.[ ČeskéHry.cz ].
Program ochrany autorkských práv ?
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Inkubátor
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
PhatesOns



Založen: 10. 08. 2009
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: 16. srpen 2009, 19:21:58    Předmět: Program ochrany autorkských práv ? Odpovědět s citátem

Ahoj,
mám nápad na projekt, ale nejsem si jist o jeho úspešnosti proto sem píši, abych se dotázal na váš nároz. Nyní k projektu...

Jako každý programátor, grafik, scénárista a ostatní, kteří se podílejí na realizaci jakéhokoli software se po jeho dokončení setkají s nelegálním šiření (pokud nemá svobodnou licenci), z jedné strany je určitě potěší, že je o jejich výtvor zájem, ale také jim utíkají nemalé finanční prostředky, ktére si jistě zaslouží.
Proto mne napadlo zřídit jakýsi portál, kde bude přesně napsáno jak to vlastně s šířením sw je, ale hlavní podstata by spočívala na systému, kam by se mohli registrovat komeční projekty, my by jsme pro začátek několich z nich vybrali a naším úkolem by bylo postarat se o zamezení šírení těchto sw, v podobě nahlašování odkazů na nichž odkazující pro nelegální šíření obsahu. Pro začátek by stačil tým 3-5 lidí, registrace by prozatím byla zdarma. Podle mých statistik v ČŘ uchází zisky ze sw až o 40% nelegálním šířením. Nepočítaje organizace a firmy u kterých se vetšinou jedá o legální sw. Děkuji za váš čas, který jste mi darovali a budu rád za každou vaši reakci. S pozdravem
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JohnyDog



Založen: 17. 08. 2007
Příspěvky: 66

PříspěvekZaslal: 16. srpen 2009, 21:03:12    Předmět: Re: Program ochrany autorkských práv ? Odpovědět s citátem

PhatesOns napsal:
Ahoj,
naším úkolem by bylo postarat se o zamezení šírení těchto sw,

http://en.wikipedia.org/wiki/Tilting_at_windmills

citace:

v podobě nahlašování odkazů na nichž odkazující pro nelegální šíření obsahu.

To jako posilani odkazu na piratebay, mininovu, nebo dalsich tisic bittorent indexeru, gamecopyworld a podobne ? A jaky prakticky ucinek by to melo prinest ?
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Larock



Založen: 16. 08. 2009
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: 16. srpen 2009, 21:28:57    Předmět: Odpovědět s citátem

Tvůj nápad se mi líbí, rád bych se přidal.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PhatesOns



Založen: 10. 08. 2009
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: 16. srpen 2009, 21:56:53    Předmět: To JohnyDog Odpovědět s citátem

Začali bychom u českých např. ulozto.cz, czshare.cz, hellshare.cz atd...
Dle zakona servery, které se nahází na území ČR, nesmí poskytovat sw bez řádné licence 2 osobám, tedy mají povinnost na vyzvání o skladování a poskytovaní obsahu dalším osobám povinnost neprodleně smazat (samozřejmě sem nepíšu přesně jak to stojí v zákoně) a tohoto bychom chtěli využívat. Ano proti torentům nejspíš nic nezmůžeme, ale i tak si myslím že by to mohlo být účinné.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Quiark



Založen: 29. 07. 2007
Příspěvky: 816
Bydliště: Chlívek 401

PříspěvekZaslal: 16. srpen 2009, 22:39:28    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, jsi právník? Smile

Asi těžko skupinka nadšenců zvládne s pirátstvím udělat víc, než by dokázaly velké firmy (M$, Adobe.. no prostě BSA Smile Takže se asi logicky chcete zaměřit spíš na ochranu malých vývojářů.

Ale stejně se mi to nezdá, že by to mohlo být nějak extra úspěšné...
_________________
Mám strach
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Marek



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 1782
Bydliště: Velká Morava

PříspěvekZaslal: 16. srpen 2009, 23:16:54    Předmět: Odpovědět s citátem

Možná byste se spíš měli zaměřit na to, kde a proč pirátství přežívá a co ho živí, co uživatele motivuje dávat přednost pirátskému obsahu. Existují produkty, které si udržují poměrně nízkou míru pirátsví... proč. Stačí, aby vydavatelé softwaru namísto chamtivosti začali trochu používat mozek a pirátství ubyde. Pokud se bude nadále řešit jen důsledek a ne příčina, pirátství bude růst ještě rychlejším tempem než doposud. Rozjeté masy lidí nezastavíte.

Poskytovat poradenství v oblasti prevence pirátství určitě udělá víc než kontrolovat pár file hostingů (a nebojte, tam se nelegální soubory mažou denně v ohromných kvantech, což obvykle ústí v reupload, a tedy se zase nic nevyřeší).
_________________
AMD Open Source Graphics Driver Developer
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PhatesOns



Založen: 10. 08. 2009
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: 17. srpen 2009, 08:20:54    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano, souhlasím s vámi, ale uvědomte si, že důvod piráství je poměrně jednouduchý. Kdyby jste v obchodě viděl 2 žvýkačky jedna stála 5kč a druhá byla zdrma jakou by jste si vzal ? Lidé neustále touží ušetřit peníze a proč by jsi to jednoduše nestáhli kdž je to tak snadné a prakticky nehrozí žádný postih ?
Dovolte mi krátké zamyšlení...
Nyná se možná trošku odkoním od tématu (my bychom nic nechtěli řešit soudní cestou, alespon v několika prvních letech). Není lepší se zaměřit na lidi, ktří uploadují "tuny" nelegálního obsahu tv. "warezáci", myslí si, že za své konání jsou nepolapitelní a že se skrývají za rouškou anonymity, avšak konkretní osobu není težké vypátrat jedná se přece o trestný čin nikoli přestupek. Vetšina serverů disponuje vyhledánaním v obsahu, tudíž jakýkoliv obsahu se předpokládá, že se může šířit mezi další osoby (jestli ne, stačilo by porovnat ip od uploadatele na server s ip na nějakém warezforu, pokud se shodují máme tu úmysl. Dále v drtivé vetšině se dávají za počet stažení jakési odměny ---> prodej. Myslím, že obvniněný by dostal pokutu v řádech několika málo tisíc, ( ale např. z USA známe připady kdy, sw stal 5 000 stáhlo ho 50 000 lídí -> škoda 250 milionu Smile )
šlo by o psychický účinek měsice vláčení před soudem, ostuda atd... a tak by každý "warezák" znejistil a vědel by že i on může být polopen, při každém zazvonění zvonku a zatukání poštáka by mu běhal mráz po zádech a to je náš účel. Děkuji za váš čas
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Erlin



Založen: 06. 08. 2008
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: 17. srpen 2009, 09:00:52    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten příklad se žvýkačkou vidíš IMHO špatně. Ono to většinou spíš bývá takto:

V obchodě jsou 2 druhy žvýkaček. Jedna za 5,- druhá za 0,-. Mám v kapse 3,-. Šáhnu po které žvýkačce? Smile

V obchodě je 1 druh žvýkaček. Stojí 5,-. V kapse mám 3,-. Co si z obchodu neodnesu ( za předpokladu že se nedopustím krádeže )?


Zkusme si spíš položit otázku, proč mám doma hafo originálek i když jsem byl už v době jejich pořizování schopen si je obstarat "levněji"? Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
franz



Založen: 30. 07. 2007
Příspěvky: 1325

PříspěvekZaslal: 17. srpen 2009, 09:26:56    Předmět: Odpovědět s citátem

Eosie napsal:
nelegální soubory mažou denně v ohromných kvantech


Nevím jak v cizině, ale na českých shareserverech snad jiný obsah, než nelegální, není. Když třeba prohledáš quickshare.cz (což jde jen po aktivační sms), je to warez doupě a provozovatel o tom jistě ví. Jenže právě warez je to, co ho živí (smsky z downloadů) a tak než aby smazal sám sebe, sází na pravidla typu "za data zodpovídá uživatel"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rezna



Založen: 27. 07. 2007
Příspěvky: 2156

PříspěvekZaslal: 17. srpen 2009, 10:11:25    Předmět: Odpovědět s citátem

tak jsem se po ranu zasmal Very Happy - naivita nejvetsi - Eosie di pravdu - ty chces proste jenom otocit prachy na totalni kravine na kterou se ale dnesni firmy chytnou - zdrazi soft a zaplati si lidi kteri budou potirat piratstvi - stupidita
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hunter



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 544

PříspěvekZaslal: 17. srpen 2009, 12:34:46    Předmět: Odpovědět s citátem

No jo, jenže vývojářům a distributorům je úplně jedno, kolikrát se hry ukradnou, důležitý je, kolikrát se prodají.

Myšlenka že "kdo si hru neukradne, ten si ji koupí" nemá žádnou smysluplnou oporu. Ty hry, které se prodají "navíc" (tedy že si je koupí závisláci, kteří by se bez ní jinak neobešli) ani nepokryjí náklady na "fízlovskou" práci, natož aby něco vydělaly.
To je to, proč se o pirátsví mluví, ale nic se s ním nedělá. Každý ví, že náklady na boj s pirátstvím daleko převyšují potenciální zisky.

Erlin to naznačil velmi správně. I kdybys pirátsví úplně vymýtil, stejně nemůžeš donutit lidi utrati peníze, které nemají. Reálný důsledek by byl větší rozmach freewaru, kupování delších nebo dobře "znovuhratelných" her, možná celkový pokles hraní, ale naprosto minimální zisk tvůrců.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PhatesOns



Založen: 10. 08. 2009
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: 17. srpen 2009, 12:58:12    Předmět: Odpovědět s citátem

Já to vnímám tak, že já bych si tu hru koupil, ale naco, protože než dojdu do obchodu, tak tu hru mám už stáhlou
Já myslím, že by se zvýšil prodej, než aby musel člověk zdlouhavě hledat a pak pomalu stahovat... Ale tvůj názor respektuji
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Houp



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 672

PříspěvekZaslal: 17. srpen 2009, 13:33:45    Předmět: Odpovědět s citátem

No nevím.. já jsem třeba asi naopak člověk, od kterého by získali méně.

Já beru ilegální verzi spíš jako takové větší demo, když se mi hra líbí, tak si ji následně i koupím, i když někdy se zpožděním.. Třeba nedávno jsem si koupil Diablo II, protože je to opravdu kvalitní titul a autoři si peníze zaslouží.

ale dávat 1000 Kč za hru, která mě může přestat bavit třeba po dvou hodinách, se mi opravdu nechce. Nenávratně mizí z disku.. to třeba bylo již u trochu starší hry Doom 3, u jedničky dvojky jsem strávil hodiny, tak jsem se celkem těšil na trojku, nudila mě, byla brzy smazána.

a kdyby nebyla možnost si to stáhnout? tak bych to ani nevyzkoušel a hru nikdy nekoupil..
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Hunter



Založen: 28. 07. 2007
Příspěvky: 544

PříspěvekZaslal: 17. srpen 2009, 13:45:54    Předmět: Odpovědět s citátem

PhatesOns napsal:
Já to vnímám tak, že já bych si tu hru koupil ...
Nekoupil.
Pokud je pro tebe postačující tak malicherná výmluva, že do obchodu je to daleko (a spousta her jde koupit online), našel by sis jinou.
Kdyby nešlo stahovat ilegálně, byl by snad ten obchod blíž?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rezna



Založen: 27. 07. 2007
Příspěvky: 2156

PříspěvekZaslal: 17. srpen 2009, 13:58:45    Předmět: Odpovědět s citátem

PhatesOns napsal:
Já to vnímám tak, že já bych si tu hru koupil, ale naco, protože než dojdu do obchodu, tak tu hru mám už stáhlou
Já myslím, že by se zvýšil prodej, než aby musel člověk zdlouhavě hledat a pak pomalu stahovat... Ale tvůj názor respektuji


LOOOOOL hochu ty ses presne ten pirat co by si nikdy nic nekoupil kdyz tu meles tyhle srance

Kdo dneska chodi do obchodu? Je spousta jednak primo on-line shopu kde koupis licencni a hru stahnes (ehm Steam) a druhak vsichni zavislaci si kupuji primo po netu originaly (je to levnejsi), ale z 99 % pari kradeny verze (StarForce a pouzivani originalniho DVD nasrat).

A presne jak rike Hunter - kdo hry jenom krade, nikdy si je nepujde koupit, ikdyby se zlevnily na 20 % aktualni ceny.

Ja rozhodne nekupuju za plnou cenu, vetsinou si pockam az je hra v obchode za pulku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Inkubátor Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Vzhled udelal powermac
Styl "vykraden" z phpBB stylu MonkiDream - upraveno by rezna