.[ ČeskéHry.cz ].
Mac versus PC
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
pcmaster

PříspěvekZaslal: 16. duben 2009, 13:03:00    Předmět: Odpovědět s citátem

A nemali by byt parodie aspon trochu smiesne? :-O
Nie som nijaky fanusik MS, ale v tomto maju cistu pravdu a nic ine. Zhyn Apple! Zhyn!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
devillante

PříspěvekZaslal: 16. duben 2009, 13:26:04    Předmět: Odpovědět s citátem

Apple smrdí.
Hostager

PříspěvekZaslal: 16. duben 2009, 14:14:52    Předmět: Odpovědět s citátem

Preboha co su toto za ludia?

Pouzival niekto z Vas niekedy Mac?

I love Apple !!! Laughing
Ladis

PříspěvekZaslal: 17. duben 2009, 20:27:29    Předmět: Odpovědět s citátem

Hostager napsal:
Preboha co su toto za ludia? Pouzival niekto z Vas niekedy Mac? I love Apple !!!

Jo, mam MacOS X 10.5.5 na svym notebooku Fujitsu-Siemens, a mohu potvrdit, ze je to system jako kazdy jiny. Neco jako Linux s kompozitnim desktopem, akorat vyladenejsi (pro desktopove pouziti).
franz

PříspěvekZaslal: 17. duben 2009, 23:33:59    Předmět: Odpovědět s citátem

tedy k tématu Wink

Hostager

PříspěvekZaslal: 18. duben 2009, 00:49:59    Předmět: Odpovědět s citátem

Ladis napsal:
Hostager napsal:
Preboha co su toto za ludia? Pouzival niekto z Vas niekedy Mac? I love Apple !!!

Jo, mam MacOS X 10.5.5 na svym notebooku Fujitsu-Siemens, a mohu potvrdit, ze je to system jako kazdy jiny. Neco jako Linux s kompozitnim desktopem, akorat vyladenejsi (pro desktopove pouziti).

No ja si myslím, že je mnohokrát stabilnejší ako Windows.
Ladis

PříspěvekZaslal: 18. duben 2009, 00:54:33    Předmět: Odpovědět s citátem

Hostager napsal:
No ja si myslím, že je mnohokrát stabilnejší ako Windows.

Myslet si muzes, co chces. Stabilita modernich OS jako takovych je dana predevsim ovladaci hardwaru, a jestli myslis stabilitu aplikaci, tak ja se zas domnivam, ze ve Windows jsou ty aplikace o neco odladenejsi.
MD

PříspěvekZaslal: 18. duben 2009, 08:20:13    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlas s Ladisem

Podle mych osobnich zkusenosti za poslednich x let na ruznych pocitacich je stabilita winXP 100%, takze ja mam winy rad Wink Mozna je to tim, ze se o ne dobre staram, nebo ze mam stesti, ale jedine pripady nestability, co jsem zaznamenal, byly vypadky hardwaru. Napr. za desneho vedra se prehral procesor, tak se to vyplo. Nebo totalne odesel harddisk a zatuhlo to. Odesla grafarna, atd.. Taky jsem videl par viru, ale to mi problemy nezpusobilo.
OndraSej

PříspěvekZaslal: 18. duben 2009, 08:21:23    Předmět: Odpovědět s citátem

Ladis napsal:
Stabilita modernich OS jako takovych je dana predevsim ovladaci hardwaru

V opravdu moderních OS jsou i ovladače samostatné a oddělené procesy, takže spadlý ovladač se prostě restartuje a jede se dál (ale samozřejmě, o Windows ani o MacOSu řeč není).
Hostager

PříspěvekZaslal: 18. duben 2009, 10:43:39    Předmět: Odpovědět s citátem

Každý kto aspoň trochu profesionálnejšie pracuje s filmom/strihom, grafikou atď. a chce mať zaručenú stabilitu a pohodlnosť pracuje s Macom.
Myslím si, že každý z Vás, kto na Windowse, len nepozerá filmy/nepíše maily - musel Windows aspoň raz preinštalovávať.

Ale zvrtá sa to tu v OT o IT Smile
Quiark

PříspěvekZaslal: 18. duben 2009, 11:11:31    Předmět: Odpovědět s citátem

Windows sucks.

Linux sucks.

Mac jsem nikdy moc nepoužíval, ale myslím, že to bude stejný.
Ondras

PříspěvekZaslal: 18. duben 2009, 11:33:12    Předmět: Odpovědět s citátem

No, windowsi jsou uz dneska stabilni a da se na nich rozumne pracovat, kdyz se clovek o ten system stara a provadi aspon semtam minimalni udrzbu a neinstaluje si tam kazdou kravinu co na internetu najde, tak se da zit i bez preinstalovani. (ja ted jedu 3 rokem bez toho)

K applu, mam asi mesic Macbook white, s Leopardem (nejnovejsi verze MacOS). A po pocatecnim soku (prevazne negativnim, za ty tezky prachy jsem cekal neco vic), spousta veci je tam podobnych nektere jsou jine, nektere nejdou udelat vubec. Jsem ted dosel k nazoru, ze MacOS je tak minimalne o 5 let vepredu oproti windowsum. Nejlip to prirovnat asi tak, kdyz jezdite v Opel Astra vyrobenym v Rumunsku, tak si myslite, ze mate dobry auto a ono taky je. Ale pak si sednete do BMW, ktery je vyrobeny v nemecku a najednou vydite ty rozdily a ty chyby, co jste predtim nevideli.

