.[ ČeskéHry.cz ].
Irrlicht - Skoky

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> 3D API / 3D Enginy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
infx

PříspěvekZaslal: 4. červenec 2009, 16:34:21    Předmět: Irrlicht - Skoky Odpovědět s citátem

Zdravím Smile,
zkouším udělat 3D plosinovaku podobnou Mariu. Už mám naprogramováný kolize s mapou a hráčem. Ale nejde mě udělat "dobrý" skok hráče (aby plynule zpomaloval a zase padal - vlivem gravitace). Mám už jeden naprogramovaný, jenže vyletí do určité výšky a rychle nabírá rychlost dolů.. Nemá někdo nějáký návrh jak to udělat dobře ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
VladR

PříspěvekZaslal: 4. červenec 2009, 18:45:45    Předmět: Odpovědět s citátem

Skus to popisat presnejsie co mas za problem, lebo takto to vyzera, ze by si to chcel mat rychlo spravene - a to su prave veci, ktorych tweakovanie zaberie kopec casu. Cize si to sprav podla moznosti real-time editovatelne (abysi nemusel 100 krat pustit program, nastavit sa a skocit) - idealne si daj na nejaku klavesu reload parametrov z txt suboru (rychlejsie, ak sa ti nechce drbat s hejbatkami v engine) a edituj a skusaj. Garantujem ti, ze po cca 50-tke tweakov uz budes viac-menej spokojny Smile
Quiark

PříspěvekZaslal: 5. červenec 2009, 15:50:42    Předmět: Odpovědět s citátem

Fyzikálně správně by to mělo být asi tak, že mu na začátku udělíš nějakou rychlost směrem nahoru a pak na něj jen necháš působit gravitaci. Neboli něco jako

// při výskoku
mario.rychlost.y = -10;

// každý další frame
mario.rychlost.y += g;

kde g je gravitační konstanta. Je samozřejmě potřeba poladit tuto konstantu a tu desítku.

Možná, že to takhle máš a problém je jinde, potom to budeš ale muset víc rozepsat.
johnnash

PříspěvekZaslal: 5. červenec 2009, 15:59:59    Předmět: Odpovědět s citátem

Takhle by to vypadalo dost divne.
Kdyz uz tak vyjit z s = v*t - 0.5*g*t^2 coz je vlastne hod vzhuru(nebo jak se tomu nadava), coz po nejakych upravach koeficientu uz vypada docela rozumne.
Quiark

PříspěvekZaslal: 5. červenec 2009, 16:27:24    Předmět: Odpovědět s citátem

A co myslíš, že je to moje řešení? Smile
Houp

PříspěvekZaslal: 5. červenec 2009, 16:43:25    Předmět: Odpovědět s citátem

jak na skoky(teda ne v tomto enginu) jsem popsal ve své seminárce : http://resurrection.ic.cz/soubory/GamePhysics.pdf

PříspěvekZaslal: 8. červenec 2009, 13:57:16    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji za tipy, určitě to nějak vyzkouším zamontovat do hry.. Momentálně, ale zkouším ještě jeden engine, který mi padne do ruky víc.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> 3D API / 3D Enginy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: