.[ ČeskéHry.cz ].
Unreal Engine 3 pro free účely zdarma
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Novinky / Zprávičky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Quiark

PříspěvekZaslal: 5. listopad 2009, 18:12:09    Předmět: Unreal Engine 3 pro free účely zdarma Odpovědět s citátem

Na webu http://www.udk.com/ lze stáhnout kompletní, skutečný Unreal Engine 3 včetně příslušných nástrojů. Pro nekomerční tvorbu je vše zdarma, k dispozici je samozřejmě i možnost engine za příslušné poplatky používat komerčně.

Unreal Engine 3 je moderní AAA herní engine podporující všechny herní technologie, jako HDR rendering, animační systém, skriptovací systém, fyzikální simulace, síťový subsystém, částicové systémy, GUI pro editaci shaderů a další.

Tato verze bohužel v současné době podporuje jen Windows.

EDIT: zaslechl jsem, že pro to nelze programovat v C++, ale jen v rámci toho jejich skriptu.

Naposledy upravil Quiark dne 5. listopad 2009, 18:27:14, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Marek

PříspěvekZaslal: 5. listopad 2009, 18:15:33    Předmět: Odpovědět s citátem

Wow, takovej manévr bych nečekal. Dobré vědět.
Deluxe

PříspěvekZaslal: 5. listopad 2009, 18:17:14    Předmět: Odpovědět s citátem

No, ted sem to stahl, ale na Win 7 to nejde nainstalovat: "Failed to find EULA; aborting install.". Je mozny ze to mam blbe stazeny, ale nevim...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
KoudyDev

PříspěvekZaslal: 5. listopad 2009, 19:05:55    Předmět: Odpovědět s citátem

Pod win 7 mam stejnej problem a skoušel jsem to i pod windows xp mode pro win 7 a bylo to stejny...
devillante

PříspěvekZaslal: 5. listopad 2009, 20:21:20    Předmět: Odpovědět s citátem

OT: Chtěl jsem si vyzkoušet práci s nějakým 3D enginem. Je dobré si práci vyzkoušet třeba s tímto?
KoudyDev

PříspěvekZaslal: 5. listopad 2009, 20:24:14    Předmět: Odpovědět s citátem

Unreal Engine 3 je best ... teda podle mě ... a za skoušku to určitě stojí.
Quiark

PříspěvekZaslal: 5. listopad 2009, 20:37:29    Předmět: Odpovědět s citátem

devillante: Tento balík jsem nezkoušel, ale mám zkušenosti s tvorbou levelů a trochou skriptování pro Unreal Tournament v dodaném editoru. Ono to bude dost podobné. Zásadní podle mě pro začátečníka je množství dostupné dokumentace a kvalita nástrojů. Nástroje pro Unreal Engine jsou podle mě na velice dobré úrovni, jsou vyvíjeny už od první verze enginu. Oproti Half Life je to celé více integrované a tudíž i snadněji použitelné. Co se týče dokumentace, to už nemůžu tolik posoudit. Mě se to vždycky na internetu nějak vygooglit podařilo Smile

Jinak tento engine je zřejmě primárně vyvíjen pro 3D FPS akce, samozřejmě se dá do jisté míry přiohnout, ale dokážu si představit situace, kdy by bylo třeba použít jiný engine, například i s možností psát si vlastní kód v C++ a ne ve skriptu pod daným enginem.
KoudyDev

PříspěvekZaslal: 5. listopad 2009, 20:44:02    Předmět: Odpovědět s citátem

Pro ty kterým to nejde nainstalovat pod win 7 tak stačí v ovládacích panelech / změnit jazyk zobrazení / Místo změnit aktuální místo na Spojené státy ... pak to pujde nainstalovat. Po instalaci můžete místo změnit zpět na Česká republika...

Pokud by to stejně nešlo tak změnte na spojené státy všechno ostatní Smile))
Jack M.A.X.

