.[ ČeskéHry.cz ].
KarŠkolka - simulátor řízení auta
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ...
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vionsoft.Ondrash

PříspěvekZaslal: 25. říjen 2007, 17:39:10    Předmět: KarŠkolka - simulátor řízení auta Odpovědět s citátem

Zdravím,

snad to nebude OT, ale velmi krátce jsem zkoušel udělat lehký simulátorek auta, kde by bylo řazení, spojka a další věci co nejreálnějšího řízení auta. Je to hlavně pro volant ale na klávesnici to lze provozovat též.

Ale k věci: nepovažuju to zdaleka za dokončené (spíše takové srandovní demo) a proto to dávám k dispozici (zdroják v C#, grafika, zvuky) všem kdož mají zájem si s tím pohrát nebo se jenom tak kouknout (nehodnoťte kód samotný Wink, optimalizace, grafiku a podobně - vše je jenom aby to aspoň jelo). Nemám čas ani nervy na detailní hraní si s tímto pokusem.

Třeba budete mít větší snahu, možnosti a vyplodíte z toho něco super-realistického Wink a pak nám to tady dáte k dispozici...

povinné screeny z aktuálního stavu:

http://karskolka.vionsoft.cz (tam je všechno ke stažení)

nebo přímo: http://karskolka.vionsoft.cz/download.aspx?id=kars_develop
tom.drin

PříspěvekZaslal: 25. říjen 2007, 17:49:33    Předmět: Odpovědět s citátem

Jako test je to pěkný...jinak pokud jde o řazení tak pokud bys tam měl udělat že když vyhodíš rychlost na straně tak se ti hodí páka do středu. Wink
Co se týče interieru auta tak to je ještě větší šílenost než ostatní grafika Very Happy Ale jak sám říkáš - srandovní demo- na chvilku blbnutí stačí.

Tak mě napadlo, existují podobný prográmky na profi úrovni? Já jen že v mojí autoškole byl takovej hodně přestárlej mechanickej trenažer. Přitom náklady na PCčko s volantem,pedálama a pákou by byly minimální.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Mem

PříspěvekZaslal: 25. říjen 2007, 18:19:46    Předmět: Odpovědět s citátem

tom.drin: Ano, je, docela povedený simulátor 3D Driving-School, mě tam štval jenom mizerný výhled (normálně člověk vidí periferně víc)
http://www.3d-fahrschule.de/uk_index.htm

Jinak k tématu, já zase plánoval dělat simulaci dopravy (AI v autě, které by rozpoznávalo i překážky a další situace (semafory, omezení jiným řidičem, vkročení do vozovky), jen jednoduše přes fuzzy logiku, a hráč by měl za úkol v tom reálném provozu plnit úkoly (od dodržování pravidel, což by vyhodnocovala ta fuzzy, až přes klasické akční rozvoz zboží, závody atd.))

PříspěvekZaslal: 25. říjen 2007, 19:40:49    Předmět: Odpovědět s citátem

tom.drin napsal:
Tak mě napadlo, existují podobný prográmky na profi úrovni? Já jen že v mojí autoškole byl takovej hodně přestárlej mechanickej trenažer. Přitom náklady na PCčko s volantem,pedálama a pákou by byly minimální.

Mno profi trenazer pro autoskolu stoji tam 3-5M - v olomouci je jedna autoskola ktera je dokonce vyrabi (a hlavne sama uziva)

PCcko samotne je podle me malo - platno pred tebou a vedle tebe kam se promita to co vidis je realnejsi, a samozrejme ty trenazery neresi taky jenom razeni nahoru/dolu - ale celou paku...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ladis

PříspěvekZaslal: 25. říjen 2007, 20:45:38    Předmět: Odpovědět s citátem

Hra zajimava, na chvilku sem se tim zabavil Wink. Par postrehu:
  1. Muzu u stojiciho auta zaradit hned petku a rozjet to. Dokonce to jede hned rychle (maximalni rychlost auta).
  2. Na trat neni pouzito filtrovani textur (jsou kostickovane), pritom mipmapping si zapnout nezapomnel.
  3. Z-buffer muzes nastavit bez obav na 24 bitu, takhle se to zbytecne trochu prorezavalo.
  4. Je pekne, ze to ma male hardwarove naroky: hral sem to 1280x1024 na svem integrovanem Radeonu 9100 IGP se sdilenou videopameti.
EDIT: Mam hezke cislo poctu prispevku (33), ale jeste hezci cislo naskocilo na kase, kdyz sem si dnes v krame kupoval cokolady - 66.60 Kc Very Happy.
tom.drin

PříspěvekZaslal: 25. říjen 2007, 21:01:29    Předmět: Odpovědět s citátem

rezna napsal:
Mno profi trenazer pro autoskolu stoji tam 3-5M - v olomouci je jedna autoskola ktera je dokonce vyrabi (a hlavne sama uziva)

PCcko samotne je podle me malo - platno pred tebou a vedle tebe kam se promita to co vidis je realnejsi, a samozrejme ty trenazery neresi taky jenom razeni nahoru/dolu - ale celou paku...

[ot]to mem: díky, prozkoumám to.
to rezna: Po tvým postu jsem něco hledal, nevim jestli je to ono http://www.ridicak.cz/trenazer.php. Vypadá to pěkně ale 3Mega je teda dost.

btw. Myslím že udělat nějakej ovladač napodobující řadící páku by zas nemusel být takovej problém.

edit: Abych upřesnil proč o to mám takový zájem. Stojím před úkolem naučit řídit mamku. A do autoškoly ji nedostanu, protože řidičák už má, i když už značně letitej. Very Happy
[/ot]
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Crusty

PříspěvekZaslal: 25. říjen 2007, 21:41:19    Předmět: Odpovědět s citátem

... pokud de o postrehy ... ja tam narval z petky zpatecku Smile
pcmaster

PříspěvekZaslal: 25. říjen 2007, 21:45:57    Předmět: Odpovědět s citátem

Mimo ineho... A to auto je dost pomale Smile Inac nie je velmi co komentovat, no Smile
Triple T

PříspěvekZaslal: 25. říjen 2007, 21:47:01    Předmět: Odpovědět s citátem

tom.drin napsal:
btw. Myslím že udělat nějakej ovladač napodobující řadící páku by zas nemusel být takovej problém.
Nejsi prvni, koho to napadlo: http://www.pocitace-levne.cz/images/p/33/37/0/logitech-g-25-p.jpg
btw ja jsem pred nedavnem premyslel, jak by slo udelat rizeni auta na gamepadu (x360) zabavnejsi / uhozenejsi, a napadlo me (ze by mohlo jit) nahodit ovladani volantu na toceni leve packy (s tim by slo krasne vizualizovat misto chyceni (levou) rukou), razeni na odpovidajici pohyby pravou packou (napr. trojku pohybem dopredu, vyrazeni asi stisknutim R3), samozrejme spojku levym triggerem a plyn / brzdu pravym triggerem / tlacitkem asi.
rezna

PříspěvekZaslal: 25. říjen 2007, 21:58:05    Předmět: Odpovědět s citátem

jsem si chtel zahrat a hovno z toho Sad - spadne to hned pri spusteni Sad
rezna

PříspěvekZaslal: 25. říjen 2007, 22:00:07    Předmět: Odpovědět s citátem

po tom co jsem si nakopiroval MDX dllka primo ke hre se teda spustisla

1) neumi wide-screen
2) dal jsem hrat a zase to zuchlo
rezna

PříspěvekZaslal: 25. říjen 2007, 22:02:51    Předmět: Odpovědět s citátem

hej autore zabit te malo Smile

proc aspon kdyz das zdrojaky neumoznis clovekovi udelat debug a naperes si splash jako always-on-top???
rezna

PříspěvekZaslal: 25. říjen 2007, 22:07:40    Předmět: Odpovědět s citátem

kód:
{"The specified module could not be found. (Exception from HRESULT: 0x8007007E)":null}

kód:
 at KarSkolka.GameForm.Init()
   at KarSkolka.GameForm.RunGame() in E:\Games\KarSkolka_develop\KarSkolka\KarSkolka.cs:line 142
   at KarSkolka.Run_KarSkolka..ctor() in E:\Games\KarSkolka_develop\KarSkolka\Run_KarSkolka.cs:line 28
   at KarSkolka.Run_KarSkolka.Main() in E:\Games\KarSkolka_develop\KarSkolka\Run_KarSkolka.cs:line 72
   at System.AppDomain.nExecuteAssembly(Assembly assembly, String[] args)
   at System.AppDomain.ExecuteAssembly(String assemblyFile, Evidence assemblySecurity, String[] args)
   at Microsoft.VisualStudio.HostingProcess.HostProc.RunUsersAssembly()
   at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart_Context(Object state)
   at System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
   at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart()

navic hra hazi prilis mnoho LoaderLocku - coz neni zcela dobre IMHO
pcmaster

PříspěvekZaslal: 25. říjen 2007, 22:34:35    Předmět: Odpovědět s citátem

[OT]Nahanas posty ci co? Very Happy[/OT]
Mne to slo normalne...
Manox

PříspěvekZaslal: 26. říjen 2007, 06:16:17    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak s tema 3 milionama jste to prestrelili, nase firma planovala zacit delat i simulatory do autoskol a po analyze, ze vetsina stoji tak kolem 200 000 od toho upustila. Jinak nas kompletni simulator vozidla pouziva prave ten volant Logitech, co byl uveden vyse a verne simuluje razeni a cele vozidlo.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Hry pro PC, konzole, ... Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: