Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
MD

|
Zaslal: 8. září 2007, 23:11:43 Předmět: Rucne kreslena grafika ve hrach + komentovany manga howto |
|
|
Nejprve inspirace:
http://www.youtube.com/user/markcrilley
Krome toho, ze Mark si propaguje vlastni mangu, tak tam ma takovy serial "jak kreslit". Dulezite je, ze je komentovany - proto ho taky doporucuju. (pokud znate neco podobneho ci lepsiho, tak sem s tim)
Asi vite, ze jsem programotor a grafikou se nezabyvam, jenze ... celkem me to laka Jde o to ze pocitacove kresleni, at uz 2d, 3d, pixelart mi nikdy neslo ani me to netesilo. Takze si mozna koupim barvicky a pujdu na to rucne Tady si verim mnohem vic, budu mit vetsi svobodu, co se stylu tyce (ale jen proto, ze to lepe ovladam). Taky uz to nebude programmer's art. Na druhou stranu treba animace se rucne kresli dost spatne. Neni to pro kazdou hru. Ale nezavisla originalni hra by mohla byt hodne zajimava.
Takze, co si o rucne kreslene grafice myslite? Mel/ma nekdo podobny napad? (vim ze jo) Jaky styl by vyhovoval vam? _________________ - play with objects - www.krkal.org - |
|
Návrat nahoru |
|
 |
survik1
|
Zaslal: 9. září 2007, 07:45:30 Předmět: |
|
|
Osobně myslím, že je to dobrý nápad. Už jen pro to, že ručně kreslená grafika vypadá okouzlujíc ve hrách a je to často dáváno jako plus (samozřejmě pokud to nění nějak...odfláknutý). Ale samotné animace už raději v počítačí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MD

|
Zaslal: 9. září 2007, 21:12:17 Předmět: |
|
|
Me to laka prave proto, ze se tim da dosahnout originalniho pristupu. Muze to vypadat jako manga, muze to byt jednoduche, schematicke, treba jako Dilbert nebo to muzou byt fantasticke obrazy plne erotiky jako kresli Luis Royo viz Treba Fiola ma u te sve gamesky taky pekne artworky.
Vyhoda je, ze si to muzu delat sam po svem a nezavisle na ostratnich. Takze komercni trhak to asi nebude. Samozrejme uz davno mam namet a docela dobrou predstavu (narozdil od nekterych v sekci projekty ) Bohuzel casu je malo, takze termin dokonceni cca za 10 let To taky znamena, ze takova gameska rozhodne nemuze vyuzivat modernich trendu, musi byt postavena na silnem pribehu a musi se mi podarit ta grafika.
Je jasne, ze rucni grafika bude posouvat pribeh, objevi se v dialogach, v soubojich... Pamatujete si na Another World? Jak tam byly ty uchvatny vyhledy na mesto? Proste neco takoveho: Drive nez vstoupis do nove lokace, by tam mel byt nejaky sugestivni obraz. Teprve potom vsedni herni grafika (pokud mozno sladena s tim obrazem)... _________________ - play with objects - www.krkal.org - |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Riva
Založen: 28. 08. 2007 Příspěvky: 44 Bydliště: KrungThepMahanakon, Thailand
|
Zaslal: 20. září 2007, 11:21:50 Předmět: |
|
|
Budes mit problemy s digitalizaci 'papirovych' obrazku (maleb, perovek) a vyslednou spatnou kvalitou zdigitalizovaneho obrazku a spatnou pouzitelnosti ve hre.
To je taky duvod proc se rucne kreslena\malovana grafika do her skoro nepouziva a kdyz, tak maximalne na staticke pozadi \ ilustrace.
Jednoduse - co vypada dobre na papire, nevypada dobre ve hre.
+ ja bych rozhodne stavel projekt na uplne jinych zakladech, nez ze "tam budou uchvatne rucne kreslene obrazky pred kazdou lokaci", ale to uz je na jine tema.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MD

|
Zaslal: 1. říjen 2007, 20:13:24 Předmět: |
|
|
No ja bych hlavni nedostatek nevidel v technicke kvalite (problemy se skenovanim) atd., ale spis v obecne kvalite me "kresby" Proste se to v tom ztrati ..
Jestli se timhle stylem da udelat profesionalne vypadajici hra nevim (asi ne), ale nastesti mi o to nejde. Chci si to vyzkouset, mohlo by me to bavit a mohl bych si tak zcasti odpocinout od pocitace.
Mimochodem Mark tam ma nove video a slibuje spoustu dalsich (narazil nekdo na podobne tutorialy? - mluvene slovo ale podminkou!) _________________ - play with objects - www.krkal.org - |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zapytchu

Založen: 08. 08. 2007 Příspěvky: 352 Bydliště: čechy i chacharov
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
MD

|
Zaslal: 3. říjen 2007, 12:25:11 Předmět: |
|
|
Aj! tak jsem se na to nestihl podivat, stahli to kvuli autorskym pravum ..  _________________ - play with objects - www.krkal.org - |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zapytchu

Založen: 08. 08. 2007 Příspěvky: 352 Bydliště: čechy i chacharov
|
Zaslal: 3. říjen 2007, 14:28:13 Předmět: |
|
|
karamba !
Byl to dil simpsonu, kde homer kresli sam sebe a vysvetluje to...
Nejlepsi hlaska : a z nejakeho duvodu mi vlasy davaji pismena M a G... divne
(matt groening, tvurce homieho) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
CubA

|
Zaslal: 10. říjen 2007, 12:32:53 Předmět: Tady jsem našel toho Homera. |
|
|
Homer drawing