.[ ČeskéHry.cz ].
Project: Platform Game
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
VODA

PříspěvekZaslal: 24. březen 2009, 13:59:19    Předmět: Project: Platform Game Odpovědět s citátem

Opět Vás zdravím a chtěl bych Vám představit svůj nový projekt, který musím mimochodem za necelý měsíc odevzdat k maturitě (dlouhodobá maturita)...

Takže, příběh zatím nebudu uvádět, protože se znám...něco někde plácnu a pak to nedodělám...

Žánr: Plošinovka ve stylu CRASH BANDICOOT nebo JAK & DAXTER
Hra je kompletně ve 3D...

Jádro hry: cca 60 %
Příběh: mám, ale nepovím
Grafika: technologie renderování hotová, prostředí a postavy jsou stále ve vývoji (hlavní postava hotová)...

Screenshoty mám, ale myslím, že lépe hru vystihne video...
Video1
Video2

Během zbývajícího času mám v plánu udělat nepřátele, částicový systém, skybox a sun system...uvidíme...

PS: Replikátoři taky budou...

Edit:

Naposledy upravil VODA dne 18. duben 2009, 16:30:44, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
frca

PříspěvekZaslal: 24. březen 2009, 20:56:27    Předmět: Odpovědět s citátem

Takoveto hry mam rad. I ta grafika vypada slibne. Hlavne at se povede ovladani, protoze na nem takoveto hry vetsinou stoji, resp. zkrachuji. Treba styl ovladani crashe bandicoota je podle me idealni a prijemnejsi nez treba takova Legend of Zelda: Ocarina of Time (coz tva hra ovladanim, pokud se to da z videa vubec posoudit, pripomina vic).
Marek

PříspěvekZaslal: 24. březen 2009, 21:15:19    Předmět: Re: Project: Platform Game Odpovědět s citátem

VODA napsal:
mám v plánu udělat nepřátele, částicový systém, skybox a sun system

Udělal bych nepřátele a skybox, dál se s enginem nezdržuj. Bude třeba ještě udělat gui, herní logiku a hlavně levely... nepodceň game design.
Quiark

PříspěvekZaslal: 24. březen 2009, 22:20:59    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, vypadá to pěkně, předpokládám, že používáš stejnou technologii. A můžu jen souhlasit s názory dvou lidí přede mnou.
tom.drin

PříspěvekZaslal: 25. březen 2009, 07:29:13    Předmět: Odpovědět s citátem

No to je celkem otázka jestli se zajímat game designem.
Ono jestli je to jako dlouhodobá maturita na nějaký elektro/informatický škole - tak né vždy mají učitelé pro hry pochopení. A když už je něco zajímá tak technický featury. (vím z vlastní zkušenosti)

Každopádně už teď to vypadá docela pěkně. Hodně štěstí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Quiark

PříspěvekZaslal: 25. březen 2009, 08:49:57    Předmět: Odpovědět s citátem

No mě přijde, že už teď je to na takový úrovni, že by to mohl rovnou odevzdat, takže už je celkem jedno, co dál zlepšovat. Ale možná mám nějaký zkreslený pohled a tohle by s prstem v nose naprogramoval každý středoškolák (to asi fakt ne Smile)
VODA

PříspěvekZaslal: 25. březen 2009, 09:15:41    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji za komentáře...

Ovládání...100 % totožné s CRASH BANDICOOT...jen s kamerou jsou stále problémy...ale už se to řeší...

Návrh systému nepřátel mám, jen to napsat...myslím, že to bude otázka 1-2 dnů...

Skybox musím sladit s mapou, protože se mění den a noc...(alá JAK and DAXTER)...jinak skoro hotové...

Na GUI se pracuje...

Používám podobnou technologii jako u replikátorů, jen bez shaderů, čístá fixed pipeline...

Na dlouhodobou maturitu mám v plánu pouze jeden plně funkční level (asi nejspíš vůbec ve výsledné hře nebude)...

Kromě programu jsem si napsal k GMAXu několik scriptů. Např. počítání osvětlení na vyšší úrovni než to umí modul maxe (vrhání stínů samo na sebe - to gmax neumí), export pro bone animace, mapa založená na geometry instancing (můžu díky tomu mít obrovské světy, vše se načte při prvním loadingu a pak už budu jen podle nějaké logiky přepínat mapy a úrovně LODu...)

PS: 1.dubna je kolo SOČky, což je poviná součást dlouhodobé maturity, takže tam už bych ctěl mít něco funkčnějšího...
Pak už mám čas jen do 15. dubna...
Výhodou je, že nemám doma momentálně INTERNET, takže mě nezdržuje nic od práce... Wink
Marek

PříspěvekZaslal: 26. březen 2009, 00:39:48    Předmět: Odpovědět s citátem

K maturitě by možná stačil jen nějaký rotující 3D model s vysvětlením, jak ta lineární algebra byla složitá. Wink K SOČ už bych doporučil něco pokročilýho... přecejenom některé práce tam hraničí s bakalářkou...
zapytchu

PříspěvekZaslal: 26. březen 2009, 03:04:26    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslim, ze na pouhou maturitu je to ku*va prehnane.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
OGI

PříspěvekZaslal: 26. březen 2009, 11:42:48    Předmět: Odpovědět s citátem

Voda: ses slavnej Smile http://www.hrej.cz/novinky/2009/03/26/vodasoft-chysta-zatim-bezejmennou-3d-plosinovku/
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
VODA

PříspěvekZaslal: 26. březen 2009, 13:45:49    Předmět: Odpovědět s citátem

To se dalo čekat... Wink

A co se dalo ještě čekat, že se objeví někdo, kdo to ihned zkritizuje...lidé asi nechápou, že to vše dělám ze svých peněz, svých znalostí...obětovávám tomu vlastně všechen volný čas... (viz. rejpal na hrej.cz)... rozhodně mě to nepřekvapuje...
U nás ve třídě je maník, kterej mi hned zkritizoval, že tam nemám mapování kláves a jiných buttonů, že si nemůže tu hru zahrát na svém joysticku na letecké simulátory... Confused

Jinak, mám hotový systém změny denní doby...celý cyklus trvá 30 min...
Teď dělám GUI, mám ho i navržené...
Quiark

PříspěvekZaslal: 26. březen 2009, 14:09:26    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemá cenu se s takovými debily, kteří si nevidí dál, než na špičku vlastního nosu, vůbec dělat hlavu... Takoví se vždycky najdou.
Augi

PříspěvekZaslal: 26. březen 2009, 15:55:17    Předmět: Odpovědět s citátem

Co vás na tom článku tak popudilo? Mně přišel v pohodě informativní...

Jinak je důležité si uvědomit, že hráče zajímá výsledek - ne úsilí do vývoje vložené ani podmínky vzniku hry - zajímá vás snad, jak se sedřela nějaká Číňanka na vašich Adidasech? Wink
frca

PříspěvekZaslal: 26. březen 2009, 16:07:51    Předmět: Odpovědět s citátem

My vyvojari vidime v hernich novinarich nuly. Jenomze ty nuly jsou nejak moc sebevedome, a to nas na nich stve.
Akorat je jasne, ze bez nich by to jaksi nebylo ono. Nejak se okolni svet o nasich projektech dozvedet musi, a to tito novinari moc dobre vi, a prave to je mozna zdrojem jejich nezdraveho sebevedomi. A mam dojem, ze to plati o spouste jinych novinaru, nejenom hernich.
Quiark

PříspěvekZaslal: 26. březen 2009, 16:46:02    Předmět: Odpovědět s citátem

Nečetl jsem ten článek, myslel jsem, že se mluví o nějakém diskusním blbečkovi (to se stávalo s jinými hrami).
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 1 z 6

Přejdi na: