.[ ČeskéHry.cz ].
Aky system / SW pouzit na tvorbu vlastnej stranky v r.2012 ?

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
VladR

PříspěvekZaslal: 17. duben 2012, 21:07:03    Předmět: Aky system / SW pouzit na tvorbu vlastnej stranky v r.2012 ? Odpovědět s citátem

Zaziadalo sa mi novej stranky pre moje projekty, ale moznosti su tisice, tak by som rad prijal radu niekoho, co s webami bezne robi.

Kedze sa o tvorbu stranok vobec, ale vonkoncom vobec nezaujimam, absolutne netusim ake su trendy, moznosti v r.2012.

Dodnes svoju stranku updatujem tak, ze bastlim HTML kod v notepade. Kedze som koder, tak mi to nejak velmi nevadi, ale bral by som, ak by to bolo uzivatelsky prijemnejsie, idealne cez nejaky interface - teda nevyratavat rucne suradnice textu, obrazkov a dodatocne to napasovavat v niekolkych priechodoch/uploadoch.

Poziadavky:
- cena produktu - tak cca $100, mozno aj viac ak by mal super featury, nedostupne v inych SW
- jednoducha kategorizacia - podstranky podla roznych hier
- Single-Click moznost zmeny templatu po tom, co uz tam nejaky content na strankach je
- centralne forum
- galerie pre kazdu hru/podstranku - opat nejaky simple upload system
- nejaky ten blogovaci system, kde viem jednoducho riesit/mazat spam prispevky
- jednoduche "news" updaty, idealne bez nutnosti ratania suradnic, kde prasknem text

S cim mate realne skusenosti, resp. co by ste odporucili ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rezna

PříspěvekZaslal: 17. duben 2012, 21:26:50    Předmět: Odpovědět s citátem

wordpress
Crypton

PříspěvekZaslal: 17. duben 2012, 22:58:23    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky doporučuju wordpress. Já ho používám pro své stránky už pár let (s tím rozdílem, že ho používám jen na psaní a správu článků, které si pak vycucnu z databáze a zobrazím na své stránce bez nutnosti integrace wordpressu, není totiž zrovna nejrychlejší) a jsem zcela spokojený. Dále doporučuju b2evolution a Joomla. Wink

PříspěvekZaslal: 18. duben 2012, 02:22:15    Předmět: Odpovědět s citátem

Pozeram zatial ten wordpress - on je sam o sebe free ? Nenasiel som am nikde Buy, ale mozno som to len velmi nehladal...

Niektore templaty su tam aj za $150 (a to som este len na prvej strane)...

Ak by som bol veeelmi lenivy, kolko si dnes pytaju studenti za prvotne spravenie takeho webu cez wordpress ? Kedysi davno lietali sumy ako 5000 CZK, ale to je uz tak davno, ze to uz ani nie je pravda Smile
nou

PříspěvekZaslal: 18. duben 2012, 06:10:22    Předmět: Odpovědět s citátem

wordpress je opensource. potom este existuje drupal a joomla.
Flash

PříspěvekZaslal: 18. duben 2012, 08:52:31    Předmět: Odpovědět s citátem

VladR napsal:
Ak by som bol veeelmi lenivy, kolko si dnes pytaju studenti za prvotne spravenie takeho webu cez wordpress ? Kedysi davno lietali sumy ako 5000 CZK, ale to je uz tak davno, ze to uz ani nie je pravda Smile

Spravny student to musi udelat zdarma -> protoze to bude mit prece jako REFERENCI!!! Wink Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Crypton

PříspěvekZaslal: 18. duben 2012, 10:55:05    Předmět: Odpovědět s citátem

To by musel být úplný hlupák Very Happy Protože jinak by měl cash + reference.

A takový web ti za směšných $100 jen tak někdo neudělá, to by musel být opravdu hlupák.

Nejlepší bude, když si ten web uděláš sám, protože se vlezeš do rozpočtu, a přitom máš šanci se zlepšit v oblasti web technologií.

PříspěvekZaslal: 18. duben 2012, 12:17:54    Předmět: Odpovědět s citátem

Vleze do rozpočtu? Stráví týden tím, co by někdo (v dané oblasti) zkušený zvládl za den. To by on sám musel být student, aby jeho vlastní čas "nic nestál" Smile. A pokud se nechce živit weby, tak jsou mu tyhle znalosti k ničemu, navíc by je stejně časem zapomněl, když by je nepoužíval. Mimoto webové technologie se docela rychle vyvíjejí a mění, já sám to dosud řešil tak, že jsem se potřebné věci naučil až v dané práci, až co konkrétně je potřeba.

Podle mě má 2 možnosti: zaplatit někomu, ať mu to udělá - postavené na něčem, co umí většinu toho, co chce (WordPress, ...), a zbytek do toho doprogramoval. Bude to ale stát znatelně víc jak těch $100 (a nenechat se napálit někým, kdo ho přesvědčí, aby to bylo napsané celé nanovo a podle toho taky cáloval, a přitom to ve skutečnosti postaví na něčem existujícím).

Druhá je omezit se v požadavcích a použít free WordPress. Tj. technicky to bude blog, tj. např. galerie obrázků pod produktem jsou jen do textu vložené obrázky (klikací náhled na plnou velikost), sám si vedle WordPressu nainstalovat ještě free fórum a dát na něj do blogu link a spokojit se s tím, že template (pokud je tím myšlen vzhled) bude dělat někdo jinej, kdo umí HTML + CSS + nařezat grafiku (to je ale jednorázová činnost, na to ať si někoho zaplatí - je to rychle hotový, když použijete free template podobného rozvržení, já to měl u bráchova blogu za chvíli).

EDIT: Kupované a free vzhledy nemám rád, sežene si je i někdo jinej a rázem váš web ztratí osobitost.
Mem

PříspěvekZaslal: 18. duben 2012, 13:11:14    Předmět: Odpovědět s citátem

Crypton napsal:
A takový web ti za směšných $100 jen tak někdo neudělá, to by musel být opravdu hlupák.

Vsadíme se? VladR si může nahodit poptávku "instalace a konfigurace šablony wordpressu" na Guru.com za 50 USD a indové mu utrhají ruce Wink

Ladis napsal:
EDIT: Kupované a free vzhledy nemám rád, sežene si je i někdo jinej a rázem váš web ztratí osobitost.

To je jednoduchá pomoc, stačí připlatit za exkluzivní licenci Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
VladR

PříspěvekZaslal: 18. duben 2012, 14:34:27    Předmět: Odpovědět s citátem

Ladis napsal:
Vleze do rozpočtu? Stráví týden tím, co by někdo (v dané oblasti) zkušený zvládl za den. To by on sám musel být student, aby jeho vlastní čas "nic nestál" Smile. A pokud se nechce živit weby, tak jsou mu tyhle znalosti k ničemu, navíc by je stejně časem zapomněl, když by je nepoužíval. Mimoto webové technologie se docela rychle vyvíjejí a mění, já sám to dosud řešil tak, že jsem se potřebné věci naučil až v dané práci, až co konkrétně je potřeba.
Heh, uplne presne si to trafil, ale totalne Smile Odhliadnuc od mojej americkej hodinovej mzdy, ten volny cas je sice zadarmo (akurat o tolko menej urobim do svojho westernu), ale predstava, ze zabijem po veceroch tyzden s niecim, co bolo uz predvecerom zastarale a pozajtra ma ani nezavolaju na C++ pohovor ("WordPress ?!? In 2012 ? Is this chairwarmer for real ? OMG, truly unbelievable!"), ked si to neprozretelne pripisem do "Additional Skills" Smile

Ladis napsal:
To je pravda, ale je to jednoduche na udrzbu. Ja napr. nechcem webom stravit viac, nez 0.1% casu co travim na projekte. Lebo keby to bolo uz aspon 1%, tak by to bol aspon 1 den kazdy polrok - co je podla mna vela, dokym to nezaraba prachy.

Ladis napsal:
Podle mě má 2 možnosti: zaplatit někomu, ať mu to udělá - postavené na něčem, co umí většinu toho, co chce (WordPress, ...), a zbytek do toho doprogramoval. Bude to ale stát znatelně víc jak těch $100 (a nenechat se napálit někým, kdo ho přesvědčí, aby to bylo napsané celé nanovo a podle toho taky cáloval, a přitom to ve skutečnosti postaví na něčem existujícím).
Takto - tych $100 som myslel za SW. urcite necakam, ze mi niekto (hoc vo vych.europe) za $100 spravi web, aj ked len podla sablony Smile Smile Smile

Ved som pisal, ze posledne info co mam, bolo 5000 CZK za simple web, ale to uz bolo straaasne davno Smile

Naposledy upravil VladR dne 18. duben 2012, 14:41:22, celkově upraveno 1 krát
VladR

PříspěvekZaslal: 18. duben 2012, 14:39:58    Předmět: Odpovědět s citátem

Mem napsal:
Crypton napsal:

Vsadíme se? VladR si může nahodit poptávku "instalace a konfigurace šablony wordpressu" na Guru.com za 50 USD a indové mu utrhají ruce Wink
No, o tomto by som si nebol taky isty. V nasej firme maju Indovia od minuleho roku uz vyssi hodinovy rate, ako Slovaci. Ja chapem, ze studentov je v Indii vela, a kazdy musi nejako zacat. Len tych $50 uz ani v Indii davno nie je co byvalo. Ale vyskusat to mozem a potom sem hodim ako to dopadlo Smile
Fakt je, ze pre $50 sa mi ani nechce zacat citat dokumentaciu k wordpresu Very Happy

Mem napsal:
Ladis napsal:

To je jednoduchá pomoc, stačí připlatit za exkluzivní licenci Wink
Example ?
franz

PříspěvekZaslal: 18. duben 2012, 14:59:47    Předmět: Odpovědět s citátem

Já tyhle opensource nemám rád.. wordpressy, joomly, phpBB a spol. Je to podobný typ averze, jako třeba proti hrám v Unity.

Raději ocením malé hezké autorské systémy jako má třeba frca nebo ten Brňák se hrou Kalaten (než to smazal).
Al

PříspěvekZaslal: 21. duben 2012, 15:37:52    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem zatím Wordpress sám neinstaloval, ale příště, až něco budu dělat, tak snad budu mít tu šanci a odvahu a půjdu do toho. Zatím používám Visual Studio, PHP Developer a někdy Notepad. Smile

Já to otočím: Mám opakovanou zkušenost s autorskými systémy, tj. když si klient objedná web u nějakého českého dodavatele "na klíč" a je to s nějakým vlastním CMS řešením bez Wordpressu, bez Joomly atp. No a ta zkušenost je naprosto zlá. Nefunkční, nekvalitní, drahé, nemožno rozšiřovat nebo jen za velmi darahé doplatky... Ani jednou jsem takovou neobjednal, ale opakovaně jsem se setkal s tím, že nadřízení to tak udělali. A vždycky peklo! Kua můj závěr je, že každý informatik by si měl aspoň párkrát sám sobě nebo přátelům nebo třeba nějaké neziskovce udělat wordpressovou-joomlovou-drupalovou nebo prostě nějakou takovou realizaci, aby se to naučil a pak už příště, až to bude potřebovat pro cokoliv, si to mohl realizovat za těch 0.1% svého času sám a nenervovat se s dodavateli. Představa, že nám to celé udělá Ind, je pro mě těžko představitelná - myslím jako pro běžného klienta jako je nějaký drobný živnostník, obecní úřad či část obce nebo třeba nějaká malá škola.
nou

PříspěvekZaslal: 21. duben 2012, 20:30:54    Předmět: Odpovědět s citátem

no neviem hodil som do google wordpress hosting a vybaflo na mna kopec odkazov ktore ponukali one-click instalaciu wordpressu alebo aj joomly alebo coho. takze ked by clovek pohladal tak by urcite nasiel spolocnost ktora vam za par dolarov bude hostovat aprevadzkovat wordpress blog. aj s aktualizaciami.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra České-Hry.cz -> Popelnice Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: