Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Vionsoft.Ondrash

Založen: 23. 08. 2007 Příspěvky: 261 Bydliště: Beskydy a Archamonský svět
|
Zaslal: 25. říjen 2007, 17:39:10 Předmět: KarŠkolka - simulátor řízení auta |
|
|
Zdravím,
snad to nebude OT, ale velmi krátce jsem zkoušel udělat lehký simulátorek auta, kde by bylo řazení, spojka a další věci co nejreálnějšího řízení auta. Je to hlavně pro volant ale na klávesnici to lze provozovat též.
Ale k věci: nepovažuju to zdaleka za dokončené (spíše takové srandovní demo) a proto to dávám k dispozici (zdroják v C#, grafika, zvuky) všem kdož mají zájem si s tím pohrát nebo se jenom tak kouknout (nehodnoťte kód samotný , optimalizace, grafiku a podobně - vše je jenom aby to aspoň jelo). Nemám čas ani nervy na detailní hraní si s tímto pokusem.
Třeba budete mít větší snahu, možnosti a vyplodíte z toho něco super-realistického a pak nám to tady dáte k dispozici...
povinné screeny z aktuálního stavu:

http://karskolka.vionsoft.cz (tam je všechno ke stažení)
nebo přímo: http://karskolka.vionsoft.cz/download.aspx?id=kars_develop _________________ vionsoft.ondrash http://www.archamon.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tom.drin

|
Zaslal: 25. říjen 2007, 17:49:33 Předmět: |
|
|
Jako test je to pěkný...jinak pokud jde o řazení tak pokud bys tam měl udělat že když vyhodíš rychlost na straně tak se ti hodí páka do středu.
Co se týče interieru auta tak to je ještě větší šílenost než ostatní grafika Ale jak sám říkáš - srandovní demo- na chvilku blbnutí stačí.
Tak mě napadlo, existují podobný prográmky na profi úrovni? Já jen že v mojí autoškole byl takovej hodně přestárlej mechanickej trenažer. Přitom náklady na PCčko s volantem,pedálama a pákou by byly minimální. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mem

|
Zaslal: 25. říjen 2007, 18:19:46 Předmět: |
|
|
tom.drin: Ano, je, docela povedený simulátor 3D Driving-School, mě tam štval jenom mizerný výhled (normálně člověk vidí periferně víc)
http://www.3d-fahrschule.de/uk_index.htm
Jinak k tématu, já zase plánoval dělat simulaci dopravy (AI v autě, které by rozpoznávalo i překážky a další situace (semafory, omezení jiným řidičem, vkročení do vozovky), jen jednoduše přes fuzzy logiku, a hráč by měl za úkol v tom reálném provozu plnit úkoly (od dodržování pravidel, což by vyhodnocovala ta fuzzy, až přes klasické akční rozvoz zboží, závody atd.)) _________________
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 25. říjen 2007, 19:40:49 Předmět: |
|
|
tom.drin napsal: |
Tak mě napadlo, existují podobný prográmky na profi úrovni? Já jen že v mojí autoškole byl takovej hodně přestárlej mechanickej trenažer. Přitom náklady na PCčko s volantem,pedálama a pákou by byly minimální. |
Mno profi trenazer pro autoskolu stoji tam 3-5M - v olomouci je jedna autoskola ktera je dokonce vyrabi (a hlavne sama uziva)
PCcko samotne je podle me malo - platno pred tebou a vedle tebe kam se promita to co vidis je realnejsi, a samozrejme ty trenazery neresi taky jenom razeni nahoru/dolu - ale celou paku... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis

|
Zaslal: 25. říjen 2007, 20:45:38 Předmět: |
|
|
Hra zajimava, na chvilku sem se tim zabavil . Par postrehu:- Muzu u stojiciho auta zaradit hned petku a rozjet to. Dokonce to jede hned rychle (maximalni rychlost auta).
- Na trat neni pouzito filtrovani textur (jsou kostickovane), pritom mipmapping si zapnout nezapomnel.
- Z-buffer muzes nastavit bez obav na 24 bitu, takhle se to zbytecne trochu prorezavalo.
- Je pekne, ze to ma male hardwarove naroky: hral sem to 1280x1024 na svem integrovanem Radeonu 9100 IGP se sdilenou videopameti.
EDIT: Mam hezke cislo poctu prispevku (33), ale jeste hezci cislo naskocilo na kase, kdyz sem si dnes v krame kupoval cokolady - 66.60 Kc . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tom.drin

|
Zaslal: 25. říjen 2007, 21:01:29 Předmět: |
|
|
rezna napsal: |
Mno profi trenazer pro autoskolu stoji tam 3-5M - v olomouci je jedna autoskola ktera je dokonce vyrabi (a hlavne sama uziva)
PCcko samotne je podle me malo - platno pred tebou a vedle tebe kam se promita to co vidis je realnejsi, a samozrejme ty trenazery neresi taky jenom razeni nahoru/dolu - ale celou paku... |
[ot]to mem: díky, prozkoumám to.
to rezna: Po tvým postu jsem něco hledal, nevim jestli je to ono http://www.ridicak.cz/trenazer.php. Vypadá to pěkně ale 3Mega je teda dost.
btw. Myslím že udělat nějakej ovladač napodobující řadící páku by zas nemusel být takovej problém.
edit: Abych upřesnil proč o to mám takový zájem. Stojím před úkolem naučit řídit mamku. A do autoškoly ji nedostanu, protože řidičák už má, i když už značně letitej.
[/ot] |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Crusty
|
Zaslal: 25. říjen 2007, 21:41:19 Předmět: |
|
|
... pokud de o postrehy ... ja tam narval z petky zpatecku  _________________ http://www.2ox.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 25. říjen 2007, 21:45:57 Předmět: |
|
|
Mimo ineho... A to auto je dost pomale Inac nie je velmi co komentovat, no  _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Triple T

|
Zaslal: 25. říjen 2007, 21:47:01 Předmět: |
|
|
tom.drin napsal: |
btw. Myslím že udělat nějakej ovladač napodobující řadící páku by zas nemusel být takovej problém. |
Nejsi prvni, koho to napadlo: http://www.pocitace-levne.cz/images/p/33/37/0/logitech-g-25-p.jpg
btw ja jsem pred nedavnem premyslel, jak by slo udelat rizeni auta na gamepadu (x360) zabavnejsi / uhozenejsi, a napadlo me (ze by mohlo jit) nahodit ovladani volantu na toceni leve packy (s tim by slo krasne vizualizovat misto chyceni (levou) rukou), razeni na odpovidajici pohyby pravou packou (napr. trojku pohybem dopredu, vyrazeni asi stisknutim R3), samozrejme spojku levym triggerem a plyn / brzdu pravym triggerem / tlacitkem asi. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 25. říjen 2007, 21:58:05 Předmět: |
|
|
jsem si chtel zahrat a hovno z toho - spadne to hned pri spusteni  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 25. říjen 2007, 22:00:07 Předmět: |
|
|
po tom co jsem si nakopiroval MDX dllka primo ke hre se teda spustisla
1) neumi wide-screen
2) dal jsem hrat a zase to zuchlo |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 25. říjen 2007, 22:02:51 Předmět: |
|
|
hej autore zabit te malo
proc aspon kdyz das zdrojaky neumoznis clovekovi udelat debug a naperes si splash jako always-on-top??? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rezna
|
Zaslal: 25. říjen 2007, 22:07:40 Předmět: |
|
|
kód: |
{"The specified module could not be found. (Exception from HRESULT: 0x8007007E)":null} |
kód: |
at KarSkolka.GameForm.Init()
at KarSkolka.GameForm.RunGame() in E:\Games\KarSkolka_develop\KarSkolka\KarSkolka.cs:line 142
at KarSkolka.Run_KarSkolka..ctor() in E:\Games\KarSkolka_develop\KarSkolka\Run_KarSkolka.cs:line 28
at KarSkolka.Run_KarSkolka.Main() in E:\Games\KarSkolka_develop\KarSkolka\Run_KarSkolka.cs:line 72
at System.AppDomain.nExecuteAssembly(Assembly assembly, String[] args)
at System.AppDomain.ExecuteAssembly(String assemblyFile, Evidence assemblySecurity, String[] args)
at Microsoft.VisualStudio.HostingProcess.HostProc.RunUsersAssembly()
at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart_Context(Object state)
at System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
at System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart() |
navic hra hazi prilis mnoho LoaderLocku - coz neni zcela dobre IMHO |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pcmaster

|
Zaslal: 25. říjen 2007, 22:34:35 Předmět: |
|
|
[OT]Nahanas posty ci co? [/OT]
Mne to slo normalne... _________________ Off-topic flame-war addict since the very beginning. Registered since Oct. 2003!
Interproductum fimi omne est. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Manox

|
Zaslal: 26. říjen 2007, 06:16:17 Předmět: |
|
|
Tak s tema 3 milionama jste to prestrelili, nase firma planovala zacit delat i simulatory do autoskol a po analyze, ze vetsina stoji tak kolem 200 000 od toho upustila. Jinak nas kompletni simulator vozidla pouziva prave ten volant Logitech, co byl uveden vyse a verne simuluje razeni a cele vozidlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|