PříspěvekZaslal: 5. listopad 2009, 20:45:02    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem to plnej očekávání sosnul. Jako kolegům výše mi to při instalaci vyhodilo "Failed to find EULA; aborting install.". Našel někdo řešení?

PS: Jedu pod Xpčkama.

Edit
Díky KoudyDev, už instaluju Very Happy
maxik3d

PříspěvekZaslal: 6. listopad 2009, 10:25:12    Předmět: Failed to find EULA; aborting install....na XP Odpovědět s citátem

mne pomohlo odstranit hlasku "Failed to find EULA; aborting install" zmenenim regionalnych nastaveni v control panele zo slovenskych na americke.
tommy

PříspěvekZaslal: 7. listopad 2009, 17:55:11    Předmět: BETA Odpovědět s citátem

Z jakeho duvodu ma ale instalator pridavek BETA? Nastroje jsou prece finalni
Shigor

PříspěvekZaslal: 7. listopad 2009, 20:00:13    Předmět: Odpovědět s citátem

Finalni v zadnem pripade, furt se na tom pracuje, podle vyjadreni nekoho z Epicu v jednom foru jsou to dokonce novejsi nastroje, nez se kterymi pracuji bezni licencori...
Beta je spis v tom, ze to holt jeste potrebujou otestovat, mimo jine aby nemuseli cesi a slovaci menit jazykove nastaveni Smile

Co je teda opravdu smutne, je fakt, ze se s tim da pracovat jen prostrednictvim unrealscriptu, defakto je to mirny upgrade a doplneni o nektere tooly ke klasickemu modkitu Unreal Tournamentu3, s tim ze se to da vydavat samostatne a komercne....
UnrealScript sice dokaze spoustu veci, ale spoustu taky ne.

Udelat v tom nejakou variantu na FPS bude celkem v pohode, az na funkci save (ktera pokud tomu spravne rozumim v podstate neexistuje, proste jedte na principu checkpointu, nebo si muzete...), udelat v tom neco jineho uz bude pomerne komplikace - soude podle ruznych modu se to da priohybat opravdu hodne, ale bez pristupu normalne k enginu ledacos nejde, nebo extremne pracne, nebo silenym hackem (vlastni "server", na ktery se unrealscript pripoji pres TCPLink a pak si povidaji, mimochodem zjevne jediny zpusob, jak nacitat externi data, tj co neni ulozene v levelu jako objekty nebo v ini souborech).

Je opravdu skoda, ze se Epikove nerozhodli pustit ven i pristup primo k enginu, takhle je pouzitelnost docela omezena.
Mem

PříspěvekZaslal: 9. listopad 2009, 11:27:40    Předmět: Odpovědět s citátem

Shigor, quiark: Hra na tomhle videu vypadá být ohnutá docela dost, ne?
http://www.cdr.cz/a/28197

PříspěvekZaslal: 9. listopad 2009, 16:22:04    Předmět: Odpovědět s citátem

No pokud beres zmenu kamery jako velky priohnuti, tak jo Smile
jinak je to normalni unrealacky level, normalni unrealacke objekty, normalni fyzika, a hrstka skriptu.
Mem

PříspěvekZaslal: 9. listopad 2009, 16:49:46    Předmět: Odpovědět s citátem

Já právě nevím co s tím dělali, ale ten výsledek se mi zdá slušný a na první pohled bych fakt netipnul, že to je postavené na FPS enginu, takže po téhle stránce se mi to zdá docela schopné a kdyby byl čas, mrknu na to (kdysi jsem si hrál v UnrealEdu asi když vyšel první UT a to už je nějaký ten pátek zpátky Wink, ale pamatuju si že tam bylo super počítané osvětlení v reálném čase (zatímco pro Q2 levely človek kompiloval lightmapu hodinu a pak zjistil že tam má stejně tmu Wink)
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Novinky / Zprávičky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: