli sa trocha,
Nenapísal si, ani čo budeš robiť ty, aké máš skúsenosti/akú predstavu, prečo by sa k vám mal niekto pridať.
A skutočne, ak nemáš premyslený, ešte ani žáner hry, tak pardón...
Najprv by ste mali spísať nejaký ten design document, alebo aspoň takú "kostru" o čo by šlo.
Chápem, možno nemôžeš ukázať grafiku, pretože ju neovládaš...
Ale aspoň nejaký základ, príbeh a tak.
Ak sa to niekomu zapáči, iste sa rád pridá.
- Tvoj "inzerát", mi ale pripadá, že ti v podstate ide len o vedenie nejakého tímu/projektu(pozícia "leader")
Vážne nechápem, prečo sa najprv s kamarátom nepridáte k nejakému už existujúcemu tímu?
Nazbierali by ste referencie, takže by sa vám potom ľahšie zháňali ľudia.
Takto mi to príde, len ako taký "výkrik".
Tu ti dobre radia.
A naviac MMORPG na začiatok? ehm, ehm...
Naposledy upravil Hostager dne 16. duben 2009, 16:06:41, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
OndraSej

|
Zaslal: 16. duben 2009, 15:56:33 Předmět: |
|
|
No, nebudu se pridavat do diskuze na tema nadeje a sance, jenom by me zajimalo, k cemu jsou v tymu tri leaderi na 8 lidi. Neni to malo, Antone Pavlovici?  _________________ http://trionteam.net |
|
Návrat nahoru |
|
 |
OGI

|
Zaslal: 16. duben 2009, 16:07:22 Předmět: |
|
|
Hostager: no chtel jsem spis nadnesene, trochu snad i vtipne ukazat presne do ceho se pousteji, podobnych threadu je kolem a nejen na tomto foru tuny, kde se vse vysvetluje, jak co chodi, co je vhodne pouzit za prostredky ke koordinaci prace a podobne, proc si tedy neprecist tyto informace a pak zacit nekoho schanet a vymyslet a podobne? Na druhou stranu je dost mozne ze presne tento pristup Lets do it! ac nevime co vlastne delat budeme muze tunu nadejnych lidi odradit a znechutit..
jo a mezi nama pro pany co si mysli ze si napisou teamleader a budou se jen neustale ptat lidi jestli uz to maj hotovy a prudit kolem, o tom to neni, sam jsem v projektu na kterem delam teamleader (krome toho take hlavni designer a scenarista) a musim priznat ze pomalu neni den kdy bych nezkoumal postupy a principy jak se co dela, neucil se tunu veci z herniho vyvoje a podobne, je to herdek velka prace a kdyz je nekdo leader tak musi pocitat stim ze ponem lide budou chtit aby mel ve vsem co se dela na projektu velky prehled. Nemusim umet programovat jako buh ale musim znat zaklady a mit prehled jake postupy se na co muzou aplykovat a musim znat terminologii, nemusim umet v maxu vymodelovat superrealny objekt a udelat mu texturu jak do CGI filmu.. ale musim vedet proc co a jak funguje a mit prehled o tom jak se delaji modely pro PC hry, a jak se musi spravne pripravit pro engine ktery pouzivame a megatunu dalsich veci.. neni to cele takova sranda jak to vypada a delat pc hru je beh na dlouhou trat a tunu uceni se, musite zvladnout casy kdy se treba mesic nic poradne nedeje ze lidi nestihaj nebo delaj na necem vetsim a neni vydet progress, musite zvladnout chvile kdy po vas chce x lidi na raz kazdej jinou vec a bez vas se nepohnout.. je to kolikrat stres a ne kazdy to zmakne, proto je lepsi dle meho nazoru, pokud o tvorbe her nic nevite, nejdrive se zkusit k nekomu pridat, zjistit co delaji dobre a co spatne, poucit se, pripravit si vlastni principy a procesy pro rizeni teamu a tvorbu hry... to neprijde jentak samo z nebe.. _________________ ******************************************
|
Návrat nahoru |
|
 |
|