Co se tyce softwaru, hry uz moc nehraju, takze nebudu hodnotit. Zatim jsem si stahl akorat carmaggedon 2 port na apple. Ale ostatniho softwaru co je pro praci je dost, sice nemate na vyber ze stovky aplikaci, ale jen z desitky ale i to je vic nez dost.

Politika applu je takova, ze podporuje jen stroje co sam vyrobi. Ty jako uzivatel z toho mas kvalitnejsi software, protoze to bezi jen na nejakem hardwaru, ale taky si za to zaplatis. Je to takova pokladnicka na penize.

to Ladis: ted sme ale nasral, jak si dovolujes mluvit o stabilite systemu(aplikaci), kdyz provozujes nelegalni kopii na oficialne nepodporovanym hardwaru. (a ty to mas nelegalni, protoze i kdyby sis ten system koupil, tak instalaci na neApple stroj jsi porusil licenci). Na druhou stranu uznavam, ze mi na tom uz taky neco slitlo.
Nemluve o tom, ze asi nemas ani apple klavesnici (zase tahaji jen penize z lidi dle meho), kde jsou nektere klavesy specificke (vetsinou funkcni), ktere na normalni nejsou. A rikej si co chces rozdil v uzivatelskym pohodli tam je a ten system ja na pohodli zamerenej. Mozna si ted reknete, ze mi dosly argumenty tak mluvim o klavesnici, ale verte tomu, ze to je dulezite. Bez toho se stim neda skoro delat.

A, ze nikomu nenaddrzuju tak smele prohlasim ze,
Apple je birokraticka fasisticka firma, uplne stejna, mozna i horsi nez microsoft nebo google.
Peta

PříspěvekZaslal: 18. duben 2009, 14:37:44    Předmět: Odpovědět s citátem

Stop OT! A promazat prosim. Shocked

(včetně tohodle příspěvku)
OndraSej

PříspěvekZaslal: 18. duben 2009, 15:08:58    Předmět: Odpovědět s citátem

Rozdeleno. Teda ale necekal jsem, ze nekdy bude potreba resit OT v popelnici a uz vubec ne ve "vtipy a jiny humor".
Ladis

PříspěvekZaslal: 18. duben 2009, 15:23:46    Předmět: Odpovědět s citátem

Hostager napsal:
Každý kto aspoň trochu profesionálnejšie pracuje s filmom/strihom, grafikou atď. a chce mať zaručenú stabilitu a pohodlnosť pracuje s Macom.

Neni pravda, uz i tady se projevilo, ze proste Windows jsou dlouhodobe nejpouzivanejsim OS. Napr. nejnovejsi Adobe Photoshop CS4 je 64 bit jen pro Windows (pro MacOS az pristi verze).
Hostager napsal:
Myslím si, že každý z Vás, kto na Windowse, len nepozerá filmy/nepíše maily - musel Windows aspoň raz preinštalovávať

Zalezi na uzivateli, treba ja nikdy nepreinstalovaval kvuli problemum s Windows (vzdy jen kvuli koupi noveho pocitace).

To Ondras:
Stabilitu na svem pocitaci nehodnotim, soudim podle Mac uzivatelu, o kterych vim (mimochodem stabilita je u me stejna, jako ctu jinde).

EDIT: Klavesnice je na Applu popiskama jina, ale klavesy jsou stejne. Ty specialni Apple klavesy jsou 1:1 klavesam na PC klavesnici (tam to jsou normalne Ctrl, Alt a Win).

Za druhe, o uzivatelskem pohodli jsem nic negativniho nerekl. Pro me je to jako Linux s kompozitnim desktopem, ale vyladenejsi pro desktopove pouziti (uz se opakuju, ale kdyz nekteri neumi cist). Proto take muj pristi *nix pocitac bude MacBook Pro "unibody", az vyjde (v brzske dobe?) MacOS X 10.6 (precejen, stavajici OS X 10.5 uz mam na stavajicim pocitaci).

Jeste dodam, ze MacOS jsem si nenainstaloval, abych jej kritizoval, ale protoze jsem svou novou hru chtel portovat i pro nej (programovani her je stale jeste muj konicek).

EDIT2: "Libi" se mi, jak Apple nejvic vyzdvihuji ti, kteri si kupuji jejich nejlevnejsi produkty jako Mac Mini nebo vybehovou plecku MacBook White, a jak se ohaneji profesionalni praci s videem, pritom poradnou kameru v zivote nedrzeli v ruce. A system OS X bych rekl, ze uz taky docela znam, a to i z jinych pohledu nez vetsina applistu - uz jsem pro nej zkousel i programovat, naucil se zaklady Cocoa API apod.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Strana 1 z 7

Přejdi na: