Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
uiii
|
Zaslal: 24. červen 2010, 15:58:19 Předmět: PHP5 Power Programming |
|
|
Čau,
rád bych slyšel váš názor na jednu věc. Už nějakou dobu mám v počítači tuhle knížku (je volně ke stažení). Chtěl bych si jí přečíst. A jak jsem ji začal číst, tak mě napadla šílená myšlenka, že bych ji mohl postupně jak ji budu pročítat i překládat do češtiny (je mi jasný, že výsledek nebude profesionální, ale budu se snažit). No a teď přichází otázka, mělo by to nějaký smysl, kromě toho, že si prohloubím znalosti PHP a zlepším v překladatelských schopnostech? Jde o to, že ta kniha byla psaná těsně před vydáním PHP 5, dnes už je verze 5.3, která má mnoho věcí navíc oproti první páté verzi. Co si o tom myslíte? Bude mít pak smysl pro někoho si ten překlad přečíst, nebo už se bude jednat o příliš zastaralý popis jazyka?
PS.: nevíte o nějaké knize volně ke stažení co se zabývá již PHP 5.3 a vyšším? _________________ Twitter |
|
Návrat nahoru |
|
|
Quiark
|
Zaslal: 24. červen 2010, 16:24:40 Předmět: |
|
|
Možná by to mělo větší smysl u nějaké pokročilejší literatury. PHP je hrozně o ničem _________________ Mám strach |
|
Návrat nahoru |
|
|
puck
|
Zaslal: 24. červen 2010, 16:32:53 Předmět: |
|
|
Ta kniha už je přeložená jako "Mistrovství v PHP 5". Ale tak jestli o tom víš a de ti jenom o ten cvik z překladu, tak sry za OT.
Naposledy upravil puck dne 24. červen 2010, 16:49:09, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
|
uiii
|
Zaslal: 24. červen 2010, 16:37:22 Předmět: |
|
|
puck napsal: |
Ta kniha už je přeložená jako "Mistrovstí v PHP 5". |
Aha, dík za info to jsem nevěděl.
EDIT: Tak ale muj překlad by měl výhodu, že by byl volně ke stažení, což by zájemce určitě ocenil. _________________ Twitter |
|
Návrat nahoru |
|
|
perry
|
Zaslal: 24. červen 2010, 17:57:32 Předmět: |
|
|
Nechci nějak poučovat, ale podle mě překládat cokoliv o PHP je zbytečnost. Na internetu se toho válí tuny a jak sám píšeš knížka ani nepracuje s PHP 5.3 a první verze PHP 5 byla místy bugová.
Další věc je pak legálnost překladu. Pokud se CZ překlad prodává, pak by se to nemuselo zrovna 2x líbit nakladatelství, které si za licenci na překlad zaplatilo. |
|
Návrat nahoru |
|
|
uiii
|
Zaslal: 24. červen 2010, 19:06:33 Předmět: |
|
|
perry napsal: |
Další věc je pak legálnost překladu. Pokud se CZ překlad prodává, pak by se to nemuselo zrovna 2x líbit nakladatelství, které si za licenci na překlad zaplatilo. |
Řídím se podle licence originálu http://www.opencontent.org/openpub/ . A pokud se to nebude líbit nakladatelství tak se můžou jít bodnout, páč od nich nic nekopíruju a oni za možnost překladu podle mě taky nic neplatili (jestli jednaj v souladu s licencí). _________________ Twitter |
|
Návrat nahoru |
|
|
|