Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
VODA

|
Zaslal: 20. říjen 2007, 17:48:56 Předmět: GMAX :: maxscript - zápis do souboru |
|
|
Zdravím, dělá tady pls někdo v GMAXU?
Já jsem narazil na jednu věc....když jsem se snažil exportovat modely ve scéně do vlastního souboru, maxscript mi vyhodil chybu: Feature not avaiable....
To jako GMAX vůbec nepodporuje výstup do souboru?
Jestli to nepůjde přes maxscript, nevíte jestli se do gmaxu dají tvořit vlastní pluginy?
Děkuji za rady, jsem zoufalej, protože teď z GMAXu nic nevyexportuji.... _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
powermac

|
Zaslal: 20. říjen 2007, 18:01:41 Předmět: |
|
|
Já myslím, že gmax je docela už mrtvý, tuším že nic nejde. Zkus konkurenční sw, je jich zdarma dost. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 20. říjen 2007, 18:56:09 Předmět: |
|
|
Já jsem se neptal jestli existuje konkurenční sw, já se ptal jestli o problému, který řeším, někdo něco neví a neměl by pro mě nějakou radu.
Na max jsem si zvykl a jedinej kterej je zdarma je GMAX....
Opravdu nikdo neví alespoň jak do něj tvořit pluginy? _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
powermac

|
Zaslal: 20. říjen 2007, 21:43:59 Předmět: |
|
|
Já jsem ti napsal, že NIC z toho nedostaneš. A taky ti píšu ať se podíváš po jiných sw, je jich dost. I za pár šupů máš supr sw na modeling. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
OndraSej

Založen: 28. 07. 2007 Příspěvky: 767 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Zaslal: 20. říjen 2007, 21:57:53 Předmět: |
|
|
VODA> Pokud vim, tak psani pluginu pro GMax je hodne omezene, stejne jako manipulace se soubory (ta je uplne zakazana). Nezapomen, ze jde o nastroj zdarma zamysleny pro uzivatelske modifikace podporovanych her a autori nechteli, aby konkuroval velkemu 3D studiu. (a kdyz se ukazalo, ze takhle vydelat nepujde...)
Ty exporty jsem kdysi videl resene tak, ze se data exportovala v ascii formatu tim zpusobem, ze je GMax zobrazil v textovem okne a uzivatel pres schranku a notepad sam ulozil do souboru. To same pro nacitani. Nic lepsiho necekej. Tohle neni chyba, tohle je planovana vlastnost  _________________ http://trionteam.net |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Peregrine

|
Zaslal: 21. říjen 2007, 10:31:09 Předmět: |
|
|
prakticky jediny export z gmaxe je do md3 a md5, mozna jeste nejaky jsem videl - a vic ani tuk
takze nejjednodussi cesta: export do md3(5) a nasledny konvert v jinem programu - bud v mliku, nebo pokud chces zustat u free, tak http://wiki.ceske-hry.cz/Misfit_Model_3D |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Crusty
|
Zaslal: 21. říjen 2007, 10:38:36 Předmět: |
|
|
to VODA : ja kdyz si hral s GMaxem tak jsem to exportoval do .X souboru. Slo to po stahnuti pluginu MS Flight Simulator 2004 SDK a pres nej to slo. Jenze to SDK uz MS na strankach nema.
Nebo zkus tohle. Tam je nejaky exporter pro TerraBuilder a treba z toho vyctes vice.
Jinak jak uz tu poznamenal powermac tak take doporucuji jiz jiny sw. _________________ http://www.2ox.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VODA

|
Zaslal: 21. říjen 2007, 11:02:05 Předmět: |
|
|
Hm..tak díky za rady....
S tím kopírováním zdroje z listeneru do texťáku už jsem zjistil....
Dnes jsem jen otestoval kolik textu ten listener pobere....
Víte já už nechci měnit software...zkoušel jsem blender, milkshape ale ani jeden mi nesedl....prostě max je max....
Hold si to budu muset nějak vymyslet.....
Tak děkuji... _________________ Opravdovost se pojí s trýzní... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Crusty
|
Zaslal: 21. říjen 2007, 13:15:04 Předmět: |
|
|
ja drive take hlasal jen slovo Maxovske, ale pak sem se poradne dostal do Blendera a ted sem s nim na vysost spokojen.
Zkus to ... je to jen o zvyku ... ale hlavne Blender je zadarmo _________________ http://www.2ox.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|