Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Quiark
|
Zaslal: 5. listopad 2009, 18:12:09 Předmět: Unreal Engine 3 pro free účely zdarma |
|
|
Na webu http://www.udk.com/ lze stáhnout kompletní, skutečný Unreal Engine 3 včetně příslušných nástrojů. Pro nekomerční tvorbu je vše zdarma, k dispozici je samozřejmě i možnost engine za příslušné poplatky používat komerčně.
Unreal Engine 3 je moderní AAA herní engine podporující všechny herní technologie, jako HDR rendering, animační systém, skriptovací systém, fyzikální simulace, síťový subsystém, částicové systémy, GUI pro editaci shaderů a další.
Tato verze bohužel v současné době podporuje jen Windows.
EDIT: zaslechl jsem, že pro to nelze programovat v C++, ale jen v rámci toho jejich skriptu. _________________ Mám strach
Naposledy upravil Quiark dne 5. listopad 2009, 18:27:14, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
|
Marek
Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 1782 Bydliště: Velká Morava
|
Zaslal: 5. listopad 2009, 18:15:33 Předmět: |
|
|
Wow, takovej manévr bych nečekal. Dobré vědět. _________________ AMD Open Source Graphics Driver Developer |
|
Návrat nahoru |
|
|
Deluxe
|
Zaslal: 5. listopad 2009, 18:17:14 Předmět: |
|
|
No, ted sem to stahl, ale na Win 7 to nejde nainstalovat: "Failed to find EULA; aborting install.". Je mozny ze to mam blbe stazeny, ale nevim... |
|
Návrat nahoru |
|
|
KoudyDev
Založen: 19. 08. 2008 Příspěvky: 14 Bydliště: Hradec Králové
|
Zaslal: 5. listopad 2009, 19:05:55 Předmět: |
|
|
Pod win 7 mam stejnej problem a skoušel jsem to i pod windows xp mode pro win 7 a bylo to stejny... |
|
Návrat nahoru |
|
|
devillante
|
Zaslal: 5. listopad 2009, 20:21:20 Předmět: |
|
|
OT: Chtěl jsem si vyzkoušet práci s nějakým 3D enginem. Je dobré si práci vyzkoušet třeba s tímto? |
|
Návrat nahoru |
|
|
KoudyDev
|
Zaslal: 5. listopad 2009, 20:24:14 Předmět: |
|
|
Unreal Engine 3 je best ... teda podle mě ... a za skoušku to určitě stojí. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Quiark
|
Zaslal: 5. listopad 2009, 20:37:29 Předmět: |
|
|
devillante: Tento balík jsem nezkoušel, ale mám zkušenosti s tvorbou levelů a trochou skriptování pro Unreal Tournament v dodaném editoru. Ono to bude dost podobné. Zásadní podle mě pro začátečníka je množství dostupné dokumentace a kvalita nástrojů. Nástroje pro Unreal Engine jsou podle mě na velice dobré úrovni, jsou vyvíjeny už od první verze enginu. Oproti Half Life je to celé více integrované a tudíž i snadněji použitelné. Co se týče dokumentace, to už nemůžu tolik posoudit. Mě se to vždycky na internetu nějak vygooglit podařilo
Jinak tento engine je zřejmě primárně vyvíjen pro 3D FPS akce, samozřejmě se dá do jisté míry přiohnout, ale dokážu si představit situace, kdy by bylo třeba použít jiný engine, například i s možností psát si vlastní kód v C++ a ne ve skriptu pod daným enginem. _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
|
KoudyDev
|
Zaslal: 5. listopad 2009, 20:44:02 Předmět: |
|
|
Pro ty kterým to nejde nainstalovat pod win 7 tak stačí v ovládacích panelech / změnit jazyk zobrazení / Místo změnit aktuální místo na Spojené státy ... pak to pujde nainstalovat. Po instalaci můžete místo změnit zpět na Česká republika...
Pokud by to stejně nešlo tak změnte na spojené státy všechno ostatní )) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jack M.A.X.
|
Zaslal: 5. listopad 2009, 20:45:02 Předmět: |
|
|
Tak jsem to plnej očekávání sosnul. Jako kolegům výše mi to při instalaci vyhodilo "Failed to find EULA; aborting install.". Našel někdo řešení?
PS: Jedu pod Xpčkama.
Edit
Díky KoudyDev, už instaluju |
|
Návrat nahoru |
|
|
maxik3d
|
Zaslal: 6. listopad 2009, 10:25:12 Předmět: Failed to find EULA; aborting install....na XP |
|
|
mne pomohlo odstranit hlasku "Failed to find EULA; aborting install" zmenenim regionalnych nastaveni v control panele zo slovenskych na americke. |
|
Návrat nahoru |
|
|
tommy
|
Zaslal: 7. listopad 2009, 17:55:11 Předmět: BETA |
|
|
Z jakeho duvodu ma ale instalator pridavek BETA? Nastroje jsou prece finalni |
|
Návrat nahoru |
|
|
Shigor
|
Zaslal: 7. listopad 2009, 20:00:13 Předmět: |
|
|
Finalni v zadnem pripade, furt se na tom pracuje, podle vyjadreni nekoho z Epicu v jednom foru jsou to dokonce novejsi nastroje, nez se kterymi pracuji bezni licencori...
Beta je spis v tom, ze to holt jeste potrebujou otestovat, mimo jine aby nemuseli cesi a slovaci menit jazykove nastaveni
Co je teda opravdu smutne, je fakt, ze se s tim da pracovat jen prostrednictvim unrealscriptu, defakto je to mirny upgrade a doplneni o nektere tooly ke klasickemu modkitu Unreal Tournamentu3, s tim ze se to da vydavat samostatne a komercne....
UnrealScript sice dokaze spoustu veci, ale spoustu taky ne.
Udelat v tom nejakou variantu na FPS bude celkem v pohode, az na funkci save (ktera pokud tomu spravne rozumim v podstate neexistuje, proste jedte na principu checkpointu, nebo si muzete...), udelat v tom neco jineho uz bude pomerne komplikace - soude podle ruznych modu se to da priohybat opravdu hodne, ale bez pristupu normalne k enginu ledacos nejde, nebo extremne pracne, nebo silenym hackem (vlastni "server", na ktery se unrealscript pripoji pres TCPLink a pak si povidaji, mimochodem zjevne jediny zpusob, jak nacitat externi data, tj co neni ulozene v levelu jako objekty nebo v ini souborech).
Je opravdu skoda, ze se Epikove nerozhodli pustit ven i pristup primo k enginu, takhle je pouzitelnost docela omezena. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mem
|
Zaslal: 9. listopad 2009, 11:27:40 Předmět: |
|
|
Shigor, quiark: Hra na tomhle videu vypadá být ohnutá docela dost, ne?
http://www.cdr.cz/a/28197 _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Shigor
|
Zaslal: 9. listopad 2009, 16:22:04 Předmět: |
|
|
No pokud beres zmenu kamery jako velky priohnuti, tak jo
jinak je to normalni unrealacky level, normalni unrealacke objekty, normalni fyzika, a hrstka skriptu. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mem
|
Zaslal: 9. listopad 2009, 16:49:46 Předmět: |
|
|
Já právě nevím co s tím dělali, ale ten výsledek se mi zdá slušný a na první pohled bych fakt netipnul, že to je postavené na FPS enginu, takže po téhle stránce se mi to zdá docela schopné a kdyby byl čas, mrknu na to (kdysi jsem si hrál v UnrealEdu asi když vyšel první UT a to už je nějaký ten pátek zpátky , ale pamatuju si že tam bylo super počítané osvětlení v reálném čase (zatímco pro Q2 levely človek kompiloval lightmapu hodinu a pak zjistil že tam má stejně tmu ) _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|