Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
nou

|
Zaslal: 5. září 2007, 08:38:45 Předmět: pretazenie *= |
|
|
mam triedu na pocitanie matic
a pretazil som operator* takze mozem pekne pouzivat
kód: |
Matrix m1,m2,m3;
m3=m1*m2;
|
chcel by som si ale spravit aj pretazeny *= _________________ Najjednoduchšie chyby sa najtažšie hľadajú. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Weny Sky

|
Zaslal: 5. září 2007, 08:47:29 Předmět: |
|
|
tak si ho sprav
PS: nejak sem nepochopil na co se ale ptas |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Yossarian

|
Zaslal: 5. září 2007, 09:29:03 Předmět: |
|
|
to je zase dotaz.
kód: |
class Matrix
{
Matrix& operator*= (const Matrix& m2)
{
*this = *this * m2;
return *this;
}
}
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
nou

|
Zaslal: 5. září 2007, 10:12:04 Předmět: |
|
|
ja viem je to primitivne ale nemohol som na to prist. inak dakujem. _________________ Najjednoduchšie chyby sa najtažšie hľadajú. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Weny Sky

|
Zaslal: 5. září 2007, 10:15:20 Předmět: |
|
|
[OT]Mozna by bylo na case zacit uvazovat o koupi knihy Mistrovstvi v C++[/OT] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Chjoodge

|
Zaslal: 5. září 2007, 10:22:02 Předmět: |
|
|
Stačilo by patnáct vteřin na Googlu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
prost
Založen: 30. 07. 2007 Příspěvky: 109 Bydliště: cvut fel, stm
|
Zaslal: 5. září 2007, 16:57:19 Předmět: |
|
|
[OT]
Tato citace se sem imho hodí, pokud ne, tak mě hoďte na pranýř a veřejně zbičujte
citace: |
V threadu bylo zmíněno, že máme pověst nadřazených a arogantních (čuráků - pozn. Mrazík), kteří nováčky stírají za každý "ne-dostatečně-inteligentní" dotaz. Společně jsme se v klidu shodli, že je na tom kus pravdy. Ruku na srdce (ale Meme - nedělej, že to nevidíš Wink) ? ve většině threadů je vidět, že uživatelé, kteří radí méně zkušeným, mají určitý despekt. Ačkoli třeba poradí, tak si neodpustí nějakou tu uštěpačnou poznámku (která by měla mít určitý pedagogický efekt, na druhou stranu jej často ztrácí a působí jen negativně). Na GDS bylo vidět, že mladí nastupující vývojáři tu jsou a pravděpodobně i dále budou. Bohužel na CH se díky elitářství staré gardy bojí projevit. S tímhle aspektem se nás tu několik osobně setkalo (a nejde jen o ojedinělé případy) - známe případy, kdy lidé, kteří se projevují svou prací velmi nadějně, na otázku, proč se "nepochlubí" na foru, odvětí, že se bojí tam něco umístit, protože to není dost dobré a všichni se na nich svezou.
Ne, že by neměli úplně důvod se na nich svézt. Může jít o nedorozumění nebo je dotaz opravdu slabšího charakteru (resp. slabě podaný). Na druhou stranu by ale nebylo od věci, kdyby se drželi tyto "odpovědi" určitých slušných mezí a nadhledu. Komunita je tu přece od toho, abychom si tu pomáhali a tak by diskuze měly mít především pozitivní charakter. Víme, že teď někdo jistě namítne: "ale ten člověk se ptá fakt na sračky." Pokud ale poradíme určitým takovým lidem a ti se rozvinou v lepší vývojáře, tak pokud se někdo další časem zeptá na podobně ?banální? dotaz, tak třeba právě tento člověk, kterému bylo stejně porazeno rád odpoví (a takhle dál a dál). |
http://www.ceske-hry.cz/forum/viewtopic.php?t=52&start=52
[/OT] _________________ BbB |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Chjoodge

|
Zaslal: 5. září 2007, 19:48:51 Předmět: |
|
|
Rozlišuj jednak mezi začátečnickým a triviálně vygooglitelným dotazem - o pár vláken vedle se někdo ptal na začátečnický problém s OpenGL a dostal pěkné, konstruktivní odpovědi, protože se ptal: "Když jsem tohle, šlo to takhle, teď ale nevím, napadlo mě...".
Na druhou stranu tenhle dotaz byl evidentní: "Mohl bych to vygooglit, ale jsem línej, tak mi to tu někdo napište." - a v takovém případě je UTFG odpověď úplně na místě, alespoň tedy na na každém fóru, které si chce udržet úroveň. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tutchek
Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 140 Bydliště: Praha -Pankrác
|
Zaslal: 5. září 2007, 19:53:00 Předmět: |
|
|
prost napsal: |
Tato citace se sem imho hodí, pokud ne, tak mě hoďte na pranýř a veřejně zbičujte  |
[OT] S ohledem na tvuj avatar se musim zeptat, ze ty jsi masochista?  _________________ Nemarni čas u kompu, pojď si zaběhat do lesa
function god_exists() { return false; } |
|
Návrat nahoru |
|
 |
OndraSej

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 767 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 5. září 2007, 19:57:46 Předmět: |
|
|
Zamceno. Dalsi OT zde nema smysl. _________________ http://trionteam.net |